8 μύθοι & αλήθειες για τον Σκορπιό

16.11.2014
Το ζώδιο του μήνα δεν είναι άλλο από τον Σκορπιό. Ισχυρός, παθιασμένος, αποφασιστικός, μαγνητικός αλλά και ζηλιάρης, δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω τους μύθους και τις αλήθειες για το ζώδιο αυτό!

1. Οι Σκορπιοί είναι φιλοχρήματοι. Μύθος & Αλήθεια: Οι Σκορπιοί θέλουν να κατέχουν για να μπορούν να μοιραστούν. Αν αυτό που κατέχουν είναι χρήμα, εξουσία, ισχύ, σπίτια, ακίνητη περιουσία ή βαθιά συναισθήματα, είναι κάτι που εξαρτάται από αυτό που τους βγάζει ο σύντροφός τους. Αν όμως αισθάνονται μόνοι και ευάλωτοι, τότε μπορεί να γίνουν πλεονέκτες και να μαζέψουν όσο περισσότερο χρήμα μπορούν για να ισορροπήσουν την έλλειψη συναισθηματικού πλούτου.

2. Οι Σκορπιοί δεν κρατούν κακία. Μύθος: Οι Σκορπιοί θα θυμούνται για πάντα ένα κακό που έγινε εις βάρος τους, αφού ένας από τους στόχους τους στη ζωή είναι να διδάξουν πως η αδικία έχει συνέπειες. Γι’ αυτό, μπορεί να ανταποδώσουν μια άδικη πράξη μετά από πολύ καιρό, θέλοντας να υπενθυμίσουν στο «δράστη» πως για κάθε κακό υπάρχει τιμωρία. Ακόμα κι αν χρειαστεί να σερβίρουν την εκδίκησή τους ως κρύο πιάτο.

3. Οι Σκορπιοί είναι εκδικητικοί: Μύθος & Αλήθεια. Οι Σκορπιοί δεν είναι απαραίτητα εκδικητικοί ως χαρακτήρες, αλλά είναι βέβαιο πως δύσκολα αποδέχονται την ήττα. Έτσι, λοιπόν, επιμένουν να περάσει το δικό τους, ακόμα και όταν δεν υπάρχει πλέον λόγος. Για παράδειγμα, ακόμα κι αν η σχέση τους με κάποιο άτομο τελειώσει, παραμένουν σε ασφαλή απόσταση ώστε στην πρώτη στραβοτιμονιά να του επισημάνουν πως δεν έπρεπε να είχε απομακρυνθεί από κοντά τους και ότι η ένωσή τους είναι το φάρμακο σε κάθε πιθανή αποτυχία ή τραυματική εμπειρία.

4. Οι Σκορπιοί είναι μηχανές του σεξ. Αλήθεια: Η παραπάνω πρόταση είναι αληθινή μόνο όταν νιώθουν μοναξιά και αναζητούν μια περιστασιακή σχέση για να αισθανθούν πως μοιράζονται στιγμές πάθους, ή όταν έχουν μια σχέση με κάποιο άτομο για το οποίο τρέφουν βαθιά συναισθήματα. Όταν δεν ισχύουν τα παραπάνω, τότε το σεξ μπορεί να έχει ένταση και δυναμική, αλλά τελικά δεν παύει να είναι αποκλειστικά μια πράξη εκτόνωσης του σεξουαλικού ενστίκτου.

5. Οι Σκορπιοί ζηλεύουν. Αλήθεια: Ζηλεύουν πάνω απ’ όλα το σύντροφό τους, γιατί φοβούνται μη μείνουν μόνοι. Επίσης, τον πλούτο των άλλων, θεωρώντας πως και οι ίδιοι τον αξίζουν, απλώς δεν τους έχει δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία. Τέλος, θα ήθελαν πολύ να λειτουργούν όπως αυτοί που αποκόπτονται από εμμονές και τύψεις, αφού οι ίδιοι είναι αιώνια κολλημένοι στο παρελθόν.

6. Οι Σκορπιοί παθιάζονται. Αλήθεια: Θα παθιαστούν με τη σχέση τους και δεν θα διστάσουν να το αποδείξουν με κάθε επισημότητα και ειλικρίνεια. Απλώς, εκφράζουν το πάθος τους σε ιδιωτικές στιγμές, και όχι δημόσια. Θεωρούν πως αυτό το χαρακτηριστικό τους αντιπροσωπεύει βαθιά. Γενικά, δεν επιθυμούν να εκθέτουν τον έρωτά τους σε κοινή θέα, μπροστά σε άτομα που δεν γνωρίζουν.

7. Οι Σκορπιοί είναι εγωιστές. Μύθος: Ενδιαφέρονται με σώμα και ψυχή για το σύντροφο ή το συνεργάτη τους, αρκεί εκείνοι να τους αποδείξουν πως θα έδιναν και την ψυχή τους για τη σχέση τους. Θα μπορούσαν να μοιραστούν τα πάντα φτάνει να ήταν σίγουροι πως το άλλο τους μισό δεν θα έφευγε ποτέ από δίπλα τους. Σε διαφορετική περίπτωση, όταν δηλαδή έχουν στο πλάι τους ένα αφερέγγυο άτομο, είναι ικανοί να γίνουν κλέφτες της τσέπης ή της καρδιάς του.

8 Οι Σκορπιοί λειτουργούν καλύτερα μόνοι. Μύθος: Οι Σκορπιοί είναι μετρ των σχέσεων, αρκεί να εμπιστευτούν και να τους εμπιστευτούν. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο να ξεκινήσουν μια σχέση, λόγω της αδυναμίας τους να ανοίξουν την καρδιά τους, γι’ αυτό και επενδύουν αρχικά στο σεξ. Όταν όμως αυτό λειτουργήσει καλά και ανακαλύψουν κομμάτια στην ψυχή της άλλης πλευράς που «δένουν» με τα δικά τους, τότε θα κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν αυτό το άτομο στη ζωή τους. Οι Σκορπιοί φοβούνται τη μοναξιά, γι’ αυτό θα απιστήσουν όταν καταλάβουν πως το πρόσωπο που έχουν δίπλα τους έχει παραστρατήσει πρώτο και θέλει να απομακρυνθεί. Αναζητούν σύντροφο ψυχής, και όχι την περιπέτεια της μίας βραδιάς.

Από τον Γιώργο Σοφιάνη

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη

Πηγή: Astra& Orama