Δύναμη & τύχη στα χέρια σας!

31.07.2013
Με ιστορία αιώνων και έντονη ενεργειακή αύρα, το Χέρι της Φατιμά θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα φυλαχτά καλοτυχίας και προστασίας.

Από τη Μαίρη Μιχαλοπούλου

Η ιστορία λέει...
Ότι το Χέρι της Φατιμά ονομάστηκε έτσι προς τιμήν της αγαπημένης κόρης του Προφήτη Μωάμεθ, της Fatima Zahra, η οποία ήταν τόσο καλή γυναίκα που θεωρήθηκε μία από τις τρεις που άξιζαν να πάνε στον παράδεισο. Σύμφωνα με την παράδοση, μια μέρα που η Φατιμά μαγείρευε, μπήκε μέσα στο δωμάτιο ο σύζυγός της Αλί με μια άλλη γυναίκα. Η Φατιμά συγκλονίστηκε και πικράθηκε τόσο πολύ, που από την ταραχή της δεν αντιλήφθηκε ότι το κουτάλι που ανακάτευε το φαγητό έπεσε μέσα στην κατσαρόλα και συνέχιζε να το ανακατεύει με το χέρι της, χρησιμοποιώντας το αντί για το κουτάλι! Έτσι, το Χέρι έγινε σύμβολο αντοχής, δύναμης και καλής πίστης.

Σύμβολο μοναδικής αντοχής και δύναμης, το Χέρι της Φατιμά, ή αλλιώς Hamsa, έχει φανατικούς υποστηρικτές, ανεξαρτήτως θρησκείας, φυλής ή κοινωνικού στρώματος.

Η έντονη δυναμική του συγκεκριμένου φυλαχτού σχετίζεται απόλυτα με το σχήμα του χεριού, αφού η παλάμη, σύμφωνα με τους μυστικιστές, μεταφράζεται σε δύναμη - ενέργεια - παντοδυναμία. Το μυστικό όμως της ισχύος ενός φυλαχτού είναι η πίστη σ’ αυτό και η σωστή ενεργοποίησή του. Θα πρέπει να φορτιστεί ανάλογα με το σκοπό τον οποίο θα εξυπηρετήσει: αγάπη και έρωτα; πλούτο και αφθονία; Ή προστασία από το κακό μάτι και τη γλωσσοφαγιά;

Ενεργοποίηση
Ο πρωταρχικός στόχος μας όταν παίρνουμε στα χέρια μας ένα φυλαχτό είναι να του προσδώσουμε αγάπη και πίστη, ώστε και εκείνο με τη σειρά του να μας ανταποδώσει στο μέγιστο τη δύναμή του. Με λίγα λόγια, να το ενεργοποιήσουμε ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει.

Ο τρόπος είναι απλός και ιδιαίτερα εύκολος:

Βρείτε μια ώρα της ημέρας που θα είστε ήρεμοι και χαλαροί. Σε ένα μικρό τραπεζάκι, στρώστε ένα λευκό κάλυμμα-τραπεζομάντιλο. Ανάψτε ένα λευκό κερί και λίγο θυμίαμα ή ένα στικ της αρεσκείας σας και τοποθετήστε δίπλα ένα μικρό μπολ με θαλασσινό αλάτι, καθώς και ένα ποτήρι νερό, ώστε να ενεργοποιήσετε το φυλαχτό σας φέρνοντάς το σε επαφή με τα στοιχεία της φύσης. Πάρτε στα χέρια σας το φυλαχτό, σκεφτείτε για λίγο τι θέλετε να σας προσφέρει και προσπαθήστε να το δείτε με τα μάτια του μυαλού, σαν να συμβαίνει ήδη εκείνη τη στιγμή. Στη συνέχεια, περάστε το φυλαχτό σας πάνω από τον καπνό του θυμιάματος για να το καθαρίσετε με το στοιχείο του Αέρα. Κατόπιν περάστε το από τη φλόγα του κεριού σας για να το δυναμώσετε με τη βοήθεια του στοιχείου της Φωτιάς. Ραντίστε το με λίγο νερό για να το ενεργοποιήσετε με τη δύναμη του Νερού και περάστε το από το αλάτι για να το καθαρίσετε από κάθε προϋπάρχουσα ενέργεια με το στοιχείο της Γης. Έπειτα, κρατήστε το στο δεξί χέρι σας, οραματιστείτε μια χρυσή σφαίρα να ρίχνει τις δέσμες της πάνω του και δείτε με κάθε λεπτομέρεια το σκοπό τον οποίο θέλετε να εξυπηρετήσει να πραγματοποιείται.

Χρήση
Ενεργοποιήστε το φυλαχτό σας όταν η Σελήνη είναι σε γέμιση.

1. Το φυλαχτό του έρωτα
Για το φυλαχτό που ανοίγει το δρόμο στην αγάπη, με το κόκκινο κορδονάκι, κατάλληλη μέρα είναι η Παρασκευή. Μπορείτε να το φοράτε πάνω σας ως κόσμημα, να το κρεμάσετε στην εξωτερική πόρτα της κρεβατοκάμαράς σας, να το τοποθετήσετε δίπλα στο κομοδίνο σας ή σε κάποιο σημείο στη νοτιοδυτική πλευρά του σπιτιού σας.

2. Το φυλαχτό του πλούτου
Για το φυλαχτό της υλικής αφθονίας, με το πράσινο κορδονάκι, η κατάλληλη μέρα είναι η Πέμπτη. Μπορείτε να το φοράτε πάνω σας, ως αξεσουάρ, ή να το κρεμάσετε πίσω από την εξώπορτά σας, αφού ο πλούτος εισρέει από την πόρτα. Ακόμα, για να προσελκύσετε τον πλούτο και να τον διατηρήσετε, μπορείτε να το τοποθετήσετε σε κάποιο νοτιοανατολικό σημείο του σπιτιού ή του γραφείου σας.

3. Το φυλαχτό για το κακό μάτι
Τέλος, για να ενεργοποιήσετε το φυλαχτό που προστατεύει την τύχη σας και διώχνει την αρνητική ενέργεια, με το μαύρο κορδονάκι, επιλέξτε την ημέρα του Σαββάτου. Εκτός από τη χρήση του ως κόσμημα, ιδανικά μπορείτε να το τοποθετήσετε απέναντι από την εξώπορτα του σπιτιού σας, οπότε οτιδήποτε αρνητικό έρχεται να εμποδίζεται και να απομακρύνεται και οτιδήποτε θετικό να έλκεται.

Ιδιότητες

Κόκκινο
Αν θέλετε να προσελκύσετε τον έρωτα και την αγάπη, αλλά και να τα διαφυλάξετε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Χέρι της Φατιμά περνώντας σ’ αυτό ένα κόκκινο κορδονάκι.

Πράσινο
Αν θέλετε να προσελκύσετε τον πλούτο και την ευημερία, αλλά και να τα διατηρήσετε, τότε θα χρησιμοποιήσετε το Χέρι της Φατιμά περνώντας σ’ αυτό ένα πράσινο κορδονάκι.

Μαύρο
Τέλος, για να προστατευτείτε από το κακό μάτι και να ανοίξει η τύχη σας, θα χρησιμοποιήσετε το Χέρι της Φατιμά περνώντας σ’ αυτό ένα μαύρο κορδονάκι.

  • Ευχαριστούμε την κ. Μερόπη Θεοδοσιάδου, διπλωματούχο αστρολογίας, μεταφυσικής, βοτανολογίας, αρωματοθεραπείας και ενεργειακών θεραπειών, για τις πολύτιμες συμβουλές της. (www.tarot-keria.gr)