Πώς να γοητεύσεις ένα Λέοντα και τι να του μαγειρέψεις!

09.08.2015
Πόσα έχουν γραφτεί για το μεγαλόκαρδο αυτό ζώδιο της φωτιάς,που εκπροσωπεί τον βασιλιά της ζούγκλας. Χαρισματικοί από τη φύση τους,γεννημένοι αρχηγοί και ηγέτες, οι Λέοντες προσφέρουν μια νότα αισιοδοξίας και μεγαλοσύνης ανάμεσα στον ευαίσθητο και εσωστρεφή Καρκίνο και τον λεπτολόγο και εργατικό Παρθένο.

Οι περήφανοι, ευγενείς, πιστοί, ενεργητικοί, ανοιχτόκαρδοι βασιλιάδες του Ζωδιακο, εκπροσωπούν το 5ο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου που βρίσκεται στην καρδιά του καλοκαιριού. Ο Λέων μπορεί να σαγηνεύσει τα πλήθη, αλλά και να εκφραστεί με αυτοπεποίθηση και δημιουργικότητα. Τι είναι το πιο εύκολο για εκείνον; το να εξωτερικεύει συναισθήματα και να εκφράζεται μέσα από διάφορους τρόπους. Η ακτινοβολία,η περιφάνια, η αξιοπρέπεια και η γενναιοδωρία είναι τα σήματα κατατεθέν του, ενώ στην πιο αρνητική του εκδοχή μπορεί να γίνει εγωιστής και ματαιόδοξος, αλλά και ως ζώδιο του σταθερού σταυρού, εξαιρετικά πεισματάρης.
Έχει την ικανότητα να εκφράζει σωστά τα συναισθήματά του αλλά και γενικά να εκφράζεται μ’ ένα ζεστό, φιλικό τρόπο.

Καλλιτεχνική φύση και ο ίδιος, πολλές φορές γίνεται ηθοποιός ή τραγουδιστής, εφόσον πάντοτε τον ενδιαφέρει να έχει κοινό. Το κοινωνικό στάτους τον ενδιαφέρει πολύ, όπως και κάθε επαγγελματική και κοινωνική επιτυχία και την κυνηγάει.
Ξέρει πως θα φτάσει στην κορυφή και πως θα πετύχει επαγγελματικά αυτό που θέλει, αφού τα βήματά του είναι αργά και σταθερά. Αποκτάει από πολύ νωρίς οικονομική ανεξαρτησία, η τάση του όμως για υπερβολική σπατάλη και γενναιοδωρία προς τους άλλους, συχνά τον οδηγεί στο να έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αλλά η θεά Τύχη τον βοηθάει να ανακτήσει όλα όσα έχασε. Έχει πολλούς φίλους και γνωστούς που τον υποστηρίζουν σε κάθε του βήμα, ενώ αυτός με την σειρά του είναι ένας πολύ πιστός και έμπιστος φίλος. Έχει εχθρούς που τον ζηλεύουν για την προσωπικότητά και το πάθος του .

Έχει πολλές φορές παραπάνω αυτοπεποίθηση από αυτή που χρειάζεται σε διάφορους τομείς της ζωής του, ενώ ενθουσιάζεται εύκολα με κάποιο στόχο που θα υποστηρίξει μέχρι τελικής πτώσης.
Είναι πολύ γενναιόδωρος πάντα ξεχνάει και συγχωρεί όσους του έχουν κάνει κακό. Για εκείνους που αγαπάει, δίνει τα πάντα, τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε υλικό επίπεδο. Αγαπάει πολύ τη φύση, κάθε μορφή διασκέδασης, τα σπορ και τα παιχνίδια, ενώ πολύ συχνά ασχολείται με την τέχνη αφού διαθέτει πολύ καλό γούστο.

Είναι το ζώδιο της έκφρασης, της δημιουργίας, του έρωτας και του φλερτ, της χαράς και της γενναιοδωρίας απέναντι στους άλλους! Οι Λέοντες είναι πάντα μια ανοιχτή, χαμογελαστή αγκαλιά που θα δεχτεί τις ευκαιρίες και τις αλλαγές που τους παρουσιάζονται.

Ο περήφανος Λέοντας αγαπάει τις εκλεπτυσμένες και ιδιαίτερες γεύσεις και δεν θα διστάσει να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό πιάτο, για να ευχαριστήσει αλλά και να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους του.

Παγωτό Vinsanto

Ένα πολύ ιδιαίτερο παγωτό, με αρωματικό κρασί Βινσάντο από τη Σαντορίνημε συνταγή εμπνευσμένη από την Αγγλίδα Θεά της κουζίνας NigellaLawson, που θα αφήσει τους καλεσμένους σας με το στόμα ανοιχτό και θα σαγηνεύσει κάθε εκπρόσωπο του ζωδίου!

Υλικά (για 6 άτομα)

250ml κρέμα γάλακτος

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

200 ml VinSanto

7 κρόκοι αυγών

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα και το Βινσάντο σε μια άλλη. Χτυπάμε τους κρόκους με το ζαχαρούχο γάλα να αφρατέψουν και μετά, ρίχνουμε σταδιακά πρώτα το ζεστό κρασί και στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά ή σε μπεν μαρί, ανακατατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει μια βελούδινη κρέμα. Θα μας πάρει γύρω στα 10 λεπτά. Όταν πήξει, το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια, βάζουμε την κρύα κρέμα σ’ ένα μεταλλικό δοχείο που κλείνει, και μετά στην κατάψυξη.

Ανά μια ώρα το βγάζετε και ξαναχτυπάτε το παγωτό με σύρμα στο χέρι ή στο μπλέντερ για να μην δημιουργήσει κρυστάλλους και να γίνει λείο. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία 3 φορές. Το αφήνετε όλη νύχτα να παγώσει.

Το σερβίρετε με μπισκότα αμυγδάλου (cantuccini)

Από την Madame Tina
a.k.a. Χριστίνα Θεοχάρη και το blog Food Spells