Σύνοδος Άρη - Αφροδίτης: Απόψε φόρα τα καλά σου!

03.11.2015
... και για αγάπη ετοιμάσου! Η Αφροδίτη συναντιέται σήμερα με τον Άρη στην 25η μοίρα της Παρθένου, εγκαινιάζοντας ένα καινούριο κύκλο μέχρι την επόμενή τους σύνοδο, διάρκειας 18 περίπου μηνών. Οι αιώνιοι εραστές έχουν σήμερα το απόλυτο ραντεβού.

Η Αφροδίτη, η θηλυκή αρχή της έλξης, της αποπλάνησης, της ομορφιάς, της σχέσης, συναντιέται με τον Άρη, την αρσενική δύναμη, που βάζει τη ζωϊκή ενέργεια και κάνει πράξη όσα μηχανεύεται η πλανεύτρα.

Με φόντο τον Ήλιο στο Σκορπιό, που έχει τον πρώτο λόγο στα ζητήματα της σεξουαλικότητας, το πράγμα μιλάει μόνο του. Καιρός για μια νέα αρχή εφ' όλης της ερωτικής ύλης. Πέρα από το real thing – μια βραδιά για να δεις αστεράκια στο κρεβάτι- είναι η απόλυτη στιγμή του επαναπροσδιορισμού.

Με τη Σελήνη στο Λέοντα, μπορεί να μην κάνεις τα έξαλλα της Σάλμα Χάγιεκ στο καλτ «From Dusk till Dawn», αλλά η αποπλάνηση επιβάλλεται…

Άρης σε σύνοδο με την Αφροδίτη στην Παρθένο, Ήλιος στο Σορπιό

Γη και Νερό. Αίσθηση και διαίσθηση. Πράξη και συναίσθημα.

Έρως, Θάνατος. Αν σε ιντριγκάρει η σχέση σεξουαλικότητας και θανάτου, η επιθυμία και το ανεκπλήρωτο, με άλλα λόγια, αυτή είναι η στιγμή να ξανασκεφτείς σε βάθος τι πραγματικά είναι αυτό που ζητάς και σου ξεφεύγει μέσα από τα χέρια. Οι πλανήτες συνηγορούν για να δεις τη μεγάλη εικόνα και να αλλάξεις ότι δεν σου αρέσει.

Ο Άρης και η Αφροδίτη έχουν φέτος τρία μεγάλα ραντεβού: Οι σχέσεις θα περάσουν από μια εξελικτική μεταμόρφωση σε τρεις πράξεις. Τον Φεβρουάριο ήρθες αντιμέτωπη με το πρόβλημα: Πού υπάρχει ανάγκη εξισορρόπησης των αναγκών σου με τις ανάγκες των άλλων; Τον Σεπτέμβριο η ανάδρομη Αφροδίτη έκανε μερικά βήματα πίσω και έριξες μια σκληρή ματιά στο πώς εσύ η ίδια εκφράζεσαι στην αρένα της σχέσης. Ποια είσαι και ποιόν εαυτό προβάλλεις στους άλλους; Με αυτή τη σύνοδο του Νοεμβρίου, θα επικεντρωθείς στο πως μπορείς να θεραπεύσεις τις πληγές και να εξελίξεις τις σχέσεις σου.

Είναι η στιγμή του επαναπροσδιορισμού: Υπάρχει το δυναμικό για να συγχωρήσεις τα σφάλματα και τις ατέλειες, να αγαπήσεις τον εαυτό σου μέσα από τον άλλο και μαζί με τον άλλο. Αυτή είναι η στιγμή να βρεις το θάρρος να ανοίξεις έναν ειλικρινή και αυθεντικό διάλογο για τα θέματα που εκκρεμούν. Το πράγμα βράζει. Πιθανώς η αρχή γίνει με ένα γερό τσακωμό. Μη χάσεις όμως την ευκαιρία. Αυτή είναι μια εποχή ριζικών αλλαγών και αναπροσδιορισμού. Πρέπει φύγεις από τη ζώνη της άνεσης και να εξερευνήσεις νέους, άγνωστους και στην αρχή τρομακτικούς (Σκορπιός) τρόπους να συνυπάρξεις.

Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Άρη είναι το σημείο μηδέν της ερωτικής ζωής. Η σχέση είναι το θέατρο του εαυτού. Και εμείς οι ηθοποιοί, οι σεναριογράφοι, η σκηνή και το κοινό. Εκεί παίζουμε το ρόλο μας, μαζί με τον Άλλο, για να δημιουργήσουμε τον εαυτό μας. Αυτός είναι ο αγωνιστικός χώρος. Εδώ παίζεται το παιχνίδι.

Κοίταξε λοιπόν καλά. Πρώτα γύρω σου. Και μετά μέσα σου. Και παρα-μετά απέναντι.

Τι σε ενοχλεί; Τι θέλεις να αλλάξει; Ποιο φόβο ή ποια ανάγκη κρύβει ό,τι σε ενοχλεί; Και γιατί χρειάζεσαι τον άλλο σαν συνεργό στο έγκλημα;

Takes two to tango

Για να χορέψεις καλά tango, πρέπει να κοιτάξεις τον άλλο στα μάτια. Είσαι γυναίκα, πρέπει να παραδοθείς. Με άψογο στιλ. Κάτι εξαιρετικά δύσκολο στη σύγχρονη συνθήκη, της παντοδύναμης και συχνά μοναχικής γυναίκας. Παράδοση δεν σημαίνει αδυναμία. Είναι απλά η αρχική συνθήκη για να εκφραστεί το duende. Η δαιμόνια εκείνη παραζάλη, η μέθη του παιχνιδιού, το διονυσιακό παραλήρημα που έχει πάντα να κάνει με την εμπιστοσύνη του Εγώ στο Εσύ.

Η προσγειωμένη, τελειομανής και κυριαρχική (στην καλή της εκδοχή) Παρθένος φτιάχνει ένα νέο σκηνικό. Πετάει το παλιό, επανατοποθετεί ό,τι είναι χρήσιμο.

Αν δεν είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, δεν μπορείς να έχεις μια αυθεντική σχέση. Η σχέση δεν μπορεί να ξυπνήσει όταν τα άτομα κοιμούνται. Η ενέργεια της στιγμής διευκολύνει την ανανέωση, ξυπνά τις νέες προτεραιότητες. Το πέπλο σηκώνεται και μπορούμε να συνδέσουμε την αγάπη, τη συγχώρεση, τη συμπόνια και τον έρωτα μέσα μας.

Ψάξτο, βρες το!

Τι σου χρειάζεται για να νιώθεις ευδαιμονία; Τι σε ξεκουράζει; Τι σου δίνει ενέργεια; Τι σε αποφορτίζει; Τι σε φτιάχνει ερωτικά;

Πρέπει να δώσεις αυτές τις απαντήσεις με την καρδιά και το σώμα σου. Χωρίς να καταπιέζεσαι από Καρντασιαν-ικής εμπνεύσεως ρεκλάμες για την ομορφιά και την «επιτυχία». Κι όταν δώσεις μερικές ζουμερούτσικες απαντήσεις, κλείσε ραντεβού. Βάλε τα καλά σου, και γι αγάπη ετοιμάσου.