Οι ιδανικές μέρες για γάμο στα επόμενα πέντε χρόνια

12.05.2014
Μέσω της επιλεκτικής αστρολογίας είναι δυνατό να προσδιορίσουμε μια ευνοϊκή μέρα και ώρα για την τέλεση γάμου, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα αστρολογικά κριτήρια που πρέπει να ξέρεις αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τις ιδανικές ημερομηνίες γάμου.

Τo θέμα της συναστρία μεταξύ σας είναι το βασικό που πρέπει να ψάξεις. Παρακάτω θα βρεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Τα βασικά σημεία: Για να εξετάσουμε τη συμβατότητα ενός ζευγαριού όσον αφορά το γάμο (ή τη συμβίωση), εστιάζουμε κυρίως στις όψεις μεταξύ των προσωπικών πλανητών των δύο ωροσκοπίων. Οι προσωπικοί πλανήτες είναι ο Ηλιος, η Σελήνη, ο Ερμής, η Αφροδίτη και ο Αρης. Εξαιρετικά σημαντικά προσωπικά σημεία είναι ο Ωροσκόπος αλλά και το Μεσουράνημα. Σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης οι όψεις του Κρόνου, αλλά και των Δεσμών της Σελήνης.

Ήλιος - Σελήνη: Η πιο βασική όψη που αναζητούμε σε μια καλή σχέση είναι αυτή μεταξύ Ηλιου και Σελήνης. Η σύνοδος και το τρίγωνο μεταξύ τους υποδηλώνει συμβατότητα στα βασικά «θέλω» του ζευγαριού. Το τετράγωνο και η αντίθεση μάλλον προκαλούν προστριβές. Ολες οι όψεις της Σελήνης και του Ηλιου με την Αφροδίτη και τον Δία είναι ευνοϊκές, όπως επίσης όλες οι όψεις της Αφροδίτης με τον Δία.

Αφροδίτη- Άρης: Οι όψεις μεταξύ Αφροδίτης και Αρη αναφέρονται στην ερωτική έλξη και τη σεξουαλική συμβατότητα, κάτι που προφανώς είναι σημαντικό στο γάμο. Οι ευνοϊκότερες όψεις εδώ είναι η σύνοδος και η αντίθεση (η αντίθεση στη συναστρία πολλές φορές λειτουργεί θετικά). Το τρίγωνο είναι επίσης θετικό, αν και έχει πιο ήπια επιρροή. Το τετράγωνο προκαλεί έλξη, αλλά στην πορεία μάλλον σημαίνει δυσκολία.

Ερμής -Ερμής: Ο Ερμής συμβολίζει την επικοινωνία, γι’ αυτό παίζει σημαντικό ρόλο σε ένα γάμο. Είναι καλό ο Ερμής του ενός να βρίσκεται σε σύνοδο, τρίγωνο ή εξάγωνο με τον Ερμή του άλλου. Η αντίθεση δεν είναι ιδιαίτερα καλή, ενώ το τετράγωνο είναι ίσως το πιο δύσκολο. Η σύνοδος, το τετράγωνο και η αντίθεση μεταξύ Ερμή και Αρη, Κρόνο, Ποσειδώνα ή Πλούτωνα υπονομεύουν την επικοινωνία μέσω καβγάδων, παραπλάνησης, απαξίωσης της γνώμης της άλλης πλευράς κ.λπ.

Ωροσκόπος: Οι όψεις με τον Ωροσκόπο, κυρίως η σύνοδος και η αντίθεση, είναι πολύ σημαντικές στη συναστρία. Εξαιρετικά ευνοϊκή είναι η σύνοδος ή η αντίθεση του Ηλιου, της Σελήνης, της Αφροδίτης και του Δία με τον Ωροσκόπο του συντρόφου. Πολύ ευνοϊκή είναι και η αντίθεση του ενός Ωροσκόπου με τον άλλο (να βρίσκονται δηλαδή σε απέναντι ζώδια). Η σύνοδος, η αντίθεση και το τετράγωνο μεταξύ Αρη, Κρόνου, Ουρανού, Ποσειδώνα και Πλούτωνα με τον Ωροσκόπο προσδίδουν ένταση στη σχέση που πολλές φορές δεν είναι διαχειρίσιμη. Ειδικά οι όψεις του Κρόνου και του Πλούτωνα δίνουν μια πολύ βαθύτερη διάσταση στη σχέση.

Μεσουράνημα: Το Μεσουράνημα είναι σημαντικό γιατί συμβολίζει την οικογένεια (μαζί με τον 4ο οίκο) αλλά και το κοινωνικό status που έχει το ζευγάρι. Επομένως, η σύνοδος και η αντίθεση που σχηματίζουν όλοι οι πλανήτες με αυτό το σημείο του ωροσκοπίου είναι σημαντικές.

Κρόνος: Οι όψεις του Κρόνου είναι ουσιαστικές και μάλλον απαραίτητες στη συναστρία, γιατί δίνουν διάρκεια και σοβαρότητα στη σχέση. Ειδικά τα τρίγωνα του Κρόνου με Ηλιο, Σελήνη, Αφροδίτη και Ωροσκόπο είναι ευνοϊκά. Η αντίθεση και το τετράγωνο είναι όψεις πιο σκληρές απ’ ό,τι χρειάζεται μια σχέση, και συχνά έχουν αρνητική επίδραση. Ο Κρόνος πρέπει να υπάρχει με μέτρο στη συναστρία για να είναι ευεργετικός.

Δεσμοί Σελήνης: Οι Δεσμοί της Σελήνης αφορούν το πόσο η σχέση είναι καρμική και το ψυχικό δέσιμο. Ολοι οι πλανήτες που βρίσκονται σε σύνοδο ή αντίθεση με τους Δεσμούς της Σελήνης δίνουν βαρύτητα στη σχέση. Ιδιαίτερα ευνοϊκή είναι η σύνοδος με τον Ηλιο, τη Σελήνη ή τον Ωροσκόπο του συντρόφου.

Μεσοδιάστημα: Το μεσοδιάστημα Ηλιου - Σελήνης είναι πολύ σημαντικό στις σχέσεις, όπως και στο προσωπικό ωροσκόπιο. Το μεσοδιάστημα Ηλιου - Σελήνης είναι η ζωδιακή μοίρα που βρίσκεται ανάμεσα στον Ηλιο και τη Σελήνη. Καθώς ο Ηλιος είναι το αρχέτυπο του αρσενικού και η Σελήνη του θηλυκού, το συγκεκριμένο μεσοδιάστημα μας δίνει πληροφορίες για τη φύση της σχέσης, ειδικά όταν βρίσκεται σε σύνοδο με κάποιον από τους πλανήτες του συντρόφου.

Vertex: Το Vertex, ένα σημείο στο γενέθλιο χάρτη που λειτουργεί ως Ωροσκόπος ή 7ος οίκος, όταν βρίσκεται σε σύνοδο ή αντίθεση με οποιονδήποτε πλανήτη του συντρόφου, δίνει επιπλέον βαρύτητα στη σχέση. Η σύνοδός του με τον Ηλιο, τη Σελήνη ή τον Ωροσκόπο είναι ευνοϊκή.

Ήρα (Juno): Αξίζει να παρατηρούμε τις όψεις του αστεροειδή Ηρα (Juno) στη συναστρία. Ο αστεροειδής αυτός αναφέρεται συγκεκριμένα στο γάμο και στο πώς τον αντιμετωπίζουμε. Δεν αντικαθιστά την Αφροδίτη, αλλά μας δίνει πιο συγκεκριμένες πληροφορίες όσον αφορά τη συμβίωση και την αφοσίωση. Η σύνοδος της Ηρας με Ηλιο, Σελήνη, Αφροδίτη, Ωροσκόπο ή ακμή του 7ου οίκου του συντρόφου είναι θετική.

Οι πιο ευνοϊκές όψεις συναστρίας για γάμο
Αν έπρεπε να επιλέξουμε τις ιδανικές όψεις στη συναστρία για γάμο, θα έλεγα ότι αυτές είναι:

  • η σύνοδος (ή τρίγωνο) του Ηλιου με τη Σελήνη,
  • η σύνοδος (ή τρίγωνο) της Αφροδίτης με τον Αρη,
  • η σύνοδος και η αντίθεση Ηλιου και Σελήνης με τον Ωροσκόπο,
  • η σύνοδος Ηλιου και Σελήνης με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης και η σύνοδος του Βόρειου Δεσμού της Σελήνης με τον Ωροσκόπο.

Πολύ θετική όψη είναι και η σύνοδος Ηλιου ή Σελήνης με το μεσοδιάστημα Ηλιου - Σελήνης.

Οι 3 super θετικές όψεις συναστρίας: Ηλιος σε σύνοδο με Σελήνη, Ηλιος σε σύνοδο ή αντίθεση με Ωροσκόπο Σελήνη σε σύνοδο ή αντίθεση με Ωροσκόπο

Δύσκολες όψεις συναστρίας για γάμο: Οι πιο δύσκολες όψεις στη συναστρία, πάντα όσον αφορά το γάμο, είναι το τετράγωνο του Κρόνου με Ηλιο, Σελήνη, Αφροδίτη και Ωροσκόπο. Ιδιαίτερα εκνευριστικό είναι το τετράγωνο και η αντίθεση του Κρόνου με τον Αρη. Ακόμα και οι ελάσσονες όψεις του Κρόνου, όπως το ημιτετράγωνο (45°), το υπερτετράγωνο (135°) και η χιαστί (150°) είναι αισθητές, ειδικά όταν είναι ακριβείς (λιγότερο από 1°).

Το τετράγωνο, η αντίθεση και πολλές φορές η σύνοδος του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα με Ηλιο, Σελήνη, Αφροδίτη και Ωροσκόπο ενδέχεται να γεννήσουν προκλήσεις στη σχέση, γιατί οι πλανήτες αυτοί έχουν μεγάλη βαρύτητα, και οι παραπάνω όψεις είναι σίγουρα δύσκολες.

Ο Ουρανός σε σύνοδο ή αντίθεση με τον Ωροσκόπο αποσταθεροποιεί τη σχέση, όπως είναι αναμενόμενο.

Δεν θεωρώ ευνοϊκό να μην υπάρχουν όψεις μεταξύ Ηλιου και Σελήνης στη συναστρία. Το ίδιο ισχύει και για την Αφροδίτη με τον Αρη.

Οι πλανήτες αυτοί αποτελούν αρχέτυπα του ζευγαριού, και είναι καλύτερο να υπάρχει έστω και μία δυσαρμονική όψη μεταξύ τους παρά να μην έχουν καμία επαφή.

Οι 5 SOS όψεις συναστρίας: Ηλιος τετράγωνο με Κρόνο, Σελήνη τετράγωνο με Κρόνο, Αφροδίτη τετράγωνο με Κρόνο, Ωροσκόπος τετράγωνο με Κρόνο, Αρης τετράγωνο ή αντίθεση με Κρόνο. Μπορεί να προβλεφθεί ο γάμος:

Απαιτεί τη σύνθεση πολλών παραγόντων, που συμπεριλαμβάνουν τόσο τις διελεύσεις - προόδους των πλανητών όσο και τους γενέθλιους χάρτες των ενδιαφερομένων. Προοδευμένες όψεις της Σελήνης και της Αφροδίτης με τις γωνίες του γενέθλιου χάρτη (Ωροσκόπος, Δύση, Μεσουράνημα, Ναδίρ) του άνδρα είναι πολύ συχνές κατά το γάμο. Για τη γυναίκα οι αντίστοιχοι πλανήτες είναι ο Ηλιος και ο Αρης. Επίσης, πολύ σημαντικές είναι οι πρόοδοι του κυβερνήτη του Ωροσκόπου, και του 7ου οίκου (οίκος του γάμου). Η προοδευμένη Σελήνη σε σύνοδο με το γενέθλιο Ηλιο ή την Αφροδίτη συμπίπτει χρονικά με γάμο και για τα δύο φύλα.

Εκτός από τις δευτερεύουσες προόδους στις οποίες αναφέρομαι πιο πάνω και είναι και οι πιο γνωστές, υπάρχουν και άλλες αστρολογικές τεχνικές πρόβλεψης που μπορούν να προσδιορίσουν χρονικά το γάμο με αρκετή ακρίβεια. Για να γίνει όμως αυτό, είναι απαραίτητη η απόλυτα ακριβής ώρα γέννησης. Για να έχουμε ακριβές ωροσκόπιο, η ώρα δεν πρέπει να έχει απόκλιση πάνω από 4 λεπτά.

Σχετικά με τις διελεύσεις των πλανητών, βρίσκουμε συχνά τον Δία να κινείται στον 7ο οίκο τη χρονιά του γάμου και για τα δύο φύλα.

Ποιοί είναι πιθανότερο να παντρευτούν στα επόμενα 5 χρόνια 2014-2015

2014-2015: Οσοι έχουν Ωροσκόπο στον Υδροχόο

2015-2016: Οσοι έχουν Ωροσκόπο στους Ιχθύς

2016 -2017: Οσοι έχουν Ωροσκόπο στον Κριό

2017-2018: Οσοι έχουν Ωροσκόπο στον Ταύρο

2018-2019: Οσοι έχουν Ωροσκόπο στους Διδύμους  

Πολλές φορές η διέλευση του Κρόνου από τον Ωροσκόπο, τον 7ο οίκο ή την Αφροδίτη συνοδεύεται από γάμο. Αυτό συμβαίνει γιατί ο Κρόνος τείνει να επισημοποιεί τις καταστάσεις.

Για τους αδέσμευτους, ο διελαύνων Ουρανός στις γωνίες του ωροσκοπίου συμπίπτει με γάμο, γιατί ο Ουρανός συμβολίζει την αλλαγή του οικογενειακού status και την αρχή μιας νέας ζωής.

Για τους δεσμευμένους ο Ουρανός φυσικά φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή ρήξη (αφορά κυρίως όσους έχουν Ωροσκόπο Ζυγό, μέχρι το 2019).

Ευνοϊκές ημέρες για τέλεση γάμου 2014-2019: H επιτυχία του γάμου δεν εξαρτάται μόνο από την επιλογή ευνοϊκής μέρας, αλλά και από τη συναστρία του ζευγαριού, τα προσωπικά ωροσκόπια και τις πλανητικές διελεύσεις. Μια αστρολογικά ιδανική μέρα γάμου δεν αρκεί για να εξασφαλίσει την επιτυχία του, αν η συναστρία του ζευγαριού δεν είναι καλή ή αν έρχονται δύσκολες διελεύσεις στο άμεσο ή μακρινό μέλλον. Μια ευνοϊκή μέρα όμως μπορεί να υποβοηθήσει αυτό το νέο ξεκίνημα, αυξάνοντας τις πιθανότητες για επιτυχία.

Πρέπει να υπάρχουν θετικές όψεις μεταξύ

Ηλιου - Αφροδίτης

(σύνοδος) Αφροδίτης - Αρη

(σύνοδος, τρίγωνο)

Αφροδίτης - Δία

(σύνοδος, τρίγωνο)

Αφροδίτης - Κρόνου

(τρίγωνο)

Ευνοϊκές είναι επίσης οι όψεις του Ηλιου με τον Δία

(σύνοδος, τρίγωνο)

και τον Κρόνο

(τρίγωνο)

Mη Ευνοϊκές ημέρες για τέλεση γάμου 2014-2019
Καλό είναι να αποφεύγουμε τη σύνοδο και την αντίθεση μεταξύ Αφροδίτης - Κρόνου, όπως και Αφροδίτης - Ουρανού. Το ίδιο ισχύει και για τις όψεις Ηλιου με Κρόνο και Ουρανό. Η αντίθεση και το τετράγωνο Αρη - Κρόνου είναι καλό να αποφεύγονται επίσης. Καλό είναι να μην υπάρχει σύνοδος, τετράγωνο ή αντίθεση της Σελήνης με Αρη, Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα ή Πλούτωνα.

Ανάδρομη Αφροδίτη
Tα διαστήματα που η Αφροδίτη είναι ανάδρομη (κάθε δύο χρόνια περίπου) δεν είναι κατάλληλα για την τέλεση γάμου. Μέσα στην επόμενη πενταετία θα είναι ανάδρομη ως εξής:

2015: Από 25 Iουλίου έως 6 Σεπτεμβρίου

2017: Από 4 Μαρτίου έως 15 Απριλίου

2018: Από 5 Οκτωβρίου έως 16 Νοεμβρίου

Γάμος 2014-2019: Ημερομηνίες-κλειδιά για τα επόμενα 5 χρόνια

Ιανουάριος

2015: 15/1 Αρης τετράγωνο με Κρόνο

2017: 19/1 Αρης τετράγωνο με Κρόνο

2018: 9/1 Αφροδίτη σύνοδο με Ηλιο

2019: 21/1 Αρης τετράγωνο με Κρόνο

Φεβρουέριος

2015: 22/2 Αφροδίτη σύνοδο με Αρη

24/2 Αφροδίτη τρίγωνο με Κρόνο

2016: 10/2 Αφροδίτη τρίγωνο με Δία

Μάρτιος

2015: 4/3 Αφροδίτη τρίγωνο με Δία

2018: 1/3 Αφροδίτη τρίγωνο με Δία

Απρίλιος

2015: 15/4 Αφροδίτη αντίθεση με Κρόνο

2016: 12/4 Αφροδίτη τρίγωνο με Αρη

18/4 Αφροδίτη τρίγωνο με Κρόνο

2018: 7/4 Αφροδίτη τρίγωνο με Κρόνο

11/4 Αφροδίτη τρίγωνο με Αρη

Μάιος

2014: 10/5 Ηλιος αντίθεση με Κρόνο

2015: 15/5 Αρης αντίθεση με Κρόνο

23/5 Ηλιος αντίθεση με Κρόνο

2016: 10/5 Αφροδίτη τρίγωνο με Δία

2017: 29/5 Αρης αντίθεση με Κρόνο

2018: 26/5 Αφροδίτη αντίθεση με Κρόνο

2019: 9/5 Αφροδίτη τρίγωνο με Δία

31/5 Αφροδίτη τρίγωνο με Κρόνο

Ιούνιος

2014: 13/6 Αφροδίτη αντίθεση με Κρόνο

2015: 6/6 Αφροδίτη τρίγωνο με Κρόνο

2016: 3/6 Ηλιος αντίθεση με Κρόνο

4/6 Αφροδίτη αντίθεση με Κρόνο

2016: 6/6 Αφροδίτη σύνοδο με Ηλιο

2017: 15/6 Ηλιος αντίθεση με Κρόνο

2018: 1/6 Αφροδίτη τρίγωνο με Δία

2018: 27/6 Ηλιος αντίθεση με Κρόνο

2019: 14/6 Αρης αντίθεση με Κρόνο

Ιούλιος

2014: 13/7 Αφροδίτη τρίγωνο με Αρη

24/7 Ηλιος σύνοδο με Δία

2016: 6/7 Αφροδίτη τρίγωνο με Αρη

20/7 Αφροδίτη τρίγωνο με Κρόνο

2017: 18/7 Αφροδίτη τρίγωνο με Δία

2017: 24/7 Αφροδίτη αντίθεση με Κρόνο

2018: 14/7 Αφροδίτη τρίγωνο με Κρόνο

2019: 9/7 Ηλιος αντίθεση με Κρόνο

17/7 Αφροδίτη αντίθεση με Κρόνο

Αύγουστος

2014: 1/8 Αφροδίτη τρίγωνο με Κρόνο

18/8 Αφροδίτη σύνοδο με Δία

2016: 28/8 Αφροδίτη σύνοδο με Δία

2019: 8/8 Αφροδίτη τρίγωνο με Δία

24/8 Αφροδίτη σύνοδο με Αρη

Σσεπτέμβριος

2015: 26/9 Αρης τετράγωνο με Κρόνο

2016: 18/9 Αφροδίτη αντίθεση με Ουρανό

2016: 26/9 Ηλιος σύνοδο με Δία

2017: 13/9 Αφροδίτη τρίγωνο με Κρόνο

2018: 12/9 Αφροδίτη αντίθεση με Ουρανό

2019: 1/9 Αφροδίτη τρίγωνο με Κρόνο

Οκτώβριος

2014: 7/10 Ηλιος αντίθεση με Ουρανό

11/10 Αφροδίτη αντίθεση με Ουρανό

2014: 25/10 Αφροδίτη σύνοδο με Ηλιο

2015: 12/10 Ηλιος αντίθεση με Ουρανό

2016: 15/10 Ηλιος αντίθεση με Ουρανό

2017: 11/10 Αρης τετράγωνο με Κρόνο

19/10 Ηλιος αντίθεση με Ουρανό

2017: 26/10 Ηλιος σύνοδο με Δία

2018: 24/10 Ηλιος αντίθεση με Ουρανό

31/10 Αφροδίτη (ανάδρομη) αντίθεση με Ουρανό

2019: 13/10 Αφροδίτη αντίθεση με Ουρανό

27/10 Αρης τετράγωνο με Κρόνο

28/10 Ηλιος αντίθεση με Ουρανό

Νοέμβριος

2015: 3/11 Αφροδίτη σύνοδο με Αρη

2015: 24/11 Αφροδίτη αντίθεση με Ουρανό

2017: 4/11 Αφροδίτη αντίθεση με Ουρανό

2017: 13/11 Αφροδίτη σύνοδο με Δία

2019: 24/11 Αφροδίτη σύνοδο με Δία

24/11 Αφροδίτη αντίθεση με Ουρανό

Δεκέμβριο

2014: 4/12 Αφροδίτη τρίγωνο με Δία

2016: 25/12 Αφροδίτη τρίγωνο με Δία

2018: 1/12 Αφροδίτη αντίθεση με Ουρανό

Από την Ανθούλα Λιονή