Τ'άστρα αποκαλύπτουν τι να περιμένεις τον Μάιο

04.05.2015
Πλούσιος ο φετινός Μάιος από αστρολογικές επιρροές, ρίχνει το βάρος σε αντίρροπες δυνάμεις, που είναι πιθανό να λειτουργήσουν καταλυτικά στον ψυχικό κόσμο μας και στην πορεία σημαντικών σχέσεών μας.

Η σχέση Αφροδίτης - Πλούτωνα πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή, κι αυτό γιατί ο τελευταίος πυροδοτεί βίαια αλλαγές, κυρίως εσωτερικές. Άλλωστε όλα όσα βιώνουμε τα τελευταία πέντε χρόνια είναι απόρροια της επιρροής αυτού του πλανήτη σε συνδυασμό με τις δυσμενείς επιρροές των άλλων μεγάλων πλανητών του ηλιακού μας συστήματος. Η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα θα μας επηρεάσει βαθιά συναισθηματικά, με συνέπειες στις προσωπικές σχέσεις μας. Πλούτωνας σημαίνει στερήσεις και διατάραξη συναισθηματικών δεσμών. Ο χωρισμός ή η χηρεία είναι πιθανές εκδοχές, όπως και ο αναβρασμός στο οικογενειακό περιβάλλον ή μια απογοήτευση επαγγελματικής φύσεως.

Στις 10-18 Μαΐου γίνεται μία ακόμα αντίθεση, μεταξύ του Άρη από τον Ταύρο και στη συνέχεια από τους Διδύμους με τον Κρόνο από τις πρώτες μοίρες του Τοξότη. Οι δυο αυτοί πλάνητες δεν ταιριάζουν: Ο Άρης είναι η δράση, η δύναμη, η μηχανή που δουλεύει στο έπακρο, ενώ ο Κρόνος είναι η οργάνωση, η πειθαρχία και το φρένο ενάντια σε κάθε βιασύνη και παρόρμηση. Στον άξονα Δίδυμοι - Τοξότης ο σχηματισμός αυτής της αντίθεσης δείχνει δοκιμασία στην επικοινωνία, αποτυχία σε κάθε προσπάθεια που δεν είναι καλά οργανωμένη, ευκολία στην αντιδικία και έλλειψη πρόθεσης συνθηκολόγησης. Κατά την περίοδο του σχηματισμού αυτής της αντίθεσης θα δοκιμαστεί η αντοχή στην εργασία, θα αποκαλυφθούν αλήθειες και θα εκφραστεί εχθρότητα, φθόνος και αντιζηλία. Ο Κρόνος, ο οποίος εκπροσωπεί και το σύστημα και τη δύναμη του χρήματος, στην περίπτωση αυτή προσπαθεί να κάμψει τον εγωισμό του Άρη. Από την άλλη πλευρά, ο Άρης από τους Διδύμους τονίζει την αντίληψη και την ευελιξία. Αυτή η επιρροή θα εξυπηρετήσει εκείνους που επιμένουν. Η δραστηριοποίηση μέσα από θετικές επιλογές σε συνδυασμό με τον ελιγμό, τη σύνεση και το πρόγραμμα τελικά θα αποδώσουν.

Ανάγκη για ανεφοδιασμό


Ο Μάιος του 2015 χαρακτηρίζεται από τις πλανητικές όψεις αντίθεσης, όπως αναφέραμε, οι οποίες θα αναδείξουν στην επιφάνεια δύσκολες στιγμές, διαφωνίες κρατών και προσώπων και αναστάτωση στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Ο Ήλιος από τον Ταύρο τονίζει το συντηρητισμό και κάνει πιο επίμονη την επιθυμία των επικυρίαρχων για αποθησαύριση, ενώ η αντίθεση του Άρη με τον Κρόνο θα δυσχεράνει τις σχέσεις κρατών και θα διχάσει τη γνώμη του κόσμου με αφορμή το πόσο απαραίτητη είναι η θέσπιση κάποιων νόμων ή η εφαρμογή νέων πολιτικών τακτικών.

Οι συνασπισμοί, τα μονοπώλια, οι τράπεζες, τα χρηματιστήρια, τα δημόσια ταμεία, οι εκκλησίες και οι θρησκευτικές οργανώσεις θα υποστούν τριγμούς. Είναι ανάγκη να βρεθεί τρόπος προσαρμογής στις απαιτήσεις της εποχής. Τόσο οι παγκοσμιοποιητές όσο και τα κράτη–ηγέτες, αλλά και οι κάθε είδους επαναστάτες, θα δείξουν αυτόν το μήνα σημάδια κόπωσης, ενώ η καλή όψη του Ήλιου από τον Ταύρο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω ενθαρρύνει την αναπροσαρμογή στρατηγικών, προκειμένου να βρεθεί λύση σε μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Οι μεγάλες λυτρώσεις, οι αλλαγές και οι καταρρεύσεις δομών και εξουσιών που καταπιέζουν την ανθρωπότητα αργούν ακόμα. Ο μήνας αυτός, όμως, δίνει την ευκαιρία να ξεκουραστούν ή να ανεφοδιαστούν άνθρωποι, ομάδες, εταιρείες και κράτη που ταλαιπωρήθηκαν ή είχαν απώλειες τον περασμένο χειμώνα. Όσο ο Ουρανός θα είναι στον Κριό, οι παγκοσμιοποιητές θα παραμένουν αλαζονικά σίγουροι για την επιτυχία του μοντέλου άλωσης των εθνικών οικονομιών που εφαρμόζουν. Οι αντιθέσεις Αφροδίτης - Πλούτωνα και Άρη - Κρόνου αποτελούν πλήγμα για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας, αλλά και στις ενδοκομματικές συνεργασίες στο κοινοβούλιο.

ΦΩΤΙΑ

ΚΡΙΟΣ: Οργάνωση και σύνεση.

Αυτόν το μήνα θα δοκιμαστούν η υπομονή και η αντοχή σου απέναντι στους ανθρώπους του περιβάλλοντός σας. Πολλοί από εσάς θα πιεστείτε ψυχολογικά από το βάρος επαγγελματικών υποχρεώσεων, κάποιοι θα απευθυνθούν σε εσένα για να τους βοηθήσεις, οι γονείς θα δυσκολευτείτε με τα παιδιά σας και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με τις υποθέσεις σας. Θα πρέπει να ενισχύσεις τις ασφαλιστικές σου δικλίδες, να καταπολεμήσεις το θύμο και την απογοήτευση, να γίνεις πιο μεθοδική στις προσπάθειές σου και κυρίως να αποφύγεις τις κατά μέτωπο επιθέσεις. Η αντίθεση Άρη - Κρόνου αφορά τις συναλλαγές και τις συνεργασίες σου. Πρόσεξε τις νομικές υποθέσεις, και αν ταξιδέψεις ή κλείσεις εμπορικές συμφωνίες καλά θα κάνεις να κινηθείς με οργάνωση και προνοητικότητα.

ΛΕΩΝ: Αναζήτησε τη χαρά

Ψυχολογικές δοκιμασίες, ενδεχομένως και κάποια όνειρα που θα συναντήσουν εμπόδια στην υλοποίησή τους. Αναζήτησε τις σωστές διεξόδους για να εκτονωθείς όταν θα δεχτείς πιέσεις από το κοινωνικό και το επαγγελματικό περιβάλλον σου. Σε κρίσεις συναισθηματικές, υποχώρησε μέχρι να συνειδητοποιήσεις πού βρίσκεται η αιτία του κακού. Κατά τα άλλα, η αντίθεση του Άρη με τον Κρόνο θα σε απογοητεύσει μέσω της έκβασης μιας υπόθεσης πάνω στην οποία εργάζεσαι από καιρό, ή θα σε αναγκάσει να περιμένεις ακόμα περισσότερο για κάτι που προσπαθείς να ολοκληρώσεις το τελευταίο διάστημα. Δεν θα αποφύγεις τις αναταράξεις, τόσο τις συναισθηματικές όσο και άλλες. Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν, ώστε να είσαι πιο δυνατή.

ΤΟΞΟΤΗΣ: «Όχι» στη βιασύνη

Οι αντιθέσεις που σχηματίζουν οι πλανήτες τον Μάιο θα δοκιμάσουν την αισθηματική ζωή σου, ενώ πιθανόν να ορίσουν και το τέλος μιας σχέσης. Ειδικότερα η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα, θα μεταφραστεί σε πίεση από φαινομενικά έκτακτες ανάγκες με επίκεντρο τον οικονομικό τομέα, όπου δεν αποκλείεται να βρεθείς σε αδιέξοδο. Επομένως αισθηματικά από τη μια και οικονομικά από την άλλη είναι τομείς στους οποίους θα αντιμετωπίσεις πρόσκαιρα αναστάτωση ή δυσκολία. Καλείσαι να παραμείνεις ψύχραιμη και να αποφύγεις τις σπασμωδικές αντιδράσεις ή ενέργειες. Αυτές όχι μόνο δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα, αλλά θα προκαλέσουν και άλλα.

ΑΕΡΑΣ

ΔΙΔΥΜΟΙ: Μάχη για την αρμονία

Η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα θα επηρεάσει τις συναισθηματικές σου κατακτήσεις και σχέσεις. Στην προσπάθειά σου να διατηρήσεις την αρμονία που χρειάζεσαι, θα δοκιμαστείς. Κάποια άτομα ή ένα γεγονός θα επηρεάσουν την ψυχολογική σου διάθεση, ενώ θα δεχτείς πιέσεις με αφορμή οικονομικές υποθέσεις ή σχέσεις στοργής, οι οποίες θα απαιτήσουν περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερη προσφορά εκ μέρους σου. Από την άλλη, η αντίθεση του Άρη από το ζώδιό σου με τον Κρόνο θα σηματοδοτήσει μια κρίση ή μια δοκιμασία σε προσωπικό επίπεδο από κοινωνικούς παράγοντες και θα κάνει πιθανή τη ρήξη σε κάποια από τις τρέχουσες σημαντικές σχέσεις στη ζωή σου.

ΖΥΓΟΣ: Προσοχή σε σχέσεις, χρήμα

Στη δική σου περίπτωση η αντίθεση Άρη - Κρόνου δεν θα είναι τόσο κακή, απλώς θα τονίσει τις ευαίσθητες ισορροπίες στις συνεννοήσεις σου και την ικανότητά σου να αντιμετωπίζεις αποτελεσματικά πρόσωπα και καταστάσεις. Το φαινόμενο που θα σε επηρεάσει πιο άμεσα είναι η αντίθεση Αφροδίτης - Πλούτωνα, και επειδή η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης που κυβερνάει το ζώδιό σου, οι συνέπειες στις σχέσεις σου θα είναι άμεσες. Πρέπει να δείξεις ψυχραιμία όταν θα εκδηλώνονται γύρω σου εκρηκτικά γεγονότα. Υπερασπίσου τους προσωπικούς δεσμούς σου και προφυλάξτε το οικείο περιβάλλον σου. Επίσης, ό,τι έχει να κάνει με χρήματα και συναλλαγές. Απόφυγε και τις ριψοκίνδυνες ενέργειες που θα μπορούσαν να σε βλάψουν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Αλλαγή τακτικής

Οι αντιθέσεις του Μαΐου θα σας επηρεάσουν λιγότερο σε σχέση με άλλους, είναι όμως ένα μήνυμα για να αλλάξετε πορεία και τακτική. Υπολόγισε σωστά τις δυνάμεις σου και προσπάθησε να παραμείνεις ρεαλίστρια στη διεκπεραίωση των υποχρεώσεών σου ή στη διαχείριση των χρημάτων και στις κοινωνικές σχέσεις σου. Ακόμα, περιφρούρησε τα κεκτημένα σου και περιορίσε το ενδεχόμενο κάθε μορφής εκμετάλλευσης, τόσο συναισθηματικής όσο και οικονομικής, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις γύρω σας. Εσείς που είστε γονείς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δεχτείτε ισχυρότερες πιέσεις συγκριτικά με τους υπόλοιπους, ενώ οι ερωτευμένοι δεν αποκλείεται να επηρεαστείτε από μια στροφή στη συμπεριφορά του συντρόφου σας.

ΓΗ

ΤΑΥΡΟΣ: Μετρημένα λόγια ή κινήσεις

Η επικοινωνία και η δυνατότητα συνεννόησης φαίνεται ότι θα δοκιμαστούν κάτω από το βάρος της επίδρασης των δυο αντιθέσεων του Μαΐου. Πρόσεξε στις συζητήσεις που θα κάνεις, περιόρισε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες, οι σπουδαστές φανείτε πιο εργατικοί, και οι νεότεροι του ζωδίου σας μην παρασύρεστε από τις εντυπώσεις. Ο κυρίαρχος πλανήτης σου, η Αφροδίτη, δέχεται την κόντρα του Πλούτωνα, και αυτό σημαίνει πως ένας άνθρωπος θα σε απογοητεύσει ή θα σε αιφνιδιάσει. Οι κινήσεις και τα λόγια σου πρέπει να είναι υπολογισμένα καλά. Από την άλλη, η αντίθεση Άρη - Κρόνου θα φέρει πρόσκαιρα ένα κύμα οικονομικών δυσκολιών. Είναι πιθανόν επίσης να πέσεις θύμα εκμετάλλευσης από επιτήδειους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Ανασυγκρότηση δυνάμεων

Οι πλανητικές επιρροές του Μαΐου θα σε φέρουν αντιμέτωπους πρώτα με σπίτι και εργασία και έπειτα με προσδοκίες και υποχρεώσεις. Ό,τι προκύψει με επίκεντρο το μέσο του μήνα θα σε υποχρεώσει να ελιχθείς περισσότερο προκειμένου να διατηρηθεί η εσωτερική σου γαλήνη και να αποφευχθούν δυσάρεστα και ρήξεις που θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές. Ωστόσο, η περίπτωση Αφροδίτης - Πλούτωνα είναι μια ευκαιρία να ανασυγκροτήσεις τις δυνάμεις σου και να καταφέρεις να φτάσεις σε ένα συγκεκριμένο προορισμό σε σημαντικούς τομείς της ζωής σου. Ανεξάρτητα από τις όψεις αντίθεσης, αυτή η περίοδος θεωρείται σημαντική για εσένα. Μην είσαι επιπόλαιη στις εκφράσεις σου και επιθετική στους θυμούς σου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Ό,τι σε απειλεί δεν φαίνεται απαραίτητα

Οι αντιθέσεις Άρη - Κρόνου και Αφροδίτης - Πλούτωνα πρόκειται να επιβαρύνουν το γάμο σου, αν είσαι παντρεμένη. Επίσης, να επηρεάσουν αρνητικά πιθανούς συνεταιρισμούς, τις σχέσεις σου με το περιβάλλον σας, στενό και όχι μόνο, και σε δεύτερη φάση την πορεία της δουλειάς σου και τις συνθήκες της εργασίας σου, μέσω εξωγενών παραγόντων. Κάνε ό,τι περνάει από το χέρι σου και προσέξε καλά το παρασκήνιο της ζωής σου. Εκεί ενδημούν επικίνδυνα στοιχεία, που σε πολεμούν υπόγεια. Προσπάθησε να τα εντοπίσεις και να τα εξοστρακίσεις. Επίσης, δες καλοπροαίρετα τις μεταβολές και προσαρμόσου σε αυτές που είναι μη αναστρέψιμες.

ΝΕΡΟ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Με διάθεση για συμβιβασμό

Η αντίθεση Αφροδίτης - Πλούτωνα θα δοκιμάσει τις σχέσεις σου με τους αγαπημένους σου, αλλά και τυπικές, με πελάτες, εργοδοσία, το νόμο ή άλλους σημαντικούς παράγοντες στη ζωή σου. Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου θα προσπαθήσει να σε προφυλάξει, αλλά θα σε ωθήσει επίσης να επιβεβαιώσεις τη δύναμή σου. Έλεγξε τον τρόπο που εκφράζεσαι και απόφυγε τις αντιδικίες και τις λογομαχίες. Κινήσου διακριτικά, απόφυγε την επίδειξη δύναμης, και προτίμησε τη συνθηκολόγηση από τη μάχη. Ο Άρης από τους Διδύμους με τον Κρόνο από τον Τοξότη υποδηλώνουν έναν παρασκηνιακό κίνδυνο στα επαγγελματικά, ή θα γίνουν αφορμή για ένα πρόβλημα υγείας. Προσοχή, τόσο στις προσωπικές σχέσεις όσο και στο χώρο εργασίας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Σταθερότητα και ψυχραιμία

Τα φαινόμενα του Μαΐου θα σε επηρεάσουν λιγότερο απ’ ό,τι άλλα ζώδια. Η αντίθεση Άρη - Κρόνου έχει να κάνει με πρόσκαιρες οικονομικές δυσκολίες που, αν τις αντιμετωπίσεις ψύχραιμα, θα έχουν λιγότερες συνέπειες πάνω σου. Ο φόβος και οι βιαστικές κινήσεις θα δυσκολέψουν τα πράγματα, ενώ η ηρεμία θα βοηθήσει να ξεπεράσεις τα εμπόδια. Η αντίθεση Αφροδίτης - Πλούτωνα είναι περισσότερο θετική παρά αρνητική, εξαιτίας των όψεων του ζωδίου σου με αυτό το φαινόμενο. Ωστόσο, τα πράγματα σε μια ερωτική σχέση δεν αποκλείεται να χειροτερέψουν, ενώ είναι πιθανό να εμπλακείς σε παρεξηγήσεις. Όσοι βρίσκεστε σε ευαίσθητη οικονομική κατάσταση ζυγίστε τις κινήσεις σας. Αν χρειαστεί, ζήτησε πίστωση χρόνου.

ΙΧΘΥΕΣ: Τα πάνω κάτω!

Τα φαινόμενα του Μαΐου πρόκειται να διαταράξουν την επικοινωνία με το περιβάλλον σου και να επιβαρύνουν το νευρικό σου σύστημα. Ένα γεγονός θα φέρει τα πάνω κάτω σε μια ερωτική σχέση, ενώ μια υποχρέωση θα κλονίσει τον άξονα οικογένεια - εργασία. Στα μέσα του Μαΐου θα νιώσεις για λίγο παγιδευμένη, ίσως και αβοήθητη κατά κάποιο τρόπο. Θα πρέπει να ελιχθείς εξαιρετικά έξυπνα για να μην παγιδευτείς σε ασύμφορες καταστάσεις. Αναπόφευκτη προβλέπεται μια κάποια συναισθηματική ταλαιπωρία, ενώ αιφνίδιες αλλαγές στο στενό περιβάλλον σου ή στον εργασιακό χώρο θα προκαλέσουν σε κάποιους από εσάς το φόβο και σε άλλους τον εκνευρισμό.

Από τον Κώστα Λεφάκη