Aριθμολογία: Τι σημαίνουν τα γενέθλιά σου;

27.03.2015
Η μαγική στιγμή που κάποιος από εμάς έρχεται στον κόσμο σημαδεύεται από τον αριθμό της ημέρας που γιορτάζουμε κάθε χρόνο. Τι σημαίνει για μας ο παλμός που τη συνοδεύει;

τέχνη ή επιστήμη της αριθμολογίας βασίζεται σε υπολογισμούς που μας επιτρέπουν να γνωρίσουμε μια προσωπικότητα ή την πορεία ζωής ενός ατόμου. Ξέρουμε ότι η «μουσική» της ταυτότητάς μας περιλαμβάνει αυτό που είμαστε.

Αυτή τη μουσική μπορούμε να την αλλάξουμε, αλλάζοντας όνομα. Αυτό που δεν μπορούμε να αλλάξουμε είναι η ημερομηνία γέννησής μας. Η εσωτερική αριθμολογία χτίζει από αυτό το δεδομένο το πλάνο ζωής με χρέη συγκεκριμένα, προσπαθώντας να μας δείξει ποιο δρόμο μπορούμε να ακολουθήσουμε ώστε να είμαστε σε αρμονία με τον καρμικό μας κύκλο, ποια είναι τα δυνατά μας σημεία ή ποιες δυσκολίες θα συναντήσουμε.

Όλα αυτά περιλαμβάνονται στην ημερομηνία γέννησής μας (την 1η, 10η, 20η, 30η κ.λπ. ενός μήνα, δεν μας ενδιαφέρει ποιου). Η ημερομηνία αυτή μας δίνει πληροφορίες με τη βοήθεια των οποίων μπορούν να γίνουν προβλέψεις για μια μεγάλη περίοδο της ζωής του καθενός μας.

Φυσικά, ο καθένας από εμάς είναι ελεύθερος να κάνει χρήση ή όχι αυτών των «συμβουλών». Ο μετεωρολόγος δεν προβλέπει το ναυάγιο ενός πλοίου ούτε την επιτυχία μιας κρουαζιέρας, απλώς ενημερώνει για την πιθανότητα θύελλας ή τον καλό καιρό. Κι η εμπειρία που θα αποκτήσει ο ναυτικός σύμφωνα με την επιλογή του είναι αποκλειστικά και μόνο δική του υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση, για να διεισδύσουμε στη μελέτη αυτής της ιστορίας, πρέπει πρώτα να μάθουμε τη σημασία των επιρροών που πηγάζουν από την ημερομηνία γέννησης.

Χαρακτηριστικά των παλμών της ημερομηνίας γέννησης


1. Ημέρομηνίες Γέννησης με παλμο 1: 1, 10, 19, 28
Ο παλμός που έχουν αυτές οι ημερομηνίες χαρίζει έντονη, ορμητική ενέργεια, αυτοπεποίθηση, φιλοδοξία, ενεργητικότητα, επιθυμία για εξουσία, υπερηφάνεια και εγωισμό.

1 Άτομα εγκεφαλικά, ανεξάρτητα, λογικά, ικανά να υπολογίζουν τις δυνάμεις τους, που δίνουν μεγάλη σημασία στην έννοια του Εγώ.

10 Έχουν όλες τις αδυναμίες και τις αρετές του «1» στην ανώτερη οκτάβα, τους αρέσει να «φαίνονται». Τα άτομα αυτά έχουν την ικανότητα να χειρίζονται πολλά θέματα ταυτόχρονα. Διαθέτουν τη δύναμη να ξαναρχίζουν από την αρχή την προσπάθεια. Αυτή είναι «η ημερομηνία της εξύψωσης».

19 Καρμική ημερομηνία. Τα άτομα αυτά πιθανόν να καταπιέζουν με τη στάση τους ή να καταπιέζονται, οπότε να κλείνονται για μεγάλες χρονικές περιόδους στον εαυτό τους. Γενικά, το 19 είναι αριθμός που δηλώνει την αναγέννηση, για το καλύτερο ή το χειρότερο.

28 Ευνοημένα τα άτομα με αυτή την ημερομηνία γέννησης. Ο αριθμός αυτός παρέχει ασφάλεια και την ικανότητα για δημιουργική αναγέννηση. Αβανταδόρικη ημερομηνία για θέσεις δύναμης και εξουσίας, για κοινωνική άνοδο και υλική ευημερία.

Κυριακή · ξίφος · πορτοκαλί · Ήλιος


Η ημέρα όσων έχουν γεννηθεί με παλμό 1 είναι η Κυριακή. Ο Ήλιος είναι ο πλανήτης τους, το χρώμα τους είναι το πορτοκαλί, το έμβλημά τους το ξίφος. Ευνοϊκές ώρες οι 10.00 και 19.00.

2. Ημερομηνίες Γέννησης με παλμο 2: 2, 11, 20, 29


Ο παλμός αυτών των ημερομηνιών χαρίζει ευαισθησία, στοργή, φαντασία, καλλιτεχνικό γούστο, πάθος για συνεργασία, ενώ ευνοεί τη φιλία και το γάμο.

2 Άτομα ευσυγκίνητα, ευαίσθητα, νευρικά, συναισθηματικά άστατα, που έχουν ανάγκη το γάμο ή την ένωση στο πρόσωπο ενός άξιου συντρόφου.

11 Άτομα διαισθητικά, με μεγάλη εξυπνάδα και ευαισθησία, αποφασιστικά, που μπορούν να ζήσουν στα άκρα, κυρίως στον αισθηματικό τομέα. Απαιτητικά στις φιλίες τους. Χωρίζουν εύκολα, έχουν παραξενιές και ιδιοτροπίες αλλά και πρωτοτυπία στις σχέσεις τους.

20 Οι υπερβολές του «2». Τα άτομα αυτά έχουν τονισμένη την αίσθηση της φιλίας, του γάμου και της κοινωνικότητας, ζουν εύκολα στα άκρα, απογοητεύουν ή πληγώνουν εξίσου εύκολα. Ο ιατρικός ή ο νομικός κλάδος μάλλον τους ταιριάζουν επαγγελματικά.

29 Διαισθητικά εμπνευσμένα αλλά και ονειροπόλα άτομα. Μπορούν να εργάζονται με άλλους συνεργάτες, όμως τις περισσότερες φορές θα τα βρούμε να διευθύνουν δική τους επιχείρηση.

Δευτέρα · άγκιστρο · λευκό · Σελήνη


Η ημέρα όσων έχουν γεννηθεί με παλμό 2 είναι η Δευτέρα. Η Σελήνη είναι ο πλανήτης τους, το χρώμα τους είναι το λευκό, το έμβλημά τους το άγκιστρο. Ευνοϊκές ώρες οι 11.00 και 20.00.

3. Ημερομηνίες Γέννησης με παλμο 3: 3, 12, 21, 30


Ο παλμός αυτός ενισχύει στα άτομα που γεννήθηκαν κατά τις παραπάνω ημερομηνίες την ανάγκη για επικοινωνία και ενημέρωση, ενώ τα κάνει αξιαγάπητα, γοητευτικά, σαγηνευτικά, θερμά και κοινωνικά.

3 Τα άτομα αυτά είναι εκφραστικά, επικοινωνούν συχνά καλλιτεχνικά, είναι ανήσυχα και αφηρημένα, «σκορπίζονται» δεξιά και αριστερά.

12 Πολύ έξυπνα τα άτομα με αυτή την ημερομηνία γέννησης, διαθέτουν γόνιμη φαντασία και είναι συντηρητικά και πιστά, και απέναντι στο νόμο. Δεν είναι πάντα εύκολη ημερομηνία, ευνοεί τα χρέη.

21 Τα άτομα αυτά διαθέτουν εξυπνάδα, ευαισθησία, άνεση στην επικοινωνία. «Δυνατή» ημερομηνία αυτή, είναι ένδειξη επιτυχίας σχεδόν σε όλους τους τομείς.

30 Άτομα πιστά, που φοβούνται την απιστία των άλλων, αλλά που την ανταποδίδουν πολλαπλάσια. Τα χαρακτηρίζουν η στενοκεφαλιά και η επιμονή.

Τρίτη · αναμμένος δαυλός · κόκκινο · Άρης


Η ημέρα όσων έχουν γεννηθεί με παλμό 3 είναι η Τρίτη. Ο πλανήτης τους είναι ο Άρης, το χρώμα τους είναι το κόκκινο, το έμβλημά τους ο αναμμένος δαυλός. Ευνοϊκές ώρες οι 12.00 και 21.00.

4. Ημερομηνίες Γέννησης με παλμο 4: 4, 13, 22, 31


Ο παλμός των ημερομηνιών αυτών φέρνει ισορροπία, σταθερότητα, σιγουριά, το αίσθημα της προσπάθειας, αλλά και ισχυρογνωμοσύνη, κόπο και κούραση, που μπορεί να οδηγήσουν σε ανυπομονησία και αντίδραση. Συνδέεται και με την πίστη, την τάξη, αλλά και τη σχολαστικότητα.

4 Όσοι γεννιούνται αυτή την ημερομηνία είναι άτομα σταθερά, δυναμικά, εργατικά, επιμελή, τακτικά, πεισματάρικα και ξεροκέφαλα.

13 Καρμική ημερομηνία. Χαρίζει τη δυνατότητα να διορθωθούν καρμικά χρέη και να γίνει μια νέα αρχή από το μηδέν. Τα άτομα αυτά ζουν με μια υποσυνείδητη ανάμνηση τεμπελιάς, που τα επηρεάζει να ξεπεράσουν εργασιακά προβλήματα στο παρόν.

22 Κύρια ημερομηνία. Αν βιωθεί καλά, αφορά άτομα δημιουργικά, ιδιοφυή, εξαιρετικά γοητευτικά. Αν βιωθεί άσχημα, πιθανόν να σημαίνει εγωισμό, φυλάκιση ή ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες. Τα άτομα αυτά μπορεί να έχουν ζωή σύντομη ή στερημένη αν παραβιάζουν τους κοινωνικούς κανόνες.

31 Τα άτομα αυτά έχουν αίσθηση της προσπάθειάς τους και της υπερβολής, και σπάνια κάνουν λάθη. Τα περισσότερα θα αποκτήσουν υλικά αγαθά, ή ο λογαριασμός τους στην τράπεζα θα είναι πάντα φουσκωμένος.

Τετάρτη · κύβος · κίτρινο · Ερμής


Η ημέρα όσων έχουν γεννηθεί με παλμό 4 είναι η Τετάρτη, ο Ερμής είναι ο πλανήτης τους, το χρώμα τους το κίτρινο, το έμβλημά τους ο κύβος. Ευνοϊκές ώρες οι 13.00 και 22.00.

5. Ημερομηνίες Γέννησης με παλμο 5: 5, 14, 23


Ο παλμός αυτών των ημερομηνιών ωθεί προς τις συνεχείς, επαναλαμβανόμενες αλλαγές, κάνει το άτομο εξαιρετικά προσαρμοστικό, περιπετειώδες και περίεργο, ενώ η σαγήνη του είναι μεγάλη και οι ερωτικές κατακτήσεις του πολλές.

5 Κοινωνικότητα και προσαρμογή, ανοιχτή, ζωντανή σκέψη. Μερικές φορές τα άτομα που έχουν γεννηθεί αυτή την ημερομηνία είναι άστατα και τυραννικά.

14 Καρμική ημερομηνία. Δημιουργικότητα, περιπέτεια, είσπραξη παλαιών οφειλών ή πληρωμή τους. Τα άτομα αυτά δίνουν την αίσθηση ότι οι άλλοι δεν τα καταλαβαίνουν, ενώ ζουν με μια υποσυνείδητη ανάμνηση παλαιών ερωτικών καταστάσεων. Εκπέμπουν έντονο ερωτισμό, ενώ έχουν μια αξιόλογη αίσθηση του κινδύνου.

23 Ευαισθησία, ικανότητα κατανόησης, θεραπευτικός μαγνητισμός, πρόβλεψη, διαζύγια, περιπέτειες, περιμένουν τα άτομα που γεννήθηκαν σ’ αυτή την ημερομηνία. Είναι η μέρα του μάγου. Μπορεί να φέρει επιτυχία, φήμη, τιμές. Τα άτομα αυτά έχουν πάντα τη βοήθεια που χρειάζονται, ενώ δεν έχουν τη φήμη του πετυχημένου οικογενειάρχη.

Πέμπτη · σκάλα · μπλε ρουα · Δίας


Η ημέρα όσων έχουν γεννηθεί με παλμό 5 είναι η Πέμπτη. Ο πλανήτης τους είναι ο Δίας, το χρώμα τους το μπλε ρουά, το έμβλημά τους μια σκάλα. Ευνοϊκές ώρες οι 17.00 και 23.00.

6. Ημερομηνίες Γέννησης με παλμο 6: 6, 15, 24


Ο παλμός των ημερομηνιών αυτών φέρνει ισορροπία, αρμονία, αίσθηση της οικογενειακής ζωής και του γάμου, ευθύνη και προθυμία στην ανάληψη καθηκόντων.

6 Δυνατά συναισθήματα, έφεση στη διακόσμηση, καλλιτεχνική νοοτροπία, αγάπη, ικανότητα στη διεύθυνση επιχειρήσεων και στην ανάληψη ευθυνών χαρακτηρίζουν όσους έχουν γεννηθεί αυτή την ημερομηνία. Τα άτομα αυτά ξεπερνούν εύκολα το χωρισμό, γι’ αυτό οι σύντροφοί τους καλό είναι να προσέχουν.

15 Μαγνητισμό, δεκτικότητα, αγάπη, ικανότητα για μικρο-ραδιουργίες, ενδιαφέρον για τη μαγεία ή την έρευνα του μεταφυσικού δίνει αυτή η ημέρα στα «παιδιά» της.

24 Ενεργητικότητα, δραστηριότητα, αναπτυγμένη καλλιτεχνική αίσθηση, αυτοθυσία στον έρωτα, αλλά και αναισθησία ή αδιαφορία για τα προβλήματα των άλλων κληροδοτεί αυτή η ημερομηνία.

Παρασκευή · κίονας · πράσινο ή απαλό ροζ · Αφροδίτη


Η Παρασκευή είναι η ημέρα όσων έχουν γεννηθεί με παλμό 6. Ο πλανήτης τους είναι η Αφροδίτη, το χρώμα τους το πράσινο ή το απαλό ροζ, έμβλημα έχουν τον κορινθιακό κίονα. Ώρες: 6.00 και 15.00.

 

7. Ημερομηνίες Γέννησης με παλμο 7: 7, 16, 25


Ο παλμός αυτός χαρίζει εξυπνάδα, σοφία, κλίση στη φιλοσοφία, μεγάλη εσωτερικότητα, και πολλές φορές οδηγεί στο δρόμο του μυστικισμού ή της ιεροσύνης. Αν κάποιοι χάσουν το δρόμο τους, τότε η αλητεία ή η προσφυγή σε τεχνητούς παραδείσους είναι πιθανές.

7 Εξυπνάδα, διαισθητικότητα, πνευματικότητα, διανόηση, στοχασμός, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ηρεμία, απομόνωση, αντικοινωνικότητα για τα άτομα που έχουν γεννηθεί αυτή την ημέρα.

16 Καρμική ημερομηνία. Μνήμες από άλλες ζωές, όταν το άτομο μπορεί να ήταν φιλόσοφος ή ιερωμένος, κάνει τους άνδρες να στρέφονται στον εσωτερισμό ή τον αποκρυφισμό, ενώ οι γυναίκες αυτής της ημέρας γίνονται μέντιουμ ή ασχολούνται επαγγελματικά με τη μεταφυσική.

25 Στοχασμός, ισχυρός μαγνητισμός, διάγνωση ασθενειών συνοδεύουν αυτή την ημερομηνία γέννησης. Τα άτομα αυτά θα αγωνιστούν αδιάκοπα για να κερδίσουν τη θέση που τους αξίζει, κυρίως στο δεύτερο μισό της ζωής τους.

Σάββατο · δρεπάνι · καφέ · Κρόνος


Η ημέρα όσων έχουν γεννηθεί με παλμό 7 είναι το Σάββατο. Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης τους, το χρώμα τους είναι το καφέ σκούρο, το έμβλημά τους το δρεπάνι. Ευνοϊκές ώρες οι 7.00 και 16.00.

 

8. Ημερομηνίες Γέννησης με παλμο 8: 8, 17, 26


Ο παλμός αυτός προσφέρει την υγιή επιτυχία και την αίσθηση της δύναμης, του αγώνα, της μάχης. Χαρίζει δημιουργία, επιθετικότητα και πάθος για εξουσία, ενώ αρκετά «οχτάρια» είναι φιλάργυροι έως τσιγκούνηδες.

8 Πρόοδος και παραγωγικότητα, αγάπη για την επιτυχία, χρηματική ή κοινωνική άνοδος. Οι γεννημένοι αυτή την ημέρα δεν ξεμένουν ποτέ από δουλειά ή χρήματα. Διαζύγιο ή μοναξιά είναι τα αρνητικά «δώρα» αυτής της ημερομηνίας.

17 Γοητεία, σαγήνη, θάρρος, επιτυχία στην πολιτική ή τη δημοσιογραφία, συντηρητισμός αλλά και μια ζωηρή φαντασία συνοδεύουν τους γεννημένους αυτή την ημερομηνία.

26 Θάρρος, γενναιοδωρία, καλλιτεχνική αίσθηση, σεβασμός, τάση για προσκόλληση στο παρελθόν με κόστος πολλές φορές στο παρόν. Μεγάλη ατυχία στα τυχερά παιχνίδια ή απώλεια χρημάτων από ασύνετα δάνεια.

Πέμπτη · τρίαινα · θαλασσί · Ποσειδώνας


Η ημέρα όσων έχουν γεννηθεί με παλμό 8 είναι η Πέμπτη. Ο πλανήτης τους είναι ο Ποσειδώνας, το χρώμα τους το θαλασσί, το έμβλημά τους η τρίαινα. Ευνοϊκές ώρες οι 8.00 και 17.00.

9. Ημερομηνίες Γέννησης με παλμο 9: 9, 18, 27


Ο παλμός αυτών των ημερομηνιών χαρακτηρίζεται από μεγάλη γενναιοδωρία, αλτρουισμό, ταλέντο, εκκεντρικότητα, αλλά και στείρα επιμονή.

9 Γενναιοδωρία, ταλέντο, μόρφωση, ιδανικά. Προορισμός η φιλανθρωπία. Σε ακραία περίπτωση αυτή η ημερομηνία δηλώνει ιδιοτροπία και κριτική απέναντι στα πάντα.

18 Πολύ ανοιχτό μυαλό, πλούσιες γνώσεις, πνευματικά ταξίδια , καλή αίσθηση του επιχειρηματικού γίγνεσθαι, αυταπάτη και διαζύγιο.

27 Υπευθυνότητα, ενεργητικότητα, πραγματοποίηση στόχων, αναγνώριση της προσωπικής αξίας, κλίση στη διδασκαλία και μεγάλη παραγωγικότητα χαρίζει αυτή η ημερομηνία.

Τετάρτη · κέλυφος της χελώνας · βιολετί · Ερμής


Η ημέρα όσων έχουν γεννηθεί με παλμό 9 είναι η Τετάρτη. Είναι παιδιά του Ερμή, το χρώμα τους είναι το βιολετί, το έμβλημά τους το κέλυφος της χελώνας. Ευνοϊκές ώρες οι 9.00 και 18.00

Το κείμενο είναι απόσπασμα από το υπό έκδοση βιβλίο «Αριθμολογία για όλους», από τον αριθμολόγο και μεταφυσικό ερευνητή κ. Τάκη Τσαρόπουλο, μέλος της American Federation of Astrologers και της Tarot Association of British Isles. Τηλ. επικοινωνίας: 2108646051, www.tsaros.gr

Από τον Τάκη Τσαρόπουλο

Πηγή: Astra & Orama