Πώς σε επηρεάζει η Νέα Σελήνη του Δεκεμβρίου;

11.12.2015
Ο Τοξότης εκφράζει μια εκπληκτικά θετική στάση προς τη ζωή. Η Νέα Σελήνη μας καλεί να δούμε τη φωτεινή πλευρά κάθε θέματος. Η χαρά βρίσκεται στη σωστή σκέψη και η σωστή σκέψη στις επιλογές του καλύτερου κομματιού του εαυτού σου. Τα πύρινα ζώδια εκπέμπουν μια ενέργεια που ακτινοβολεί. Εκφράζουν ενθουσιασμό, υψηλό φρόνημα, τεράστια πίστη στον εαυτό τους, αστείρευτη δύναμη, κοφτερή ειλικρίνεια, έμφυτη αυτοπεποίθηση και γνήσια αισιοδοξία. Ο Τοξότης είναι το ζώδιο που ενδιαφέρεται για την αντίληψη της πραγματικότητας, για την αλήθεια και το νόημα της ζωής. Ό,τι βλέπουμε εξαρτάται από την οπτική γωνία που το βλέπουμε. Τα πιστεύω, οι ιδέες, οι απόψεις μας διαμορφώνουν τη συνείδησή μας. Ό,τι δεν βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο των αναφορών μας μπορεί να είναι ακατανόητο και αόρατο με τον ίδιο τρόπο που ήταν για τους αυτόχθονες της Αμερικής οι ισπανικές γαλέρες, που δεν είχαν δει ποτέ πριν.

Οι γονείς, η οικογένεια, οι δάσκαλοι μάς μεταδίδουν ό,τι θεωρούν πως θα μας βοηθήσει στη ζωή. Η κοινωνία, η θρησκεία, το έθνος προσθέτουν συγκεκριμένα ιδανικά και απόψεις. Ως αποτέλεσμα έχουμε μια προκατασκευασμένη οπτική γωνία του κόσμου. Τα πιστεύω μας, η συμπεριφορά μας οι πεποιθήσεις μας είναι συνήθως ασυνείδητες μέχρι να εκτεθούμε σε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής, ή μέχρι να αντιμετωπίσουμε οριακές περιόδους. Αυτή η Νέα Σελήνη μάς καλεί να εξετάσουμε κίνητρα, σκέψεις, απόψεις, συμπεριφορά, οπτική. Τι πιστεύουμε και τι ξέρουμε; Ξέρουμε; Χρειάζεται να ανοιχτούμε στις θάλασσες των δυνατοτήτων μας σαν τον Οδυσσέα με τη σχεδία του. Εμπόδια, όνειρα, συναντήσεις, κύματα, αξιοσημείωτοι ξένοι και συγκρούσεις μάς κάνουν καινούργιους, διαφορετικούς. Μας φέρνουν πιο κοντά στον εαυτό μας.

Το τετράγωνο της Νέας Σελήνης με τον Χείρωνα, τον πληγωμένο θεραπευτή, στους Ιχθύς μάς πιέζει να αναθεωρήσουμε τα πιστεύω και τις αντιλήψεις που έχουμε για τα βάσανα, τον πόνο, τους εθισμούς και το μαρτύριο. Στη μυθολογία, ο Χείρωνας είναι Κένταυρος, μισός άνθρωπος μισός άλογο, συμβολίζοντας με αυτό τον τρόπο την αδιαίρετη ενότητα θνητότητας και θείου, ανθρώπου και κτήνους, ύλης και πνεύματος, λογικής και ενστίκτου, ανθρώπου και δημιουργίας.

Το τετράγωνο με τον Ήλιο και τη Σελήνη ίσως μας λέει ότι είναι καιρός να αντιμετωπίσουμε τα τραύματά μας κατάματα όσο κι αν πονούν, με συνείδηση και επιμονή. Ό.τι δεν μπορούμε να ζήσουμε, ό,τι χάσαμε, ό,τι ξέφτισε και έφυγε χρειάζεται να το αποχαιρετήσουμε, να πενθήσουμε και να το αφήσουμε πίσω. Είναι εποχή λύτρωσης. Η λέξη λύτρωση εμπεριέχει τη λέξη λύτρο, το ποσό που καταβάλλεται για την απελευθέρωση.

Επίσης, έχουμε και το τετράγωνο της Νέας Σελήνης με τον κυβερνήτη του Τοξότη, Δία, στην Παρθένο. Ο πληθωρικός Δίας ζορίζεται στην Παρθένο. Η μεγάλη εικόνα που οραματίζεται ο Δίας, στην Παρθένο γειώνεται, περιορίζεται, δίνει σημασία στις λεπτομέρειες, χρειάζεται αυτοπειθαρχία, επιδεξιότητα, καθημερινή εξάσκηση και έναν συγκεκριμένο στόχο που θα ιδρώσει για να τον φέρει εις πέρας. Ο Δίας στην Παρθένο και δη σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό, που διελαύνει επίσης στην Παρθένο, δίνει την ικανότητα να προσαρμόζουμε τους στόχους μας σε την πραγματικότητα, μακριά από εξωπραγματικές ελπίδες. Νοιάζεται για το τι μπορεί να λειτουργήσει και τι όχι, για την απλότητα και την υλοποίηση και καθόλου για μεγαλεπήβολα όνειρα που μένουν από λάστιχο στα μισά του δρόμου. Αυτό το τετράγωνο, ωστόσο, δημιουργεί υπερβολή, ανυπομονησία, καθόλου ρεαλιστικές προσδοκίες. Μην ξεχνάμε τη σκοτεινή πλευρά του Τοξότη, που αδιαφορεί, ξεχνά, αγνοεί την πραγματικότητα, έχοντας πάντα κατά νου έναν μεγάλο στόχο. Ο Τοξότης είναι ένας έξοχος και αντισυμβατικός στοχαστής, αλλά έχει δυσανεξία στην κριτική και μεγάλη ροπή στο κήρυγμα. Η απάντηση βρίσκεται στην Παρθένο και ονομάζεται κοινή λογική.

Με το τρίγωνο της Νέας Σελήνης με τον Ουρανό στον Κριό μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα χωρις να δημιουργήσουμε ρωγμές ή σοκ. Η επανάστασή μας μπορεί να είναι βελούδινη -μπορούμε να διεκδικήσουμε τις επιθυμίες και τα θέλω μας χωρίς συγκρούσεις, χωρίς αντιπαραθέσεις, χωρίς να αντιμετωπίσουμε αντίδραση από τους άλλους. Μπορείς να είσαι αυθεντικός και διαφορετικός χωρίς να σηκωθεί κύμα.

Αν θέλουμε να συμπυκνώσουμε σε μία-δύο προτάσεις την ουσία αυτής της Νέας Σελήνης στον Τοξότη τότε χρειάζεται να αναρωτηθούμε «τι είναι αυτό που πιθανόν εμποδίζει την αλήθεια μας και τι χρειάζεται για να γίνει λάμψει περισσότερο το φως μας». Η Νεα Σελήνη μας συμβουλεύει να αρχίσουμε να δοκιμάζουμε την αντοχή όσων ξέρουμε. Οι σκέψεις, οι ιδέες, οι πεποιθήσεις, η οπτική μας γωνία είναι τα παράθυρά μας στον κόσμο. Πρέπει να τα καθαρίζουμε κάθε τόσο, αλλιώς το φως δεν μπορεί να περάσει.

Ποιός επηρεάζει η Νέα Σελήνη


Επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια (Τοξότες, Ιχθύς, Διδύμους, Παρθένους) και κυρίως τους γεννημένους στο τέλος του δεύτερου δεκαήμερου και στις αρχές του τρίτου, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 16°-23°.

