Ζυγός: είναι το τέλειο ταίρι για σένα;

10.10.2014
Το έβδομο ζώδιο σε σειρά στο ζωδιακό κύκλο συνδέεται με το μοίρασμα και λάμπει μέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις, που συμπληρώνουν το παζλ της ατομικότητάς του. Αν κάτι το χαρακτηρίζει, αυτό είναι η ικανότητά του να δημιουργεί και να διατηρεί σχέσεις.

Γιατί άραγε θέλουν όλοι σχέση με έναν Ζυγό; Το σύμβολο του Ζυγού είναι μια ζυγαριά, που δείχνει πως για να ισορροπήσει στη ζωή χρειάζεται να υπάρχει το ανάλογο βάρος και στις δύο πλευρές, να υπάρχει διαρκής προσπάθεια για να «συναντηθούν» τα δύο άκρα, οι αντίρροπες οντότητες, και να μη γείρει έτσι προς τη μια πλευρά η ζυγαριά. Η παραπάνω εικόνα μεταφράζεται μέσα από την αντίρροπη αλλά συμπληρωματική σχέση δύο αντικειμένων που αυξομειώνοντας το βάρος τους θέτουν τη ζυγαριά σε διαρκή κίνηση. Χωρίς αυτή την εξωτερική επίδραση, η πλάστιγγα θα παραμείνει αδρανής. Επιπλέον, ο Ζυγός είναι το μόνο ζώδιο που έχει ως έμβλημα ένα άψυχο αντικείμενο, κάτι που σημαίνει πως ζει μέσα από τους ανθρώπους, που δίνουν τη δική τους, προσωπική ανάσα σε αυτή την αέναη προσπάθεια να βρεθεί ισορροπία.

Οι Ζυγοί λοιπόν είναι οι μετρ των σχέσεων, οι μάγοι που εξισορροπούν αντίρροπες δυνάμεις, οι ειδικοί που φέρνουν σε επικοινωνία δύο διαφορετικές πλευρές με στόχο την αρμονία. Γιατί λοιπόν να μη θέλει κάποιος να έχει ερωτικές σχέσεις μαζί τους, με τα άτομα που μπορούν να λειαίνουν τις αντιθέσεις, να εναρμονίζουν τις διαφορές, να στρογγυλεύουν τις μυτερές γωνίες σε απόψεις και ιδέες; Για να δούμε λοιπόν αν υπάρχει κάποιο ζώδιο που θα απέφευγε να έχει ερωτικές σχέσεις με τον ισορροπιστή του ζωδιακού.

Κριός: Το στήριγμά μου είσαι εσύ. Πόσο απαραίτητο είναι να έχει ένας Κριός στη ζωή του έναν Ζυγό; Όσο αναγκαίο θεωρεί να είναι όμορφος, σέξι και εντυπωσιακός ο σύντροφός του. Η αλήθεια είναι πως τα δύο αυτά ζώδια αλληλοσυμπληρώνονται μέσα από τη σχέση τους, λειτουργούν ως δύο κομμάτια του παζλ που ολοκληρώνει την εικόνα του οπτικού τους πεδίου. Ο Κριός έχει ανάγκη από διπλωματία, ευγένεια και καλούς τρόπους στη ζωή του, και θα βρει τα παραπάνω στη σχέση του με τον Ζυγό. Αναζητά την εξωτερική ομορφιά που συνδυάζεται με καλούς τρόπους, με αποτέλεσμα να γοητεύεται από μια αέρινη παρουσία με έντονο σεξαπίλ, που δεν προκαλεί, κάτι που διαθέτει ο Ζυγός. Από την άλλη πλευρά, ο Ζυγός θέλει ένα άτομο που θα τον κινητοποιήσει, που θα αφυπνίσει μέσα του κρυφές πτυχές της σεξουαλικότητάς του, με αποτέλεσμα η μεταξύ τους σχέση να είναι ιδανική για αυξομειώσεις της ερωτικής έντασης, ώστε να μην έρθει ποτέ η πλήξη και το βάλτωμα.

Ταύρος: Μιλάμε την ίδια γλώσσα. Θα μπορούσαν δύο ζώδια που κυβερνώνται από τον ίδιο πλανήτη, την Αφροδίτη, να μην μπορούν να βρουν κοινό κώδικα επικοινωνίας στη μεταξύ τους σχέση; Σχεδόν αδύνατο, αφού και ο Ταύρος και ο Ζυγός αναζητούν την καλοπέραση και την αρμονία στις σχέσεις, τον αμοιβαίο θαυμασμό, την επικοινωνία σε μια γλώσσα που στηρίζεται στο αλφάβητο της χάρης, της αρμονίας, της διακριτικότητας, της ευγένειας και της σαρκικής επαφής. Ο Ταύρος με τη βοήθεια του συντρόφου του μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του να καθυστερεί στην έκφραση των συναισθημάτων του ή στη λήψη αποφάσεων, και ο Ζυγός θα αποτελέσει τον εξαιρετικό ηγέτη, που θα δώσει το σύνθημα της έκφρασης, της έναρξης, της δράσης. Από την άλλη πλευρά, ο Ζυγός μπορεί να γνωρίζει πώς να μοιράζεται αλλά όχι να κατέχει, κάτι που θα του το διδάξει ο Ταύρος, που είναι ιδανικός δάσκαλος όταν πρόκειται να υποδείξει τι σημαίνει αμοιβή σε κάποιον που προσφέρει στη ζωή. Τα δύο αυτά ζώδια λατρεύουν την ομορφιά, οπότε μια ερωτική σχέση ανάμεσά τους λειτουργεί ως διεγερτικό για την προσωπική τους εικόνα.

Δίδυμοι: Κάνουμε έρωτα με το μυαλό. Η ερωτική σχέση ανάμεσα σε Διδύμους και Ζυγούς είναι από τις δημοφιλείς, αφού και τα δύο ζώδια γοητεύονται από τη διάνοια. Εξάλλου ανήκουν στο στοιχείο του Αέρα. Οι Ζυγοί λατρεύουν την παιδική ματιά που διαθέτουν οι Δίδυμοι απέναντι στα πράγματα και αργά ή γρήγορα τους κάνουν να πιστεύουν πως θα μπορούσαν να γίνουν οι ιδανικοί γονείς των παιδιών τους. Από την άλλη πλευρά, οι Δίδυμοι γοητεύονται από την εξωτερική ομορφιά ή τον έντονο μαγνητισμό των Ζυγών, και μαγεύονται από τον τρόπο που χρησιμοποιούν το λόγο για να προσεγγίσουν ερωτικά το στόχο τους. Και τα δύο αυτά ζώδια μπορούν να ανανεώνουν τη σχέση τους μέσα από εκπλήξεις και προκλήσεις, κάτι που αποτελεί βασική παράμετρο ώστε να μη βαρεθούν ποτέ να κυνηγούν ο ένας τον άλλο, ? σε μια σχέση που διαρκώς αλλάζει και εξελίσσεται. Στο συνδυασμό αυτόν συναντάμε τη σχέση που μεταμορφώνεται σχεδόν συνέχεια για να μη φανούν ποτέ ρυτίδες στο πρόσωπό της.

Καρκίνος: Μια ένωση αντιθέτων. Με μια πρώτη ματιά, Καρκίνος και Ζυγός θα έπρεπε να δυσκολεύονται να συνυπάρξουν, αφού είναι ζώδια που ανήκουν στο σταυρό των παρορμητικών, οπότε έχουν μεγάλες διαφορές στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις ερωτικές σχέσεις τους. Από την άλλη πλευρά, όμως, ως ζώδια κυβερνώνται και τα δύο από πλανήτες με θηλυκή υπόσταση (Σελήνη και Αφροδίτη αντίστοιχα), κάτι που σημαίνει πως κατανοούν τη συναισθηματική πλευρά και ανάγκη που καλύπτουν οι ερωτικές σχέσεις. Οι Καρκίνοι μπορεί να αναζητούν την ασφάλεια στη σχέση ή μια μητρική μορφή, ενώ οι Ζυγοί ενδιαφέρονται περισσότερο για την ερωτική πλευρά της ένωσης. Όταν αυτά τα δύο στοιχεία όμως συνδυαστούν, όταν μοιραστούν κατάλληλα οι ρόλοι, τότε όλες οι πτυχές της σχέσης έχουν πλέον καλυφθεί, και εκείνη μπορεί να εξελιχθεί οριστικά πάνω σε γερά θεμέλια.

Λέων: Μήπως οι δυο είμαστε ένα; Ποιος γνήσιος εκπρόσωπος του ζωδίου του Λέοντα δεν θα επιθυμούσε να έχει δίπλα του ένα σύντροφο Ζυγό, να θαυμάζει για την ομορφιά και τη χάρη, το καλό γούστο και τους τρόπους, την ευγένεια και τις γνώσεις του; Μια σχέση, με λίγα λόγια, που μπορεί να διατηρηθεί με την πάροδο του χρόνου; Τα δύο αυτά ζώδια μπορούν να θαυμάζουν το ένα το άλλο χωρίς να βαρεθούν ποτέ να κολακεύονται μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να έχουν μια σχέση που αντέχει στη φθορά που συνοδεύει την καθημερινότητα και στις αλλαγές της εικόνας της με το πέρασμα του χρόνου. Το σημαντικό γνώρισμα της σχέσης τους είναι πως περνούν πολύ όμορφα σ’ αυτή, πως βρίσκουν ένα ταίρι που αντιλαμβάνεται πως η ζωή είναι μια όμορφη βόλτα. Έτσι, λοιπόν, συνήθως δεν ζηλεύουν αλλά θαυμάζουν το ένα το άλλο. Η σχέση τους μπορεί να γίνει πρότυπο για εξώφυλλα, και αυτό είναι κάτι που Λέοντες και Ζυγοί δεν μπορούν να προσπεράσουν, αφού ψηλώνουν αρκετούς πόντους όταν τους κολακεύουν.

Παρθένος: Το σεξ μας φέρνει κοντά. Πώς είναι δυνατόν οι Παρθένοι, που χαρακτηρίζονται από την τάση για κριτική και την έμφαση στη λεπτομέρεια, την εργασιομανία και τη μεμψιμοιρία να ελκύουν και να ελκύονται από ανθρώπους που θεωρούν τις σχέσεις το ύψιστο ιδανικό της ζωής, όπως οι Ζυγοί; Ακριβώς επειδή αυτές οι δυο κατηγορίες ανθρώπων βλέπουν τη ζωή μέσα από εντελώς διαφορετική ματιά, θα προσπαθήσουν να έρθουν κοντά για να διδάξουν τη δική τους οπτική η μια πλευρά στην άλλη. Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, επειδή οι εκπρόσωποι της Παρθένου, ενός ζωδίου της Γης, έχουν πολύ καλές επιδόσεις στο σεξ, οι Ζυγοί ελκύονται από αυτό το χαρακτηριστικό τους, και μπορούν να παραμείνουν σε σχέση μαζί τους επειδή καλύπτουν αυτή την πτυχή της προσωπικότητάς τους, που δεν βρίσκουν τόσο εύκολα σε συντρόφους που έχουν τα ίδια μυαλά με τα δικά τους. Η σχέση δεν είναι εύκολη και βατή, αλλά μπορεί να γίνει ευχάριστα περίπλοκη και ιντριγκαδόρικη, πιο πιπεράτη από όσο φαντάζονται οι περισσότεροι.

Ζυγός: Μπροστά στον καθρέφτη. Μπορεί μια σχέση να αντέξει δυο Ζυγούς; Δεν θέλει και ρώτημα, αφού οι Ζυγοί γεννήθηκαν για να μοιράζονται, κάτι που σημαίνει πως είναι πολύ δύσκολο να κοντραριστούν άτομα που έχουν την ίδια φύση. Διαθέτετε καλό γούστο και θέλετε να προσθέσετε ομορφιά και αρμονία στην προσωπική σας ζωή, με αποτέλεσμα να είστε σε θέση να κάνετε αμοιβαίες υποχωρήσεις για να περνάτε όσο το δυνατόν καλύτερα. Στον ερωτικό τομέα, δεν μπορείτε τις φωνές και τις εντάσεις, κάτι που σημαίνει πως οι διαφορές σας λύνονται δημοκρατικά και χωρίς τσακωμούς. Αυτό όμως που εκμεταλλεύονται κατά κύριο λόγο οι δύο Ζυγοί στη σχέση τους είναι η συνειδητοποίηση του πόσο σημαντικοί είναι ο ένας για τον άλλο και το γεγονός ότι η σχέση ομορφαίνει το κάθε μέλος της ξεχωριστά.

Σκορπιός: Η προσπάθεια απαραίτητη. Το θέμα δεν είναι ποιο από τα δύο μέλη του ζευγαριού θα κάνει την πρώτη κίνηση για να διεκδικήσει το άλλο, αλλά η συνειδητοποίηση πως χωρίς διαρκή προσπάθεια αυτή η σχέση θα βουλιάξει. Ο Σκορπιός ελκύεται από την ομορφιά του Ζυγού και δεν μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω του. Ο Ζυγός βρίσκει το καλό σεξ που θεωρούσε πως δεν είναι απαραίτητο στη σχέση, και με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να προσθέσει ακόμα ένα λιθαράκι σε ένα δεσμό που γνωρίζει πολύ καλά πώς να διατηρήσει όταν τίθενται θέματα που κεντρίζουν τον εγωισμό και οδηγούν σε κόντρα. Στην ένωση Σκορπιού και Ζυγού η έννοια της μοιρασιάς και της σύνδεσης αποκτά νέο νόημα και για τα δύο μέλη, κάτι που είναι πολύ ενδιαφέρον για να περάσει απαρατήρητο τόσο από τον Σκορπιό όσο και από τον Ζυγό.

Τοξότης: Στο όνομα της ανεξαρτησίας. Σε αυτό το ζευγάρι έχουμε μια αυθόρμητη και άμεση έλξη, αφού ο Τοξότης ανακαλύπτει ένα σύντροφο που δεν πιέζει και δεν είναι διατεθειμένος να βάλει φραγμό στις προσωπικές ελευθερίες που θέλει να απολαμβάνει ο ίδιος. Ο Τοξότης ανακαλύπτει στο πρόσωπο ενός Ζυγού ένα άτομο με το οποίο μπορεί να συνομιλήσει, να αναλύσει θέματα πέρα από τα τετριμμένα και καθημερινά, να οργανώσει ταξίδια και εκδρομές. Το γεγονός πως ο Ζυγός δεν ανεβάζει τους τόνους και λειτουργεί διαλλακτικά στις αλλαγές της διάθεσης του Τοξότη είναι ένα στοιχείο που κάνει αυτή τη σχέση δυνατή σε βάθος χρόνου.

Αιγόκερως: Για την πρόκληση... Για το συγκεκριμένο συνδυασμό τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα, αλλά ίσως αυτός είναι ο λόγος που κάνει έναν Αιγόκερω να νιώθει τόσο έντονη έλξη για έναν Ζυγό. Ένας εργασιομανής Αιγόκερως θα αναγνωρίσει στον Ζυγό τον ιδανικό σύντροφο για να χαλαρώσει, να εκτιμήσει τα καλά μιας σχέσης, και κάποιον που μπορεί να του διδάξει τι σημαίνει έρωτας. Επιπλέον, μπορεί να δει στα μάτια του Ζυγού έναν ηγέτη που θα πάρει το τιμόνι στα χέρια του και θα τον βγάλει από τη δύσκολη θέση, κάποιον που βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση. Και ο Ζυγός; Τι ακριβώς κερδίζει από αυτή τη σχέση; Σιγουριά, ασφάλεια, ουσία και ειλικρίνεια, στοιχεία που δεν είναι αμελητέα μπροστά στην προοπτική άλλων δεσμών που χάνονται μέσα στο ψέμα και την αδιαφορία.

Υδροχόος: Όλα είναι στο μυαλό. Υδροχόος και Ζυγός ασκούν έντονη έλξη ο ένας πάνω στον άλλο, αφού έχουν και ο μεν και ο δε την ανάγκη για πνευματική διέγερση στις σχέσεις τους. Οι Ζυγοί θαυμάζουν τους Υδροχόους για την ευφυΐα και την εφευρετικότητά τους, στοιχεία που μετατρέπουν τη σχέση σε ένα διαρκές εκπαιδευτικό σεμινάριο και απομακρύνουν τον κίνδυνο της πλήξης. Οι Υδροχόοι, από την άλλη, ελκύονται από την ομορφιά των Ζυγών, από τη χάρη και τη γοητεία τους, στοιχεία που μπορεί να αποτελέσουν σημαντικά λάφυρα στο κυνήγι τους. Η σχέση αυτή συχνά μοιάζει να προχωράει στον αυτόματο πιλότο, καθώς απουσιάζουν ο εγωισμός και το πείσμα, και συνήθως τα δύο αυτά ζώδια ευχαριστιούνται το σεξ που κάνουν, αφού αναζητούν στοιχεία που «κουμπώνουν» σαν κομμάτια του ίδιου παζλ.

Ιχθύες: Μια ανορθόδοξη σχέση. Φαινομενικά, Ιχθύς και Ζυγοί δεν μοιράζονται στοιχεία που θα μπορούσαν να κάνουν τη σχέση τους ακαταμάχητη. Δεν υπάρχουν όμως Ιχθύες και Ζυγοί που εξετάζουν τις σχέσεις επιφανειακά, οπότε μόλις τεθεί το θέμα της ουσίας, τότε η έλξη αρχίζει να αποκτά νόημα. Οι Ιχθύες μαγνητίζονται από ανθρώπους που είναι επαγγελματίες των σχέσεων, άτομα που γνωρίζουν πώς να ξεπερνούν συναισθηματικού σκοπέλους, όπως οι Ζυγοί. Οι Ζυγοί, από την άλλη πλευρά, αναγνωρίζουν στους Ιχθύς το σύντροφο που θα σεβαστεί την ατομικότητά τους, που θα αποφύγει τους καβγάδες και τις εκρήξεις θυμού, πρόσωπα που συνεννοούνται με το βλέμμα, όχι τις λέξεις. Η σχέση μεταξύ ενός Ιχθύ και ενός Ζυγού φαίνεται περίεργη, αλλά κατά ένα μαγικό σχεδόν τρόπο λειτουργεί χωρίς να χρειάζεται κανόνες, νόμους και υπογραφές.

Από τον Γιώργο Σοφιάνη
www.signingstars.gr