Ο Μεγάλος Σταυρός και οι μεγάλες κουβέντες

28.04.2014
Τετάρτη, 6 Απριλίου 2014. Πιστέψτε με, δεν αντέχω άλλο. Σε όποιο γραφείο μπαίνω, στο μανάβικο, στο δρόμο αλλά και στον τηλεφωνητή μου οι ερωτήσεις είναι αγωνιώδεις και πέφτουν βροχή: «Τι θα γίνει; Θα καταστραφούμε; Πόσο κακό θα πάθουμε; Θα ξεκινήσει πόλεμος;

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2014. Πιστέψτε με, δεν αντέχω άλλο. Σε όποιο γραφείο μπαίνω, στο μανάβικο, στο δρόμο αλλά και στον τηλεφωνητή μου οι ερωτήσεις είναι αγωνιώδεις και πέφτουν βροχή: «Τι θα γίνει; Θα καταστραφούμε; Πόσο κακό θα πάθουμε; Θα ξεκινήσει πόλεμος;

Θα μας επιτεθεί η Τουρκία; Θα μας διώξουν από την Ευρώπη; Θα γυρίσουμε στη δραχμή και μετά τελειώσαμε; Δεν είναι αστείο, και σε μεγάλο βαθμό αυτό το έχουν υποδαυλίσει φυσικά και αρκετοί αστρολόγοι με τη δραματικότητα των περιγραφών τους. Ενα ανάλογο φαινόμενο είχα ζήσει το καλοκαίρι του 1999 (είμαι... παλιά, βλέπετε), που σχηματιζόταν πάλι ένας Μεγάλος Σταυρός στα σταθερά ζώδια. Ταύρος, Σκορπιός, Λέων, Υδροχόος. «Στις 11 Αυγούστου θα γίνει μια ηλιακή έκλειψη και μια νέα Σελήνη.

Την ίδια περίοδο θα υπάρξει ευθυγράμμιση του Κρόνου με τον Αρη –βόρεια του Ηλιου ο ένας, νότια του Ηλιου ο άλλος, αριστερά του Ηλιου η Γη και η Σελήνη και δεξιά ο πλανήτης Ουρανός. Σχηματικά, δημιουργείται ένας σταυρός. Πιστεύω ότι δεν είναι σοβαρό αυτό που υποστηρίζεται από πολλούς ότι θα ξεκινήσει ο Γ΄ Παγκόσμιος πόλεμος εξαιτίας των γεγονότων στη Γιουγκοσλαβία. Αντίθετα, εγώ πιστεύω ότι θα έχουμε γεωφυσικά φαινόμενα –σεισμούς σε κάποιο μέρος του κόσμου–, γιατί ο Σταυρός αφορά όλη τη Γη, και όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να προβλέψω, όπως και κανείς άλλωστε, πού ακριβώς μπορεί να γίνει σεισμός.

Με λάβαρο το μαγιό μου –και όχι στολή παραλλαγής– σας εύχομαι καλό καλοκαίρι». Αυτά έγραφα σε πολύ γνωστό περιοδικό τον Μάιο του 1999. Τι έγινε στις 17/8/1999 στις 3 π.μ.; Σεισμός στην Τουρκία, 7,4 Ρίχτερ, 17.000 νεκροί περίπου. Στις 20/8/1999 σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Κόστα Ρίκα. Αλλά και στο astra & Oραμα, σε συνέντευξή μου την ίδια περίοδο, σε σχόλιο της δημοσιογράφου που μου έκανε τις ερωτήσεις και έλεγε ότι και ο Νοστράδαμος το είχε πει και η Αποκάλυψη του Ιωάννη το λέει περίπου ξεκάθαρα ότι ξεκινάει ο Γ΄ Παγκόσμιος πόλεμος, είχα απαντήσει ως εξής: «Σχετικά με τον Μεγάλο Σταυρό τις 11ης Αυγούστου, εγώ πιστεύω ότι θα υπάρξουν παγκοσμίως –και όχι απαραίτητα στην Ελλάδα– καιρικά και γεωφυσικά φαινόμενα.

Σίγουρα θα απασχολήσουν κάποιο μέρος του πλανήτη μας, αλλά κανείς δεν ξέρει ποιο. Εγώ πάντως θα επιστρέψω υγιής από τις διακοπές μου, γιατί θα πάω τον Ιούλιο. Μου αρέσει ο Αύγουστος στην Αθήνα». Το να ανησυχούμε για όλα προκαταβολικά, πιστέψτε με, είναι το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί. Η προκαταβολική ανησυχία –δεν μιλάω για πρόνοια, γι’ αυτά που μπορείς να πράξεις– και σε τέτοιο βαθμό δεν βοηθάει ποτέ κανέναν. Εμείς άλλωστε θέλουμε όλους τους αναγνώστες του astra & Οραμα υγιείς. Φιλάκια, και τα λέμε μετά το Μεγάλο Σταυρό. Εγινε ήδη σεισμός στη Χιλή.

ΒΙΚΗ ΠΑΓΙΑΤΑΚΗ