Πώς σε επηρεάζει η Πανσέληνος του Νοεμβρίου;

25.11.2015
Την Πανσέληνο αυτήν ακολουθούν ξεχωριστές όψεις, αντιθέσεις και τετράγωνα, οι ιδιαιτερότητες των οποίων θα κάνουν σαφές πως βρισκόμαστε στο κατώφλι εξαιρετικά σημαντικών αλλαγών και μεγάλων συνειδητποιήσεων.

Είναι καιρός για σκέψη. Για αντικειμενικότητα. Για ανταλλαγή πληροφοριών. Για ανθρώπινες επαφές. Οι Πανσέληνοι φωτίζουν το κρυμμένο, αυτό που ήταν στη σκιά και δεν βλέπαμε και συμβαίνουν τη στιγμή που είμαστε έτοιμοι να συνειδητοποιήσουμε ό,τι κρύβαμε κάτω από το χαλί. Αυτή η αντίθεση Ήλιου-Σελήνης μάς αποκαλύπτει πού κάναμε λάθος ή πού εξαπατηθήκαμε, ή σε τι πιστέψαμε ως αλήθεια ενώ δεν ήταν.

Χρειάζεται να κοιτάξουμε στο σκοτάδι προτού αναζητήσουμε το φως. Χρειάζεται να θυμηθούμε τι έχουμε αποκηρύξει και τι είναι κρυμμένο στο ασυνείδητο. Παρότι ο Τοξότης συμβολίζει την αλήθεια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σκιά του περιέχει αλαζονεία και φανατισμό. Οι Δίδυμοι αρέσκονται να συγκεντρώνουν και να μοιράζονται πληροφορίες, αλλά μπορούν να παρασυρθούν σε μια αφόρητη ελαφρότητα, όπως και στο «άλλα σκέφτομαι κι εννοώ κι άλλα λέω».

Λίγες ώρες αργότερα, από την Πανσέληνο ο Κρόνος σχηματίζει το πρώτο από τα τρία ακριβή τετράγωνα με τον Ποσειδώνα στις 26 Νοεμβρίου (στις 7ο Τοξότη/Ιχθύων). Τα επόμενα θα σχηματιστούν τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του 2016. Να σημειώσω ότι τα τετράγωνα σηματοδοτούν κρίσιμες καμπές. Ο Dane Rudhyar θεωρεί ότι τα τετράγωνα συμβολίζουν μια κρίση συνείδησης κατά την οποία πρέπει να επαναπροσανατολιστούμε και να αφήσουμε πίσω μας ό,τι δεν χρησιμεύει πια στην εξέλιξή μας.

Ο Ποσειδώνας συνεχίζει τη διέλευσή του στους Ιχθύς (2011-2025), όπως και ο Χείρων (2010-19). Μαζί οι δύο μάς βοηθούν να αντιμετωπίσουμε τις πληγές και τα τραύματά μας που έχουν στον πυρήνα τους την αίσθηση ότι δεν ταιριάζουμε με τους άλλους ανθρώπους, ότι η διαφορετικότητά μας μάς αποξενώνει, ότι είμαστε παράταιροι εξαιτίας κάποιου σωματικού ή ψυχολογικού χαρακτηριστικού μας ή εξαιτίας του διαφορετικού τρόπου ζωής μας. Επίσης έρχονται στην επιφάνεια ζητήματα αποξένωσης, χωρισμών, εγκατάλειψης, πένθους ή προσπάθειες για να ξεπεραστούν εθισμοί, κατάθλιψη, αρνητικότητα, βλαβερές έξεις. Η Μέλανι Ράινχαρτ σε μια διάλεξή της για τον Χείρωνα, τον Πληγωμένο Θεραπευτή, είπε: «Η αδυναμία δεν είναι προορισμός, αλλά ένα κλειδί που ανοίγει την πιο δυναμική βοήθεια που μπορούμε να έχουμε».

Σε παγκόσμιο και πρακτικό επίπεδο, το τετράγωνο Ποσειδώνα-Κρόνου σηματοδοτεί μια τεράστια κρίση Νερού -μην ξεχνάμε ότι ο Ποσειδώνας συμβολίζει τις θάλασσες και το νερό ως πηγή ζωής. Η διετία 2015-2016 είναι πιθανότατα χρονιές βίαιης αφύπνισής μας στο θέμα Νερό - Θάλασσες -Μόλυνση. Ο Andre Barbault θεωρεί ότι αποτελεί έναν τεράστιας σημασίας κύκλο για την ανάπτυξη του σοσιαλισμού-κομμουνισμού. Σημειώνει ότι το 1846 η σύνοδος Ποσειδώνα-Κρόνου έφερε την έκδοση του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου» και στις κύριες φάσεις αυτού του κύκλου αναπτύχθηκαν και ιδρύθηκαν τα πιο σημαντικά ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα (γύρω στο 1882)».

Το θέμα αυτού του τετραγώνου είναι σαφές: Μπορούμε να οργανώσουμε εκ νέου τις κοινωνίες και κυρίως να αναδιοργανώσουμε την οικονομία; Ή θα συνεχίσουμε το ίδιο παλιό μοντέλο της επέκτασης των αγορών και της λεηλασίας των φυσικών πόρων με την ψευδαίσθηση ότι η καταστροφή τους δεν μας επηρεάζει

Σε αυτή την Πανσέληνο έχουμε την αντίθεση Σελήνης και Ήλιου. Με τον Ήλιο στον Τοξότη που συμβολίζει τα ΜΜΕ, την Ανώτατη Εκπαίδευση, την Εκκλησία, τις Κυβερνήσεις, τον Νόμο, τις εξωτερικές υποθέσεις, αλλά και τις φανατικές ιδέες και την τρομοκρατία, είναι πιθανόν να ανακύψουν θέματα φανατισμού, θέματα που σχετίζονται με πρόσφυγες και μετανάστευση, αποκαλύψεις που σχετίζονται με τα ΜΜΕ ή βγαίνουν από αυτά, κρίση στην εκπαίδευση και αντιδράσεις σε κυβερνητικές θέσεις ή δυσκολίες στις σχέσεις με εξωτερικό. Ταυτόχρονα, σε αυτήν τη χρονική συγκυρία δημιουργούνται προϋποθέσεις για νέους τρόπους επικοινωνίας, δηλαδή κάνουν την εμφάνισή τους νέα ΜΜΕ με στόχο τη διαφάνεια και την αλήθεια.

Ο Ήλιος κάνει επίσης σύνοδο με τον Κρόνο και τετραγωνίζει τον Ποσειδώνα στις 29/11. Ο Κρόνος είναι η ψυχρή πραγματικότητα, οι στέρεες δομές, η εξουσία, τα γηρατειά και ο θάνατος. Ο Ποσειδώνας συμβολίζει την κατάλυση των ορίων, τη φαντασία, τη ζωή μετά τον θάνατο. Μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικές ενέργειες και σκοπούς. Το τετράγωνο δημιουργεί σύγκρουση, ένταση, δυσφορία. Τι σημαίνει τελικά πραγματικότητα; Ποια είναι η πραγματικότητα; Της ψυχής ή της ύλης; Εσωτερική ή εξωτερική;

Ποιους επηρεάζει η Πανσέληνος
Επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια (Διδύμους/Τοξότες/Παρθένους και Ιχθύς) και κυρίως στο πρώτο δεκαήμερο, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 1ο- 5ο.

Mάθε πώς σε επηρεάζει ανάλογα με το ζώδιό σου:

Κριός:

Το να είσαι καλή με τον εαυτό σου είναι ένα πράγμα και το παρακάνεις είναι ένα τελείως διαφορετικό πράγμα. Αυτή η παιχνιδιάρικη Πανσέληνος στο ζώδιο των Διδύμων επηρεάζει την επικοινωνία σου. Η πραγματικότητα είναι το μόνο σίγουρο πράγμα που έχεις στα χέρια σου και αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να αλλάξεις. Επίσης οι συμβουλές που δίνεις στους άλλους βασίζονται στην δική σου αντίληψη της πραγματικότητας.

Ταύρος:

Όλες αυτές οι λαμπρές ιδέες που έχεις στο μυαλό σου γυρίζουν ασταμάτητα στο κεφάλι σου με την Πανσέληνο αυτή να επηρεάζει τον δεύτερο οίκο της αυτοεκτίμησης σου. Δεν χρειάζεται να μπεις σε κατάσταση άρνησης σχετικά με τα συναισθήματα σου απλά και μόνο επειδή ακολουθείς τα πλήθη. Αν κρατήσεις ανοιχτά τα αυτιά, τα μάτια και τις επαφές σου με τον έξω κόσμο τότε θα δεις πως θα μάθεις πολλά και για τον ίδιο σου τον εαυτό. Η έμπνευση πολλές φορές έρχεται από εκεί που δεν την περιμένεις.

Δίδυμοι:

Αυτό το διάστημα με την Πανσέληνο στο ζώδιό σου να επηρεάζει τα συναισθήματά σου βλέπεις τα συναισθήματα σου να παίρνουν σάρκα και οστά και να βγάινουν προς τα έξω. Με την αντίθεση που δημιουργείται με τν Κρόνο η ένταση στις σχέσεις σου πολλές φορές είναι αναπόφευκτη. Ίσως κιόλας σου θυμίζει πως δεν αποκλείεται να χάσεις λιγάκι την προοπτική σου δίνοντας μεγάλη σημασία στις αλλαγές της διάθεση σου. Περίμενε λιγάκι να περάσουν οι … «καταιγίδες» πριν πάρεις δραστικά μέτρα αφού δεν αποκλείεται κάτι που τώρα σου φαίνεται πολύ παρατραβηγμένο να μοιάζει σύντομα σαν η καλύτερη επιλογή. Στο μεσοδιάστημα προσπάθησε να απασχολήσεις το μυαλό σου με πράγματα που σου αρέσουν και σε γεμίζουν θετική ενέργεια από το να ζωγραφίσεις μέχρι το να μαγειρέψεις ένα υπέροχο φαγητό για τον αγαπημένο σου.

Καρκίνος:

Η τωρινή σου συναισθηματική κατάσταση σε κάνει να «γυρίζεις» διαρκώς γύρω από την αλλαγή που θέλεις να κάνεις τη ζωή σου. Η αλλαγή αυτή μπορεί να σχετίζεται με την εξωτερική σου εμφάνιση που σίγουρα όμως θα έχει μεγάλη επίδραση και στο μέσα σου. Αντί λοιπόν να κρύβεις τα όνειρά σου δεν έχεις παρά να τα αποκαλύψεις σε ένα πρόσωπο που αγαπάς και εμπιστεύεσαι. Το να νιώσεις πιο ευάλωτη ίσως σου φαίνεται δύσκολο όμως καλά θα κάνεις να πάρεις ένα ρίσκο που θα σε οδηγήσει σε μια μοναδική εμπειρία!

Λέων:

Δεν μπορείς να είσαι τα πάντα και για όλους, ακόμη και να το προσπαθήσεις πολύ σκληρά. Η Πανσέληνος αυτή στο ζώδιο των Διδύμων σε κάνει να θέλεις όσο τίποτα να σε θαυμάζουν οι φίλοι και οι γνωστοί σου. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να αφήσεις τις προσωπικές σου υποχρεώσεις στην άκρη. Αν νιώθεις πολύ πιεσμένη καλά θα κάνεις να βρεις και την έξοδο κινδύνου από την κατάσταση που σε πιέζει για να είσαι έτοιμη για όλα.

Παρθένος:

Το να έχεις πολλά και «αντίθετα» πλάνα στον χώρο της δουλειάς αυτό στο μόνο που μπορεί να οδηγήσει είναι στο να γίνει το στομάχι σου κόμπος. Εύχεσαι πως τα πράγματα θα επιστρέψουν στους κανονικούς τους ρυθμούς και δεν θα πρέπει να έχεις το μυαλό σου σε διακόσιες κατευθύνσεις ταυτόχρονα. Θέλεις πίσω την παλιά σου ζωή απλά θα δεις πως θα πρέπει να περιμένεις λιγάκι αφού η Πανσέληνος αυτή ρίχνει φως στον τομέα της καριέρας σου.

Ζυγός:

Το να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου με τους στενούς σου φίλους είναι ένας ωραίος τρόπος για να βγάλεις από μέσα σου κάποια πράγματα που σε βαραίνουν. Αν σκέφτεσαι περισσότερο τους βραχυπρόθεσμους στόχους και λιγότερο τους μακροπρόθεσμους θα καταφέρεις να τους πετύχεις πιο εύκολα αλλά κυρίως να μην απογοητεύεσαι. Η περίοδος εξάλλου είναι ιδανική για να ονειρευτείς όλα όσα θέλεις να πετύχεις.

Σκορπιός:

Το μυαλό σου είναι σε μια εγρήγορση και εσύ έχεις τόσες πολλές σκέψεις στο μυαλό σου που δυσκολεύεσαι να «ξεχωρίσεις» τις πιο χρήσιμες από εκείνες που σου είναι άχρηστες. Αυτή η φιλική Πανσέληνος στο ζώδιο των Διδύμων επηρεάζει τις ερωτικές σου σχέσεις και εσύ καλείσαι να αξιοποιήσεις στο έπακρο όλες σου τις γνωριμίες για να φτάσεις στον άνθρωπο των ονείρων σου. Μην ασχοληθείς πολύ με αυτά που δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία για να υπάρχει χώρος για εκείνα που έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα.

Τοξότης:

Η υπομονή σου έχει φτάσει στα όρια της από τους πιο στενούς σου φίλους αλλά και τους συναδέλφους σου που μπορεί να αλλάζουν γνώμη κάθε τρεις και λίγο. Δεν μπορείς να ασχοληθείς με όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σου αφού καλό είναι να δώσεις βάση σε αυτά που απασχολούν πρωτίστως εσένα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως πρέπει να χαθείς από όλους και από όλα για να λύσεις τα δικά σου θέματα αλλά να βρεις μια λύση από την οποία να επωφεληθούν όλοι. Προσπάθησε να ακούσεις και την άποψη των άλλων και θα δεις πως μόνο κάτι θετικό μπορεί να βγει από αυτό.

Αιγόκερως:

Υπάρχουν τόσα «ανοιχτά» θέματα στον χώρο της δουλειά σου που είναι σχεδόν αδύνατο να ακολουθήσεις μια συγκεκριμένη στρατηγική. Οι απαιτήσεις που έχουν από εσένα οι υπεύθυνοι σου στον χώρο της δουλειάς - είτε τις λένε ανοιχτά είτε απλά αφήνουν να εννοηθεί πως τις έχουν- είναι πολλές και κάποιες φορές νιώθουν πως σε πνίγουν. Το να κάνεις ένα προσεκτικό βήμα είναι πολύ σημαντικό ειδικά όταν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις. Η αλήθεια θα σε κάνει να νιώσεις πιο ελεύθερη.

Υδροχόος:

Υπάρχουν τόσα πολλά θέματα στη ζωή σου τώρα που είναι δύσκολο να βρεις κάπου μέσα στην καθημερινότητα σου την χαμένη σου δημιουργικότητα. Η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει τον αυθορμητισμό σου αλλά φοβάσαι πως το να ακολουθήσεις το ένστικτο σου ίσως δεν είναι και το καλύτερο πράγματα που έχεις να κάνεις τώρα από άποψη παραγωγικότητας. Αντί όμως να αφήσεις τις ανασφάλειες σου να κυριαρχήσουν προσπάθησε να πάρεις τον έλεγχο των καταστάσεων στα δικά σου χέρια. Θυμήσου πως το ότι δεν είσαι αποτελεσματική σε κάποια θέματα αυτή την περίοδο δεν σημαίνει πως κάνεις κάτι λάθος εσύ. Μην ανησυχείς οι επιλογές σου θα σημαίνουν πολλά σε λίγες μέρες.

Ιχθείς:

Το γεγονός πως μπορεί να έχεις αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες αυτό το διάστημα για να δείξεις την αφοσίωση σου στη δουλειά σου δεν αποκλείεται να σε γεμίσει ευθύνες και τελικά έντονο στρες. Το θέμα είναι εδώ πως τα εσωτερικά σου θέματα έχουν ανάγκη από την προσοχή σου και ίσως είναι αυτά στα οποία πρέπει να δώσεις προτεραιότητα τώρα. Και στην συνέχεια θα δεις πως όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Από τον Γιώργο Πανόπουλο
fb/www.cosmictelegram.gr

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη