Πώς σε επηρεάζει η Νέα Σελήνη του Σεπτεμβρίου;

22.09.2014
Οι σχέσεις βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της Νέας Σελήνης στις 24 του μήνα στον Ζυγό. To φαινόμενο θα στρέψει την προσοχή μας σε πτυχές τους που πιθανόν παραβλέπουμε ή αγνοούμε. Οι σχέσεις έχουν συχνά ανάγκη από επαναπροσδιορισμό για να βρεις ξανά την ισορροπία, χρειάζεται να τη χάσεις πρόσκαιρα.

Ο Ζυγός είναι το μόνο ζώδιο του ζωδιακού που απεικονίζεται από ένα άψυχο αντικείμενο. Η ίδια η ονομασία του ζωδίου, που παραπέμπει στη ζυγαριά και στην ισορροπία, εμφανίστηκε το δεύτερο αιώνα μ.Χ. Αυτό για κάποιους αστρολόγους σημαίνει ότι ο Ζυγός δεν υπήρχε πριν ως ξεχωριστό ζώδιο. Στη θέση του βρισκόταν ο Σκορπιός με διπλό «μέγεθος», παρουσιάζοντας τις δύο πλευρές του Σκορπιού. Το κομμάτι που καλύπτει σήμερα ο Ζυγός ήταν το μέρος του Σκορπιού που ονομαζόταν Chelae, δηλαδή δαγκάνες (του Σκορπιού). Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί ο Ζυγός, της ισορροπίας και της ορθής κρίσης, φαίνεται να προήλθε από τις δαγκάνες ενός σκοτεινού όντος. Η κρίση μας δηλαδή προέρχεται από κάτι πολύ παλιό και πρωτόγονο που εξελίχτηκε με το χρόνο σε κάτι που σήμερα αντιλαμβανόμαστε ως αντικειμενικότητα ή αμερόληπτη αξιολόγηση.

Αγάπη, σχέση, συντροφικότητα, ισορροπία. Η πρώτη μέρα του Ζυγού συμβολίζει τη φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο. Η ισημερία συμβαίνει δύο φορές το χρόνο, όταν ο άξονας της Γης ευθυγραμμίζεται παράλληλα και σε ορθή γωνία με τον άξονα του Ηλίου. Λίγο πριν από τη Νέα Σελήνη ο Ήλιος βρίσκεται σε ευθεία με τον κατακόρυφο ισημερινό της Γης, με αποτέλεσμα η νύχτα και η ημέρα να έχουν ίση διάρκεια σε οποιοδήποτε σημείο της γήινης επιφάνειας. Επίσης, μία φορά το χρόνο ο Ήλιος μας ευθυγραμμίζεται με το υπέρ-γαλαξιακό κέντρο (SGC) στις 2ο° 11/του Ζυγού. Το SGC είναι μια κολοσσιαία μαύρη τρύπα με δισεκατομμύρια Ήλιους και γύρω της περιστρέφεται ο γαλαξίας μας, όπως και δεκάδες άλλοι γαλαξίες. Είμαστε όλοι φτιαγμένοι από αστερόσκονη.

Ο Πλούτωνας στις 23 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνει την ετήσια ανάδρομη κίνησή του, και για οκτώ εβδομάδες περίπου θα βρίσκεται στην ίδια μοίρα. Να θυμίσω ότι γύρισε ανάδρομος στις 15 Απριλίου, στις 13° 34/ του Αιγόκερω, επιστρέφει σε ορθή πορεία στις 10° 59/ και θα φτάσει πάλι στις 13° 34/ στις 13 Ιανουαρίου 2015. Με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, αμφισβητούμε, αναρωτιόμαστε και συζητάμε έντονα για το αληθινό νόημα της επιτυχίας.

Ο κόσμος με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω βρίσκεται κάτω από ένα κύμα αγανάκτησης. Οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι η ελευθερία να δημιουργήσεις κάτι έχει διαστρεβλωθεί. Ότι η απληστία και το κέρδος έχουν γίνει το υποκατάστατο της δημιουργικότητας. Οι ελάχιστοι δυνατοί βλέπουν την εποχή αυτή ως υπέροχη ευκαιρία για να εκμεταλλευτούν τους αδύναμους. Ζούμε στην εποχή που όλα είναι ζήτημα εξουσίας, προνομιακής θέσης. Ζούμε στην εποχή που η μάχη δίνεται για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι. Το σύστημα, οι πολίτες, όλοι μας χρειάζεται να μεταμορφωθούμε. Όλα αλλάζουν: η εξουσία, οι κυβερνήσεις, η πραγματικότητά μας, οι σχέσεις μας, η θέση μας στον κόσμο. Συνεχώς, φανερά και υπόγεια, αλλάζουμε επώδυνα. ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξουμε.

Ζυγός και σχέσεις. Οι σχέσεις χρειάζονται δικαιοσύνη λέει η Κάρολ Κ. Άντονι στο βιβλίο της «Love, an Inner Connection». «Δημιουργούμε στους άλλους τη διάθεση να μας επιτεθούν όταν δεν είμαστε σίγουροι για τη θέση μας. Όταν είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας, η επίθεση δεν έχει στόχο. Είναι σωστό ενώ βάζουμε όρια να μη βλέπουμε τον αγαπημένο μας ως προβληματικό, αλλά ως κάποιον που έκανε ένα λάθος». Χρειάζονται επίσης, ισότητα: «Αυτός που θέλει να κυριαρχήσει το κάνει επειδή το εγώ του τον έχει πείσει ότι κατά κάποιο τρόπο δεν είναι ισότιμος με το σύντροφό του. Αισθάνεται ότι απειλείται και ζηλεύει που ο άλλος μπορεί και αγαπάει περισσότερο και που επιπλέον παίρνει το ρίσκο που συνεπάγεται αυτό». Και, βεβαίως, συγχώρεση: «Είναι η πιο δύσκολη προέκταση της αγάπης. Είναι πάντα θέμα επιλογής το πότε θα κάνουμε την απαραίτητη θυσία και θα συγχωρήσουμε τον άλλο. Βοηθάει να ξέρουμε ότι το εγώ έχει συμφέρον να αποτύχει ο αληθινός εαυτός μας και η θέλησή μας, ώστε να μπει στη διαδικασία να συγχωρήσει. Το εγώ είναι ένα μεφιστοφελικό στοιχείο της συνείδησής μας. Σαν τους ιούς στα κομπιούτερ, μολύνει οτιδήποτε φωτεινό μέσα μας, επιμένοντας σε οτιδήποτε αρνητικό συμβαίνει σε μια ερωτική σχέση. Προκαλεί επίσης μνησικακία και μίσος, αισθήματα αντίθετα της συγνώμης. Συγχωρώντας, συρρικνώνουμε το εγώ μας.». Ναι, αυτή η Νέα Σελήνη στον Ζυγό είναι πολύ σημαντική.

Παρακάτω θα βρεις πώς θα σε επηρεάσει ανάλογα με το ζώδιο σου!

Κριός: μια νέα μέρα ξεκινάει για την σχέση σου με αυτή την Νέα Σελήνη στον Ζυγό να επηρεάζει τον έβδομο οίκο σου που σχετίζεται με τον σύντροφο σου. Νέες διασυνδέσεις έρχονται στο προσκήνιο και οι παλιές σου σχέσεις που για κάποιον λόγο σου άφησαν μια άσχημη ανάμνηση λύνονται με κάποιον μαγικό τρόπο. Το να ακούς είναι καλύτερο από το να μιλάς αυτό το διάστημα ενώ το βασικό είναι πως δεν πρέπει να ξεχνάς πως η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί για όλες τις σχέσεις επαγγελματικές και προσωπικές.

Ταύρος: το να βρεις την επιθυμητή ισορροπία στην καθημερινότητα σου είναι η ανταμοιβή σου με αυτή την αρμονική Νέα Σελήνη. Το διάστημα αυτό επηρεάζεται ο έκτος οίκος σου που σχετίζεται με την εργασία, την υγεία και τις συνήθειες σου και μπορείς τώρα να βρεις πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να οργανώσεις την ζωή σου. Αυτή η Νέα Σελήνη σε βάζει να αναζητάς την υποστήριξη των γύρω σου ενώ καλό είναι να έχεις «ανοιχτό» το μυαλό σου σε νέες ιδέες και προοπτικές.

Δίδυμοι: το φλερτ είναι το φόρτε σου αυτόν τον καιρό και εσύ κινείσαι με χάρη και στιλ τραβώντας τα βλέμματα τόσο στο γραφείο όσο και στις προσωπικές σου επαφές. Τώρα συγκεντρώνεις όλα τα βλέμματα αφού εντυπωσιάζεις είτε το θέλεις είτε όχι και φυσικά μπορείς να καταπλήξεις τους πάντες.

Καρκίνος: τα παλιά σου πιστεύω επηρεάζουν μέχρι και τις τωρινές σου αντιλήψεις και βρίσκεις τον εαυτό σου να προσεγγίζει διαφορετικά το θέμα της οικογένειας. Αν είσαι πιο «ανοιχτή» σε συζητήσεις έτσι ώστε να λυθούν κάποια θέματα του παρελθόντος και ακούσεις τι έχει να πει και η άλλη πλευρά θα δεις πώς θα αντιμετωπίσεις διαφορετικά και το μέλλον.

Λέων: αυτή η Νέα Σελήνη στον τρίτο οίκο της επικοινωνίας σε κάνει να είσαι πιο αντικειμενική αλλά και πιο ήρεμη στις συζητήσεις με τους γύρω σου. Η γοητεία σου σε βγάζει ασπροπρόσωπη πολύ περισσότερο από το πάθος σε αυτή τη φάση και μαθαίνεις να σέβεσαι αλλά και να υιοθετείς ιδέες που διαφέρουν από τα δικά σου πιστεύω!

Παρθένος: αυτή η Νέα Σελήνη αναδεικνύει την αξία σου σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, αρκεί να είσαι δίκαιη με τον εαυτό σου και θα δεις πως πολλά πράγματα θα αλλάξουν.

Ζυγός: αυτή η Νέα Σελήνη στο ζώδιο σου είναι ένα σημάδι για να αλλάξεις πολλά στην ζωή σου. Αυτό σημαίνει πως τώρα έχεις το κίνητρο να κάνεις τις αλλαγές που πάντα ήθελες από το να μετακομίσεις με τον αγαπημένο σου μέχρι το να κάνεις το μεγάλο βήμα και να πας στο εξωτερικό. Μην αφήσεις τις προσδοκίες των γύρω σου να σε αγχώσουν και κάνε ένα βήμα την φορά!

Σκορπιός: δεν αποκλείεται τελευταία να είσαι αγχωμένη και να πιέζεσαι από πολλές καταστάσεις αλλά καλά θα κάνεις τώρα να κάνεις ένα διάλειμμα από όλα αυτά και να βρεις μέσα στην καθημερινότητα σου λίγο χρόνο για να χαλαρώνεις από τις απαιτήσεις της καθημερινότητας.
Τοξότης: οι σχέσεις με φίλους και συναδέλφους παίρνουν μια στροφή πολύ… θετική και η Νέα αυτή Σελήνη σου θυμίζει πως η συνεργασία και ο συμβιβασμός μπορούν να γίνουν τα κλειδιά για να είσαι πιο παραγωγική και δημιουργική!

Αιγόκερως: η επιθυμία σου να πετύχεις στον επαγγελματικό τομέα γίνεται έντονη αυτό το διάστημα με την Νέα Σελήνη να επηρεάζει τον δέκατο οίκο σου της καριέρας. Προσπάθησε να δημιουργήσεις αρμονικές σχέσεις και στο γραφείο που περνάς την μισή σου μέρα και θα δεις πως και εσύ θα νιώσεις πιο όμορφα στην δουλειά.

Υδροχόος: η δίψα σου για περιπέτεια αλλά και νέες εμπειρίες είναι πιο έντονη αυτό το διάστημα. Μην ξεχνάς όμως πως με την κατάλληλη παρέα περνάς πιο όμορφα στο ταξίδι προς την αναζήτηση της γνώσης. Τώρα μοιράζεσαι τις ιδέες σου και προσπαθείς πολύ να αποδείξεις πως έχεις δίκιο.

Ιχθείς: με την Νέα αυτή Σελήνη συνειδητοποιείς πως σου βγήκε σε καλό το γεγονός πως μοιράστηκες τις ιδέες σου με τους γύρω σου. Μπορείς να συζητήσεις σημαντικά για εσένα προσωπικά θέματα σε ήρεμους τόνους ενώ αντιμετωπίζεις ακόμη και την απόρριψη με λογική και δύναμη!

Aπό τον Γιώργο Πανόπουλο

(fb/www.cosmictelegram.gr),

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη