Πώς σε επηρεάζει η Νέα Σελήνη του Ιουλίου;

16.07.2015
Η Νέα Σελήνη στις 16 του μήνα πλαισιώνεται από επιρροές που βάζουν φρένο στη λήψη αποφάσεων και μας προτρέπουν να δράσουμε μόνο σύμφωνα με όσα ξέρουμε

Πολλές φορές πνιγόμαστε στις πληροφορίες, και όταν παύει το βουητό, μένουμε άδειοι. Τι προσπαθεί να σου πει το σώμα σου; Σε τι κατάσταση βρίσκεται το παιδί μέσα σου; Με τρεις πλανήτες στον Καρκίνο, ενθαρρυνόμαστε να εξετάσουμε πού μπορούμε να γίνουμε πιο δεκτικοί. Πώς να συντονιστούμε συναισθηματικά με τα μηνύματα που μας στέλνουν οι άλλοι.

Στις 15 και 18 Ιουλίου ο Ερμής στον Καρκίνο κάνει αντίθεση με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και τετραγωνίζει τον Ουρανό στον Κριό: Η γνώση είναι δύναμη, τα σκληρά λόγια που μπορεί να ειπωθούν πάνω στο θυμό δημιουργούν βαθιά τραύματα, οι σκοτεινές σκέψεις τρομάζουν πολύ. Ωστόσο, τα λόγια, επίσης, μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά, να κάνουν θαύματα αν ειπωθούν τη σωστή στιγμή. Και με τον Ουρανό στο παιχνίδι, η αλλαγή προοπτικής, σκέψης, ιδεών μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητά μας. Α, ναι? Η «αλήθεια» σου γίνεται καταστροφική όταν δεν σέβεται τα αισθήματα του άλλου ή δεν προστατεύει τα μυστικά του. Επίσης, στις 15 και 25 Ιουλίου ο Άρης (επίσης στον Καρκίνο) κάνει αντίθεση με τον Πλούτωνα και τετραγωνίζει τον Ουρανό. Στη δύσκολη όψη Άρη -Πλούτωνα δεν θα έχουμε απλώς θυμό, αλλά ξεσπάσματα οργής. Όσο για την όψη Άρη - Ουρανού, επιφυλάσσει υπερδραστηριότητα του νευρικού συστήματος, θετική δράση από τη μια και υπερβολές από την άλλη. Μπορεί να υπάρχει έμπνευση, αυθεντικότητα, διάθεση για αλλαγές, αλλά θα έχουμε και βία, βεβιασμένες αντιδράσεις, ατυχήματα ή μεγάλη βιασύνη. Προσοχή!

Η Αφροδίτη ξεκινάει την ανάδρομη πορεία της στις 25 Ιουλίου από την 1° της Παρθένου, στις 31 συνεχίζει από τις 29° του Λέοντα, επιστρέφει σε ορθή πορεία στις 6 Σεπτεμβρίου, στις 14° του Λέοντα, ενώ θα περάσει ξανά στην 1° της Παρθένου στις 8 Οκτωβρίου.

Η Αφροδίτη συμβολίζει την αγάπη, τις αξίες, τη συντροφικότητα, την ομορφιά, τις συνεργασίες. Στις ανάδρομες περιόδους της θεωρείται ακατάλληλη για γάμους ή νέα ερωτικά ξεκινήματα. Δεν ενδείκνυται ούτε για οικονομικές δοσοληψίες, συνεργασίες ή επαγγελματικά εγχειρήματα. Με την Αφροδίτη ανάδρομη, ίσως να εμφανίζονται σύννεφα στις σχέσεις ή προβλήματα που είτε έχουν μπει κάτω από το χαλί είτε δεν τους έχει δοθεί η ανάλογη σημασία. Είναι εποχή εσωστρέφειας και επανεξέτασης των σημαντικών σχέσεων. Δεν είναι εποχή για αποφάσεις.

Στον «Μάγο του Οζ» τα λόγια της Ντόροθι στο σκύλο της αποτυπώνουν την ουσία αυτής της Νέας Σελήνης: «Τότο είμαστε πάλι στο σπίτι. Στο σπίτι! Κι αυτό είναι το δωμάτιό μου. Και είμαστε όλοι εδώ. Και δεν θα το εγκαταλείψω ποτέ πια επειδή σας αγαπώ όλους και, ω θεία Εμ, δεν υπάρχει μέρος σαν το σπίτι!».

Ποιους επηρεάζει η Νέα Σελήνη

Τα παρορμητικά ζώδια (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως) και κυρίως τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια, από τις 21 έως τις 26 μοίρες.

Παρακάτω θα μάθεις τι να περιμένεις ανάλογα με το ζώδιο σου:

Κριός:

αυτό που έχεις να κάνεις είναι να σταματήσεις για λίγο να αγχώνεσαι για τα εμπόδια που μπορεί να συναντάς στον δρόμο σου και που δεν σε αφήνουν να αγγίξεις τα όνειρα σου. Αυτό που σε απασχολεί τώρα είναι η ασφάλεια σου συναισθηματική αλλά και οικονομική και κανείς δεν πρόκειται να σε κατηγορήσει για αυτό. Μην αφήσεις κανέναν να μπει ανάμεσα σε εσένα και τα σχέδια σου.

Ταύρος:

Αν και σίγουρα έχεις ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα-ειδικά με αυτή τη Νέα Σελήνη στον Καρκίνο να επηρεάζει το άμεσο περιβάλλον σου- και εσύ το μόνο που πρέπει να σκεφτείς είναι απλά να κάνεις λιγότερα πράγματα. Σίγουρα θέλεις να έχεις ένα γεμάτο πρόγραμμα, αλλά πρέπει να φροντίσεις να βρεις τον ρυθμό σου ώστε να περνάς καλά και να μην αγχώνεσαι όσο γίνεται. Αν μείνεις «ανοιχτή» στις νέες πληροφορίες που παίρνεις από διαφορετικές πηγές τότε μπορεί να αλλάξει και η οπτική γωνία από την οποία βλέπεις τα πράγματα και να δεις πως τελικά έχεις πολύ περισσότερες επιλογές από όσες νόμιζες.

Δίδυμοι:

Δεν αποκλείεται τώρα να νιώθεις πως γυρίζεις διαρκώς γύρω από τον εαυτό σου προσπαθώντας να τα προλάβεις όλα. Αν όμως δεν ηρεμήσεις λιγάκι έτσι ώστε να βρεις τον εαυτό σου δεν αποκλείεται να νιώσεις καλά αυτές τις ημέρες. Φρόντισε να προχωρήσεις προσεκτικά γιατί δεν ωφελεί σε τίποτα να τρέχεις με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Εξάλλου μην ξεχνάς πως όποιος βιάζεται πολλές φορές σκοντάφτει και αυτό πρέπει να το έχεις πάντα στο μυαλό σου. Θυμήσου απλά πως το να πετύχεις τους στόχους σου τώρα είναι μαραθώνιος και όχι αγώνας ταχύτητας.

Καρκίνος:

Η συναισθηματική αυτή Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου, σου δίνει πολύ ενέργεια και ειδικά στον αγαπημένο σου χώρο που δεν είναι άλλος από αυτόν του σπιτιού. Μπορεί να θέλεις να κρυφτείς από όλους και από όλα κάποιες στιγμές ενώ κάποιες άλλες θέλει να δημιουργήσεις για τον εαυτό σου -από την αρχή- το μέλλον που πάντα ονειρευόσουν. Ξεκίνησε γράφοντας σε ένα χαρτί τι είναι αυτά που θέλεις να κάνεις και επικεντρώσου στα θετικά της λίστας αλλά και σους τρόπους με τους οποίους μπορείς να τους πετύχεις.

Λέων:

Αυτή η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο σε βάζει να δίνεις τέλος στις σχέσεις που βλέπεις πως δεν πηγαίνουν κάπου αλλά και να σκέφτεσαι πως θα προχωρήσεις στο μέλλον. Φυσικά θυμήσου πως το να ξεκινήσεις μια νέα κατάσταση χωρίς προηγουμένως να έχεις δώσει ένα οριστικό τέλος στην προηγούμενη κατάσταση δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις. Βρες την χρυσή τομή και δες τι θα κάνεις από εδώ και πέρα. Μην ξεχνάς πως μπορείς να αγκαλιάσεις το μέλλον μόνο αν αποχωριστείς τελείως το παρελθόν.

Παρθένος:

Μπορεί να νιώσεις κάπως απομονωμένη με την Νέα αυτή Σελήνη. Τώρα βλέπεις πως άνθρωποι στους οποίους στηριζόσουν μέχρι τώρα δεν είναι εκεί για να σου προσφέρουν τις συμβουλές τους. Μπορεί αυτό να σε εκνευρίσει ή απλά μπορεί να νιώσεις απογοήτευση ειδικά αν σκεφτείς όλες εκείνες τις φορές που εσύ η ίδια τους πρόσφερες βοήθεια. Μην ανησυχείς γιατί οι πραγματικοί σου φίλοι θα είναι δίπλα σου και θα σου προσφέρουν την βοήθεια τους όταν θα την έχεις ανάγκη.

Ζυγός:

Μπορεί τώρα να είσαι περισσότερο πιεσμένη από παλιότερα για να κάνεις μια κίνηση καριέρας αφού η Νέα αυτή Σελήνη επηρεάζει την καριέρα και τα επαγγελματικά σου. Ένα θέμα που έχει δημιουργηθεί μέσα στην οικογένεια σου δεν αποκλείεται να σου δημιουργεί άγχος αυτές τις ημέρες και ειδικά αν έχεις αντιπαραθέσεις όλη την ώρα μέσα στο σπίτι σίγουρα η διάθεση σου δεν είναι και στα καλύτερά της. Αν μάθεις να ξεχωρίζεις τι σου είναι χρήσιμο και τι όχι τότε θα δεις πως όλα θα πάνε μια χαρά.

Σκορπιός:

Το διάστημα αυτό η Νέα Σελήνη επηρεάζει τις… μεγάλες ιδέες σου! Σίγουρα είσαι παθιασμένη με τον σκοπό που έχεις σε αυτό τον κόσμο και είσαι ενθουσιασμένη με το που φαίνεται να οδηγείται το μέλλον σου. Όμως μην ξεχνάς πως δεν υπάρχει καλύτερη εποχή από το σήμερα για να υποστηρίξεις τα πιστεύω σου. Η… ένταση που έχεις αυτές τις ημέρες καλό είναι να μην «βγει» στους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν αλλά να την διοχετεύσεις σε κάποια δραστηριότητα.

Τοξότης:

Μπορεί αυτό το διάστημα να είσαι κάπως… «μπερδεμένη» αφού η Νέα αυτή Σελήνη σου προκαλεί μια αίσθηση δυσφορίας αφού δεν αποκλείεται να βρεθείς αντιμέτωπη με αισθήματα που θα προτιμούσες να ξεχάσεις. Η διάθεση που έχεις να συζητήσεις τα όσα σε απασχολούν με τους δικούς σου ανθρώπους ή και πιο συγκεκριμένα με τον σύντροφο σου δεν μπορούν παρά να σε ανακουφίσουν και να σε οδηγήσουν στον να προχωρήσει παρακάτω η σχέση σου.

Αιγόκερως:

Ένας φίλος ή μια φίλη φαίνεται πως έχει να σου πει πολλά περισσότερα από όσα μπορεί να νόμιζες πως είχε στο μυαλό της. Η Νέα αυτή Σελήνη επηρεάζει τον τομέα των σχέσεων σου και δυστυχώς η απευθείας αντιμετώπιση των καταστάσεων μπορεί να κάνει κάπως χειρότερα τα πράγματα. Βέβαια το να αφήνεις την αρνητικότητα να σε καταβάλει είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις. Από την άλλη το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σκέφτεσαι θετικά και να ακολουθήσεις τον δρόμο που θα σε οδηγήσει στον στόχο σου.

Υδροχόος:

σίγουρα δεν είναι εύκολο να αφήσεις πίσω σου ένα άλυτο θέμα σε επαγγελματικό επίπεδο που δεν αποκλείεται να μην είναι και το τόσο απλό. Ευτυχώς καταλαβαίνεις πολύ καλά ποια είναι η πηγή της αρνητικότητας που νιώθεις αυτό το διάστημα αν θέλεις να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου πάνω απο όλα. Αυτή η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο σε βοηθάει να δεις πιο καθαρά ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Καλό είναι να είσαι ανοιχτή σε όποια συναισθηματική στήριξη μπορείς να πάρεις από τους δικούς σου ανθρώπους έτσι ώστε να πάρεις την απαραίτητη δύναμη για να κάνεις την πραγματική δουλειά.

Ιχθείς:

Μετά από μια περίοδο αβεβαιότητας τώρα νιώθεις πολύ καλύτερα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Τα συναισθήματα σου είναι πιο πολύπλοκα απ’ότι φαίνονται και καλά θα κάνεις να μην δημιουργείς εντάσεις στον χώρο της δουλειάς αφού στην ουσία τίποτα δεν θα κερδίσεις δημιουργώντας ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον και μια ένταση. Θυμήσου πως οι αρμονικές συνθήκες και στη δουλειά αλλά και το σπίτι είναι πάντα το ζητούμενο.

Γιώργος Πανόπουλος
(fb/www.cosmictelegram.gr)

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη