Οψη 'Αρη στον Σκορπιό και Πλούτωνα στον Αιγόκερω τον Φεβρουάριου του 2016

15.02.2016
Σε μια εποχή με πολλά τετράγωνα, αυτή η όψη λειτουργεί σαν ασφαλιστική δικλείδα στα προβλήματα της εποχής όσο και στην οικονομία, στις συνθήκες διαβίωσης, στην προώθηση επιδιώξεων και στην άφιξη σε κάποιους προορισμούς. Ο Κώστας Λεφάκης μας αναλύει όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τις όψεις αυτές.

Και επειδή την περίοδο αυτήν ο Ήλιος στον Υδροχόο είναι αδύναμος, ο Άρης βρίσκεται σε δυνατή θέση κυριαρχίας και βοηθά όσους θέλουν να επιβιώσουν βρισκόμενοι σε δύσκολη φάση όσο και όσους προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες της καθημερινότητας. Το φαινόμενο μπορεί να θεωρηθεί και ένα μικρό διάλειμμα ξεκούρασης ή ανεφοδιασμού. Ο Σκορπιός και ο Αιγόκερως με την επικουρία του Δία από την Παρθένο έχουν μεγάλη σχετικότητα και συγγένεια, θα λέγαμε, μεταξύ τους. Τώρα σε παγκόσμια κλίμακα, έστω αυτή η σύντομη εύνοια δεν διορθώνει πολύ τα πράγματα. Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, μετά το 2015 όλα έχουν μια πορεία προς ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα, μεγάλες αλλαγές στη γεωπολιτική κατάσταση οι όποιες απαιτούν χρόνο, μέχρι να φτάσουμε στο φθινόπωρο του 2017 και μετά στην άνοιξη του 2020. Το δεύτερο μισό αυτής της δεκαετίας είναι δύσκολο τόσο γενικά όσο και ατομικά. Κάθε φορά όμως που σχηματίζονται θετικές πλανητικές όψεις, είναι μια εγγύηση πρόσκαιρων βελτιώσεων και παρεμβολής της χαράς και της ανακούφισης μέσα στην καθημερινότητα. Αυτό πιστεύω ότι είναι σημαντικό. Λειτουργεί η φυσική νομοτέλεια που βοηθά τους ανθρώπους στον μεγάλο αγώνα της επιβίωσης σε έναν κόσμο που αλλάζει δραστικά. Ο Φεβρουάριος προοιωνίζει τις εξελίξεις της άνοιξης σε παγκόσμιο πολιτικό πεδίο. Ο Άρης στον Σκορπιό εκκολάπτει κινδύνους και συμπεριφορές προκλητικές που θα εκδηλωθούν αργότερα, όταν θα μπει στον Τοξότη και θα βρεθεί με τον Κρόνο, μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου. Έχουμε έναν νέο κύκλο συγκρούσεων, νέες εστίες πολέμου και νέες δοκιμασίες στους υπάρχοντες ηγετικούς παράγοντες. Στην Ελλάδα σαφώς έχουμε προβλήματα που θα εκδηλωθούν. Ο Φεβρουάριος αποτελεί το τρέιλερ όλων εκείνων που θα συμβούν τον επόμενο μήνα. Παράλληλα, όμως, για όσους διεκδικούν να πετύχουν κάτι σαν θέση ή προνόμιο, μπορούν να τα καταφέρουν.

Εν αναμονή των αλλαγών
Η Νέα Σελήνη στις 8 και η Πανσέληνος στις 22 ευαισθητοποιούν θέματα που αφορούν αναθεώρηση ανθρωπίνων σχέσεων, ανατροπή παλιών συμμαχιών, πολιτικών και άλλων, ανάδυση νέων ευκαιριών στα ΜΜΕ, αλλά ευαισθητοποίηση στα μέσα μεταφοράς με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Νέα προβλήματα διαφαίνονται στην εξωτερική πολιτική, στο μείζων θέμα του μεταναστευτικού, στο εμπόριο, στην περίθαλψη, σε θέματα στέγης και ιδιοκτησίας, μισθοδοσίας και συνταξιοδότησης.

Χαρακτηριστικές θα είναι οι εξελίξεις στις αισθηματικές σχέσεις πολλών και οι αλλαγές από εξωτερικά γεγονότα στην εργασία. Όμως, δεν θα λείψουν πρόοδοι στην τεχνολογία και την επιστήμη. Χαρακτηριστικές συνέπειες της εποχής θα είναι η διαταραχή των σχέσεων, προσωπικών, πολιτικών αισθηματικών και εργασιακών, η όξυνση των οικονομικών δυσκολιών και τα ψυχολογικά αδιέξοδα όσων δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Ο μήνας προβλέπεται εκρηκτικός και βαρύς στο κλίμα του. Απαιτείται ψυχραιμία, ευελιξία ενώ, χωρίς να φανεί ρατσιστικό, προϋπόθεση επιβίωσης περισσότερο από ποτέ κρίνεται η εξυπνάδα, η ταχύτητα της αντίληψης και η προνοητικότητα. Στη χώρα μας η κατάσταση παραμένει δύσκολη.

Η διέλευση του Ήλιου από τον Υδροχόο δίνει περιθώριο έκφρασης μεμονωμένα και εξυπηρετεί αρκετά ανθρώπους και καταστάσεις στην επικοινωνία και στην κατάστρωση σχεδίων ενόψει των επόμενων δυο μηνών. Με δυο λόγια, ο Φεβρουάριος προετοιμάζει τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν με ραγδαίο ρυθμό την προσεχή άνοιξη. Ωστόσο, διαφαίνεται ότι θα λειτουργήσει το συναίσθημα σε μεγάλο βαθμό, αλλά η λογική θα αποτελέσει το απαραίτητο εκείνο στοιχείο για την επιβίωση ανθρώπων και καταστάσεων, τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.

ΦΩΤΙΑ

ΚΡΙΟΣ: Βελτιωτικές αποφάσεις
Το ψυχικό σας σθένος θα συμβάλει προκειμένου να κάνετε βήματα προόδου στα επαγγελματικά σας. Σε άλλες περιπτώσεις, η διευκόλυνση των εξωτερικών συγκυριών σάς βοηθά να συγχρονιστείτε μαζί τους βγαίνοντας κερδισμένοι στις προσπάθειες που θα κάνετε στην εργασία καθώς και στην οικονομική σας διαχείριση. Από την άλλη, ο Δίας σάς βοηθά να αξιοποιήσετε τα εκφραστικά σας μέσα και σε συνεργασία με την Αφροδίτη να συμβάλουν στην υλοποίηση μιας προσδοκίας σας. Παράλληλα, έχετε την ευκαιρία αλλαγών στο πρόγραμμα της ζωής σας και αποφάσεων μέσα από τις οποίες θα βελτιώσετε αρκετές καταστάσεις και θα απαλλαγείτε από δυσκολίες του παρελθόντος.

ΛΕΩΝ: Ανάσα αναζωογόνησης
Οι μικρές ευκαιρίες του μήνα για εσάς έχουν να κάνουν με βοηθητικούς τομείς της ζωής σας και κυρίως με την αναζωογόνηση των αισθηματικών σας. Η αρμονική όψη του Άρη από τον Σκορπιό βελτιώνει την κατάσταση των δυσκολιών που για πολλούς μήνες προκάλεσε ο Κρόνος από τον Σκορπιό. Παράλληλα, βοηθά την εξέλιξη της εργασίας ή για όσους δεν είχατε μια απασχόληση, πληθαίνει τις ευκαιρίες να βρείτε, και μάλιστα μια ενδιαφέρουσα εγασιακή απασχόληση. Από την άλλη, ο Δίας από την Παρθένο πληθαίνει τις ευκαιρίες που θα ενισχύσουν τις καλές στιγμές στα αισθηματικά σας, ενώ κάποιοι άνθρωποι θα σας εμπνεύσουν σε κάτι που το χρειάζεστε από καιρό.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Ευχάριστες εξελίξεις
Το οικογενειακό περιβάλλον και η προσωπική σας ζωή μπαίνουν στο στόχαστρο αυτό τον μήνα. Έχοντας όμως αρμόνικες όψεις, οι εξελίξεις θα είναι ή ευχάριστες ή ωφέλιμες. Οι ευχάριστες θα είναι άμεσες στην εκδήλωσή τους, οι ωφέλιμες ωστόσο θα χρειαστεί να σας ταλαιπωρήσουν λίγο μέχρι να αποδείξουν τη θετική τους σκοπιμότητα. Επίσης ευνοείστε στα αισθηματικά σας, στην ανάπτυξη νέων συμφωνιών, στα επιχειρηματικά σας και στην πρόοδο διακανονισμών, εμπορικών ή άλλων, οι οποίες είχαν μείνει σε μια κατάσταση αναμονής. Μπορείτε επίσης να κάνετε μια αλλαγή τόπου διαμονής τώρα και όσοι είστε πρόσφατα παντρεμένοι μπορείτε να αρχίσετε τις διαδικασίες για τον ερχομό απογόνου.

ΓΗ

ΤΑΥΡΟΣ: Απόκτηση συμμάχων
Είναι καιρός να υπερασπιστείτε πρακτικά τις φιλοδοξίες σας και να βρείτε την ευκαιρία να μεταφέρετε μια θεωρία στην πράξη. Οι συμπτώσεις στην κοινωνική σας ζωή και οι νέες γνωριμίες θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε νέους στόχους, σε άλλες περιπτώσεις αποκτάτε συμμάχους για να επισπεύσετε την επίτευξη στόχων, ενώ ο Δίας από την Παρθένο λειτουργεί ευεργετικά στα οικονομικά σας προκειμένου αυτά να στηρίξουν μια νέα επαγγελματική σας δραστηριότητα. Επίσης, σε συναισθηματικό επίπεδο, έχετε σύντομες ευκαιρίες να ξεπεραστούν τα χρόνια εμπόδια στα ερωτικά σας και, αν πρόκειται για πρόσκαιρη χαρά, να τη βιώσετε. Μια νέα γνωριμία που θα κάνετε ερωτική ή κοινωνική, θα σας βοηθήσει τους επόμενους μήνες.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Οι σχέσεις σε πρώτο πλάνο
Μια μεγάλη κινητικότητα θα παρατηθεί τον μήνα αυτόν στις σχέσεις, ιδιαίτερα τις κοινωνικές και στις προσωπικές. Άνθρωποι δικοί σας πρόκειται να παίξουν καταλυτικό ρόλο τώρα ενώ ταυτόχρονα η επιρροή τους σας οδηγεί να προχωρήσετε σε κάποιες αλλαγές ή στο να πάρετε αιφνίδιες αποφάσεις οι οποίες θα συμβάλουν σε νεωτερισμούς ή ενδεχομένως και στη λύτρωση από ψυχοφθόρες εξαρτήσεις. Αποφύγετε την καχυποψία και φροντίστε να γίνετε περισσότερο συνεργάσιμοι ακόμα και όταν κάποιοι γίνονται λίγο ενοχλητικοί μαζί σας. Καλλιεργήστε την κοινωνική πλευρά του χαρακτήρα σας και προτιμήστε τη διαλλακτική τακτική για το ξεκαθάρισμα καταστάσεων και όχι τον πόλεμο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Περίοδος εύνοιας
Ο μήνας αυτός είναι για εσάς μια μικρή όαση μέσα σε ένα δύσκολο διάστημα. Σας δίνεται η ευκαιρία να ανεφοδιαστείτε συναισθηματικά, να υποστηριχθείτε από διάφορες περιστάσεις, να βελτιώσετε τις συνθήκες διαβίωσής σας, να κάνετε κάποιες πολύ χρήσιμες γνωριμίες, να εισακουστείτε άμεσα σε αυτά που θα εκφράσετε ή να ανταποκριθούν οι άλλοι στα αιτήματά σας. Εμπιστευθείτε χωρίς δεύτερη σκέψη την αντίληψη και το μυαλό σας, ελέγχετε όμως όσο περισσότερο γίνεται την ιδιοτροπία και τις διάφορες παραξενιές σας. Ο Δίας θα συμβάλει ώστε να βρείτε λύσεις σε επαγγελματικά προβλήματα, οι οποίες θα δημιουργήσουν άμεσα καλές προοπτικές για τα οικονομικά σας.

ΑΕΡΑΣ

ΔΙΔΥΜΟΙ: Με την εύνοια του Δία
Την περίοδο αυτήν τονίζεται το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και εκφράζεται το δυναμικό στοιχείο του χαρακτήρα σας, στον κοινωνικό χώρο. Μπορείτε τώρα πολύ ευκολότερα να ηγηθείτε ομάδων ή καταστάσεων, άλλοι να κερδίσετε σε μια δύσκολη κούρσα ανταγωνισμού και άλλοι να δικαιωθείτε είτε ηθικά είτε και οικονομικά. Οι άνθρωποι που θα σας επηρεάσουν πρόκειται να σας βοηθήσουν να εκδηλώσετε τον ιπποτισμό σας αναλαμβάνοντας να διεκπεραιώσετε περισσότερα από όσα μπορούν εκείνοι. Τέλος, ο Δίας συντηρεί άμεσα τον παράγοντα της τύχης στις προσωπικές σας υποθέσεις και ταυτόχρονα διευκολύνει την επιτυχία στα διάφορα θέματα τα οποία αφορούν την ερωτική σας ζωή.

ΖΥΓΟΣ: Επαγγελματική άνθιση
Επιστρατεύεστε στον εργασιακό τομέα για κάποιον ξεχωριστό στόχο. Ακόμα και αν δεν το ξέρετε, σύντομα πρόκειται να το συνειδητοποιήσετε. Αρκετοί θα αποκτήσετε έναν καινούργιο σύμμαχο ο οποίος πρόκειται να σας βοηθήσει σε μια νέα επαγγελματική αποστολή. Άλλοι θα εξυπηρετηθείτε από τους ανθρώπους του στενού περιβάλλοντός σας προκειμένου να σώσετε τη δουλειά σας και κάποιοι θα έχετε αρωγό τον ερωτικό σας σύντροφο σε ένα επαγγελματικό εγχείρημα. Ο Δίας συμβάλλει σημαντικά στο να μετακινηθείτε ευκολότερα σε μικρές ή μεγάλες αποστάσεις ή να ανακαλύψετε ένα αισθηματικό ενδιαφέρον που σας επιφυλάσσει ένας τόπος ή μια πόλη όπου θα βρεθείτε ή θα επισκεφτείτε.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Η Αφροδίτη στο πλευρό σας
Η σύντομη θετική όψη του μήνα των γενεθλίων σας εξυπηρετεί οικονομικά ζητήματα και πρακτικούς διακανονισμούς. Μπορείτε τώρα να βελτιώσετε τα οικονομικά σας ή να δημιουργήσετε συνθήκες και προοπτικές για την μελλοντική τους βελτίωση. Ενισχύεται η αίσθηση της συναισθηματικής και της υλικής σας ασφάλειας, ενώ σε άλλες περιπτώσεις η ανάγκη για να την έχετε σας ωθεί σε πιο σωστές κινήσεις. Ο Δίας από την Παρθένο συμβάλλει στην αξιοποίηση συμπτώσεων και κοινωνικών επαφών τόσο επαγγελματικά όσο και οικονομικά. Η Αφροδίτη τονίζει τη γοητεία και την αισθητική σας, η οποία θα αποτελέσει το διαβατήριο για να ανοίξουν εύκολα «βαριές» πόρτες. Από εκεί και πέρα θα κριθεί από εσάς μέχρι πιο σημείο θα φτάσετε.

ΝΕΡΟ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ευκαιρίες βελτίωσης
Σας δίνεται η ευκαιρία να βελτιώσετε καταστάσεις των τελευταίων μηνών που δυσκόλεψαν την καθημερινότητα σας, όχι μόνο πρακτικά αλλά και ψυχολογικά. Κερδίζετε έδαφος στην επικοινωνία και στις δημόσιες σχέσεις, παίρνετε αποφάσεις που εξυπηρετούν τις ανάγκες σας, αρκετοί ζείτε έναν ξαφνικό έρωτα ή ένα δυνατό ερωτικό πάθος, άλλοι κάνετε ένα σημαντικό ταξίδι που θα αλλάξει πολλά πράγματα στο εγγύς μέλλον ενώ οι σπουδαστές έχετε επιτυχία στις επιδόσεις σας. Παράλληλα, είναι ευκαιρία να εξομαλύνετε διαφορές στις σχέσεις σας με τους άλλους και να έχετε καλύτερη συνεννόηση με συνεργάτες ή με συγγενείς σας. Ο Δίας βοηθά τη βελτίωση της διάθεσής σας και η Αφροδίτη δίνει ευκαιρίες να βοηθηθείτε οικονομικά από τρίτους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Καλύψτε ζωτικές ανάγκες
Είστε από εκείνους που θα εξυπηρετηθούν πολύ με την αρμονική όψη του Άρη από τον Σκορπιό καθώς και η συμμετοχή του Πλούτωνα έρχεται να επιβεβαιώσει όλα αυτά που διαισθανόσασταν ή πιστεύατε τόσο για τον ίδιο σας τον εαυτό όσο και για τους άλλους. Έτσι λοιπόν τώρα, ενισχυόμενοι πρακτικά και ηθικά, προβαίνετε σε μια εξόρμηση που έχει δημιουργικό ή επιχειρηματικό στόχο. Η επιρροή του Κρόνου ενισχύει την αντοχή και την υπομονή σας. Γενικότερα η περίοδος αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα ευχάριστο διάλειμμα, ένας αναγκαίος ανεφοδιασμός ή μια σημαντική διευκόλυνση προκειμένου να μπορέσουν καλυφθούν ζωτικής φύσεως ανάγκες σας.

ΙΧΘΥΕΣ: Με καλές όψεις
Ο Άρης από τον Σκορπιό τον μήνα αυτόν πρόκειται να τονίσει τη δημιουργικότητα αλλά την ίδια στιγμή και τη νευρικότητα. Οι καλές του όψεις σας βοηθούν να καταφέρετε να παγιώσετε καταστάσεις ασφάλειας, παράγωγης ή επιτυχούς δράσης. Θα ελέγχετε τις εξορμήσεις σας και θα αποφύγετε το ενδεχόμενο της αποτυχίας. Θα αφήσετε το ένστικτό σας να σας οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση και τον δυναμισμό ή τις δυνατότητες να υπηρετήσουν τους τρέχοντες σκοπούς σας. Για λίγο μειώνεται το άγχος σας για το οικονομικό σας μέλλον και διευκολύνεται σε μεγάλο βαθμό η επιδίωξη καινούργιων προσωπικών ή επαγγελματικών αποκτήσεων.

Από τον Κώστα Λεφάκη

Πηγή: Astra& Orama