Παρακάτω θα μάθεις πώς θα σε επηρεάσει ανάλογα με το ζώδιό σου:

Κριός:

Αυτές τις μέρες οι τροχοί σου γυρίζουν αδιάκοπα και τίποτα δεν μπορεί να μπει ανάμεσα σε εσένα και την ανυπομονησία σου. Νιώθεις έτοιμη να ξεκινήσεις ένα νέο πρότζεκτ και γενικά η περιπέτεια είναι ο τομέας που επηρεάζει το φαινόμενο αυτό. Δυστυχώς όμως τα χρονικά περιθώρια που έχεις δεν σε αφήνουν να κάνεις όλα όσα θα ήθελες. Αν καταφέρεις και αφυπνίσεις όλες σου τις αισθήσεις τότε να είσαι σίγουρη πως αν βάλεις στόχο τα όνειρα σου θα γίνουν και πραγματικότητα.

Ταύρος:

Αυτό το διάστημα καλείσαι να «εξερευνήσεις» άγνωστα για εσένα μέρη που συνήθως δεν σε απασχολούν ιδιαίτερα, δυστυχώς όμως αυτό είναι κάτι που μπορεί να σε απομακρύνει από τα πιο πρακτικά ζητήματα. Η αήθεια είναι όμως πως μπορεί το μυαλό σου να είναι σε άλλα πιο «μεγάλα» θέματα όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να βρίσκεσαι στο «τώρα» αφού έχεις μια ικανότητα να βρίσκεσαι ταυτόχρονα και στους δυο κόσμους και μην ξεχνάς πως το να ταξιδέψεις στα πιο απίστευτα μέρη δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να πας κάπου.

Δίδυμοι:

Πιστεύεις πως οι γύρω σου περιμένουν πάρα πολλά από εσένα. Αυτή η χαρούμενη Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Τοξότη σε κάνει να ξεχωρίζεις από τους γύρω σού είτε πρόκειται για τους συναδέλφους σου ή για φίλους. Ίσως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δώσεις νέα πνοή σε μια πολύ σημαντική για εσένα σχέση. Αυτό που πρέπει πάντα να έχεις στο μυαλό σου είναι πως πρέπει να δώσεις την προσοχή σου στα θέματα που πιστεύεις πως είναι σημαντικά χωρίς όμως να δώσεις πάρα πολλά και να επικεντρωθείς μόνο σε αυτά που έχουν μεγάλη σημασία για εσένα την ίδια.

Καρκίνος:

Πιστεύεις πως μπορείς να «κόψεις» λιγάκι τις παλιές συνήθειες με μια κίνηση. Η αλήθεια είναι πως το να είσαι και να περνάς καλά μπορείς να το πετύχεις με τα πιο απλά. Η αισιόδοξη αυτή Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Τοξότη ρίχνει φως σε θέματα υγείας και σου δίνει την απαραίτητη ώθηση για να ασχοληθείς λιγάκι παραπάνω με τη διατροφή σου αλλά και την άσκηση. Δεν χρειάζεται να τρελαθείς απλά να δώσεις σημασία στις υπερβολές και να δοκιμάσεις να αλλάξεις έστω και για λίγες ημέρες τη διατροφή σου.

Λέων:

Μπορεί να σου φαίνεται αδύνατο το να έχεις υψηλά επίπεδα ενέργειας αυτές τις ημέρες ειδικά αν έχεις κολλήσεις στο γραφείο σου και δυσκολεύεσαι να ξεκολλήσεις. Μπορείς για λίγο να ξεχάσεις τις ευθύνες σου και να αφοσιωθείς στο να κάνεις ένα μόνο πράγμα: να βάλεις πρώτο τον εαυτό σου. Το βασικό που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις όσο περίεργο και αν ακούγεται είναι να είσαι αυθόρμητη. Πες αυτά που έρχονται στο μυαλό σου και κάνε όσα σου φαίνονται σωστά, πάντα με σύνεση!

Παρθένος:

Μια μνήμη από το παρελθόν σου γυρίζει διαρκώς στα μυαλό και αν και έχεις το απαραίτητο κίνητρο για να φέρεις στην επιφάνεια επιλέγεις να την αφήσεις εκεί που είναι. Δεν αποκλείεται να νιώθεις περισσότερο εκνευρισμένη από ότι συνήθως αυτές τις ημέρες και αν και πατάς γερά στο παρών δεν αποκλείεται να σκέφτεσαι πολύ έντονα και το μέλλον. Θέματα που σε απασχολούν είναι τι θέλεις να κάνεις και πώς βλέπεις τον εαυτό σου!

Ζυγός:

Η επικοινωνία σου είναι στο επίκεντρο αυτές τις μέρες και οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου όπως οι φίλοι και η οικογένεια σου καταφέρνουν να αποσπούν την προσοχή σου από τα πιο σημαντικά προβλήματα. Αυτή η έντονη Νέα Σελήνη στον Τοξότη σε βάζει α κάνεις πολλές και διάφορες συζητήσεις [που όμως δεν θα φέρουν άμεσα κάποιο αποτέλεσμα αλλά θα αποτελέσουν την έμπνευση για να πετύχεις τους στόχους σου στο μέλλον.

Σκορπιός:

Μπορεί να αμφισβητείς την αξία της συνεισφοράς σου σε ένα πρότζεκτ με την Νέα Σελήνη αυτή να επηρεάζει την αυτοπεποίθηση σου. Μπορεί να νιώθεις πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και να θέλεις να είσαι επιτυχημένη στο χώρο της δουλειάς σου όμως καλό είναι πάντα να κρατάμε τις ισορροπίες και να κάνουμε ένα βήμα τη φορά.

Τοξότης:

Είσαι γεμάτη ενθουσιασμό με την Νέα αυτή Σελήνη να επηρεάζει τα θέματα που σχετίζονται με τον ίδιο σου τον εαυτό. Αν δεν σκέφτεσαι πόσα πολλά αξίζεις έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις τα όσα θέλεις. Προσπάθησε να ελέγξεις τον εαυτό σου για να πετύχεις όλα όσα θέλεις.

Αιγόκερως:

Είσαι έτοιμη να ασχοληθείς με ένα νέο πρότζεκτ ακόμη και χωρίς να έχει πρώτα ακούσει όλες τις λεπτομέρειες. Η Νέα Σελήνη σχετίζεται αυτή τη φορά με τα μυστικά που μπορεί να έχεις αλλά καλό είναι να μην πάρεις μεγάλες και σημαντικές αποφάσεις αυτές τις μέρες που μπορεί να είναι καθοριστικές για τη ζωή σου.

Υδροχόος:

Αυτή η Νέα Σελήνη επηρεάζει τα σχέδια σου για το μέλλον και θέλεις να γεμίσεις το ημερολόγιο σου με πολλές και περιπετειώδεις δραστηριότητες. Βέβαια μπορεί να γεμίσεις τόσο το πολύ φορτωμένο πρόγραμμα σου που μπορεί να εξαντληθείς κάπου στην πορεία. Δεν χρειάζεται να το ρίχνεις στις λάθος αποφάσεις που μπορεί να πήρες ακόμη και αν σκεφτείς πως έχεις αναλάβει πολύ περισσότερα από αυτά που έπρεπε. Προσπάθησε να ξαναδείς το πρόγραμμα σου και φρόντισε να το προσαρμόσεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Ιχθείς:

Νέες ευκαιρίες καριέρας ανοίγονται για εσένα και ένα νέο μονοπάτι ανοίγεται μπροστά σου ακόμη και αν το να απαγκιστρωθείς από τα παλιά φαίνεται τώρα πολύ δύσκολο. Το κοινωνικό σου status σε απασχολεί αυτές τις μέρες και εσύ κοιτάζεις το μέλλον σου και επικεντρώνεσαι σε αυτό!

Aπό τον Γιώργο Πανόπουλο
fb/www.cosmictelegram.gr

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη