Πώς σε επηρεάζει η Νέα Σελήνη του Μαϊου;

27.05.2014
Η Νέα Σελήνη στο ζώδιο των Διδύμων στις 28 του μήνα μας κάνει να αλλάξουμε σκεπτικό! Με τον Ήλιο και τη Σελήνη στους Διδύμους, στο πρώτο δηλαδή ζώδιο του Αέρα, αυτή η νέα Σελήνη στρέφει την προσοχή μας στη διανοητική πλευρά της ύπαρξής μας, στο πώς οι σκέψεις μας χρωματίζουν και διαμορφώνουν την αντίληψή που έχουμε για τη ζωή. Το φαινόμενο αυτό επηρεάζει ιδιαίτερα Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου, και τους αντίστοιχους ωροσκόπους. Παρακάτω θα βρεις αναλυτικά όσα πρέπει να ξέρεις για να είσαι προετοιμασμένη.

"Διαβάζουμε τον κόσμο λάθος και μετά λέμε ότι μας εξαπάτησε.", Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ.

Είναι μια ξεχωριστή νέα Σελήνη αυτή, σε μια ιδιαίτερη και κρίσιμη χρονιά. Η σκέψη, όπως και ο αέρας, θεωρείται από πολλούς αυτονόητη. Αναπνέουμε και στοχαζόμαστε χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Αν παρακολουθήσουμε όμως την αναπνοή μας, θα συνειδητοποιήσουμε ότι η ποιότητα της ανάσας μας συνδέεται με τις σκέψεις και την αντίληψή μας. Οσο πιο βαθιά είναι η αναπνοή τόσο περισσότερο παρόντες και δεκτικοί είμαστε. Οσο πιο ρηχή και ελαφριά, τόσο περισσότεροι είναι οι φόβοι μας και τόσο περισσότερο αμυντικοί είμαστε. Αυτή η νέα Σελήνη, λοιπόν, μας υπενθυμίζει τη δύναμη της αναπνοής και του μυαλού.

Ενας από τους μύθους που αναφέρονται στους Διδύμους είναι αυτός του Κάστορα και του Πολυδεύκη, που απεικονίζει την πνευματική διαδρομή και το στόχο των Διδύμων. Οι Διόσκουροι ήταν αδέλφια. Σε έναν καβγά με ένα άλλο ζευγάρι διδύμων, ο Κάστορας σκοτώνεται, και τότε ο Δίας προσφέρει στον Πολυδεύκη την αθανασία. Εκείνος δέχεται, αλλά ζητάει από τον Δία να μοιραστεί το δώρο του με τον αδελφό του. Ο Δίας συμφωνεί, αλλά ορίζει τη μια ημέρα ο ένας να βρίσκεται στον Αδη και ο άλλος στον Ολυμπο και την επόμενη το αντίστροφο. Αυτό σημαίνει ότι οι Δίδυμοι προσπαθούν να συμφιλιώσουν τις αντιθέσεις μεταξύ του ουρανού και της γης, το φως με το σκοτάδι, τη λογική με τη διαίσθηση, να γεφυρώσουν τις ανόμοιες, τις ετερόκλητες, τις διαφορετικές διαστάσεις και ποιότητες. Ο Ερμής, κυβερνήτης των Διδύμων και αγγελιοφόρος των θεών, ταξιδεύει ελεύθερα σε ουρανό, γη και Αδη, εκπροσωπώντας την υψηλή συνειδητότητα, τη συνείδηση και το ασυνείδητο, τα τρία επίπεδα του νου.

Ο Ερμής, ο κυβερνήτης των Διδύμων, την ώρα της νέας Σελήνης βρίσκεται στις 29° 34´ των Διδύμων, και η Αφροδίτη, η εσωτερική κυβερνήτης κατά την απόκρυφη αστρολογία των Διδύμων, βρίσκεται στις 29° 39´του Κριού. Η 29η δεν είναι μια «εύκολη» μοίρα στο γενέθλιο χάρτη. Εχει μια ποσειδώνια υφή, χαρακτηρίζεται από ρευστότητα, αστάθεια, ενώ δηλώνει την ύπαρξη τραύματος, όχι αναγκαστικά αθεράπευτου αλλά σοβαρού. Δηλώνει αναποφασιστικότητα και αμφιθυμία.

Σε αυτή τη μοίρα κομβικής σημασίας αποδίδονται πολλές εκδοχές όσον αφορά τη δράση και πολλές επιλογές, που συνεχώς αναπροσαρμόζονται, μέχρι που οι αποφάσεις καταλήγουν να παίρνονται παρορμητικά, την τελευταία στιγμή, και να μην έχουν καμία σχέση με προηγούμενες. Εκτός από την αμφιταλάντευση ή την τάση στα βεβιασμένα συμπεράσματα, η 29η μοίρα συνδέεται και με την αίσθηση του επείγοντος. Μπορεί επίσης να δηλώνει και μια γενική αδυναμία που εκδηλώνεται με δυσκολίες και άστοχες επιλογές ή με την υπεραναπλήρωση – δηλαδή, στην προσπάθεια για κάλυψη της όποιας αδυναμίας, την υιοθέτηση διαμετρικά αντίθετων συμπεριφορών και τη φανατική υποστήριξή τους. Προσοχή λοιπόν στην ορμητικότητα που δεν ενέχει λογική.

Αυτή η νέα Σελήνη, που επηρεάζει Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου, και τους αντίστοιχους ωροσκόπους, σχηματίζει δύσκολη όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα στις 7° 33´ των Ιχθύων και θετική όψη τριγώνου με τον ανάδρομο Αρη στις 9° 29´ του Ζυγού. Ο Ποσειδώνας τονίζει τον ιδεαλισμό, το μυστικισμό και τη φιλανθρωπία. Το τετράγωνό του με τη Σελήνη λέει: «Σκέψου τη φύση και τη φύση σου. Η αληθινή περιουσία δεν μετριέται με χρήμα. Το καλό του καθένα μας συνδέεται με το καλό όλων μας».

Κάτι τελευταίο που μας θυμίζει αυτή η νέα Σελήνη στους Διδύμους και που χρειάζεται να έχουμε ΠΑΝΤΑ κατά νου: Αλλάζοντας τις σκέψεις μας, αλλάζουμε τον κόσμο (μας). «Ο,τι μπορείς να φανταστείς είναι αληθινό», είπε ο Πάμπλο Πικάσο.

Παρακάτω θα βρεις πώς θα σε επηρεάσει ανάλογα με το ζώδιο σου.

Κριός: γεμίζεις νέες ιδέες και πληροφορίες με την Νέα αυτή Σελήνη στον τρίτο οίκο της πληροφορίας. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να οργανώσεις τις πληροφορίες που λαμβάνεις από τους γύρω σου μέσα στην καθημερινότητα σου αλλά το βασικό είναι να μην ονειροβατείς και να μπορέσεις να δεις ρεαλιστικά κάποιες καταστάσεις.

Ταύρος: γενικά είσαι προσγειωμένη ειδικά όταν πρόκειται για οικονομικά θέματα αλλά τώρα με αυτή την Νέα Σελήνη στον οίκο των οικονομικών σου, δυσκολεύεσαι να ξεχωρίσεις τα πρακτικά ζητήματα που σχετίζονται με το πορτοφόλι σου. Το μυαλό σου γεμίζει με ιδέες που σχετίζονται με νέες πηγές εσόδων και εσύ είσαι πιο δημιουργική από ποτέ αυτές τις μέρες.

Δίδυμοι: η Νέα αυτή Σελήνη είναι στην ουσία μια νέα πνοή! Σε γεμίζει ιδέες, σημαντικές πληροφορίες αλλά έχεις και μια νέα προοπτική αναφορικά με τις σχέσεις και την εμφάνιση σου! Η έμπνευση που έχεις μπορεί να σε συνεπάρει, πρόσεχε όμως μην παρασυρθείς και απογοητευτείς. Φρόντισε να κάνεις σωστές επιλογές και να αξιοποιήσεις σωστά όλη αυτή την ενέργεια που έχεις αυτό το διάστημα!

Καρκίνος: όλα όσα ονειρεύεσαι έρχονται στην επιφάνεια με την Νέα αυτή Σελήνη στον οίκο των ονείρων σου. Βρες έστω και λίγο προσωπικό χρόνο να ακούσεις την διαίσθηση σου που σου φωνάζει δυνατά. Καλό είναι φυσικά να μην θυσιάσεις πολλά από αυτά που θέλει για να ικανοποιήσεις τους γύρω σου.

Λέων: οι σχέσεις με τους φίλους και τους συναδέλφους σου αλλάζουν κατεύθυνση με την Νέα αυτή Σελήνη στον οίκο των γκρουπ σου. Οι φίλοι και ο κύκλος σου γενικότερα σε εμπνέει αρκεί να βάλεις τις προτεραιότητες σου ρεαλιστικά για να μην σπαταλήσεις την ενέργεια και τον χρόνο σου άδικα.

Παρθένος: τα επαγγελματικά σου παίρνουν μια ευχάριστη τροπή με την Νέα Σελήνη στον οίκο της καριέρας σου. Ενδέχεται να μην τηρήσεις τις υποσχέσεις που δίνεις και για τον λόγο αυτό είναι καλό να μπορέσεις να ξεχωρίσεις τις πραγματικές ευκαιρίες από εκείνες που τελικά ποτέ δεν θα γίνουν πραγματικότητα

Ζυγός: σχέδια για ταξίδια που θέλεις να κάνεις προκύπτουν αυτό το διάστημα με την Νέα Σελήνη στο ζώδιο των Διδύμων αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια σύγχυση όταν είσαι εκτός σπιτιού. Η δίψα σου για μάθηση δεν αποκλείεται να σε οδηγήσει σε ταξίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα και το βασικό που έχεις να κάνεις είναι να απολαύσεις όλα όσα συμβαίνουν τώρα στη ζωή σου!

Σκορπιός: δεν αποκλείεται να συνειδητοποιήσεις πως οι σχέσεις παίρνουν διαφορετική τροπή τώρα ενώ οι συνθήκες που συνδέεσαι με τον σύντροφο σου μπορεί να αλλάξουν πολύ γρήγορα. Αν έχεις κολλήσει σε μια σχέση στην ζωή σου που δεν σε ικανοποιεί πια, αποφασίζεις τώρα να κλείσεις αυτόν τον κύκλο και να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο.

Τοξότης: οι άνθρωποι μπορεί να μπαινοβγαίνουν στην ζωή σου με την Νέα αυτή Σελήνη που επηρεάζει τις σχέσεις σου. Τα δικά σου συναισθήματα είναι κάπως στον αέρα, πράγμα που σημαίνει πως αποκλείεται νοικοκυρευτείς σύντομα. Δεν αποκλείεται να χαθείς στην σφαίρα της φαντασίας σου και να κάνεις μεγάλα όνειρα που δυστυχώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Αιγόκερως: αυτή δεν είναι η κατάλληλη ώρα για να τηρήσεις ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα αφού η οργάνωση που σε γενικές γραμμές είναι το φόρτε σου, τώρα δεν είναι κάτι με το οποίο μπορείς να ασχοληθείς στην καθημερινότητα σουα. Σίγουρα τα πράγματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσεις τώρα είναι αρκετά αλλά δεν χρειάζεται πανικός. Με ηρεμία και χαλαρότητα θα καταφέρεις τα πάντα.

Υδροχόος: ετοιμάσου να παίξεις, να δείξεις την προσωπικότητα σου αλλά και να δείξεις στον κόσμο πόση φαντασία έχεις! Άνοιξε την καρδιά σου αλλά και την φαντασία σου και άφησέ την ελεύθερη να καταπλήξει τους πάντες. Βρες τον χρόνο και την διάθεση να απολαύσεις την ζωή και νιώσε πιο ελεύθερη από ποτέ!

Ιχθείς: αυτή η ενεργητική Νέα Σελήνη στον τέταρτο οίκο της οικογένειας και του σπιτιού σου δίνουν την ώθηση να κάνεις σημαντικές αλλαγές στην οικογενειακή σου ζωή. Μπορεί να δεις πως έχεις αναλάβει πολύ περισσότερα από όσα μπορείς να αντιμετωπίσεις. Πάρε λίγο χρόνο, πάρε μια ανάσα και συνέχισε!

Γιώργος Πανόπουλος
fb/
www.cosmictelegram.gr,

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη