Σύνοδος Ήλιου-Κρόνου: Τι σημαίνει για σένα

30.11.2015
Την ημέρα σφραγίζει η σύνοδος Ήλιου-Κρόνου στον Τοξότη. Μια όψη που τονίζει τους περιορισμούς και τις ιδεοληψίες που μας φυλακίζουν. Την αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι. Πως θα την ατιμετωπίσεις;

Η εβδομάδα ξεκινά με τη Σελήνη στον Λέοντα και ένα κάρο πλανήτες στον Τοξότη. Αυτή η «φωτιά με φωτιά» συγκυρία δίνει μια ισχυρή έμφαση στην δύναμη της θέλησης. Ο Άρης στο Ζυγό είναι σε ένταση με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό: Θα πρέπει να πάρει μια μια απόφαση μέχρι το τέλος της εβδομάδας (Άρης σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα), αλλά αναβάλλει να την τελευταία στιγμή - ίσως μέχρι το φεγγάρι να φτάσει στον «τέρμα τα δίφραγκα» Σκορπιό την ερχόμενη Δευτέρα;
Ακόμα μεγαλύτερη ένταση αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, την οποία θα βιώσεις ως μια εσωτερική σύγκρουση (σύνοδος Ήλιου-Κρόνου σε ένταση με τον Ποσειδώνα) και μια πρόκληση (σύνοδος Ήλιου-Κρόνου). Πρέπει να σκεφτείς σοβαρά τη στάση σου ως προς την ηθική, που είναι στην ουσία το λειτουργικό σύστημα του ανθρώπινου υπολογιστή. Επειδή ως γνωστόν, σε κάθε υπολογιστή ισχύει το «garbage in, garbage out», επαναπρογραμματίστε τη σκέψη και το κριτήριό σας με πιο υγιείς προτάσεις. Ξεκαθαρίστε την «ελίτ» της σκέψης σας (Τοξότης) για να μπορέσετε να έχετε διαφορετικές ερωτήσεις. Τι είναι ακριβώς αυτό που σε πονάει; Τι θα σε ικανοποιήσει πραγματικά; Είναι αυτό που ψάχνεις η λύση στο πρόβλημα του «εδώ και τώρα» ή είναι αρχαίο κατάλοιπο αρχαίας ανάγκης που σε κυνηγάει; Με ποιό τρόπο σε καθορίζει το τραύμα; Ποιές είναι οι προτάσεις-φυλακή που δεν σε αφήνουν να εκφραστείς στη ζωή σου;

Πως να λάβεις μια καινούρια, διαφορετική, θετική απάντηση, όταν διατυπώνεις συνεχώς το ίδιο κι απαράλλαχτο ερώτημα; Η εβδομάδα έχει ένα μήνυμα για σένα:

Δεν είναι μόνο για τα αναπάντητα ερωτήματα που αναζητούμε τη γνώση, αλλά και για να επανεξετάσουμε τις παγιωμένες απαντήσεις.

Ο Δίας, κυβερνήτης του Τοξότη, είναι στην Παρθένο (βοήθειά μας) και απαιτεί να κάνουμε ό,τι είναι άμεσα και πρακτικά αναγκαίο, αφού εξετάσουμε τα δεδομένα με ακρίβεια, σαφήνεια, διπλοτεστάρισμα και μεγαδόσεις γκρίνιας= συσσωρευμένη κούραση από τη φυλακή της αέναης επανάληψης του τραύματος. Πρέπει να κατέβεις από το θρόνο, να αφήσεις τον άμβωνα όπου τα ψέλνεις διαρκώς στον εαυτό σου και να είσαι πραγματικά και αυθεντική στα μηνύματα του Εαυτού όπως εκφράζονται μέσα σε καταστάσεις. Αν οι άνθρωποι είναι πεινασμένοι, ας τους δώσουμε κάτι να φάνε, αντί για ένα βιβλίο μαγειρικής.
Εν τω μεταξύ, ο δουλευταράς, αεικίνητος και καταφερτζής Ερμής έχει ξεκαθαρίσει πολλά πράγματα και βρίσκεται σε ένα ωραιότατο τρίγωνο με τον Ουρανό (ακριβές την 1η Δεκεμβρίου): οι σκέψεις σου μπορεί να πάνε σε νέα μονοπάτια, και να αποτινάξεις ανησυχίες και επαχθείς ιδέες που λειτουργούν σαν την πέτρα του Σίσυφου.
Η Αφροδίτη φθάνει στο τέλος του Ζυγού και αφήνει πίσω της την αναζήτηση του ιδανικού – άλλωστε ο Σκορπιός στον οποίο πλησιάζει κατατρίβεται με τον κάτω κόσμο και τις εντάσεις του. Μετά από όλα αυτά, έχεις καταλάβει ήδη της ζωής σου το παιχνίδι: η αγάπη δεν υπακούει σε μια ιδανική εικόνα, αλλά εντελώς ξαφνικά σου επιτρέπει να κάνεις απρόσμενες, παράξενες, μαγικές ανατροπές με απύθμενη δύναμη.

Δες πως μεταφράζονται όλα τα παραπάνω για το δικό σου ζώδιο:

Κριός
Καραδοκείς σαν τη γάτα που παραφυλάει το ποντίκι. Προσπαθείς να κρατήσεις την ψυχραιμία σου, να μην κάνεις το λάθος. Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Να κουνηθούν και οι άλλοι. αν εσύ είσαι εγκλωβισμένη, σκέφεσαι και λυσομανάς. Δεν είναι δίκαιο;
Αν κάποιος στο περιβάλλον σου «κολλώνει», μη τα βάζεις μαζί του. Σου υπενθυμίζει απλώς τους δικούς σου δισταγμούς.

Ταύρος
Ετοιμάζεσαι για κάτι. Πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Σκέψου το καλά. Τι παραπάνω ζητάς; Πριν σπρώξεις τον σύντροφό σου στα άκρα, κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη. Ποιός είναι αλήθεια ο φταίχτης; Παρατήρησε τον παρατηρητή.

Δίδυμοι
Ψάχνεις, ψάχνεις... Έχεις πάρει φόρα, ποιος σε πιάνει; Οι άλλοι πάντως δυσκολεύονται. Ο Ερμής σε σύνοδο με τον Ουρανό σου φέρνει στο νου τρελές ιδέες. Άκου το ένστικτο (επιτέλους άκου και μη τριγυρνάς σαν τη σβούρα. Άσε το ένστικτο να μιλήσει. Γιατί είναι εμφανές Βαρέθηκες και είσαι έτοιμη για εκρήξεις...

Καρκίνος
Είσαι γενναιόδωρη, αλλά χρησιμοποιείς τα «μέσα παραγωγής» κάποιου άλλου. Ξανασκέψου το: Μήπως να βγεις μπροστά και να απαιτήσεις περισσότερα; Πιστεύεις πως η πίεση έρχεται από το περιβάλλον. Αλλά κοίτα πιο προσεκτικά. Θέλεις να το κάνει απότομα ή σιγά σιγά και με σταθερά βήματα; «Κλωτσάς», ασφυκτιάς, αδικείσαι. Πάρε την ευθύνη των «θέλω» σου. Όχι το «θέλω» των ευθυνών σου.

Λέων
Δίνεις κάτι σημαντικό, παίρνεις κάτι σημαντικότερο. Αλλαγή αξιών. Αυτό που κάποτε ήταν πολύτιμο, δεν είναι πια. Μην το κρατάς τόσο σφικτά. Η εικόνα σου δεν είσαι εσύ. Έτσι δεν είναι;

Παρθένος
Υπερ-ηρωίδα ε; Θα θελες. Και με τον Δία στο ζώδιό σου μέχρι το επόμενο φθινόπωρο έχεις την τάση να πιστεύεις ότι το Spectre είναι για γριούλες και ο James Bond ωχριά μπροστά στη θεά Κάλι με τα 40 χέρια που είσαι. Σταμάτα να το πιστεύεις γιατί θα τρακάρεις την Aston Martin σε τοίχο με 300 χλμ την ώρα. Και δεν θα έχει και κάμερα, ούτε κόκκινο χαλί. Δες τα γκάζια σου. Μείνε σ' αυτά.


Ζυγός
Υπάρχουν κάποια πράματα που δεν πρέπει να τα αποφασίσεις με το κουμπί στο «μαζί», αλλά μόνη σου. Πρέπει να μαζέψεις τα κουράγια σου και να βαδίσεις σε ένα μονοπάτι που μοιάζει φοβιστικό, αλλά μια φωνούλα σου λέει ότι....

Σκορπιός
Είπαμε, είσαι σταθερή. Πεισματάρα, αμετακίνητη. Σου αρέσει να κλείνεις το μικρόφωνο σε δυσάρεστες φωνές. Έμπλεξες σε κάτι που σου πέφτει βαρύ; Ή μήπως δεν ασχολήθηκες με το ζήτημα πριν πάρει την κάτω βόλτα; Αν ξέρεις για πιο ζήτημα μιλάμε, θα έχεις καταλάβει και γιατί πρέπει να αφήσεις τα ζοριλίκια και να ακούσεις τις πιο ήπιες φωνές. Relax, baby! Δεν θα χαλάσει κι ο κόσμος αν γίνει κάπως αλλιώς...

Τοξότης
Oh madame! Εσείς η υψιπετής, η γερακίνα των ιδεών, η άτρομη ταξιδιώτισσα των συναισθηματικών αιθέρων. Αισθάνεστε εγκλωβισμένη. Αγρίως. Συγκρατιέστε, μην κάνετε το λάθος. Η εβδομάδα φέρνει αναμέτρηση με τον Ποσειδώνα: Φαντασιόπληκτη πλάνη ή φαντασία που απελευθερώνει; Σταύρωση το δίλημμα.
Η αναζήτηση του ωραίου και του αληθινού είναι μια αριστοκρατική ασχολία.
Μήπως επιζητάς κάτι με πάθος για να πνίξεις τις ίδιες σου τις αμφιβολίες;


Αιγόκερως
Στόχοι, φυσικά. Τους κυνηγάς ήδη ή μήπως ψάχνεις να σιγουρευτείς αν αξίζει τον κόπο; Μόλις πας να στριμώξεις μια απάντηση, μια μεθοδολογία, μόλις πας να βάλεις μια σειρά, ξανά μπλοκάρισμα. Καμιά φορά το απρόσμενο, δίνει λύσεις που δεν θα φανταζόσουνα. Κοίτα προσεκτικά. Εδώ. Τώρα.


Υδροχόος
Εβδομάδα εντάσεων ανάμεσα στο παλιό και το νέο. Ανατροπές: το στοιχείο σου. Αν πραγματικά βλέπεις ότι δεν χρειάζεται να μοιάζεις και να ταιριάζεις για να εκφράζεσαι, κάνε ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι και ζήσε με αυτό. Απλά, πρόσεχε που πατάς.

Ιχθύες
Αν κάτι πάλιωσε, θα καταρρεύσει. Μη ζεις πια με δανεικά από τα «θέλω» των άλλων. Έχεις και δικά σου. Δέξου τα. Η πλημμύρα του Ποσειδώνα, που καταργεί τις ιδεοληψίες (ή τις ενισχύει τραγικά) θα αφήσει την πραγματική σου ανάγκη να φανεί, λουσμένη στις όχθες του Γουαδαλκιβίρ. Αγκάλιασέ τη. Καμιά φορά η αγάπη ζητάει τη βασική τροφή που ονομάζεται «κοινός νους». Common sense. Θα σε βοηθήσει όταν το χρειαστείς.