10 αγαπημένοι μύθοι για το Σκορπιό

16.11.2015
«Παθιασμένος Ειλικρινής, ακάθεκτος, αφοσιωμένος. Εγγύηση πως θα δεις αστεράκια στο κρεβάτι. Πιστός και τρυφερός. Μυστηριώδης. Δεν δίνεται εύκολα αλλά όταν το κάνει, το εννοεί.» Ο Σκορπιός μας έχει πείσει για τα όλα παραπάνω. Είναι το ζώδιο που έχουμε μάθει να αγαπάμε για τις αμαρτίες του. Αλήθειες ή self marketing; Ιδού οι παγίδες.

1 Παθιασμένος. Η πιο αγαπημένη πλάνη. Το ζώδιο διαθέτει ένταση μέχρι μανίας και μια διαολεμένη επιμονή. Το οποίο μπερδεύει τους ανυποψίαστους θνητούς. Ο Σκορπιός έχει πάθος αλλά όχι για σένα και με σένα. Το μεγαλύτερο πάθος του είναι το κρυφό του τραύμα. Η πληγή του. Κι εσύ τρέχεις πίσω από αυτό πιστεύοντας ότι είσαι «ο κρυφός καημός του». Πλάνη οικτρά!

2 Sex machine. Όχι. Σκορπιός δεν σημαίνει εγγύηση στο κρεβάτι. Ίσως και το εντελώς ανάστροφο. Ο Σκορπιός υποτάσσει, μανιπουλάρει, κυριαρχεί. Είναι ένας ερωτικός μιλιταριστής (με κυβερνήτη τον Άρη, τι περίμενες;) που επιζητά την πλήρη ψυχοσωματική σου άλωση. Δεν δίνεται. Κυριεύει. Δεν απολαμβάνει. Κατακτά.
Αν τη βρίσκεις κάπως έτσι, είσαι στο σωστό S&M δρόμο. Δεν πρόκειται όμως για ερωτικό διάλογο. Δεν μιλάμε για τα καταπράσινα λιβάδια του αισθησιασμού ενός Ταύρου, ούτε για τη «φούρια φούρια…» ενός Κριού, την σκαμπρόζικη και μεγαλοπρεπή ερωτική παράσταση ενός Λέοντα. Ούτε καν για την κατασταλαγμένη ανάγκη ασφαλούς παράδοσης ενός Αιγόκερου. Σε πολλές περιπτώσεις, η πολυπλοκότητα των συναισθημάτων του παραλύει τελείως τον Σκορπιό. Μ’ άλλα λόγια, τζίφος. Τι δεν κατάλαβες;

3 Πιστός. Ναι, αλλά στα θέλω του. Για τόλμησε να του χαλάσεις τα χατίρια, να σηκώσεις κεφάλι, να βγεις από την πεπατημένη που αυτός ορίζει ως σωστό δίκαιο, αυτονόητη αλήθεια τελοσπάντων. Θα αντιδράσει βίαια, διαλύοντας το σύμπαν. Δεν είναι πιστός σε σένα. Είναι πιστός στα θέλω του. Τα οποία μακάρι να μπορούσε να διατυπώσει σε ευκρινείς, κατανοητές φράσεις.

4 Ειλικρινής. Βεβαίως. Με όλους εκτός από τον εαυτό του. Αν θες να ζήσεις το «Πιάσε με αν μπορείς», μην τα φτιάξεις με Δίδυμο, που είναι ο συνήθης ύποπτος του «δεν ξέρω τι θέλω». Ο Σκορπιός σκέφτεται με το συναίσθημά του. Με αποτέλεσμα να επιβάλλει ως «λογική» αυτό που αισθάνεται, δηλαδή να ντύνει με μανδύα εγκυρότητας τους παραλογισμούς των ανασφαλειών του. Με δυο λέξεις, «έτσι είναι αν έτσι νιώθω».

5 Εκδικητικός. Οπωσδήποτε. Αλλά μη βάλετε με το μυαλό σας το μεγαλείο της οργής ενός αυθεντικά αδικημένου ανθρώπου. Πρόκειται συνήθως για μια ψυχαναλυτική λάβα που ψάχνει διέξοδο για να βγει. Έγινες το αγκίστρι όπου θα κρεμάσει το μανδύα της οργής του; Ατύχημα! Όμως η λέξη εκδίκηση είναι πολύ grande για να τη βάζουμε δίπλα στη σκέτη νέτη κακία…

6 Μυστηριώδης. Σίγουρα. Σαν τους βάλτους του Πανατάλ στην Βραζιλία. Ένα μυστήριο γεμάτο αλιγάτορες και σαρκοβόρα λουλούδια. Οι άνθρωποι εξιδανικεύουν, ωραιοποιούν τη σιωπή του Σκορπιού. Μαγεύονται από την απόσταση που καλλιεργεί. Τη θεωρούν το σιωπηρό Κάλεσμα της Άγριας Φύσης του. Λυπάμαι, κορίτσια! Η σιωπή δεν σημαίνει απαραίτητα βάθος. Το πιθανότερο είναι πως απλά δεν έχει και τίποτα σπουδαίο να πει.

7 Τα ήρεμα νερά είναι βαθιά. Είστε βέβαιοι πως έχει βαθιά συναισθήματα. Ερεβώδης ο έρωτας του. Απύθμενα τα θέλω του. Τα μάτια του βγάζουν σπίθες, υπόσχονται βράδια αξημέρωτα. Αν δεν τον λένε Μάρτιν Σκορτσέζε, το πιθανότερο είναι πως όλη αυτή η πολυπλοκότης δεν αφορά τα συναισθήματά του για σένα, αλλά τα αφόρητα, ακόμη και για τον ίδιον, συμπλέγματά του. Γι’ αυτό και είναι αλλεργικός στα πολλά λόγια. Αποκαλύπτουν το κενό.

8 Αγάαααπα μεεε! Καθόλου τυχαίο ότι ο μελιστάλαχτος Χούλιο Ιγκλέσιας έχει ωροσκόπο Σκορπιό. Με όλους τους τρόπους ο Σκορπιός στήνει πλεκτάνες με υποσχέσεις πάθους ή άδολης αγάπης για το ανυποψίαστο θύμα. Πάντα στο όνομα της αγάπης (μαμάδες, έχετε το νου σας, τι εστί «χωρίς ανταλλάγματα» μητρική αφοσίωση). Όμως προσοχή. Το να τον αγαπάς έχει τίμημα. Και μάλιστα ακριβό. Αν η γενναιοδωρία είναι στα θέλω σου, άνοιξε καλά τα μάτια. Θα το πω διακριτικά. Είναι τσιγκούνης!

9 Όταν ερωτεύεται, δίνει τα πάντα. Ότε αν, για τους γνώστες των αρχαίων ελληνικών. Κρατήστε το αν. Γιατί ο Σκορπιός ποτέ δεν θα σε κάνει να νιώσεις ότι πραγματικά σε θέλει. Και βέβαια υπό αυτούς τους όρους, δεν μπορεί να παραχωρήσει και πολλά από το θησαυρό που κρατάει κρυμμένο στα τρίσβαθα για όποιον φανεί ΑΝΤΑΞΙΟΣ της μαγικής του ουσίας. Τρέχα ποντικάκι πίσω από το τυράκι. Κι αν δοκιμάσεις μια μπουκίτσα, έλα μετά να σου μπαντάρουμε τη ματωμένη μουσούδα.

10 Ψάξε να τον βρεις. Νομίζεις πως μιλάμε για τον Άλλο; Κοίτα καλά να βρεις που κρύβεται. Που κρύβεται η αυτοκαταστροφική σου μανία; Γιατί ΟΛΟΙ έχουμε ένα Σκορπιό μέσα μας.