Το ζώδιο του προδίδει αν θα σε κερατώσει

25.08.2014
Η απιστία είναι κομμάτι της ζωής όσο και ο έρωτας, είτε μας αρέσει είτε όχι. Σίγουρα όμως δεν είναι τόσο εύκολη για όλους. Ποια ζώδια έχουν... κλίση σ’ αυτή και πώς την αντιμετωπίζουν όταν απειλεί την ευτυχία τους;

Η απιστία στις σχέσεις μάς αφορά όλους. Ο καθένας θα έχει κατά καιρούς αναρωτηθεί αν υπάρχουν συγκεκριμένα ζώδια ευάλωτα σ’ αυτήν, και περίοδοι που την ευνοούν. Υπάρχει λοιπόν η γενική διαπίστωση πως τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού είναι πιο άπιστα από αυτά του παρορμητικού, και στην τρίτη θέση ακολουθούν τα ζώδια του σταθερού σταυρού. Επίσης, τα ζώδια του Αέρα και της Φωτιάς μπορούν να απιστήσουν πιο εύκολα από αυτά του Νερού και της Γης.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν εποχές έξαρσης της ερωτικής απιστίας, οι οποίες έχουν να κάνουν περισσότερο με την ανάδρομη πορεία πλανητών που συνδέονται με τις διαπροσωπικές σχέσεις, όπως η Αφροδίτη και ο Αρης, ίσως και ο Ερμής για μερικά ζώδια. Στον πίνακα δεξιά παρουσιάζονται οι περίοδοι της ανάδρομης πορείας των «προσωπικών» πλανητών, Αρη, Αφροδίτης και Ερμή, για το επόμενο δωδεκάμηνο και η επίδραση στις σχέσεις συγκεκριμένων ζωδίων ως προς την είσοδο ενός τρίτου ατόμου στις υπάρχουσες διαπροσωπικές σχέσεις, κυρίως λόγω της εμπλοκής του παρελθόντος στις σχέσεις εκείνης της περιόδου. Η πιθανότητα να υπάρξει απιστία είναι μεγαλύτερη στα ζώδια που δέχονται άμεση επιρροή σε σχέση με όσα δέχονται έμμεση, όπως φαίνεται στον πίνακα.

Παρακάτω παρουσιάζεται η τάση κάθε ζωδίου στην απιστία (ως θύτης και θύμα), αλλά και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να γίνει φανερή αυτή μέσα από τις πράξεις τους, όπως και η αντίδρασή τους απέναντι στην πιθανότητα θυματοποίησης.

ΠΙΝΑΚΑΣ

Ανάδρομος Ερμής στον Σκορπιό (21/10-9/11/2013)

  • Αμεση επιρροή: Σκορπιοί, Ταύροι
  • Εμμεση επιρροή: Λέοντες, Υδροχόοι

Ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω (21/12/2013-30/1/2014)

  • Αμεση επιρροή: Καρκίνοι, Αιγόκεροι
  • Εμμεση επιρροή: Ζυγοί, Κριοί

Ανάδρομος Ερμής σε Ιχθύς - Υδροχόο (6/2-27/2/2014)

  • Αμεση επιρροή: Ιχθύες, Παρθένοι, Υδροχόοι, Λέοντες
  • Εμμεση επιρροή: Δίδυμοι, Τοξότες, Σκορπιοί, Ταύροι

Ανάδρομος Άρης στον Ζυγό (1/3-19/5/2014)

  • Αμεση επιρροή: Ζυγοί, Κριοί
  • Εμμεση επιρροή: Καρκίνοι, Αιγόκεροι

Ανάδρομος Ερμής σε Καρκίνο - Διδύμους (7/6-30/6/2014)

  • Αμεση επιρροή: Καρκίνοι, Αιγόκεροι, Δίδυμοι, Τοξότες
  • Εμμεση επιρροή: Κριοί, Ζυγοί, Παρθένοι, Ιχθύες

Κριός (Φωτιά Παρορμητικό): Ανήκουν στον παρορμητικό σταυρό των ζωδίων, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να παρασυρθούν στην απιστία γρήγορα και ξαφνικά. Θα καταλάβεις έναν άπιστο Κριό από την αδιαφορία του απέναντί σου και την έλλειψη ενδιαφέροντος στο αν ανταλλάσσεις ατάκες που δείχνουν διάθεση για σεξουαλικά παιχνίδια. Ως θύτης, ένας Κριός θα είναι εξαιρετικά ειλικρινής, και πιθανότατα θα σου πει πως η σπίθα μεταξύ σας έχει σβήσει. Ως αποτέλεσμα, έχει ήδη περάσει στον επόμενο ερωτικό σύντροφο. Αν όμως πρόκειται για απιστία της μίας βραδιάς, τότε μπορεί να σου το πει και να σου εξηγήσει πως ήταν μία στιγμή λάθους και πάθους, με στόχο να τον συγχωρέσεις, αφού δεν μπορεί να κουβαλά ένοχα μυστικά μαζί του, να λέει ψέματα και να χρησιμοποιεί φτηνές δικαιολογίες. Αν πέσει θύμα απιστίας, τότε υπάρχουν δύο δρόμοι: o πρώτος έχει να κάνει με την απέραντη επιθετικότητά του, με λόγια που θα πληγώσουν και θα πονέσουν το σύντροφό του. Ο δεύτερος έχει να κάνει με την έξοδό του από τη σχέση. Θα κλείσει με δύναμη την πόρτα πίσω του και θα αναζητήσει τον επόμενο ερωτικό παρτενέρ, έχοντας αηδιάσει με το σύντροφό του που φάνηκε άπιστος. Πάντως, μην περιμένεις σκηνές ζήλιας και παρακάλια, αφού ο εγωισμός του Κριού είναι πάνω απ’ όλα.

Ταύρος (Γη Σταθερό): Είναι από τα πιο πιστά άτομα στις ερωτικές σχέσεις τους, αφού όταν αποφασίσουν να δεσμευτούν είναι απολύτως σίγουροι πως έχουν βρει τον κατάλληλο άνθρωπο, εκείνον που θα αποτελέσει μόνιμο ερωτικό παρτενέρ. Οι Ταύροι έχουν μεγάλα αποθέματα υπομονής, κάτι που σημαίνει πως όταν διεκδικούν ερωτικά κάποιο άτομο αναγνωρίζουν πως πρόκειται για το άλλο τους μισό, με αποτέλεσμα η σχέση τους τελικά να αποτελεί το απάνεμο λιμάνι τους. Ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να φτάσουν στο σημείο να απιστήσουν, εκτός κι αν η σχέση τους έχει τελειώσει οριστικά (και όταν λέμε οριστικά, εννοούμε πως το μόνο που εκκρεμεί είναι το διαζύγιο). Ένας Ταύρος που απιστεί αποκτά νέες συνήθειες, που έχουν να κάνουν με δραστηριότητες εκτός σπιτιού, που αλλάζουν το καθημερινό τους τελετουργικό, κάτι που σημαίνει πως είναι εύκολο να γίνουν τσακωτοί. Από την άλλη πλευρά, όταν ένας Ταύρος πέσει θύμα απιστίας, θα θυμώσει υπερβολικά. Είναι ικανός να κάνει τη ζωή του συντρόφου του κόλαση, προσπαθώντας να εκδικηθεί με τρόπους που δείχνουν εμμονή και εμπάθεια. Συνήθως, ο εύκολος τρόπος να αντιδράσουν οι Ταύροι είναι να διεκδικήσουν υλικά ανταλλάγματα κατά το χωρισμό τους ή να κάνουν τα πάντα για να δείξουν στον πρώην πλέον σύντροφό τους πως μπορούν και αυτοί να βρούνε εύκολα τον επόμενο ερωτικό παρτενέρ.

Δίδυμοι (Αέρας Μεταβλητό): Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν επιρρεπείς στην απιστία, αφού η προσωπικότητά τους δεν μπαίνει εύκολα σε καλούπια, οπότε η ερωτική δέσμευση τους φαίνεται λίγο περίεργη για τον τρόπο που σκέφτονται. Ένας Δίδυμος μπορεί εύκολα να γίνει θύτης, αφού του αρέσει το λεκτικό φλερτ που μπορεί να φτάσει μέχρι και την ερωτική επαφή. Θεωρεί πως ο έρωτας είναι εγκεφαλικός, οπότε όταν υπάρξει δυσκολία στην επικοινωνία με το σύντροφο ή αδυναμία να γίνει κατανοητός, μάλλον βρίσκει τη δικαιολογία να κοιτάξει και λίγο... πιο πέρα. Είναι γνωστό πως οι Δίδυμοι είναι κολλημένοι με την τεχνολογία, οπότε όταν δεις πως ασχολείται ακόμα περισσότερες ώρες με το κινητό του τηλέφωνο ή με τα διαφορετικά προφίλ που έχουν στα social media, τότε υπάρχει σοβαρός λόγος να σκεφτείς την πιθανότητα να έχει μπει κάποιος τρίτος στη σχέση σου. Όταν πέσουν θύμα απιστίας, οι Δίδυμοι μπορεί να είναι απίστευτα ειλικρινείς αν του εξηγήσεις πως θέλεις να δοκιμάσεις πώς είναι να μην υπάρχουν στη ζωή σου για να βεβαιωθείς για τη σχέση σου. Είναι ανοιχτοί στο διάλογο και την επιχειρηματολογία, αλλά όσο εύκολα θα πεις εσύ το πρώτο ψέμα τόσο εύκολα θα πούνε αυτοί το δεύτερο, και θα μάθεις αργότερα πως σε είχε απατήσει πριν από πολύ καιρό χωρίς να το έχεις πάρει πρέφα.

Καρκίνος (Νερό Παρορμητικό): Ανήκουν στην κατηγορία των ζωδίων που δύσκολα θα απατήσουν, αν και ως παρορμητικά ζώδια θα μπορούσαν να ελκύονται από μια ερωτική πρόκληση που εμπεριέχει την έννοια της ασφάλειας σε μεγαλύτερο βαθμό από τη σχέση που ήδη έχουν. Αν λοιπόν αποφασίσουν να σε απατήσουν, τότε θα το καταλάβεις από τις συχνότερες εξόδους τους από το σπίτι. Είναι γνήσιοι σπιτόγατοι, οπότε το ότι θα προσθέσουν στο πρόγραμμά τους κοινωνικές και αθλητικές δραστηριότητες μπορεί να σημαίνει πως αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους σε μια ερωτική σχέση εκτός του γάμου τους, ή πως αποφάσισαν να ασχοληθούν με την εικόνα τους, αφού έχουν βάλει στο μάτι ένα άτομο με το οποίο αισθάνονται ότι υπάρχει μια ερωτική σπίθα. Το χειρότερό τους όμως είναι όταν πέφτουν θύμα απιστίας, αφού νιώθουν σαν να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Τότε τα θεμέλια της εικόνας της οικογενειακής ευτυχίας που είχαν πλάσει στο μυαλό τους αρχίζουν να τρίζουν και αισθάνονται πως ήρθε το τέλος του κόσμου. Μπορεί να συνεχίσουν να γκρινιάζουν για το κακό που τους βρήκε ακόμα και αρκετά χρόνια μετά, αλλά όταν βρουν το επόμενο άτομο που θα τους αναστατώσει την καρδιά, το παρελθόν μπορεί να σβηστεί ως διά μαγείας.

Λέων (Φωτιά Σταθερό): Ως γνήσια παιδιά της Φωτιάς, δεν καταδέχονται να πέσουν θύμα ερωτικής απιστίας. Ως αυθεντικοί εκπρόσωποι των σταθερών ζωδίων, όταν δώσουν το λόγο τους σε μια σχέση και δεσμευτούν, σημαίνει πως είναι ταγμένοι σε αυτήν, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις γύρω τους. Κι όταν ένας Λέων αποφασίσει να απιστήσει, θα πρέπει να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη σχέση του. Το φλερτ δεν απαγορεύεται και δεν σταματά ποτέ, αλλά από το φλερτ μέχρι την ερωτική πράξη υπάρχει μεγάλη απόσταση στο μυαλό τους. Όταν όμως στη σχέση τους σταματήσει να υπάρχει αλληλοθαυμασμός, όταν δεν υπάρχει πλέον λόγος να κυκλοφορούν έξω και να έχουν δίπλα τους τον ερωτικό τους σύντροφο σαν λάφυρο για να νιώσουν καλύτερα με τον εαυτό τους, τότε μπαίνει στη μέση κάποιος τρίτος. Μπορείς να καταλάβεις εύκολα ένα Λιοντάρι αν απιστήσει, αφού θα αρχίσει να σου κάνει ακριβά δώρα ή θα σου χαρίζει κομπλιμέντα με στόχο να ρίξει στάχτη στα μάτια σας. Από την άλλη πλευρά, όταν πέσουν θύμα απιστίας, νιώθουν προδομένοι, ταπεινωμένοι και έτοιμοι να διαλύσουν το γάμο τους, αφού δεν αντέχουν το ψέμα και την υποκρισία από το σύντροφό τους. Μπορεί να παίξουν ολόκληρη θεατρική παράσταση κατά τη διάρκεια του χωρισμού, αλλά στην επόμενη γωνία μάλλον έχουν ήδη βρει το νέο ερωτικό τους φλερτ και θήραμα.

Παρθένος (Γη Μεταβλητό): Πρόκειται για ένα από τα πιο παρεξηγημένα ζώδια, αφού οι εκπρόσωποί του από τη μια ανήκουν στο μεταβλητό σταυρό των ζωδίων, που χαρακτηρίζονται από διάθεση για πειραματισμό και δοκιμές, από την άλλη όμως είναι γήινοι, οπότε αναζητούν τη σταθερότητα στις σχέσεις τους. Είναι έντονα εγκεφαλικά άτομα, με αποτέλεσμα να αναζητούν τη λεκτική και πνευματική ταύτιση για να νιώσουν άνετα, να αισθανθούν ασφάλεια. Είναι όμως και επιρρεπείς στις γρήγορες και ανώδυνες σχέσεις, αφού θεωρούν πως με το να δοκιμάζουν νέες ερωτικές επαφές στη ζωή τους γίνονται καλύτεροι στη σχέση που έχουν. Είναι και αυτό μέρος της γενικότερης φιλοσοφίας τους πως μέσα από την εξάσκηση και τις δοκιμές θα είναι σε θέση να αφομοιώσουν καλύτερα την έννοια της σχέσης, μαθαίνοντας κάθε φορά ακόμα μία παράμετρο που θα τους κάνει να λειτουργούν πιο άνετα σ’ αυτήν. Όταν όμως πέσουν θύματα απιστίας, τότε προσπαθούν να αναλύσουν τους λόγους, τις αιτίες. Ο διάλογος μπορεί να είναι εξαντλητικός, αλλά στην επόμενη σχέση τους θα είναι πιο καχύποπτοι και μπορεί να δράσουν τόσο ανώριμα που θα απιστήσουν πρώτοι για να προλάβουν το σύντροφο που μπορεί να απιστήσει στο μέλλον. Η συμβουλή που δίνουν σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν να είναι μαζί τους είναι να παίξουν εκείνοι με σημαδεμένη τράπουλα πρώτοι πριν αποφασίσουν να το κάνουν οι ίδιοι.

Ζυγός (Αέρας Παρορμητικό): Είναι το κατεξοχήν ζώδιο της σχέσης, οι εκπρόσωποι του παρορμητικού σταυρού, που η πρώτη τους προτεραιότητα είναι να εξασφαλίσουν την ανάγκη τους για συντροφιά. Ως σύντροφοι αναζητούν εκείνα τα άτομα που αποτελούν το άλλο τους μισό, που εκφράζουν κομμάτια από τη δική τους προσωπικότητα που δυσκολεύονται να βγάλουν στην επιφάνεια. Η έννοια της σχέσης και της δέσμευσης περιλαμβάνουν γι’ αυτούς στοιχεία όπως η δικαιοσύνη, η διπλωματία, ο συμβιβασμός και η αρμονία, αφού μέσα από την ερωτική επαφή βρίσκουν το νόημα της ζωής, οπότε δεν χρειάζεται να προκαλούν θόρυβο πλέον γύρω τους για να προσελκύσουν το ερωτικό ενδιαφέρον. Μπορεί να απιστήσουν όταν παρουσιαστεί μπροστά τους ένα άτομο που τους εντυπωσιάζει κυρίως με την εξωτερική εμφάνιση. Είναι επιρρεπείς στην κολακεία αλλά και στην εξωτερική εικόνα, οπότε όταν στη σχέση τους αρχίζει να υπάρχει απόσταση με το σύντροφο και πάψουν να τους κάνουν κομπλιμέντα, η απιστία μπαίνει στο ενδιάμεσο. Ως θύματα απιστίας είναι ιδιαίτερα πολιτισμένοι απέναντι σε κοινό, αφού δεν αντέχουν τις σκηνές και τις φασαρίες, αλλά δεν θα πάψουν ποτέ να κριτικάρουν τα αρνητικά σχόλια του πρώην συντρόφου σε φίλους και συγγενείς, και δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψουν στην αγκαλιά του, αφού όταν μια αρμονική σχέση ραγίσει δεν ξανακολλά.

Σκορπιός (Νερό Σταθερό): Όλα όσα λέγονται για το ερωτικό πάθος και την αφοσίωση των Σκορπιών μπορεί να αγγίζουν και τα όρια του μύθου, αλλά η αλήθεια είναι πως ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη στη ζωή τους. Ερωτεύονται και παθιάζονται με μοναδικό τρόπο, αλλά υπάρχει και το απέναντι άκρο, εκείνο που εμπεριέχει συναισθήματα όπως η ζήλια, η εμμονή και η καταστροφική μανία σε σχέσεις που δεν πάνε όπως σχεδίαζαν και ονειρεύονταν. Οι Σκορπιοί ανήκουν στην κατηγορία των σταθερών και υδάτινων ζωδίων, οπότε η απιστία δεν είναι στο αίμα τους. Αυτό που κυλά στο αίμα τους είναι έντονα συναισθήματα που επιθυμούν να τα ενώσουν με αυτά του συντρόφου, ώστε να μετατραπούν σε μία ψυχή και ένα σώμα. Οταν όμως αρχίζουν να έχουν αμφιβολίες για το σύντροφό τους, μπορούν να γίνουν άπιστοι απέναντί του, και δεν έχουν πρόβλημα να το φέρουν και στην επιφάνεια για να ελέγξουν τις αντιδράσεις του. Ο πιο εύκολος τρόπος για να γίνουν αντιληπτοί στην απιστία είναι η απώλεια σεξουαλικού ενδιαφέροντος. Ιντριγκάρονται όταν υπάρχουν ενδείξεις απιστίας, και θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν εκ νέου την εμπιστοσύνη του συντρόφου τους, αλλά δεν θέλουν να βρεθούν στη θέση του απατημένου. Σε μια τέτοια περίπτωση κυριεύονται από μίσος και την τάση για εκδίκηση, και μπορεί να περιμένουν μία ζωή για τη στιγμή που θα πάρουν το αίμα τους πίσω.

Τοξότης (Φωτιά Μεταβλητό): Ανήκουν στην κατηγορία των πύρινων ζωδίων, με αποτέλεσμα να μην ασχολούνται με την απιστία στις ερωτικές σχέσεις, καθώς τη θεωρούν μια πράξη ανώριμων και αδύναμων ανθρώπων. Από την άλλη, όμως, ανήκουν και στο μεταβλητό σταυρό των ζωδίων, με αποτέλεσμα να είναι επιρρεπείς στην αναθεώρηση των ερωτικών τους δεσμεύσεων, καθώς δεν αντέχουν σχέσεις που μπαίνουν σε κανόνες και χρυσά, ή ακόμα χειρότερα, στενά κλουβιά. Ως θύτες, λοιπόν, μπορεί να πέσουν εύκολα στην παγίδα να δοκιμάσουν το νέκταρ μιας ερωτικής πρόκλησης εκτός γάμου, χωρίς όμως να θεωρούν πως έχουν αντικαταστήσει το μόνιμο σύντροφό τους με έναν άλλο, αφού διαχωρίζουν την ερωτική περιπέτεια από τη σχέση που εμπεριέχει τη δέσμευση. Μπορεί να μη γίνουν ποτέ αντιληπτοί για την ερωτική τους απιστία, αλλά μπορεί και να πέσουν στην παγίδα να το αναφέρουν από απροσεξία, ή επειδή έχουν ξεχάσει πως έπρεπε να το κρατήσουν μυστικό. Όταν όμως πέσουν οι ίδιοι θύματα απιστίας, τότε δεν συγχωρούν τη στιγμή αδυναμίας. Μπορεί αρχικά να δραματοποιήσουν το ζήτημα τοποθετώντας το στα όρια της εσχάτης προδοσίας, αλλά μετά από λίγες ημέρες θα το έχουν ξεχάσει. Παρ’ όλα αυτά, θα έχουν ήδη ανοίξει την πόρτα για να φύγουν από ένα σπίτι που δεν τους χωρά πλέον.

Αιγόκερως (Γη Παρορμητικό): Είναι γνωστό πως ενδιαφέρονται πρωτίστως για την επαγγελματική ζωή τους και μετά ασχολούνται με την προσωπική τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η έννοια της απιστίας τούς είναι κάτι αδιάφορο. Ανήκουν στην κατηγορία των γήινων ζωδίων, οπότε η δέσμευση σε μια σχέση σημαίνει πως έχουν προσμετρήσει πολλές παραμέτρους (κοινωνική εικόνα της σχέσης, ταίριασμα στα ενδιαφέροντα και το εκπαιδευτικό background) πριν λάβουν την απόφαση της συμβίωσης ή του γάμου. Όταν όμως φτάσουν στα όρια να απατήσουν το σύντροφό τους, αυτό σημαίνει πως προκαλούνται ερωτικά από ένα άτομο στο οποίο είναι αδύνατον να αντισταθούν, αφού αντιλαμβάνονται και την έννοια και τη δύναμη του έρωτα στην προσωπική ζωή. Δεν θα χαλάσουν ποτέ τη σχέση τους για χάρη μιας ερωτικής περιπέτειας, και θα κάνουν τα πάντα για να το κρατήσουν κρυφό, αφού δεν θέλουν να χάσει η δημόσια εικόνα τους για κανένα λόγο. Όταν όμως πέσουν θύματα απιστίας από το σύντροφό τους, τότε ξεκινούν να αποδομούν την εικόνα του με στόχο να πείσουν τους γύρω τους πως εκείνος χάνει και όχι αυτοί από το χωρισμό. Βέβαια, μέσα τους μπορεί να νιώθουν προδομένοι και πληγωμένοι, αλλά το μέσα τους δεν εμφανίζεται ποτέ στους γύρω τους.

Υδροχόος (Αέρας Σταθερό): Δύσκολα θα μπουν στη διαδικασία να απιστήσουν, αφού ζουν πολύ καλύτερα όταν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στη ζωή τους ώστε να μπορούν να την ορίζουν. Γι’ αυτό όταν οι Υδροχόοι έχουν μια σχέση, είναι πολύ πιθανό να αντέξουν πάρα πολλά πριν φτάσουν στην απιστία, εκτός κι αν πρόκειται για μια σχέση που διατηρείται για λόγους σεξουαλικής χημείας, αλλά αφήνουν το σύντροφό τους να θεωρεί πως υπάρχει και κάτι περισσότερο από αυτό. Το μεγάλο λοιπόν πρόβλημα για το σύντροφό τους δεν είναι να καταλάβει αν είναι άπιστοι μέσα από ερωτικές περιπέτειες εκτός της σχέσης τους, αλλά αν το εννοούν όταν ισχυρίζονται πως αυτός είναι ο σύντροφος της ζωής τους. Όταν όμως πέσουν οι ίδιοι θύματα απιστίας, τότε μπορεί να θυμώσουν πολύ άσχημα. Θα κριτικάρουν έντονα το σύντροφό τους, θα κάνουν φασαρία, θα προκαλέσουν θόρυβο, αφού θέλουν να εκθέσουν έναν άνθρωπο που δεν συμπεριφέρθηκε σωστά απέναντί τους. Είναι πολύ εύκολο γι’ αυτούς να τον ξεπεράσουν ως οντότητα, αλλά θα είναι δύσκολο να ξεπεράσουν την έννοια της ταπείνωσης που ένιωσαν μπροστά στην απιστία. Βέβαια, από τη στιγμή που θα ανακαλύψουν τον επόμενο σύντροφό τους, μπορεί να ξεχάσουν τα πάντα και να γίνουν φιλαράκια με το άτομο που μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν ορκισμένος εχθρός τους.

Ιχθύες (Νερό Μεταβλητό): Χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα επιρρεπείς στην απιστία, κάτι που είναι γνωστό σε πολύ κόσμο. Οι Ιχθύες ανήκουν στο μεταβλητό σταυρό των ζωδίων, κάτι που σημαίνει πως αλλάζουν εύκολα και γρήγορα γνώμη, ακόμα και για την ερωτική τους ζωή. Μπορεί να δεσμευτούν σε μια σχέση λόγω της μίας συγκεκριμένης στιγμής κατά την οποία ένιωσαν πως ανακάλυψαν το καρμικό άλλο τους μισό, αλλά σύντομα να εντυπωσιαστούν από τον τρόπο που τους προσεγγίζει ένα άλλο άτομο και να ενδώσουν σε μια παράλληλη σχέση. Η αγάπη για τους Ιχθύς είναι κάτι που δεν μπαίνει σε καλούπια και δεν υπακούει νόμους, θα πρέπει να κυκλοφορεί και να ρέει ελεύθερο στις ανθρώπινες σχέσεις. Είναι εύκολο να γίνουν αντιληπτοί όταν απιστήσουν, αφού παρουσιάζουν μικρά ένοχα σημάδια στη συμπεριφορά τους, αλλά δεν κρατούν κακία όταν πέσουν θύματα απιστίας. Ισως και αυτός ο εύκολος τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν την απιστία από το σύντροφό τους να αποτελεί την αφορμή για διαρκή αμφισβήτηση του πλήρους δοσίματος των Ιχθύων στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Αυτό που θα πρέπει να έχουν κατά νου όσοι έχουν σχέση με έναν Ιχθύ είναι πως εύκολα παριστάνουν τα θύματα ερωτικής εξαπάτησης με στόχο να διατηρήσουν το ενδιαφέρον, κάτι που τους «κοιμίζει», οπότε μπορεί μια μέρα να ξυπνήσουν και να μην υπάρχει πλέον δίπλα τους ο σύντροφος που κάποτε έδινε όρκους αιώνιας αφοσίωσης και αγάπης.

Από τον Γιώργο Σοφιάνη, Eπιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη