Ο Κρόνος στον Τοξότη: Τι σημαίνει για εσένα βάσει ζωδίου

11.02.2016
Η παρουσία και παραμονή του Κρόνου στον Τοξότη για όλο το 2016 ανοίγει έναν νέο κύκλο θεώρησης της ζωής. Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρξουν απαιτήσεις για διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντίληψης της καθημερινότητας, αλλά και μελλοντικών στόχων που τίθενται. Παλιές ιδεολογίες καταρρέουν, υπάρχουσες θρησκείες μεταλλάσσονται και πεποιθήσεις δοκιμάζουν «σεισμικές δονήσεις» με στόχο να δυναμώσουν ή να εξαλειφθούν. O Γιώργος Σοφιάνης μας αναλύει τι σημαίνει για εμάς ανάλογα με το ζώδιό μας.

Κριός: Τολμήστε την αλλαγή
Ο Κρόνος θα παραμείνει στον Τοξότη για όλο το 2016, σε μια θέση που δεν είναι δύσκολη και επώδυνη για εσάς, αφού σας προσφέρει την ευκαιρία να θεμελιώσετε τις απόψεις σας γύρω από τον τρόπο που θέλετε να σας βλέπουν οι γύρω σας. Με τον Κρόνο στον Τοξότη θα έχετε την ευκαιρία να ολοκληρώσετε τις σπουδές σας ή να βάλετε σε πλαίσιο τον τρόπο που προσφέρετε στους γύρω σας και αυτό έχει ουσιαστικό αντάλλαγμα στη ζωή σας. Είναι επίσης μια πολύ καλή εποχή να ανοίξετε τον κοινωνικό σας κύκλο με ανθρώπους από το εξωτερικό ή με μέντορες που θα μπορούσαν να σας περάσουν διαφορετική φιλοσοφία σε θέματα ερωτικού ή επαγγελματικού ενδιαφέροντος που δεν μπορείτε να χωνέψετε. Ειδικά το καλοκαίρι, οπλιστείτε με υπομονή και αντοχές, γιατί μια ταχύρρυθμη εκπαίδευση σε ένα αντικείμενο ή η απομάκρυνση από το έτερον ήμισυ μπορεί να δοκιμάσει τις αντοχές σας στον χρόνο και την απόσταση, στον Νόμο και τους κανόνες, με στόχο να λάβετε σοβαρές αποφάσεις για τη δημόσια εικόνα σας μετά τον Σεπτέμβριο.

Με τον Κρόνο στον Τοξότη καλείστε να αποδεχθείτε τη διαφορετικό-τητα των άλλων και να τολμήσετε να συνδιαλλαγείτε με ανθρώπους που ανοίγουν τους ορίζοντές σας. Τα ταξίδια θα πρέπει να συνδυάζονται με επαγγελματικούς σκοπούς, αφού η αναψυχή περνά μέσα από την εκπαίδευση και την τριβή με πρόσωπα εξουσίας που αποφάσισαν να σας εκπαιδεύσουν. Αυτό που πρέπει να αποφύγετε με τον Κρόνο στον Τοξότη είναι οι τάσεις φανατισμού, αφού απλά θα σας απομακρύνουν από περιβάλλοντα που έχουν πολλά να σας διδάξουν.

Ταύρος: Με αυτοπεποίθηση
Ο Κρόνος αλλάζει, κυρίως τους πρώτους 9 μήνες, την ερωτική σας ζωή, αφού προσθέτει νέο νόημα σε αυτή μέσα από την ανάγκη να υπάρχει βάθος στις σχέσεις σας. Αν είστε σε μια σχέση που θεωρείτε πως αποκτά βάθος, τότε θα πρέπει να υπάρξει ειλικρινής διάλογος με τον σύντροφο, αφού η δημιουργία οικογένειας θα μπορούσε να είναι μια κομβική στιγμή για το μέλλον σας. Η απόκτηση ενός παιδιού μπορεί να αποκτήσει τεράστια σημασία για τη ζωή σας. Μια νέα γνωριμία τους πρώτους 8 περίπου μήνες είναι σχεδόν βέβαιο πως θα σας κάνει να χάσετε την επαφή με την πραγματικότητα και να ζήσετε με τρόπο που ίσως και να μην αναγνωρίζουν τα άτομα κοντά σας.

Στα επαγγελματικά, οι απολαβές σας είναι πιθανό να περάσουν σε νέο επίπεδο, αφού ίσως σας ζητηθεί αυτές να εξαρτηθούν όχι απαραίτητα από ό,τι έχετε συμφωνήσει, αλλά από τον τρόπο που διαχειρίζεστε την εικόνα της εταιρείας. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι πιθανό να λάβετε και μια νέα θέση που θα χρειαστεί να γνωρίσετε από την αρχή, να εκπαιδευτείτε ή ακόμα και να βρεθείτε μακριά από τον τόπο που ζείτε για λίγο καιρό. Θα πρέπει να ανακαλύψετε νέες πηγές εσόδων, να πιστέψετε περισσότερο στον εαυτό και τα ταλέντα σας και να αποδείξετε πως είστε σε θέση να αρχίσετε να χτίζετε κάτι νέο βασιζόμενοι στις δικές σας δυνάμεις. Η παραμονή του Κρόνου στον Τοξότη έχει στόχο να δυναμώσει την πίστη στον εαυτό σας και να σας οπλίσει με θάρρος ώστε να ζητήσετε να μοιραστείτε τα όνειρα σας με πρόσωπα που αξίζουν πολλά και όχι με όσους απλά μπορείτε να διαχειριστείτε.

Δίδυμοι: Ωρα για αποφάσεις
Η παραμονή του Κρόνου στον Τοξότη, στο ζώδιο απέναντί σας, για όλο το 2016 δημιουργεί συνθήκες εκκαθάρισης, αφού θα σας ζητήσει να αποκρυσταλλώσετε τις σχέσεις σας. Ένας χωρισμός μπορεί να προκαλέσει τριγμούς στη ζωή σας, αφού θα χρειαστεί να ασχοληθείτε από την αρχή με ζητήματα του σπιτιού και της καθημερινότητάς σας. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε θέματα διαχείρισης περιουσίας και της επαγγελματικής σας φήμης, γιατί αν έχετε αφήσει αποτυπώματα σε πράξεις που μπορεί να ξεφεύγουν από τη νομιμότητα, τότε θα υπάρξουν σχόλια που δύσκολα θα αντιμετωπίσετε.

Από την άλλη όμως πλευρά, με τον Κρόνο στον Τοξότη, καλείστε να βάλετε σε καλούπια την προσωπική σας ζωή, να εστιάσετε σε σχέσεις που είναι σε θέση να φέρουν μια εξέλιξη που επιθυμείτε και η οποία μπορεί να περνά και μέσα από τη δημιουργία οικογένειας. Η παρουσία του Κρόνου στον Τοξότη δεν είναι κάτι που θα πρέπει να θεωρείτε εφιάλτη, αλλά ευκαιρία να κάνετε πιο βάσιμα και ουσιαστικά κάποια θέματα για να θεμελιώσετε τη ζωή σας. Δε χρειάζεται λοιπόν να αισθανθείτε πως κάποιος αποφάσισε να είναι κακός και επιθετικός προς εσάς, κρίνοντας κάθε βήμα σας. Η παρουσία του Κρόνου απέναντί σας είναι μια ευκαιρία να μιλήσετε ειλικρινά για ζητήματα που θα πρέπει να πάψουν να αποτελούν χαώδεις καταστάσεις. Μέσα από αυτό το πρίσμα, ο Κρόνος μπορεί να φέρει απώλειες στη ζωή σας, αλλά αυτές φαντάζουν απαραίτητες για να σταθείτε καλύτερα στα πόδια σας και να πάρετε κάποιες καταστάσεις στα χέρια σας.

Καρκίνος: Προσοχή την άνοιξη
Η παραμονή του Κρόνου στον Τοξότη για όλο το 2016 αποτελεί μια ευνοϊκή συγκυρία για εσάς, αφού η παρουσία του στον 6ο ηλιακό σας οίκο μπορεί να προσθέτει κούραση στην καθημερινότητα και δυσκολίες συνεννόησης με πρόσωπα στον εργασιακό τομέα, αλλά δε φέρνει μεγάλες ανατροπές και δομικές μεταμορφώσεις στη ζωή σας. Με τον Κρόνο στον Τοξότη καλείστε να ρυθμίσετε τα χρονοδιαγράμματά σας ώστε να χωρέσει στην καθημερινότητα σας η προσωπική σας ζωή, η οποία μπορεί να πιεστεί, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα μετά το καλοκαίρι. Προσοχή απαιτεί και η υγεία σας, αφού οι σωματικές σας ανάγκες αλλάζουν και αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να βάλετε στο πρόγραμμά σας κάποιες δραστηριότητες που σας κρατούν σε φόρμα.

Το διάστημα που θα πρέπει να εστιάσετε σχετικά είναι η άνοιξη, όπου η ταυτόχρονη παρουσία Άρη και Κρόνου στον Τοξότη δημιουργεί ανατροπές και εγείρει εμπόδια στην προσπάθεια να φέρετε εις πέρας μια καθημερινότητα που φαίνεται να έχει πολλά παρακλάδια. Θα αισθανθείτε πως χάνετε τη μεγάλη εικόνα της ζωής σας, πως μπερδεύεστε σε γρανάζια που δεν ελέγχετε και πως απομακρύνεστε από υποσχέσεις που δώσατε στον εαυτό σας σχετικά με την αλλαγή της δημόσιας εικόνας σας. Ταυτόχρονα, όμως, θα καταφέρετε να κλείσετε εκκρεμότητες που σας βαραίνουν και να αποδράσετε από κάποιες περιστάσεις που σας έχουν φορτώσει ή τις οποίες έχετε φορτώσει στον εαυτό σας, χωρίς αυτό να αποτελεί ουσιαστική προσωπική σας επιθυμία.

Λέων: Δείξτε εμπιστοσύνη
Η παρουσία του Κρόνου στον Τοξότη για όλη τη διάρκεια του 2016 αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία να εδραιώσετε τη θέση σας σε μια ερωτική σχέση που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στην απόκτηση παιδιών. Η διαφορά στην ηλικία ή στο πνευματικό επίπεδο μπορεί να σας αγχώσει, αλλά είναι και μια ευκαιρία να αποκτήσει αυτή η σχέση και μια εκπαιδευτική υφή, μια μορφή σχέσης μέντορα-μαθητή, σχέσεις που σας συναρπάζουν. Αν από την άλλη, η σχέση σας περνά από Συμπληγάδες, ειδικά την άνοιξη, βρίσκεστε μπροστά στην προοπτική μιας σχέσης που περιλαμβάνει δύο άτομα που έχουν θέσει διαφορετικές προτεραιότητες στη ζωή τους. Αυτές οι δυσκολίες όμως είναι το μάθημα που χρειάζεται για να βρείτε τα πατήματα σας μέσα σε μια σχέση ικανή να σας αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε τη ζωή σας. Με τον Κρόνο όμως στον Τοξότη θα μπορέσετε να βάλετε σε πλάνο και τα επαγγελματικά σας σχέδια σχετικά με μια ασχολία που περιλαμβάνει τα ταλέντα σας.

Θα χρειαστεί να πιεστείτε, να αποδείξετε πως είστε σε θέση να υποστηρίξετε μια επαγγελματική πρόταση που απαιτεί να δείξετε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας όχι μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων, αλλά και ουσίας, που στηρίζεται στην πειθαρχία απέναντι στον στόχο.

Με τον Κρόνο στον Τοξότη θα μπορέσετε να πατήσετε καλύτερα κυρίως στον ερωτικό τομέα, αρκεί να έχετε τη διάθεση να δείξετε εμπιστοσύνη στην άλλη πλευρά και να κάνετε ταυτόχρονα βήματα προς μια κατεύθυνση που δείχνει πως θέλετε να γεννηθεί κάτι νέο μέσα από τη σχέση σας.

Παρθένος: Η οικογένεια μπροστά
Η παραμονή του Κρόνου στον Τοξότη για όλο το 2016 αποτελεί προκλητική συγκυρία για εσάς, αφού καλείστε να ασχοληθείτε με χρόνιες καταστάσεις στον τομέα της οικογένειας και της εργασίας που σας δημιουργούν εσωτερική ένταση και πρέπει να φέρετε στην επιφάνεια για να επιλύσετε. Οι συγκρούσεις αυτές είναι πιθανό να αφορούν ζητήματα με άτομα εξουσίας στη δουλειά, που σας μεταφέρουν σε παλιότερες εποχές, τότε που χρειαζόταν να πειθαρχήσετε σε επιθυμίες άλλων απέναντι στις δικές σας επιδιώξεις. Μπορεί πάλι να αποφασίσετε να δώσετε τέλος σε σχέσεις που έχουν χάσει την ουσία και τη δυναμική τους και καλείστε να φέρετε στην επιφάνεια ώστε να μετατρέψετε σε πολύτιμα όπλα σας στην προσπάθεια να κάνετε ακόμα ένα βήμα για την έκφραση του εαυτού σας.

Τέλος, θα χρειαστεί να κάνετε κάποιους συμβιβασμούς σε ζητήματα της οικογένειας ώστε να σταματήσουν να υπάρχουν ανησυχίες που δεν μπορείτε να ελέγξετε. Αυτό μπορεί να γίνει με τρόπο που σας φοβίζει, αφού θα πρέπει να αλλάξετε σπίτι και να απομακρυνθείτε από το γνώριμο περιβάλλον σας ή να διακόψετε σχέσεις που συνηθίσατε στη ζωή σας, αλλά τώρα είναι η ώρα να δείξετε τι μάθατε τόσο καιρό και πώς μπορείτε να το εφαρμόσετε στη ζωή σας. Καλό θα ήταν τα νέα ξεκινήματα να μη γίνουν μέσα στην άνοιξη, με τον Άρη ανάδρομο κυρίως στον Τοξότη (17/4-28/6 περνώντας όμως και από τον Σκορπιό για ένα χρονικό διάστημα), αλλά να τα κάνετε πράξη έπειτα από αυτήν τη χρονική περίοδο ή αφού κάνετε τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις στο παραπάνω χρονικό διάστημα.

Ζυγός: Εκφραστείτε ελεύθερα
Η παρουσία και παραμονή του Κρόνου στον Τοξότη για όλη τη διάρκεια του 2016 φαίνεται σαν ευκαιρία να θέσετε τις βάσεις σε μια νέα επαγγελματική προοπτική για τη ζωή σας. Έχετε την ευκαιρία να εστιάσετε στην επέκταση των γνώσεών σας σε ένα αντικείμενο που θα μπορούσε να σας φέρει σε επαφή με κομμάτια που κουβαλάτε μέσα σας και μπορεί και να οφείλονται και σε σχέσεις με γονείς ή με άτομα εξουσίας που ποτέ δεν καταφέρατε να αντιπαρατεθείτε μαζί τους. Ίσως πάλι να θελήσετε να απομακρυνθείτε από πρόσωπα του συγγενικού κύκλου, να αποδράσετε από ένα περιβάλλον που θεωρείτε κουραστικό και περιοριστικό, που έχετε την εντύπωση πως δεν σας αφήνει να εκφράσετε άνετα τον εαυτό σας.

Με τον Κρόνο στον Τοξότη όμως μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε πως οι μετακινήσεις σας αποκτούν μια δυσκολία, πως μετατρέπονται σε μια διαδικασία που σας κλέβει τον ελεύθερο χρόνο και σας στραγγίζει από διάθεση και όρεξη να περάσετε καλά. Αν λοιπόν η δουλειά σας περιλαμβάνει ταξίδια και επαφές με κόσμο, αν εμπεριέχει μια μορφή συζητήσεων και συνδιαλλαγών με ανθρώπους που δεν αντέχετε, τότε είναι πολύ πιθανό να αρχίσετε να τραβιέστε μακριά από κόσμο με στόχο να ανακαλύψετε τον εαυτό σας και πάλι. Αυτό το τελευταίο είναι κάτι που μπορεί να ενταθεί την άνοιξη, ώστε μέσα στο καλοκαίρι να λάβετε τις αποφάσεις σας σχετικά με κινήσεις που θέλετε να κάνετε που δείχνουν προς νέες κατευθύνσεις όπου επιδιώκετε να βρεθείτε.

Σκορπιός: Επενδύστε σωστά
Ο Κρόνος θα συνεχίσει να βρίσκεται στον Τοξότη για όλο το 2016, στον δεύτερο ηλιακό σας οίκο που ορίζει τον τομέα των χρημάτων και των κτήσεών σας. Αυτή η θέση του Κρόνου δυσκολεύει την εισροή χρημάτων και ίσως να σας πιέσει και μέσα από μείωση του μισθού σας ή την ανάγκη να επενδύσετε χρόνο και χρήμα σε μια νέα δραστηριότητα με στόχο να έχετε οφέλη αργότερα. Ασχοληθείτε με περιουσιακά στοιχεία, με ακίνητα και οικόπεδα, τα οποία θα πρέπει να αποπληρώσετε ή να πουλήσετε για να πάψετε να αισθάνεστε πως κουβαλάτε στους ώμους σας οφειλές και βάρη που δεν σας επιτρέπουν να ζήσετε πιο άνετα. Στον επαγγελματικό τομέα, επενδύστε σε εκπαιδευτικά δρώμενα που χτίζουν τον τομέα των γνώσεων και εμπειριών σας ώστε να συνεχίσετε να προσθέτετε ατού στο βιογραφικό σας με στόχο την αλλαγή του στάτους της καριέρας σας στην επόμενη διετία.

Με τον Κρόνο στον Τοξότη, όμως, καλό θα ήταν να βρεθείτε σε μια διαδικασία αλλαγής των δεδομένων που ορίζουν την αυτοεκτίμησή σας, να ιεραρχήσετε διαφορετικά ανθρώπους και δεδομένα με στόχο να αποτελούν θετικούς επιθετικούς προσδιορισμούς δίπλα στο όνομά σας. Τα υλικά αποκτήματα που ορίζουν την προσωπικότητά σας φαίνεται να αλλάζουν και να αρχίζετε να επενδύετε σε γνώσεις και επαφές με το εξωτερικό, με στόχο να προσθέσετε στην κοσμοθεωρία σας νέα δεδομένα που ανοίγουν τους ορίζοντές σας. Φροντίστε να ξεφύγετε από στενά πλαίσια σκέψης και θεώρησης της ζωής ώστε να μη μείνετε πίσω σε σχέση με τα βήματα που κάνουν άλλοι γύρω σας.

Τοξότης: Εργα, όχι λόγια
Η παραμονή του Κρόνου για όλο το 2016 στο ζώδιό σας αποτελεί αγκάθι για εσάς. Ειδικά αν ανήκετε στο δεύτερο δεκαήμερο, θα χρειαστεί να υποστηρίξετε ιδέες και απόψεις μέσα από σκληρή δουλειά. Θα πρέπει να έχετε πλάνο αλλά και τρόπο να το εφαρμόσετε, αφού οι απόψεις σας δεν φαίνεται να συναρπάζουν αν δεν συνοδεύονται και από έργα. Μπορεί να αντιμετωπίσετε το φάσμα της λήξης μιας επαγγελματικής συνεργασίας, κάτι που θα σας τρομάξει αφού μπορεί να μη βλέπετε μπροστά σας νέο μονοπάτι, αλλά αυτή η εξέλιξη θα σας προσφέρει την ευκαιρία να εξετάσετε σε βάθος την καριέρα σας και να αναρωτηθείτε μήπως είναι ώρα για αλλαγή πορείας και όχι απλώς αλλαγή εργασίας. Στον προσωπικό τομέα, μπορεί να υψώσετε τείχη προς την άλλη πλευρά ή να απομακρυνθείτε και να παγώσετε, αφού έχετε χάσει τον ενθουσιασμό σας ή επιζητάτε χρόνο για να αναρωτηθείτε αν έφτασε η ώρα για μια σχέση να θεμελιωθεί.

Οι πρώτοι 8 μήνες του 2016 θα σας βάλουν στη διαδικασία να μετρήσετε πολύ προσεκτικά τις κινήσεις και τα λόγια σας, αφού θα πρέπει να αιτιολογείτε κάθε απόφαση και ανάγκη για να δράσετε. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία βέβαια θα ανακαλύψετε νέα μονοπάτια για τη ζωή σας, θα κάνετε νέες φιλίες και συμμαχίες, θα αντιληφθείτε τις ερωτικές σας διαθέσεις και ανάγκες και θα ιεραρχήσετε διαφορετικά την πορεία σας. Αυτό που πρέπει να πράξετε είναι να προσθέσετε πλάνο στις ιδέες σας και όχι να φορτώσετε με περισσότερα λόγια κάποια σχέδια που πρέπει να πατήσουν πάνω στη Γη για να αποκτήσουν οντότητα και νόημα ύπαρξης.

Αιγόκερως: Με αισιόδοξη ματιά
Με τον Κρόνο στον Τοξότη θα πρέπει να φέρετε στην επιφάνεια φοβίες και ανασφάλειες σας, να τολμήσετε να σταθείτε μπροστά σε ειδικούς που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τα άγχη σας. Είναι επίσης απαιτούμενο να αρχίσετε να οικοδομείτε τη φιλοσοφία σας πάνω σε μια σειρά από προσωπικές πράξεις και όχι σε πράγματα που δεν θέλετε να κάνουν οι άλλοι και να σας επηρεάσουν. Η θετική ματιά έχει μεγάλη σημασία, κάτι που θα τεστάρετε μπροστά σε δύσκολες συγκυρίες στον επαγγελματικό τομέα ή σε θέματα υγείας την άνοιξη. Εκείνη την εποχή φαίνεται να χρειάζεται να αλλάξετε τις προτεραιότητές σας, να ιεραρχήσετε διαφορετικά τις ανάγκες σας, να τολμήσετε να μιλήσετε με ειλικρίνεια απέναντι σε ανθρώπους που αλλάζει ο ρόλος τους στη ζωή σας. Θα χρειαστεί επίσης να αλλάξετε τον τρόπο διαβίωσής σας, κυρίως μέσα από την υιοθέτηση μιας σειράς από δραστηριότητες που έχουν ως στόχο την καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στο σώμα και στο πνεύμα.

Με τον Κρόνο στον Τοξότη υπάρχει ο κίνδυνος του άκρατου φανατισμού απέναντι στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη ζωή σας αν θέλετε να ακολουθήσετε μια κοινωνία που εξελίσσεται. Όταν λοιπόν φτάσετε στο σημείο να μην μπορείτε να ακολουθήσετε όσους σας προσπερνούν, τότε είτε θα κάνετε μια επανεκκίνηση στη ζωή σας είτε θα αποσυρθείτε. Η απόφαση δεν χρειάζεται να ληφθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού έχετε όλο το πρώτο οκτάμηνο του έτους να ζυγίσετε κατά πόσο μπορείτε να ακολουθήσετε πορείες που αλλάζουν μέσα στο χρόνο.

Υδροχόος: Αναθεωρήσεις ενόψει
Με τον Κρόνο στον Τοξότη έχετε την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια ομάδα όπου αρχίζετε να χτίζετε την καριέρα σας, το περιβάλλον όπου θα διαμορφωθούν σχέσεις και συνέργειες που αποσκοπούν σε μια εξωστρέφεια με βάσεις, στην παρουσίαση μιας νέας κατάστασης που είναι σε θέση να αποτελέσει τη νέα σας επαγγελματική ιδιότητα. Με τον Κρόνο στον Τοξότη βέβαια θα υπάρξουν και εκκαθαρίσεις στον υπάρχοντα φιλικό σας κύκλο, αφού θα απομακρυνθείτε από κάποια πρόσωπα που δεν επενδύουν στη δική σας θετική οπτική απέναντι στη ζωή σας. Οι νέες γνωριμίες που κάνετε εμπεριέχουν και μια χρηστική πλευρά, κυρίως ως προς την καριέρα, αφού έρχεστε σε επαφή με πρόσωπα που κουβαλούν στη φαρέτρα τους γνωριμίες με βάρος και υπόβαθρο.

Στον ερωτικό τομέα, ο Κρόνος στον Τοξότη θα σας θυμίσει πως η ζωή προχωρά, οπότε ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για μια κίνηση στη σχέση σας για να αποκτήσετε ένα παιδί. Αν πάλι έχετε οικογένεια, τότε είναι πιθανό να δείτε τα παιδιά σας να ανεξαρτητοποιούνται και αυτό να προκαλέσει μια αρχική ανησυχία, αλλά στην πορεία θα καταλάβετε πως είναι η ώρα που παραδίδετε τη σκυτάλη σε νεότερες γενιές. Ακριβώς όπως συμβαίνει στον επαγγελματικό τομέα, που συμμετέχετε σε κινήσεις όπου μεταφέρεται η εμπειρία από τη μια γενιά στην επόμενη, έτσι φαίνεται να συμβαίνει και στον προσωπικό τομέα. Οι κινήσεις σας με τον Κρόνο στον Τοξότη πρέπει να εμπεριέχουν σαφές πλάνο και να μη μοιάζουν με επαναστατικές πράξεις απλά για να τραβήξετε το ενδιαφέρον.

Ιχθείς: Κοιτάζοντας μπροστά


Η παραμονή του Κρόνου στον Τοξότη και πιο υψηλό σημείο του χάρτη σας για όλο το 2016 θα δημιουργήσει ένα έντονο κλίμα στην καριέρα ή τη δημόσια εικόνα σας. Καλείστε να επαναπροσδιορίσετε τους στόχους σας σχετικά με τη συνεισφορά στην κοινωνία και θα χρειαστεί να έρθετε σε συνεννοήσεις ή ακόμα και διαμάχες με πρόσωπα εξουσίας. Ίσως να σας ανατίθεται ένας νέος ρόλος σε επαγγελματικό ή οικογενειακό πλαίσιο, κάτι που θα χρειαστεί να αρχίσετε να συνηθίζετε σχετικά με τον τρόπο που καλείστε να παρουσιάσετε τη νέα σας εικόνα. Επιπλέον, ίσως υπάρξουν απώλειες σε οικογενειακό ή ευρύτερο πλαίσιο, αφού αναλαμβάνετε ρόλους που μέχρι χθες μπορεί να μην είχατε ούτε καν κατά νου.

Το διάστημα που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα είναι η Άνοιξη του 2016, ειδικά μέσα Απριλίου με τέλος Ιουνίου, που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε αναποδιές αλλά και έντονες προκλήσεις στη δουλειά, αφού η σχέση σας με πρόσωπα εξουσίας γίνεται δυσλειτουργική. Εκείνη την περίοδο φροντίστε να κάνετε εκκαθαρίσεις σε ασχολίες και δραστηριότητες που έχετε αναλάβει, αφού θα χρειαστεί να διατηρήσετε τις δυνάμεις σας συγκεντρωμένες στους ουσιαστικούς στόχους της ζωής σας. Τους αμέσως επόμενους μήνες του καλοκαιριού μπορείτε να βάλετε σε εφαρμογή τα σχέδια σχετικά με την καριέρα και την οικογένεια και να κάνετε κινήσεις που δείχνουν πως ανοίγετε το βήμα σας και αφήνετε πίσω σας ανθρώπους και δεδομένα που δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό ως προς την αναζήτηση και ανακάλυψη του νοήματος της ζωής σας.

Από τον Γιώργο Σοφιάνη

Πηγή: Astra& Orama