Πώς σε επηρεάζει η ολική έκλειψη Σελήνης;

03.04.2015
Μια ιδιαίτερα συναισθηματική πανσέληνος αναμένεται να μας επηρεάσει σημαίνοντας την ώρα της λύτρωσης: για κάποιους σημαίνει τη λήξη μιας ασφυκτικής σχέσης, ενώ για άλλους την απελευθέρωση από τα δεσμά του Εγώ.

Σάββατο μεσημέρι, 4 Απριλίου στις 3:05 πραγματοποιείται ολική έκλειψη Σελήνης στον Ζυγό, ενώ ο Ήλιος βρίσκεται στον Κριό ακριβώς απέναντι, με αποτέλεσμα να επηρεάζει περισσότερο τα παρορμητικά ζώδια, ήτοι Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους.

Κάθε πανσέληνος κρύβει την υπόσχεση ολοκλήρωσης για ό,τι είχε ξεκινήσει κατά τη Νέα Σελήνη. Ωστόσο η συγκεκριμένη πανσέληνος είναι ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά καθώς δέχεται την επίδραση μιας ολικής έκλειψης που θα προκαλέσει κρίσεις διαφορετικού τύπου στους εκπροσώπους κάθε ζωδίου.

Πιο συγκεκριμένα, οι κρίσεις αυτές έχουν να κάνουν με τις συναισθηματικές «ελλείψεις» μας τις οποίες συνειδητοποιούμε ξαφνικά, σαν αποκάλυψη. Ανάλογα με την περίπτωση η έλλειψη μπορεί να γίνει αντιληπτή ως απώλεια, όπως όταν βρισκόμαστε σε μια ασφυκτική σχέση και αναγνωρίζουμε τις βαθύτερες ανάγκες και επιθυμίες μας, ή αντίθετα να οδηγήσει στη βαθύτερη ένωση μας με τον Άλλον καθώς αντιλαμβανόμαστε πόσο τον θέλουμε και μας λείπει και παραμερίζουμε το Εγώ.

Παρότι γενικότερα οι σεληνιακές εκλείψεις έχουν να κάνουν περισσότερο με τις ερωτικές σχέσεις, ετούτη εδώ μπορεί να φέρει ξαφνικές συνειδητοποιήσεις και σε άλλους τομείς, όπως στη σχέση μας με τη δουλειά μας, την υγεία μας κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα φέρει στο φως καταστάσεις που «έβραζαν» κάτω από την επιφάνεια, οδηγώντας στη συναισθηματική λύτρωση.

Αυτή η λύτρωση μπορεί να είναι επώδυνη για κάποιους, όμως η πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλοι είναι η επίτευξη της ισορροπίας ανάμεσα στον αυθορμητισμό και την ελεύθερη προσωπική έκφραση (όπως επιβάλλει ο ορμητικός Κριός) και την ευαισθησία μας για τις ανάγκες και τα συναισθήματα του Άλλου (όπως επιθυμεί ο διπλωμάτης Ζυγός).

Οι συνθήκες της ζωής μας αλλάζουν υπό το φως αυτού του φεγγαριού το οποίο προκαλεί και συμβολική «φώτιση», οδηγώντας να αναγνωρίσουμε τις βαθύτερες συναισθηματικές ανάγκες μας.

Δες στη συνέχεια πώς επηρεάζει η έκλειψη το κάθε ζώδιο –και μην παραλείψεις να διαβάσεις και την πρόβλεψη για τον ωροσκόπο σου για ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια:

Κριός: η πανσέληνος στον μήνα των γενεθλίων σου σού απευθύνεται προσωπικά! Είσαι γεμάτη πάθος και λαχταράς να κάνεις το μεγάλο βήμα. Έχεις ήδη παρατηρήσει τις αλλαγές στον εαυτό σου τους τελευταίους μήνες και νιώθεις πλέον έτοιμη να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου. Ωστόσο, παρότι το αίμα σου βράζει, πρέπει να κάνεις λίγη υπομονή ακόμα πριν αναλάβεις δράση.

Ταύρος: αυτή η πανσέληνος αλλάζει πράγματα που βρίσκονται κρυμμένα στα τρίσβαθα της ψυχής σου. Η καρδιά σου φλέγεται από συναίσθημα κι αυτό είναι καλό πράγμα καθώς θα σου φέρει την ισορροπία που χρειάζεσαι –αφού όμως λήξει η επίδραση της έκλειψης. Η ισχυρή κοσμική ενέργεια δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις. Χρησιμοποίησε λοιπόν τη δύναμη της για να απαλλάξεις την ψυχή σου απ’ ό,τι τη βαραίνει.

Δίδυμος: για σένα αυτή η πανσέληνος είναι γεμάτη επιτυχίες, ενώ μπροστά σου παρουσιάζονται ευκαιρίες –ακόμα μεγαλύτερης- κοινωνικής αναγνώρισης: νέες φιλικές γνωριμίες, φλερτ και ταξίδια είναι μέσα στο πρόγραμμα. Φρόντισε να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για να δεις τις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν, καθώς είσαι από τους ευνοημένους των ημερών.

Καρκίνος: Αλλαγές κάθε είδους έρχονται να σου διδάξουν ένα σημαντικό μάθημα ζωής. Μην αντισταθείς: ακολούθησε το ρεύμα που οδηγεί τη μοίρα σου. Άσε πίσω σου ό,τι έχει φθαρεί, καλοδέξου τις νέες ευκαιρίες, ανέβα στο άρμα της τύχης και προχώρα μπροστά. Η ζωή σου μπορεί να σου φαίνεται ρημαδιό χωρίς διέξοδο, όμως αυτή η πανσέληνος θα σου δείξει τον δρόμο –αρκεί να είσαι έτοιμη…

Λέων: αυτή η πανσέληνος σου φέρνει ευκαιρίες για πνευματική ανάπτυξη. Θα ανακαλύψεις την αλήθεια σε θέματα που σε βασάνιζαν τα τελευταία 2-3 χρόνια και τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν. Παράλληλα έχεις την εύνοια αυτής της έκλειψης και θα καταφέρεις να θέσεις νέες βάσεις για το μέλλον σου με πολύ λιγότερη προσπάθεια. Σ’ αυτή τη διαδικασία ωστόσο, είναι αναμενόμενοι και κάποιοι κλυδωνισμοί.

Παρθένος: υφίστασαι μια διαδικασία ζύμωσης, όπου το η θέληση σου, η τύχη και η μοίρα σου αναμιγνύονται αλλάζοντας το μέλλον σου. Ήδη ξέρεις ποιες αλλαγές να περιμένεις και παρότι δεν γνωρίζεις ακόμα τις λεπτομέρειες, καταλαβαίνεις ότι διανύεις μια πολύ σημαντική περίοδο. Ήρθε η ώρα των αποφάσεων.

Ζυγός: αυτή η πανσέληνος πραγματοποιείται στον πυρήνα της ύπαρξης σου πυροδοτώντας τις κοσμικές δυνάμεις. Νιώθεις κάτι να αλλάζει βαθιά μέσα σου και μπορείς να το παρατηρήσεις εύκολα στις προσωπικές σου σχέσεις. Πρόσεχε πολύ τι υπογράφεις και πώς χειρίζεσαι νομικά ζητήματα. Διάβασε και ξαναδιάβασε κάθε συμβόλαιο, ενώ παράλληλα κράτα τα μάτια σου ανοιχτά για ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν στον έρωτα.

Σκορπιός: η ισχύς της σεληνιακής έκλειψης είναι θαμμένη βαθιά μέσα σου και μοιάζει με βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Νιώθεις το αίμα σου να βράζει, αλλά μπορεί να μην ξέρεις ακόμα τον λόγο. Ψάξε για στοιχεία που θα σε φωτίσουν. Αυτή τη στιγμή το Σύμπαν σου προσφέρει την ευκαιρία να διαπιστώσεις από πού σου φεύγουν χρήματα και να δεις τις μπορείς να κάνεις για να εξασφαλίσεις μια πιο βιώσιμη ισορροπία στη ζωή σου.

Τοξότης: πρόκειται για μια ευνοϊκή πανσέληνο για σένα κι αυτό επειδή είσαι σε θέση να αντιληφθείς τα παιχνίδια που παίζονται τώρα στο μυαλό και τη ζωή σου. Καταλαβαίνεις τι συμβαίνει ακριβώς στον κοινωνικό σου περίγυρο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και νιώθεις πιο σίγουρη για το ποια είσαι και τι θέλεις στη ζωή σου. Αυτό το σαββατοκύριακο προβλέπεται υπέροχο και το δικαιούσαι απολύτως!

Αιγόκερως: ναι, αυτή η πανσέληνος θα σε επηρεάσει πάρα πολύ και ναι, πρέπει να περιμένεις πολύ σημαντικές αλλαγές στον τομέα της καριέρας (περιβάλλον και κοινωνική θέση) και στον τομέα του σπιτιού. Αποφάσεις και ευκαιρίες συνθέτουν ένα ιδιαίτερα χαριτωμένο όσο και καυτό μίγμα, το οποίο σιγοβράζει εδώ και καιρό. Δείξε εμπιστοσύνη στη μοίρα σου και αγκάλιασε τις αλλαγές που εσύ η ίδια αναζητάς.

Υδροχόος: πρόκειται για μια ευνοϊκή έκλειψη που σου δίνει την ευκαιρία για ταξίδια και γνώσεις. Επίσης, σου δίνει την ευκαιρία να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους, να φλερτάρεις, να ταιριάξεις και να διευρύνεις τον κοινωνικό σου κύκλο. Είναι πιθανό ακόμα και να κατακτήσεις κάποιον. Μην περιμένεις λεπτό! Απλά σκέψου τι θα φορέσεις και βγες να διασκεδάσεις!

Ιχθύες: αυτή η πανσέληνος είναι μάλλον ουδέτερη για σένα αλλά δεν σ’ αφήνει κι εντελώς ανεπηρέαστη. Αξιοποίησε την ενέργεια της για να κάνεις αλλαγές στον τρόπο ζωή σου υιοθετώντας πιο υγιεινές συνήθειες. Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα υγείας είναι η ώρα να συμβουλευτείς τον γιατρό. Επίσης, είναι η στιγμή για να ξεκινήσεις δίαιτα και να καταστρώσεις ένα σχέδιο για να αποκτήσεις το σώμα που επιθυμείς. Πάρε πρωτοβουλία και καλοδέξου τις αλλαγές!

Πηγή: www.cafeastrology.com