Πώς σε επηρεάζει η Νέα Σελήνη του Ιουνίου;

26.06.2014
Με αφορμή αυτή τη Νέα Σελήνη στον Καρκίνο στις 27 του μήνα χρειάζεται να θυμόμαστε κάτι που οι Καρκίνοι -και όχι μόνο- κάνουν πως ξεχνάνε: «Σε μια σχέση δημιουργείται ανισορροπία όταν ο ένας δίνει δυσανάλογα περισσότερα. Γιατί, όποιος δίνει παραπάνω μπαίνει ταυτόχρονα στον πειρασμό να ασκήσει εξουσία. Ακόμα και η πιο καλοπροαίρετη δοτικότητα μεταμορφώνεται υποδόρια από προσφορά σε επιβολή».

Αυτή η νέα Σελήνη στον Καρκίνο, που κυβερνάται από τη Σελήνη, μέσα στο σκοτάδι ρίχνει αχνό φως στις όψεις της ζωής μας που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα. Η Σελήνη κάνει ξανά σύνοδο με τον Ήλιο, βρίσκονται δίπλα δίπλα δηλαδή, ξεκινώντας ένα νέο κεφάλαιο στη σχέση μεταξύ ψυχής και πνεύματος. Κατά τη νέα Σελήνη έχουμε ελάχιστο φως τη νύχτα, κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αισθανθούμε, να διαισθανθούμε το δρόμο που θα πάρουμε, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε ό,τι δεν φαίνεται. Ο Καρκίνος, ως παρορμητικό ζώδιο, σηματοδοτεί μια κρίσιμη στιγμή στον τροχό του χρόνου: την καμπή της συνείδησης προς τη γιν (δεκτικότητα) πραγματικότητα της ζωής. Φως και σκοτάδι, αρσενικό και θηλυκό, μέσα και έξω - ο αιώνιος χορός της δυαδικότητας συνεχίζεται.

Η νέα Σελήνη είναι πάντα μια καλή αφορμή για να ξεκινήσει κάτι: Τι είναι αυτό που θέλεις να γεννηθεί τώρα; Πώς αισθάνεσαι; Για ποιον; Τι θέλεις και δεν έχεις; Τι έχεις και δεν θέλεις; Τι δίνεις; Τι σου δίνουν; Ακούς τα αισθήματά σου; Τη διαίσθησή σου; Πώς μπορείς να δημιουργήσεις μεγαλύτερη ευκολία, ησυχία, ειρήνη; Πώς μπορείς να ενισχύσεις τη ζωή σου;

Σε αυτό το σημείο, μιας και ο Καρκίνος έχει κυβερνήτη τη Σελήνη, είναι ευκαιρία να πούμε δύο λόγια γι’ αυτή. Να θυμίσω ότι το ζώδιο όπου έχουμε τη Σελήνη μας και ο οίκος όπου βρίσκεται μας δίνουν μια ακριβή εικόνα για το τι μας προσφέρει ασφάλεια. Αν δεν ξέρουμε πώς να το πάρουμε, η ενέργεια της Σελήνης δεν ρέει ομαλά και λειτουργεί έμμεσα. Ο τυφλός μηχανισμός που υιοθετούμε όταν είμαστε ασυνείδητα αγχωμένοι και χρειαζόμαστε ασφάλεια περιλαμβάνει μια τεράστια γκάμα απ’ ό,τι ονομάζουμε «ψυχαναγκαστικές διαταραχές». Ολοι είμαστε λίγο ψυχαναγκαστικοί επειδή πολλές φορές δεν αισθανόμαστε ασφαλείς, με αποτέλεσμα να φοβόμαστε. Κάποιες φορές όμως οι ψυχαναγκασμοί παίρνουν, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, προβάδισμα στη συμπεριφορά μας. Στην αστρολογία αυτοί οι ψυχαναγκασμοί ονομάζονται σεληνιακές δυσλειτουργίες. Δεν αναγνωρίζουμε ότι το άγχος έχει ενεργοποιηθεί και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε ώστε να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια, που είναι απαραίτητη για να νιώσουμε ισορροπημένοι και ολόκληροι. Ενα εμφανές παράδειγμα σεληνιακής δυσλειτουργίας είναι οι διατροφικές διαταραχές, που περιλαμβάνουν από ανορεξία και βουλιμία μέχρι τροφικές αλλεργίες. Ολοι έχουμε βιώσει κάποιου είδους διαταραχή σχετική με την τροφή στη ζωή μας. Καθόλου τυχαία, ζητάμε σοκολάτα όταν νιώθουμε πίεση ή άγχος. Αυτή η λαχτάρα ή η ψυχολογική διάθεση που αντανακλάται στο φαγητό σχετίζεται με τη Σελήνη, που η αρχαία αστρολογία συσχέτιζε με το στομάχι.

Ο Καρκίνος είναι το πρώτο από τα υδάτινα ζώδια και σχετίζεται με τα αισθήματα, την οικογένεια και την τροφή. Είναι το ζώδιο που περισσότερο από τα άλλα ταυτίζεται με το θηλυκό, με την ενέργεια που εμπεριέχει και προστατεύει τη νέα ζωή και την ανατρέφει μέχρι να μεγαλώσει. Ο κυβερνήτης του Καρκίνου, η Σελήνη, συνεχώς αλλάζει σχήμα, υπενθυμίζοντάς μας τη συνεχή άμπωτη και παλίρροια των αισθημάτων και των αναγκών μας. Ο χρόνος αλλάζει, αλλάζουμε, οι ανάγκες και οι επιθυμίες μας αλλάζουν. Ο,τι ήταν για εμάς σημαντικό πριν μπορεί να μας δεσμεύει τώρα. Η αντίθεση του Ουρανού στον Κριό με τον Αρη στον Ζυγό -που συμβαίνει την ώρα της νέας Σελήνης- επιτείνει αυτή την αίσθηση. «Η αυθεντικότητα εν δράσει» είναι το μότο αυτής της όψης. Μας δίνεται η ενέργεια και η έμπνευση να διεκδικήσουμε τη ζωή που θέλουμε. Η ζωή τρέχει, αλλάζει, προχωράει. Η ανυπομονησία είναι κέρδος. Χωρίς ακρότητες, προχωράμε. Μη σκέφτεσαι, δράσε.

Η Σελήνη συμβολίζει και τη σημασία της δοτικότητας. Δέχεται και αντανακλά το φως του Ηλιου. Η δοτικότητά της ευθύνεται τόσο για την τρωτότητά της όσο και για τη δύναμη που αποκτάει δίνοντας. Ακόνισε το συναίσθημα, την κατανόηση και τη συμπάθεια που διαθέτεις δείχνοντας ενδιαφέρον για τους άλλους. Αναλαμβάνοντας το ρίσκο να βγεις από το καβούκι σου (ο κάβουρας συμβολίζει τον Καρκίνο) και χρησιμοποιώντας τη δύναμη της αγάπης και της τρυφερότητας, όπως και τη διαίσθηση, ανταλλάσσοντας συναισθήματα, εξανθρωπίζεσαι. Μη σκέφτεσαι τον εαυτό σου ως ανάγκη αλλά ως πλούτο - γιατί, ως πλούτος, μπορείς να δώσεις.

Γενικά: η Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Καρκίνου σηματοδοτεί μια νέα αρχή! Το διάστημα αυτό καταλαβαίνεις την ανάγκη του να “καθαρίσεις” το τοπίο από σκέψεις, πράγματα αλλά και ανθρώπους και ετοιμάζεσαι να κάνεις χώρο για τα καλά που έρχονται. Παρακάτω θα βρεις αναλυτικά πώς θα σε επηρεάσει ανάλογα με το ζώδιο σου.

Κριός: παλιότερα οικογενειακά θέματα έρχονται στην επιφάνεια με την Νέα Σελήνη να επηρεάζει την ασφάλεια του σπιτιού σου. Αν και συνήθως δεν σου αρέσει να κοιτάζεις πίσω, τώρα έχεις την ευκαιρία να ξεκαθαρίσεις κάποια παλιά θέματα που σε εμποδίζουν από το να φτάσεις εκεί που θέλεις. Κάνε τις αλλαγές που θέλεις στο σπίτι για να νιώθεις τέλεια στον χώρο σου και να αλλάξει η ψυχολογία σου.

Ταύρος: αυτή η Νέα Σελήνη στον οίκο της επικοινωνίας μπορεί να οδηγήσει σε κάποιες “ευαίσθητες” συζητήσεις. Μπορεί να σε επηρεάζουν αυτά που λένε οι γύρω σου αλλά δεν χρειάζεται να βγάλεις αρνητικά συμπεράσματα πριν επιβεβαιωθούν στην πράξη τα όσα σκέφτεσαι. Είναι όμως πολύ σημαντικό να λες τα σωστά λόγια στους γύρω σου και να έχεις σκεφτεί πρώτα τι θα πεις και πώς θα το πεις έτσι ώστε να μην παρεξηγηθείς.

Δίδυμοι: οικονομικά ζητήματα παίρνουν άλλη τροπή με αυτή τη Νέα Σελήνη στον δεύτερο οίκο σου των προσόντων σου. Φρόντισε να επενδύσεις στις ικανότητες σου μέσα από την συνεχόμενη εκπαίδευση αλλά και την κατάλληλη προώθηση των δυνατών σου σημείων. Νέοι τρόποι που σε βοηθούν να αυξήσεις το εισόδημα σου και σου παρουσιάζονται αυτό το διάστημα από το πουθενά. Μέχρι να γυρίσει σε ευθεία πορεία ο πλανήτης της επικοινωνίας την πρώτη Ιουλίου, καλό είναι να αποφύγεις να πάρεις σημαντικές αποφάσεις που είναι καθοριστικές για τη ζωή σου.

Καρκίνος: αυτή η Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου είναι η τέλεια περίοδος για ένα ολοκληρωτικό makeover αφού επηρεάζει τον πρώτο οίκο σου της εμφάνισης. Τώρα είναι η ώρα για να ανανεώσεις το λουκ και την εμφάνιση σου και να φανταστείς ποιες αλλαγές μπορούν να σε οδηγήσουν στην τελειότητα. Το να αλλάξεις τώρα την εμφάνιση σου θα σου αλλάξει την ψυχολογία αλλά θα σου δώσει και την κατάλληλη έμπνευση να κάνεις πραγματικότητα όλα όσα ονειρεύεσαι!

Λέων: το να κοιτάξεις πίσω στο παρελθόν σου, είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρεις μια γεύση από το μέλλον! Αυτή η ευαίσθητη Νέα Σελήνη στον Καρκίνο, σε επιβραβεύει για τον χρόνο που περνάς με τον εαυτό σου. Αλήθεια πότε τον “άκουσες” τελευταία φορά; Χρειάζεσαι χρόνο και ηρεμία για να επεξεργαστείς τα πιο πρόσφατα πράγματα που έχουν συμβεί στη ζωή σου και να τα δεις με μια φρέσκια ματιά. Νέα όνειρα και προσδοκίες σου έρχονται στην επιφάνεια και εσύ αλλάζεις θέλω αλλά κυρίως τρόπο σκέψης!

Παρθένος: οι σχέσεις με τους συναδέλφους και τους φίλους σου είναι στο επίκεντρο και εσύ νιώθεις περισσότερο από ποτέ πως ανήκεις σε μια ομάδα και νιώθεις την ανάγκη να υπερασπιστείς τους γύρω σου αλλά και το να πιστέψεις σε έναν σκοπό αρκεί να μην χρειαστεί να θυσιάσεις πολλά από τον εαυτό σου.

Ζυγός: τα θέματα που συνδέονται με την καριέρα κερδίζουν το ενδιαφέρον σου αφού η Νέα αυτή Σελήνη επηρεάζει τα επαγγελματικά σου. Μπορεί η πίεση του να ανταπεξέλθεις τέλεια στην δουλειά να είναι πιο μεγάλη όμως αν διαλέγεις εσύ σε ποια κομμάτια θα ...”δοκιμαστείς” σίγουρα θα τα καταφέρεις! Αν απλά αναλαμβάνεις τα πράγματα και τις αρμοδιότητες που δεν θέλουν να αναλάβουν οι συνάδελφοι τότε πρέπει να σκεφτείς αν αξίζει τον κόπο κάτι τέτοιο.

Σκορπιός: αυτή η Νέα Σελήνη σε βρίσκει ...”πεινασμένη” για νέες εμπειρίες! Το να σκέφτεσαι και να αναζητάς την περιπέτεια στην καθημερινότητα σου είναι μέσα στην ημερήσια διάταξη! Μπορεί τώρα να ήρθε η στιγμή να ανακαλύψεις τον πραγματικό εαυτό σου και να αναθεωρήσεις και τις ιδέες σου πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα. Τα ταξίδια και το να μαθαίνεις διαρκώς και περισσότερα πράγματα θα ανοίξει τους ορίζοντες σου και θα σε ανανεώσει κιόλας!

Τοξότης: οι σχέσεις απαιτούν τρυφερότητα αυτό το διάστημα και δεν αποκλείεται να ελκύεις ευάλωτους συντρόφους που καλό θα ήταν να αντιμετωπίσεις με συμπόνοια και ευαισθησία. Αυτή είναι ίσως και η καλύτερη χρονική στιγμή για να δείξεις την πιο τρυφερή πλευρά σου.

Αιγόκερως: οι συναισθηματικές σου σχέσεις είναι στο επίκεντρο αυτό το διάστημα με την Νέα Σελήνη να επηρεάζει τον οίκο των συναισθηματικών σου. Τώρα είναι η τέλεια ευκαιρία για να έρθεις πιο κοντά με τον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει ή ίσως είναι η περίοδος που θα έρθεις κοντά με ένα καινούργιο πρόσωπο αν είσαι μόνη. Η τρυφερότητα και η οικειότητα φέρνουν αρμονία και ευτυχία στην προσωπική και την συναισθηματική σου ζωή. Το να μην έχεις απαιτήσεις που μπορεί να είναι παράλογες είναι το κλειδί για να ζεις ευτυχισμένη το σήμερα και το τώρα.

Υδροχόος: δώσε μεγαλύτερη σημασία στην καθημερινότητα σου αφού η Νέα Σελήνη στον έκτο οίκο σου να επηρεάζει την δουλειά και τις καθημερινές σου συνήθειες. Το να προσέξεις την υγεία σου λίγο περισσότερο και να κάνεις σωστή διατροφή και άσκηση θα βελτιώσει κατά πολύ την υγεία αλλά και την ψυχολογία σου!

Ιχθείς: αυτές τις μέρες νιώθεις γεμάτη ενέργεια αλλά και βάζεις πάνω από όλους και από όλα τα δικά σου προσωπικά θέλω. Κερδίζεις την προσοχή των γύρω σου και προσελκύεις τον άντρα των ονείρων σου αν είσαι μόνη σου. Αν είσαι σε σχέση τώρα είναι το κατάλληλο διάστημα να μιλήσεις ειλικρινά στον άνθρωπο σου και θα δεις πως θα νιώσεις υπέροχα!


Από τον Γιώργο Πανόπουλο

(fb/www.cosmictelegram.gr),

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη