Zυγός: πώς να τον μαγέψεις & τι να τον ταΐσεις

04.10.2014
Ο Ζυγός ως το 7ο ζώδιου του αστρολογικού κύκλου είναι εκείνο που εκπροσωπεί καλύτερα από όλα την έννοια της Συντροφικότητας.

Μπήκαμε στον Οκτώβριο, μήνα καθαρά φθινοπωρινό, και στο ζώδιο του κοινωνικού και πολύ γοητευτικού Ζυγού! Μήνας αναταράξεων ο Οκτώβρης, λόγω των εκλείψεων που θα χρωματίσουν όλο αυτό το διάστημα και ειδικά την πολύ κοντινή Πανσέληνο και Έκλειψη Σελήνης στις 8/10.

ΟΙ Ζυγοί μας, ειδικά αυτοί του 2ου δεκαημέρου θα έχουν αλλαγές, οριστικές αποφάσεις, ξεκαθαρίσματα αλλά και νέα ξεκινήματα. Ευτυχώς, το μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια της Φωτιάς, σας κάνει ένα ωραίο εξάγωνο κι έτσι σβήνουν οι όποιες εστίες έχουν ανάψει με την έκλειψη. Με τον Ερμή να αναδρομεί στις 4/10 στον Σκορπιό, τελειώνοντας την πορεία του στο Ζυγό, αυτό σημαίνει ότι το Σύμπαν θα φέρει πολλές καταστάσεις και ανθρώπους πίσω σε σας, που θα πρέπει να λήξουν οριστικά αυτή την περίοδο.

Ο Ζυγός ως το 7ο ζώδιου του αστρολογικού κύκλου είναι εκείνο που εκπροσωπεί καλύτερα από όλα την έννοια της Συντροφικότητας. Μαζί είμαστε καλύτερα, Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα, χέρι-χέρι θα φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά.

Πώς θα τον ξεχωρίσεις

Όσο κι αν προσπαθήσεις να πείσεις έναν Ζυγό για τις χαρές (και τις χάρες!)της εργένικης ζωής και της ενίοτε απαραίτητης και εποικοδομητικής μοναξιάς, δεν θα τα καταφέρεις. Οι Ζυγοί και οι Καρκίνοι έχουν, στατιστικά, τα υψηλότερα ποσοστά σε γάμο και συμβίωση-το κάθε ζώδιο για το δικό του λόγο- και πιστεύουν πραγματικά ότι υπάρχει το άλλο τους μισό. Κι επίσης φοβούνται πολύ τη μοναξιά… Δρουν, εργάζονται, λειτουργούν καλύτερα μέσα από τη συνεργασία και η καρδιά τους αποζητά πάντα τον/την ιδανικό/η σύντροφο. Είναι γλυκείς,προσηνείς, φιλάνθρωποι, ευγενείς, γεμάτοι χιούμορ και ήρεμη καλοσύνη.

Με κυρίαρχο πλανήτη την Αφροδίτη, είναι πιο καλλιτέχνες και πιο αιθέριοι από τα άλλα παιδιά της πανέμορφης αυτής θεότητας-τους Ταύρους που, ως πιο γήινα ζώδια, απολαμβάνουν πιο «γειωμένες» απολαύσεις: σεξ, φαγητό, ποτό κλπ. Ο Ζυγός από την άλλη, απολαμβάνει μαζί με τον Λέοντα την όμορφη πλευρά της ζωής. Τέχνη, φιλοσοφία, χορός,θέατρο, ποίηση και δεν συμμαζεύεται. Καλλιεργημένοι, χαμογελαστοί, εκλεπτυσμένοι λατρεύουν τα όμορφα πράγματα. Πάνω απ ‘όλα, αγαπούν τους όμορφους ανθρώπους, που σημαίνει, που τους χάνεις, που τους βρίσκεις όλο και σε κάποιο κοκτέιλ πάρτι θα είναι ή στο θέατρο, στην όπερα ή το μπαλέτο.

Οι Ζυγοί κερδίζουν στη ζωή με το ταλέντο και την ακαταμάχητη γοητεία τους. Ένα χαμόγελο τους είναι ικανό να μαγέψει αρχηγούς κρατών!

Θυμηθείτε: οι πανέμορφες Μόνικα Μπελούτσι, Κάθριν Ζήτα Τζόουνς και Μπριζίτ Μπαρντό είναι Ζυγοί, όπως και ο Μάικλ Ντάγκλας, και οι ζεν-πρεμιέ Κλάιβ Όουεν και Χιού Τζάκμαν. Συγγραφείς και ποιητές όπως ο μοναδικός Όσκαρ Γουάιλντ, ο Άρθουρ Μϊλλερ, οι T.S. Elliot και Arthur Rimbaud τιμούν επίσης το ζώδιο, όπως και μεγάλοι καλλιτέχνες: Sting, Bryan Ferry, Λουτσιάνο Παβαρότι.

Οι άντρες Ζυγοί είναι τόσο έμπειροι στα λόγια (σονέτα, άριες της όπερας, αποσπάσματα από τον Dr Zhivago-you name it!), που θα πρέπει να είσαι κουφή για να μην υποκύψεις στη γοητεία τους. Ματαιόδοξοι, τεμπέληδες, απαθείς και κενοί στη χειρότερη εκδοχή τους, στην καλύτερη μοιάζουν με αστραφτερό, πανέμορφο παγώνι!

Είναι ερωτευμένοι με τον έρωτα και θέλουν να ζήσουν το ρομάντζο με κάθε κόστος. Μαζί τους θα δημιουργήσετε έναν υπέροχο, ονειρεμένο κόσμο-προσέξτε μόνο, όταν τελειώσει το έργο, να μην πέσετε απότομα από τη σκηνή, καθώς θα μετακινούν το σκηνικό από πίσω…

Η αντανάκλαση του εαυτού σας στα μάτια των άλλων και η αέναη σύγκριση με τους άλλους σας βοηθάει να βελτιώνεστε συνεχώς. Ζυγοί, να είστε πάντα έτοιμοι για αλλαγές και προκλήσεις, να γίνεστε ανταγωνιστικοί όπου πρέπει αλλά και να κρατάτε ισορροπίες εκεί που χρειάζεται. Η δικαιοσύνη και η διπλωματία είναι σύμμαχοι και οδηγοί σας, πυξίδα στα δύσκολα.

Για το Ζυγό μας, που του αρέσουν οι λεπτές & λίγο ιδιαίτερες γεύσεις θα φτιάξουμε ένα ριζότο με κολοκύθα (που είναι και η εποχή της) μπέικον και Γραβιέρα Νάξου….

Ριζότο με κολοκύθα και μπέικον

Υλικά (για 4 άτομα)

600 γρ. κολοκύθα
400 γρ. ρύζι για ριζότο (Αρμπόριο ή αν προτιμάτε εληνικά προιόντα, ρύζι Καρολίνα)
6 φέτες μπέικον καπνιστό
1 lt ζωμό κοτόπουλου (ή και λίγο περισσότερο) ζεστό
1 κούπα κρασί λευκό
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκ. Σκόρδο λιωμένη
4 κ.σούπας ελαιόλαδο
2 κ.σούπας βούτυρο γάλακτος
4 κ.σούπας Γραβιέρα Νάξου τριμμένη
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

Βγάζουμε την εξωτερική φλούδα της κολοκύθας και την κόβουμε σε κυβάκια. Ψήνουμε το μπέικον σ’ένα τεφάλ για λίγα λεπτά να γίνει τραγανό. Σε φαρδιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την κολοκύθα και το σκόρδο και τα σωτάρουμε κι αυτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε & το σωτάρουμε για 3-4 λεπτά, για να γίνει ο κόκκος του διάφανος. Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε ένα φλιτζάνι από το ζεστό ζωμό περμένοντας ν’ απορροφηθεί από το ρύζι, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά. Μόλις το πιει, προσθέτουμε άλλο ένα φλιτζάνι ζωμό και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να βράσει και να χυλώσει το ριζότο. Ο κόκκος του πρέπει να ΄χει μαλακώσει αλλά και να "κρατάει" λίγο στο δόντι. Το

αποσύρουμε από τη φωτιά & προσθέτουμε το μαιντανό και το βούτυρο, δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι και ρίχνουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το τυρί. Κόβουμε το τραγανό μπέικον σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύουμε απαλά με το ριζότο. Το αφήνουμε να σταθεί για 2-3 λεπτά. Τρώγεται ζεστό!