Πώς σε επηρεάζει η Σύνοδος Άρη - Πλούτωνα;

13.11.2014
Ο αυστηρός και ορθολογιστής Αιγόκερως φιλοξενεί τον πλανήτη της δράσης και της επιθετικότητας και αυτόν της δύναμης και του περιορισμού. Οι δυο τους φαίνεται να αποτελούν εκρηκτικό συνδυασμό...

Το φαινόμενο του Νοεμβρίου 2014 είναι η σύνοδος του Άρη με τον Πλούτωνα. Ο Άρης, από τις 27 Οκτωβρίου στον Αιγόκερω, από τις 5 Νοεμβρίου θα αρχίσει να πλησιάζει όλο και περισσότερο τον Πλούτωνα, φτάνοντας στις 12 Νοεμβρίου στη μέγιστη στενή προσέγγιση ενώ θα νιώθεις την επιρροή της όψης αυτής μέχρι τα τέλη του μήνα. Ο Άρης βρίσκεται σε έξαρση στον Αιγόκερω, και η συνάντησή του με τον Πλούτωνα σ’ αυτόν το ζωδιακό χώρο σημαίνει ένταση, πιθανώς εκρηκτική. Το φαινόμενο αυτό, λοιπόν, προμηνύει σκληρό επαγγελματικό ανταγωνισμό, ανατροπή σχεδίων και σύγκρουση συμφερόντων. Η δυσαρμονία Πλούτωνα και Άρη θα γίνει αφορμή τα κέντρα εξουσίας να φρενάρουν το δυναμισμό μας, και να δημιουργηθούν αναστάτωση και προβλήματα, τόσο στην κοινωνική ζωή όσο και στην επαγγελματική δραστηριότητα. Γενικά, η όψη αυτή θα λειτουργήσει ως απειλή ή ως αφύπνιση.

Γιατί αναμφίβολα έχει και τη θετική της πλευρά. Στο παιχνίδι θα μπει και ο Ουρανός, σχηματίζοντας τετράγωνη όψη μεταξύ των δυο πλανητών που σχηματίζουν τη σύνοδο. Και εξαιτίας του, λοιπόν, θα ενισχυθούν οι αποδιοργανωτικές τάσεις, η ζωτική δύναμη θα πληγεί, ενώ τα πράγματα μπορεί να φτάσουν στην εξαντλητική υπερβολή. Με αφορμή την όλη δυσαρμονία πολλοί άνθρωποι θα αμφισβητήσουν βαθιά τον εαυτό τους, καταδικάζοντάς τον μέχρι και στην απομόνωση. Συνέπεια αυτής της τάσης θα είναι τα ψυχοσωματικά προβλήματα. Σε γενικότερες γραμμές, επίσης, θα έχουμε διαταραχή σε πολλές τοπικές πολιτικές σκηνές, στις σχέσεις κρατών μεταξύ τους, αύξηση της θνησιμότητας, της εγκληματικότητας και των ατυχημάτων. Θα αυξηθούν τα προβλήματα στη δημόσια διοίκηση και θα οξυνθούν τα οικονομικά προβλήματα και αδιέξοδα. Αντίδοτο σε αυτή την όψη είναι η γνώση, η πίστη στη ζωή, η αντίληψη της Αλήθειας.

Παρασκήνιο και ακραία γεγονότα

Ο Νοέμβριος είναι ένας μήνας καθοριστικών παρεμβάσεων. Ο Άρης στον Αιγόκερω και η σύνοδός του με τον Πλούτωνα θα δώσουν μια νέα προοπτική στις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις και στη διαμόρφωση των συνθηκών ζωής των περισσότερων ανθρώπων.

Το στοιχείο του Σκορπιού τονίζεται, και κατ’ επέκταση ο αγώνας για επιβίωση και ο φόβος, ο υπαρξιακός και όχι μόνο. Στη διάρκεια του Νοεμβρίου θα παρατηρηθεί έντονο παρασκήνιο. Επίσης, θα γίνουν ξεκάθαρες οι διαθέσεις τόσο των υποστηρικτών της παγκοσμιοποίησης όσο και των ακραίων τρομοκρατικών και παραστρατιωτικών ομάδων. Ίσως τον Νοέμβριο η στάση που θα κρατηθεί σε αναπτυξιακό επίπεδο να ρυθμίσει το κλίμα κατά τους επόμενους μήνες.

Μέσα στα δύσκολα, όμως, θα υπάρξουν και ευκαιρίες για δημιουργία ή ανάπτυξη. Ο σκοπός είναι να αποφύγει κανείς τον κίνδυνο, τη λανθασμένη κίνηση ή και την έκθεση στην ταλαιπωρία. Ο φόβος, πάντως, τόσο για τη συναισθηματική όσο και για την οικονομική ασφάλεια, θα αυξηθεί. Εξάλλου, τόσο η πανσέληνος όσο και η νέα Σελήνη θα βγάλουν στην επιφάνεια δυσκολίες που θα απαιτήσουν δυναμική αντιμετώπιση.

Οι άμυνες πολλών θα γίνουν πιο εύθραυστες, η αγωνιστική δραστηριότητα θα δοκιμαστεί, οι συνεργασίες θα περιοριστούν, ενώ οι συγκρούσεις θα αυξηθούν. Τώρα ενεργοποιείται ο σταθερός σταυρός, επομένως κάποια γεγονότα θα λειτουργήσουν καθοριστικά και μορφοποιητικά. Ανεξαρτήτως ζωδίου, ο Νοέμβριος απαιτεί εγρήγορση, προνοητικότητα, θάρρος, δυναμισμό και αποφασιστικότητα.

ΦΩΤΙΑ

Κριός: Έτοιμη για όλα. Τα επαγγελματικά σου είναι κυρίως ο τομέας που μπαίνει στο στόχαστρο του φαινομένου του Νοεμβρίου, με μακροπρόθεσμες συνέπειες. Φρόντισε να είσαι ετοιμοπόλεμη και ιδιαίτερα προσεκτική. Διευθέτησε έγκαιρα πιθανές υποχρεώσεις και μη φοβηθείς να αναλάβεις νέες επαγγελματικές ευθύνες. Η σύνοδος Άρη - Πλούτωνα θα τονίσει τη θέλησή σου για κοινωνική διάκριση, αλλά η έκφραση της δύναμής σου θα πρέπει να μην έχει επιδεικτικό χαρακτήρα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πάντως, θα τύχεις της αναγνώρισης πολλών, ή ένα αιφνίδιο γεγονός θα αναδείξει το νευρικό στοιχείο της προσωπικότητάς σου στην επιφάνεια, καθώς θα κληθείς να δώσεις μια μάχη ή να βγάλεις το φίδι από την τρύπα.

Λέων: Γίνεσαι ήρωας μια άλλη μέρα: Προσοχή στην υγεία και την εργασία σου! Απόφυγε την έκθεση στον κίνδυνο ή την ανάληψη ευθυνών που δεν είσαι σίγουρη ότι μπορείς να φέρεις εις πέρας. Άλλωστε, ο Πλούτωνας έχει επηρεάσει ήδη πολύ και την ψυχολογική και τη φυσική σου κατάσταση. Η συνάντηση του Άρη μαζί του θα ευαισθητοποιήσει τη θέση σου απέναντι σε καταστάσεις που είναι ενοχλητικές ή θα ανασκαλέψει παλιές υποθέσεις, όχι ευχάριστες. Τέλος, θα ενεργοποιήσει ένα ξεχασμένο πρόβλημα υγείας, το οποίο δεν πρέπει να αμελήσεις. Κατά τα άλλα, θα κληθείς να αναλάβεις ευθύνες παρά τη θέλησή σου. Αυτό αφορά τους νεότερους από εσάς και όσους εργάζονται κάτω από μια σκληρή εργοδοσία.

Τοξότης: Την τσέπη και τα μάτια σου! Το φαινόμενο του Νοεμβρίου θα αφήσει ακάλυπτη την ανάγκη σας για υλική και συναισθηματική ασφάλεια. Ο Άρης και ο Πλούτωνας συνδέουν αυτή την ανάγκη με την έκφραση της δύναμης, και θα σε κάνουν τολμηρούς και ριψοκίνδυνους σε επικίνδυνο βαθμό. Για αρκετούς από εσάς αυτό θα σχετιστεί με τα οικονομικά. Ένα γεγονός ενδέχεται να εξανεμίσει το περιεχόμενο του πορτοφολιού σου και κάποια έκτακτη υποχρέωση να σε πιέσει πολύ ώστε να την καλύψεις. Είναι πιθανή η απώλεια χρημάτων ή η αλόγιστη σπατάλη, προσοχή λοιπόν στη διαχείριση των χρημάτων σου. Τέλος, θα επηρεαστεί και η αισθηματική σου ζωή μέσα από ένα γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στο χωρισμό.

ΓΗ

Ταύρος: Ξέχασε τις προκλήσεις! Η σύνοδος Άρη - Πλούτωνα έχει αρμονική επιρροή όσον αφορά το ζώδιό σου. Θα σχετιστεί με εξωτερικά γεγονότα και θα επιστρατεύσει την προσοχή σου σε ό,τι διαδραματίζεται στο περιβάλλον σου. Ένα γεγονός σε αυτόν το χώρο θα επηρεάσει τη διάθεσή σου και θα λειτουργήσει μεταρρυθμιστικά στις συνήθειές σου. Είναι πιθανό να υπάρξει μια ρήξη στις σχέσεις σου με συγγενείς ή συνεργάτες. Όσοι εκτελείς υπηρεσίες σχετικές με δημόσιες σχέσεις ή την εξυπηρέτηση πολιτών θα πρέπει να ενεργείς διαλλακτικά. Αστάθμητοι παράγοντες θα σε αιφνιδιάσουν, και θα πρέπει να είσαι ψύχραιμη και να φερθείς με διπλωματία. Απόφυγε τους νομικούς αγώνες και μην προκαλείς, γενικά. Δεν θα σου βγει σε καλό.

Παρθένος: Δίκοπο μαχαίρι. Μολονότι η σύνοδος μεταξύ του Άρη και του Πλούτωνα θα τονίσει τη διάθεσή σου για δημιουργία, η αρνητική πλευρά της επιρροής του μπορεί να σε δοκιμάσει όσον αφορά μια δραστηριότητα που έχεις από καιρό. Από την άλλη, μπορεί να σου δώσει την ευκαιρία να την προωθήσεις πιο γρήγορα, με συνέπεια περισσότερες ευθύνες. Είναι δίκοπο μαχαίρι η επιρροή αυτού του φαινομένου για το ζώδιό σου. Με αφορμή αυτό οι σχέσεις πολλών από εσάς με αγαπημένα πρόσωπα ενδέχεται να δοκιμαστούν. Δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίσεις οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην ανάληψη ενός έργου, και οι γονείς μπορεί να έχεις προβλήματα με τα παιδιά σου. Το φαινόμενο θα επηρεάσει και τα ερωτικά σου.

Αιγόκερως: Φύλαξε τα νώτα σου. Όσον αφορά το δικό σου ζώδιο , η επιρροή του φαινομένου του Νοεμβρίου θα είναι άμεση. Οι συνέπειές του θα φανούν σε προσωπικές υποθέσεις σε εξέλιξη, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να ανατραπεί ένα σχέδιό σου και η προσωπική σου ζωή να φορτιστεί από διάφορα γεγονότα ή ένα ζήτημα που θα έχει τη φύση δράματος ή ατυχήματος. Η σύνοδος Άρη - Πλούτωνα θα σε υποχρεώσει να επιστρατεύσεις τις δυνάμεις σου προς κάθε κατεύθυνση. Ο κίνδυνος συχνά δεν θα είναι ορατός, γι’ αυτό πρέπει να είσαι έτοιμη να αμυνθείς. Απόφυγε την αναμέτρηση με τρίτους, και τους πολυσύχναστους χώρους, αν είναι δυνατόν, καλό είναι να μεριμνήσεις για την ασφάλειά σου και μη θίγεις κακώς κείμενα αυτόν το μήνα.

ΑΕΡΑΣ

Δίδυμοι: Προσπάθεια χωρίς ρίσκο. Η σύνοδος μεταξύ Άρη και Πλούτωνα έχει να κάνει κυρίως με την ψυχολογική διάθεση και τα οικονομικά σου. Η όψη αυτή συνδέεται άμεσα με την υλική και τη συναισθηματική σου ασφάλεια και με την κατανάλωση των αποθεμάτων της ζωτικότητάς σου. Κάποια γεγονότα, λοιπόν, θα σε υποχρεώσουν να επιστρατεύσεις τις δυνάμεις σου, ό,τι διαθέτει το ρεζερβουάρ σου, και να διεκδικήσεις. Από την άλλη, θα τονιστεί η ανάγκη σου να πετύχεις τους στόχους σου, και αυτή η ανάγκη μπορεί να σε ωθήσει στο ρίσκο. Δεν συνιστάται αυτό, πάντως, γιατί η ήττα ή η δοκιμασία καραδοκούν. Προσέξτε τις κληρονομικές και περιουσιακές εκκρεμότητές σου και φρόντισε για την ερωτική σου ζωή.

Ζυγός: Συναισθηματικά πάνω κάτω. Το φαινόμενο θα έχει λίγο δυσάρεστη επιρροή στη ζωή σου, διαταράσσοντας το κλίμα στο στενό περιβάλλον σου, τον οικογενειακό χώρο και τον ψυχικό σου κόσμο. Ένα γεγονός θα σε δοκιμάσει συναισθηματικά και ένας δικός σου άνθρωπος θα αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα. Σε μερικούς από εσάς τα πράγματα θα υπενθυμίσουν αντιξοότητες του παρελθόντος, ενώ κάποιοι ίσως να αντιμετωπίσετε προβλήματα στην εργασία σας. Αν έχεις προβλήματα με ηλικιωμένους, θα γίνουν πιο κρίσιμα κάτω από το βάρος της επιρροή του φαινομένου. Πρόσεξε τις κινήσεις σου, διαφύλαξε τα κεκτημένα σου, ενίσχυσε τις ασφαλιστικές δικλίδες σου και έχε υπόψη το ενδεχόμενο απώλειας ή κλοπής.

Υδροχόος: Ώρα για ενδοσκόπηση. Το υποσυνείδητο, το παρασκήνιο και ξεχασμένες υποθέσεις διαταράσσει η σύνοδος μεταξύ Άρη και Πλούτωνα τον Νοέμβριο, η οποία άλλωστε θα επηρεάσει την ψυχική σου ισορροπία. Αυτό είναι ένα διάστημα κατά το οποίο θα πρέπει να καταφύγεις στην αυτοσυγκέντρωση και την ενδοσκόπηση. Μη βιαστείς να αντιδράσεις σε ό,τι μεσολαβήσει στη διάρκειά του. Αρκετοί από εσάς θα υποχρεωθείτε να ψάξετε στο παρασκήνιο της ζωής σας προκειμένου να εξοστρακίσετε επικίνδυνα άτομα που εξαιτίας του φαινομένου θα δράσουν εναντίον σας. Κι επειδή προβλέπεται εσωτερική αναστάτωση, φρόντισε να ξεκουράζεσαι αρκετά και να έχεις στη σκέψη σου όμορφες εικόνες και αισιόδοξες καταστάσεις.

ΝΕΡΟ

Καρκίνος: Διατάραξη ισορροπιών. Ο Άρης και ο Πλούτωνας σε σύνοδο θα επηρεάσουν πολύ τις σχέσεις σου, και στο στόχαστρο θα μπει μια επαγγελματική συνεργασία ή ένας αισθηματικός δεσμός. Από την άλλη, όσοι σε αφορούν θα πιέσουν περισσότερο για την ανταπόκρισή σου, είτε διατηρείς συντροφική σχέση μαζί τους είτε συνεργάζεσαι. Θα είναι δύσκολο να κρατήσεις μια ισορροπία για πολύ καιρό. Κατά τα άλλα, το φαινόμενο του Νοεμβρίου θα ευαισθητοποιήσει τη δεκτικότητά σου και θα σε κάνει πιο επιρρεπή στην επιρροή των άλλων ή στην καταπίεση. Έχει επίσης διπλή ερμηνεία: Για κάποιους θα σημάνει μια μοιραία αισθηματική κρίση και για άλλους μια θυελλώδη ερωτική γνωριμία που θα αποδειχτεί δύσκολη ή ασύμφορη.

Σκορπιός: Καλύτερα προσγειωμένοι. Η επικοινωνία, οι συναναστροφές, οι γνωριμίες και οι συναλλαγές σου μπαίνουν στο στόχαστρο με αφορμή τη σύνοδο μεταξύ Άρη και Πλούτωνα. Η όψη αυτή έχει να κάνει με αισθηματικά ζητήματα και, φυσικά, ατυχήματα, και πρέπει να προσέξεις πώς θα κινηθείς και θα συμπεριφερθείς. Οι όποιες διαμάχες θα τονιστούν, ενώ είναι πιθανή μια δοκιμασία περισσότερο εγκεφαλική παρά φυσική. Προστάτεψε το νευρικό σου σύστημα από τις εντάσεις και απόφυγε άτομα που θα μπορούσαν να σε μπλέξουν σε σχόλια και παρεξηγήσεις. Γενικά, κάνε ό,τι περνάει από το χέρι σου για να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις ρεαλιστικά. Αυτή είναι η καλύτερη τακτική για να φτάσεις τελικά εκεί που θέλεις.

Ιχθείς: Τεστ σε σχέσεις και φιλίες. Το φαινόμενο του Νοεμβρίου στη δική σου περίπτωση θα δοκιμάσει τις φιλίες και τις σχέσεις σου γενικά, όπως και κάποιες από τις φιλοδοξίες σου. Επίσης, θα σε υποχρεώσει να κινηθείς διαλλακτικά και διπλωματικά ώστε να αποφύγεις τις συγκρούσεις και την απογοήτευση. Μην υποτιμάς τις πρακτικές ανάγκες σου και προσοχή να μην προκαλείς προβλήματα στον περίγυρό σου από επιπολαιότητα ή αφηρημάδα. Ο Άρης με τον Πλούτωνα μπορεί να μη φέρουν τον πόλεμο, αλλά είναι πιθανό να κοστίσουν μια «έκπτωση» ή μια απώλεια σε περίπτωση που εκθέσεις τα όνειρά σου για έναν καλύτερο κόσμο. Τέλος, όλοι σας, αποφύγετε τις κατά μέτωπο επιθέσεις στις κοινωνικές συναναστροφές σας.

Από τον Κώστα Λεφάκη

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη

Πηγή: Astra& Orama