Πώς αντιμετωπίζουν το στρες τα 12 ζώδια

15.05.2016
Όλοι μας αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και στεναχώριες, απογοητεύσεις και σοκ. Δεν έχουμε όμως όλοι την ίδια κράση απέναντι στα παραπάνω, ούτε αντιδρούμε το ίδιο. Κάθε ζώδιο έχει το δικό του τρόπο, όπως και τις δικές του διεξόδους...

Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη μας που να μην έχει βρεθεί έστω και μία φορά στη ζωή του υπό συνθήκες έντονης πίεσης, με υπερβολικό στρες και ψυχολογική, πνευματική ή και σωματική κόπωση. Μάλιστα, η αλήθεια είναι ότι για τους περισσότερους από εμάς το άγχος και η αγωνία για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων είναι πλέον ρουτίνα. Δυστυχώς, η ζωή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι απίθανο να μπορεί να τη ζει κάποιος «γεμάτα» χωρίς να περνάει περιόδους κρίσης ή οδυνηρών αλλαγών. Δεν αντιδρούν όμως όλοι οι άνθρωποι το ίδιο, τόσο στα μικρά όσο και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία, τα βιώματα και τις εμπειρίες του, ο καθένας λειτουργεί με το δικό του τρόπο. Κάποιοι καταρρέουν και αισθάνονται ανίκανοι να σηκωθούν ξανά, ενώ άλλοι βγαίνουν από τις δύσκολες περιόδους πιο δυνατοί, ανανεωμένοι, μεταμορφωμένοι στην κυριολεξία. Επίσης, δεν έχουν όλα τα προβλήματα ή οι στρεσογόνες καταστάσεις τον ίδιο χαρακτήρα. Μια οικονομική δυσχέρεια μπορεί να επιφέρει το ίδιο άγχος και την ίδια σύγχυση όσο και μια επιτυχία στον επαγγελματικό τομέα ή την προσωπική μας ζωή, που μας δίνει και χαρά. Άρα το άγχος και το στρες δεν προέρχονται απαραίτητα από «αρνητικές» πηγές. Ανάλογα με τις αστρολογικές επιρροές που δέχεται το σύνολο του ωροσκοπίου μας και τη θέση, βέβαια, των γενέθλιων πλανητών, αλλάζουν τόσο οι αντιδράσεις μας όσο και η ποιότητα ή η ένταση της εκάστοτε κρίσης που περνάμε! Άλλα είναι τα ζητήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κάτω από την επίδραση του Κρόνου, όταν αυτός βρίσκεται πάνω στον Ήλιο μας, και άλλα υπό την επίδραση του Ουρανού ή κάποιου άλλου σημαντικού πλανήτη. Ακόμα και μια διέλευση του Άρη πάνω από το ζώδιό μας μπορεί να δείξει εξαιρετικά αγχώδη συναισθήματα. Σημασία δεν έχει πώς να αποφύγουμε τον πόνο, τα εμπόδια, τις κρίσεις και τις αλλαγές, αλλά να κατανοήσουμε και να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τις όποιες δύσκολες περιόδους. Παρακάτω θα δούμε πώς αντιδρά και ξεπερνά τις κρίσεις το κάθε ζώδιο. Εσείς κάντε τους συνδυασμούς με τον ωροσκόπο ή τους πλανήτες σας, αν τους γνωρίζετε, και αντιμετωπίστε με επιτυχία και ψυχραιμία τις προκλήσεις της ζωής!

Κριός

Πάνω απ’όλα δράση:


Το πιο δυναμικό και φλογερό ζώδιο του κύκλου, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται όταν έρχεται αντιμέτωπο με ένα πρόβλημα είναι «δράση», πρωτοβουλία και ανάληψη ευθύνης. Όταν όμως η κατάσταση που αντιμετωπίζει απαιτεί υπομονή, ψυχραιμία και επιμονή, τι γίνεται; Ο Κριός παθαίνει μεγάλο μπλοκάρισμα βλέποντας ότι δεν είναι στο χέρι του να δώσει λύση (ή μάλλον είναι στο χέρι του, αλλά δεν μπορεί να τη δώσει άμεσα και κάνοντας χρήση αρετών για τις οποίες δεν φημίζεται). Βλέπετε, για τον Κριό η «αυτονομία» είναι μια μαγική λέξη. Όταν η λύση στο πρόβλημά του εξαρτάται από άλλους, όταν νιώθει ότι περιορίζεται από πρόσωπα ή καταστάσεις, χάνει αυτόματα την αίσθηση δύναμης και υπεροχής και πέφτει ψυχολογικά. Φυσικά, αυτό δεν κρατάει για πολύ, γιατί η φωτιά που καίει μέσα του είναι πολύ δύσκολο να σβήσει. Αν λοιπόν εκπροσωπείτε το ζώδιο του μαχητή, πρέπει να ξέρετε ότι σε περιόδους ηρεμίας οφείλετε να προετοιμάζεστε για τα δύσκολα καθορίζοντας τους στόχους σας, ενδυναμώνοντας σώμα και ψυχή (άσκηση, γιόγκα, πολεμικές τέχνες) και αναπτύσσοντας ανεξάρτητη δραστηριότητα.

Πώς ξεπερνάω τον πανικό;


Καταστρώστε ένα σχέδιο δράσης μετρώντας προσεκτικά τα υπέρ και τα κατά, κάντε μια λίστα με τις υποχρεώσεις σας, ασχοληθείτε με ένα σπορ που ενέχει δύναμη, πηγαίνετε μια βόλτα με το αυτοκίνητο με καλή παρέα, χωρίς καθορισμένο προορισμό, γίνετε πιο κοινωνικοί.

Ταύρος

Πρώτα η άνεση:


Ως σταθερό ζώδιο και συνάμα ζώδιο της Γης, δηλαδή πρακτικό και με καθαρό το αίτημα της ασφάλειας, ο Ταύρος δεν αντέχει με τίποτα το ξεβόλεμα, την αλλαγή και την έλλειψη σιγουριάς. Κάποιες φορές, όμως, η ζωή μάς καλεί να αλλάξουμε και να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα, ή ανατρέπει τα σχέδιά μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας Ταύρος ξέρει ότι χρειάζεται χρόνο, σκέψη και μεθοδικότητα για να αντεπεξέλθει. Τι γίνεται όμως όταν τα περιθώρια είναι στενά και οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν άμεσα; Τότε τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ περισσότερο, αφού χάνει ακόμα και τα χαρίσματά του, δηλαδή την υπομονή και την επιμονή, και αντιδρά είτε με παρορμητικές και λανθασμένες κινήσεις, ή κλείνεται στον εαυτό του και δεν αφήνει περιθώρια για βοήθεια. Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για τους πιο πεισματάρηδες του ζωδιακού! Γι’ αυτό, λοιπόν, αν εκπροσωπείτε αυτό το ζώδιο, πρέπει να ρίχνετε λίγο νερό στο κρασί σας όταν βλέπετε τα δύσκολα να έρχονται. Το να ζητήσετε μια συμβουλή ή να μοιραστείτε το πρόβλημά σας με κάποιον που έχει πιο γρήγορα αντανακλαστικά από εσάς δεν μειώνει τη δύναμή σας, αλλά σας βοηθά να αποφύγετε τον κίνδυνο.

Πώς ξεπερνάω τον πανικό;


Ακόμα και μία ώρα μπροστά στην τηλεόραση χωρίς να σκέφτεστε το πρόβλημα θα σας χαλαρώσει. Η μουσική που προτιμάτε, μια σοκολάτα, ένα καλό γεύμα με παρέα ή και μια βόλτα στη θάλασσα μπορεί να ξεθολώσει την κρίση σας και να βοηθήσει να σκεφτείτε ωριμότερα.

Δίδυμοι

Επικοινωνήστέ το:


Για το πλέον επικοινωνιακό ζώδιο, ποια άλλη μπορεί να είναι η άμεση αντίδραση στη δυσκολία αν όχι το να τηλεφωνήσει σε κάποιο δικό του άτομο και να μοιραστεί μαζί του όσα του συμβαίνουν; Ως μεταβλητό ζώδιο, οι Δίδυμοι καταφέρνουν να ελίσσονται, και έτσι πολλές φορές γλιτώνουν τις κακοτυχίες με μικρές αμυχές. Φυσικά, υπάρχουν πάντα προβλήματα ή καταστάσεις, όπως ας πούμε, ο θάνατος ενός συγγενή, που δεν ξεπερνιέται κάνοντας απλώς ένα τηλεφώνημα. Φαίνεται όμως ότι οι Δίδυμοι, αν δεν επικοινωνήσουν αυτό που αισθάνονται, δεν μπορούν να γλυκάνουν τον πόνο. Το χειρότερο που μπορεί να τους συμβεί είναι να μη βρίσκουν κάποιον να επικοινωνήσουν, να μην έχουν να κάνουν πολλά πράγματα ώστε να ξεχνιούνται, ή να μη βρίσκουν ανταπόκριση στο κάλεσμά τους. Αν είστε Δίδυμοι, προετοιμαστείτε για τα δύσκολα εκμεταλλευόμενοι τα όπλα σας: τον ενθουσιασμό για τα νέα σχέδια, τη διεύρυνση του φιλικού κύκλου σας, τη μελέτη, αλλά και τις εξόδους για διασκέδαση.

Πώς ξεπερνάω τον πανικό:

Αλλάξτε παραστάσεις! Ένα ταξίδι ή και η απομάκρυνση για λίγο από το σπίτι σας θα σας επιτρέψουν να σκεφτείτε πιο σωστά. Απευθυνθείτε στα μέλη της οικογένειάς σας, κυρίως τα αδέλφια σας, αν έχετε (το ζώδιο των Διδύμων συμβολίζει τις αδελφικές σχέσεις), και ζητήστε τη συμβουλή τους. Κάντε ένα σπορ που εμπεριέχει την ταχύτητα (π.χ. ποδήλατο), ξεφυλλίστε ένα περιοδικό ή κάντε λίγο ζάπινγκ! Χρειάζεστε εναλλαγή παραστάσεων!

Καρκίνος

Πίσω στο καβούκι:


Η πάγια τακτική του Καρκίνου όταν αντιμετωπίζει κάποια προσωπική κρίση είναι να κλείνεται στο καβούκι του. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για το πιο ευαίσθητο των ζωδίων! Κι όσο μεγαλύτερη είναι η ευαισθησία του τόσο πιο σκληρό φροντίζει να είναι το περίβλημά του, για να μην κινδυνεύει. Οι Καρκίνοι επηρεάζονται πολύ από τα οικονομικά προβλήματα, ένα ταραγμένο οικογενειακό ή επαγγελματικό περιβάλλον, τις αλλαγές στην καθημερινή ρουτίνα ή στις συνήθειές τους. Επίσης, υποφέρουν από την έλλειψη συναισθηματικών δεσμών. Το συναίσθημα είναι το οξυγόνο για τον Καρκίνο, άρα μια ζωή, αν δεν είναι πλήρης αισθημάτων, είναι κενή για το υδάτινο αυτό ζώδιο. Μερικές φορές συμβαίνουν και στους καλύτερους ανθρώπους πράγματα τα οποία δεν ξεπερνιούνται με την εσωστρέφεια, και εκεί χρειάζεται άμεση δράση και αποφασιστικότητα. Επειδή, αν είστε Καρκίνοι, σ’ αυτές τις περιπτώσεις μπλοκάρεστε, θα ήταν καλό να σκληραγωγηθείτε και να εξασκηθείτε στο να παίρνετε πρωτοβουλίες όταν όλα είναι ήρεμα.

Πώς ξεπερνάω τον πανικό;


Ποτέ μην αγνοείτε ό,τι σας λέει το ένστικτό σας. Το στομάχι σας είναι το πρώτο που αντιδρά όταν στεναχωριέστε. Δοκιμάστε να ξεπεράσετε το σφίξιμο με τροφές που σας προκαλούν ευεξία και σας θυμίζουν και τα παιδικάτα σας (κρέμες κ.λπ.). Ακόμα, μαγειρέψτε, ασχοληθείτε με ένα κατοικίδιο ή με τα παιδιά. Τέλος, αναδιακοσμήστε τον προσωπικό σας χώρο.

Λέων

Ρίξτε το έξω:


Ως σταθερό ζώδιο, ο Λέων αισθάνεται να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του όταν η ζωή του αλλάζει ξαφνικά και δεν μπορεί να έχει τον έλεγχο. Το άγχος του ίσως να είναι καθημερινό όταν νιώθει ότι το περιβάλλον του (επαγγελματικό, οικογενειακό, προσωπικό) δεν τον εκτιμά. Βλέπετε, οι Λέοντες έχουν ανάγκη όπως το οξυγόνο τη διάκριση, την εξουσία, και νιώθουν καλά μόνο όταν αντιμετωπίζονται ως κάτι εξαιρετικό, ξεχωριστό. Ακόμα όμως και στους εξαιρετικούς ανθρώπους συμβαίνουν δυσάρεστα πράγματα. Σ’ αυτή την περίπτωση, απομακρύνονται από τους φίλους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, γιατί δεν αντέχουν να τους βλέπουν δυστυχισμένους. Μιλάμε για το πιο περήφανο από όλα τα ζώδια! Ένα Λιοντάρι, όσο δυστυχισμένο κι αν είναι, δεν θα δώσει ποτέ το δικαίωμα να το σχολιάσουν ή να νιώσουν οίκτο γι’ αυτό. Παρ’ όλα αυτά, για εσάς που εκπροσωπείτε το ζώδιο δεν υπάρχει μεγαλύτερο γιατρικό από το να μιλήσετε σε έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης.

Πώς ξεπερνάω τον πανικό;


Μια έξοδος για θέατρο, για φαγητό με φίλους ή και ένα καινούργιο ρούχο θα τονώσουν τη διάθεσή σας. Στις κρίσεις πανικού, επειδή έχετε την τάση να δραματοποιείτε τα πράγματα, σταθείτε ένα λεπτό και αναλογιστείτε το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος ή ζητήστε τη συμβουλή κάποιου τρίτου. Όταν νιώθετε ότι χάνετε την αυτοπεποίθησή σας, σκεφτείτε όλες τις επιτυχίες που είχατε στο παρελθόν, για να πάρετε δύναμη.

Παρθένος

Οργάνωση& πειθαρχία:

Οι Παρθένοι μπορεί να νιώσουν εξαντλημένοι ψυχολογικά και σωματικά με το παραμικρό. Δεν χρειάζεται να τους τύχει κάποια μεγάλη καταστροφή, αρκεί απλώς να βρουν μια μέρα το σπίτι ή την εργασία τους σε χαώδη κατάσταση! Φυσικά, το χάος μπορεί να είναι συναισθηματικό. Η έλλειψη δραστηριότητας και κινήτρων στην επαγγελματική ζωή, η αταξία και η απουσία οργάνωσης, η αίσθηση ότι δεν έχουν ή δεν μπορούν να προσφέρουν στο συνάνθρωπό τους είναι μεταξύ άλλων κάποιες από τις πηγές στρες και αγωνίας για τους Παρθένους. Ως πρακτικό και άκρως εγκεφαλικό ζώδιο, όμως, θα βασιστεί στη λογική. Θα μετρήσει τα υπέρ και τα κατά μιας κατάστασης και θα προσπαθήσει να δώσει πρακτική λύση. Ακόμα και στα πιο ισχυρά σοκ (ένα χωρισμό ή θάνατο), ένας Παρθένος θα σκεφτεί πρώτα το πρακτικό κομμάτι και μετά θα επιτρέψει στον εαυτό του την πολυτέλεια να είναι συντετριμμένος. Επειδή το πεπτικό σύστημα επιβαρύνεται ιδιαίτερα από τη στεναχώρια και το άγχος, είναι καλό εσείς οι Παρθένοι, σε περιόδους έντασης, να τρώτε ελαφριά, και κυρίως φυσικές τροφές.

Πώς ξεπερνάω τον πανικό;

Η καλύτερη θεραπεία για εσάς είναι η οργάνωση. Ξεφορτωθείτε τα άχρηστα αντικείμενα και κάντε πρόγραμμα. Κρατήστε ένα ημερολόγιο πεπραγμένων και σκέψεων. Διαβάστε ένα βιβλίο, ξεκινήστε ψυχανάλυση. Λύστε σταυρόλεξα ή ασχοληθείτε με πνευματικά παιχνίδια.


Ζυγός

Η συντροφικότητα σώζει:


Δεν είναι δύσκολο ένας Ζυγός να νιώσει στρεσαρισμένος, αφού εκτός από τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε κατά καιρούς, οι Ζυγοί υποφέρουν πολύ και από τις ανισορροπίες και τις απαιτητικές συνθήκες στην εργασία ή στο σπίτι τους, και από το φαινόμενο «αδικία». Πίσω από την καλογυαλισμένη και κουλ εικόνα τους κρύβεται αρκετή ευαισθησία και μια τρομερή αίσθηση αρμονίας που, όταν κινδυνεύει να διαλυθεί, τους κάνει να νιώθουν ανίκανοι και αδύναμοι. Αίτημα των Ζυγών είναι να αρέσουν, και αυτό είναι και η μεγαλύτερη παγίδα γι’ αυτούς, αφού δυσκολεύονται να πουν «όχι». Όταν νιώθουν δυστυχισμένοι ή τους συμβαίνει κάτι κακό, συνήθως παραμελούν τον εαυτό τους, αρνούνται την ύπαρξη του προβλήματος ή μεταθέτουν την ευθύνη. Αν εκπροσωπείτε, λοιπόν, αυτό το ζώδιο, πρέπει να γνωρίζετε ότι με το να αγνοείτε τη ρίζα του κακού δεν λύνετε το πρόβλημα και ότι το να προβάλλετε στους άλλους το δικό σας φταίξιμο ενισχύει το άγχος και καταστρέφει τις σχέσεις, που σας είναι τόσο απαραίτητες.

Πώς ξεπερνάω τον πανικό;


Το καλύτερο φάρμακο στον πόνο είναι το ταίρι σας ή οι καλοί σας φίλοι. Έχετε ανάγκη από ένα όμορφο περιβάλλον, οπότε βάλτε την προσωπική σας πινελιά στη διακόσμηση του γραφείου ή του σπιτιού σας. Επίσης, φροντίστε την εμφάνισή σας, σας κάνει καλό. Ακόμα, αγοράστε ένα καινούργιο άρωμα, δείτε μια ρομαντική ταινία ή ένα δικαστικό δράμα, το αγαπημένο σας είδος, ή επισκεφτείτε ένα spa!

Σκορπιός

Απομόνωση:


Όσο κι αν προσπαθείτε να έχετε τον έλεγχο των καταστάσεων και να ρυθμίζετε τα πάντα με γνώμονα το προσωπικό σας συμφέρον, υπάρχουν κάποιες καταστάσεις που περιορίζουν πολύ τη δύναμή σας. Στη ζωή δεν είμαστε μόνοι, και οι αποφάσεις, οι πράξεις ή οι αδυναμίες των άλλων συχνά μας επηρεάζουν. Το ζώδιό σας ανήκει στα σταθερά του ζωδιακού, οπότε το αίτημα για ασφάλεια και σταθερότητα είναι έντονο. Οι αλλαγές για εσάς είναι όπως το κόκκινο πανί για τον ταύρο. Δεν αντέχετε να σας χαλάνε τα σχέδια, και σιχαίνεστε τις εκπλήξεις! Ωστόσο, και μια ζωή μετρημένη, χωρίς εντάσεις, πάθος και εκρήξεις σάς φαίνεται κενή, γι’ αυτό, εσείς οι ίδιοι πολλές φορές, δημιουργείτε υποσυνείδητα συνθήκες ρευστότητας ή έλκετε σαν μαγνήτης άτομα που θα μπορούσαν να σας τις προσφέρουν. Σε στιγμές άγχους, στεναχώριας και στρες, σας συμφέρει να αποφεύγετε τις πολλές κοινωνικές επαφές. Η απομόνωση για λίγες ώρες ή μέρες σάς επιτρέπει να αντιμετωπίσετε το καθετί στις πραγματικές διαστάσεις του.

Πώς ξεπερνάω τον πανικό;


Ακούστε τη φωνή της διαίσθησής σας, θα σας οδηγήσει σωστά. Αποφύγετε τις ρηχές κοινωνικές επαφές όταν υπάρχει πρόβλημα. Απομονωθείτε ή ανατρέξτε στο σύντροφό σας. Διαλογιστείτε ή προσευχηθείτε. Κάντε γιόγκα, για έλεγχο νου και ψυχής, ή έρωτα, γιατί πραγματικά εσείς το ζείτε ως εμπειρία μεταφυσική! Τέλος, μην απομακρύνετε ποτέ τους ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν.

Τοξότης

Φιλοσοφήστέ το:


Ως μεταβλητό ζώδιο, ο Τοξότης είναι από τα πιο προσαρμοστικά στις αλλαγές και τις ανατροπές της ζωής, οπότε δύσκολα θα δείτε έναν Τοξότη να το βάζει κάτω. Η αχίλλειος πτέρνα των Τοξοτών είναι η ελευθερία τους. Κάποιες στιγμές, δυστυχώς, πρέπει να τη θυσιάσουν για να καταφέρουν να εξελιχτούν. Συχνά πρέπει να περιοριστούν για να ξεπεράσουν ένα εμπόδιο. Και τότε τη θέση της αισιοδοξίας τους μπορεί να πάρουν ακραία συναισθήματα, όπως η οργή, ο θυμός, ο φόβος αλλά και η θλίψη. Βλέπετε, όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Εκτός από τα συνήθη περιστατικά που μπορεί να συμβούν στη ζωή ενός ανθρώπου, για τους Τοξότες στρεσογόνες είναι όλες οι καταστάσεις που πηγάζουν από τον περιορισμό των κινήσεών τους, την έλλειψη συντροφικότητας, την απουσία κινήτρων και τη ρουτίνα στην καθημερινότητά τους. Το αντίδοτο στα προβλήματα και στις στεναχώριες τους είναι το μεγαλύτερό τους ατού: η ικανότητά τους να το φιλοσοφούν και να βλέπουν, πίσω από τα γεγονότα, τη σκοπιμότητα.

Πώς ξεπερνάω τον πανικό;


Ένα σπορ ή το γυμναστήριο είναι ένας φυσικός και υγιεινός τρόπος για να αποβάλλετε τις αρνητικές σκέψεις. Η συντροφιά ανθρώπων που είναι πιο προσγειωμένοι και πρακτικοί από εσάς (Παρθένοι, Αιγόκεροι) και θα σας βοηθήσουν να τελειώνετε με λεπτομέρειες, που τις απεχθάνεστε, είναι σημαντική. Μια βόλτα με φίλους, το διάβασμα ενός καλού βιβλίου, η αγαπημένη σας μουσική, όλα συμβάλλουν στην ηρεμία σας.

Αιγόκερως

Αναδιοργάνωση:


Ο Αιγόκερως έχει ως προτεραιότητά του τη δουλειά. Αυτή βάζει μπροστά και όταν περνάει μεγάλες κρίσεις στη ζωή του. Πέφτει με τα μούτρα στην εργασία, παραμελεί σώμα και ψυχή, και όχι μόνο δεν ξεπερνά το πρόβλημα με το να το αγνοεί και να εστιάζει αλλού την ενέργειά του, αλλά ίσως να το κάνει χειρότερο. Αν είστε Αιγόκεροι, λοιπόν, αποδεχτείτε στην αρχή την πηγή της στεναχώριας σας, προσπαθήστε να κατανοήσετε τι ακριβώς σας συμβαίνει για να ξέρετε πώς θα το καταπολεμήσετε, και καταστρώστε τη στρατηγική σας. Οι κύριες στρεσογόνες αιτίες για έναν Αιγόκερω είναι συνήθως η απουσία ελέγχου, ασφάλειας και δύναμης στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή αλλά και η έλλειψη σεβασμού και εκτίμησης απέναντι στις ικανότητές του. Αν είστε Αιγόκερως, το να κλειστείτε στον εαυτό σας την ώρα του πόνου δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα. Μοιραστείτε με άτομα εμπιστοσύνης όσα σας βασανίζουν και ζητήστε βοήθεια, ξεχνώντας τα «πρέπει» και την ενοχή σας. Αξιοποιήστε επίσης καλύτερα το χρόνο σας, αφού αυτό θα σας βοηθήσει να αποβάλετε τη νευρικότητα.

Πώς ξεπερνάω τον πανικό;


Κάντε μια βόλτα, οργανώστε μια εκδρομή για πεζοπορία στο βουνό, φτιάξτε μια ομάδα με τους φίλους σας και ασχοληθείτε με ένα σπορ. Ακόμα, βγείτε για φαγητό σε ένα καλό εστιατόριο με υπέροχη θέα, οργανώστε τα οικονομικά σας, δείτε ένα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση, κανονίστε μια οικογενειακή έξοδο.

Υδροχόος

Η αυτογνωσία βοηθά:


Κάτω από την ήρεμη και αποστασιοποιημένη έκφρασή τους, οι Υδροχόοι ποτέ δεν παίρνουν ελαφριά όσα τους συμβαίνουν. Ξέρουν βέβαια να καλύπτουν τα πραγματικά τους αισθήματα και να δείχνουν ατρόμητοι. Ο Υδροχόος, ως ζώδιο του Αέρα, έχει ανάγκη την επικοινωνία, την ελευθερία, τα κίνητρα και την αλλαγή παραστάσεων. Ιδιαίτερα στρεσογόνοι παράγοντες για έναν Υδροχόο είναι ο περιορισμός της έκφρασης, της δημιουργικότητας και της ελευθερίας του, και η ρουτίνα και η έλλειψη ενδιαφερόντων. Όταν συμβαίνει κάτι οδυνηρό, νιώθει αμέσως ότι χάνει κάτι από τη δύναμή του, αισθάνεται ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι για να αποτρέψει την «κακή την ώρα» και δεν το έκανε. Για τους Υδροχόους, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το να γνωρίσουν τον εαυτό τους, να αντιληφθούν τα όριά τους αλλά και να έρθουν σε επαφή με την ψυχή τους και τις πραγματικές της ανάγκες. Αν είστε Υδροχόος και το αγνοήσετε αυτό, θα έρθει κάποια στιγμή που θα το βρείτε μπροστά σας, και ίσως τότε να είναι πια πολύ αργά.

Πώς ξεπερνάω τον πανικό;


Δεν υπάρχει μεγαλύτερο γιατρικό από το να μοιραστείτε με τον καλύτερό σας φίλο το πρόβλημά σας. Διευρύνετε το φιλικό σας κύκλο. Μια συζήτηση με έναν άγνωστο μπορεί να σας δώσει έμπνευση, ιδέες και παρηγοριά. Ανατρέξτε σε έναν ψυχολόγο αν περνάτε μια δύσκολη περίοδο, ή ζητήστε να σας κάνει το ωροσκόπιό σας ένας αστρολόγος, για να αντιληφθείτε τι σας έχει οδηγήσει στην κατάσταση που είστε.

Ιχθύες

Ονειρευτείτε:


Οι περισσότεροι Ιχθύες θα προτιμούσαν να κρυφτούν κάπου όταν τους συμβαίνουν άσχημα πράγματα και να βγουν από την κρυψώνα τους όταν η μπόρα θα έχει περάσει. Ως ζώδιο του Νερού, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και πολύ ευάλωτοι στο άγχος, τη στεναχώρια και το στρες. Μάλιστα, συχνά πληγώνονται και έμμεσα ή στεναχωριούνται έντονα όταν αγαπημένα τους πρόσωπα περνούν δύσκολα. Πολύ στρεσογόνο για τους Ιχθύς σε καθημερινό επίπεδο είναι όταν νιώθουν καταπίεση σε μια εργασία που δεν τους ταιριάζει, όταν δεν βρίσκουν δημιουργικές διεξόδους ή διεξόδους φυγής, ή όταν δεν έχουν πλούσια συναισθηματική ζωή. Αν είστε Ιχθύες, επειδή έχετε την τάση να απορροφάτε τις δονήσεις του περιβάλλοντός σας σαν σφουγγάρι, πρέπει να αποφεύγετε τα ενεργειακά βαμπίρ ή να συχνάζετε σε χώρους με αρνητική αύρα. Το ιδανικό για να πάρετε τις σωστές αποφάσεις όταν περνάτε περιόδους κρίσης είναι να αποσύρεστε στον ονειρικό κόσμο σας για ένα διάστημα, αφού όμως έχετε θέσει συγκεκριμένο χρονικό όριο.

Πώς ξεπερνάω τον πανικό;


Δημιουργήστε ατμόσφαιρα γαλήνης και ηρεμίας, για να διαλογιστείτε σπίτι σας. Παρακολουθήστε μαθήματα γιόγκα και δημιουργικής απεικόνισης. Πηγαίνετε με καλή παρέα ένα ταξίδι κοντά στη θάλασσα ή σε λίμνη. Το νερό σάς βοηθά να αποβάλλετε την αρνητική ενέργεια και τις κακές σκέψεις. Τέλος, πηγαίνετε στον κινηματογράφο, κάντε shopping therapy, χορέψτε!

Από την Άση Μπήλιου

Πηγή: Astra & Orama