Τι σημαίνει η Σύνοδος Αφροδίτης/Πλούτωνα για σένα; Πως να καλοπιάσεις το «θηρίο»!

05.02.2016
Πως αγαπάς; Πως θες να αγαπιέσαι; Τι σημαίνει για σένα εξουσία στις σχέσεις; Έχεις τον έλεγχο του εαυτού σου; Φοβάσαι μη χάσεις το κοντρόλ; Γουστάρεις πραγματικά τον εαυτό σου; Κτητική; Ζηλιάρα; Ραδιούργα; Αυτή την εβδομάδα καλείσαι να αναεώσεις τις απαντήσεις.

Η Αφροδίτη βρίσκεται σήμερα σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στη 17η μοίρα του Αιγόκερου.
Όλα γίνονται πιο έντονα αυτές τις μέρες. Το σεξ απίλ, η μανία σου να επηρεάσεις, η βία (ψυχική και ενίοτε εν τοις πράγμασι).

«Το "σ' αγαπάω" των περισσότερων ανθρώπων σημαίνει: επενδύω σ' ένα άτομο, αγωνίζομαι να το μετατρέψω σε Σύντροφο, να το επιβιβάσω σώνει και καλά στην ίδια Σχεδία μ' εμένα... Άρα, αγαπάω θα πει: επιθυμία εγκατάστασης του άλλου στον τόπο που ορίζω και καθορίζω εγώ. Συμπέρασμα: Επειδή αγαπάω, δικαιούμαι να εξουδετερώνω κάθε αλλιώτικη διάθεση του άλλου, κάθε στοιχείο της δύναμής του που δεν εγκρίνω, κάθε επιθυμία του που είναι αλλιώτικη από τη δική μου, με δυο λόγια τον ξεδοντιάζω»

έγραφε μερικά χρόνια πριν η Υδροχόος Μαλβίνα Κάραλη, που θα είχε τα γενέθλιά της στις 3 Φεβρουαρίου, αν δεν είχε αποχωρήσει στο Πάνθεον των μεγάλων conoisseur – της Ζωής και του Έρωτα.

Ιδού φράσεις-κλειδί για να καβαλήσεις το κύμα μιας έντονης αστρολογικής συγκυρίας.

Κριός
Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και είσαι έτοιμη να πιάσεις δουλειά. Μάλλον ήρθε η ώρα να κάνεις οικονομία. Ξεσκαρτάρισε προτεραιότητες. Πιθανές οι στιγμές πάθους.

Ταύρος
Η θετική σκέψη μαθαίνεται, πάντα μέσα από την σχετική εμπειρία. Αν όμως πνίξεις την ουσιαστική ματιά κάτω από τόνους προκατασκευασμένης αμερικανικής εμπνεύσεως Sex & the City μονομανίας, θα πάει όλο στράφι. Η σύνοδος υπόσχεται έντονες εμπειρίες. Θετικές ή πικρόχολες; Εσύ αποφασίζεις.

Δίδυμοι
Αυτή τη φορά δεν θα ξεφύγεις με κορδελάκια. Μπήκες μέχρι το λαιμό στην κατάσταση, θα κολυμπήσεις. Θα πάρεις στάση. Όσο κι αν δεν θες να το παραδεχτείς έχεις έντονα συναισθήματα για το ζήτημα. Τα επιχειρήματα δεαν αρκούν για να τα καταργήσουν.

Καρκίνος
Είναι κάπως ζόρικη η συγκυρία για σένα, μια και η σύνοδος γίνεται σε αντίθεση με το ζώδιο σου. Θες την ησυχία σου; Δύσκολο, θα αναγκαστείς να ανμετρηθείς. Ο σύντροφός σου σε καταπιέζει, μανιπουλάρει, κουράζει, αγνοεί; Όσο το το επιτρέπεις. Ψάξε τις ισορροπίες σου.

Λέων
Μάλλον δυναμώνει η επαγγελματική και κοινωνική σου κατάσταση. Πρελούδιο για νέες συνέργειες η στιγμή. Ξέρουμε θες τη μερίδα του Λέοντος στην αναγνώριση, αλλά και ο σύντροφός σου χρειάζεται το μέρισμά του. Ώρα να του το δώσεις.

Παρθένος
Οι αξίες στη μυλόπετρα. Αλλά με την Αφροδίτη στον βάζω-τα-πράγματα-στη-θέση-τους Αιγόκερω το παρακάνεις. Μην ξεχνάς: Ό,τι δίνεις, παίρνεις!

Ζυγός
Ο Άρης στο Σκορπιό «τσακώνεται» με τον ήλιο στον Υδροχόο, βάλε στο μίγμα και τη σύνοδο Αφροδίτης Πλούτωνα και έχεις συνταγή για νεύρα και εντάσεις το Σαββατοκύριακο. Cool down. Με την παροιμιώδη κομψότητά σου, μπορείς να το δεις πιο δίκαια για σένα. Μια οικογενειακή κατάσταση κορυφώνεται και πιθανώς ξεκαθαρίζει. Μήπως να το αφήσεις να πάει στο καλό;

Σκορπιός
Διαίσθηση, δύναμη, αποφασιστικότητα, αντοχή. Γνωστά πράματα σε σένα αλλά ακόμη πιο έντονα. Καλά εσύ ξέρεις τι θες, αλλά υπάρχει κι ο άλλος εδώ. Μήπως να κάνεις λίγο χώρο; Μήπως να αφήσεις και στον άλλο το δικαίωμα να πάρει τα ηνία; Δεν θα χάσεις.

Τοξότης
Αυτός ο ρημάδης ο Κρόνος σε έχει ανακατέψει. Σου προσθέτει διαρκώς «ένα βάρος». Κατά βάση επιμένει να λιβανίζει βαρετά και ενοχλητικά: Πως αναλαμβάνεις την ευθύνη; Καιρός για μια δύσκολη απάντηση.

Αιγόκερως

Η ισχύς έχει και τη «σκιά» της. Τα καταφέρνεις να κοντρολάρεις τα πράματα, επιβάλλεσαι. Αλλά μπορείς να φέρεις τους γύρω σου σε δύσκολη θέση. Έντονη στιγμή για σένα, υπόσχεται ωραίες στιγμές, αλλά πρέπει να έρθεις σε καλύτερη επαφή με τον αισθησιακό εαυτό σου, αφήνοντας τον πρακτικό χαρακτήρα σου στην άκρη.

Υδροχόος
Μάλλον ζεις μια σύγκρουση, με πολύ απαιτητικές για σένα επιλογές. Το πράγμα αρχίζει να ξεκαθαρίζει αλλά οι ιδέες σου σου φαίνονται τρελές. Μήπως αυτή είναι η στιγμή της καταιγίδας, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να επανέλθει η λιακάδα;

Ιχθύες
Τα προβλήματα δεν λύνονται αν δεν τα συνειδητοποιήσεις. Στην αρχή αυτό μοιάζει με «μάλε-βράσε» και μπέρδεμα. Αλλά είναι η ώρα να μπεις στον κόπο να ταράξεις τα νερά. Ο σύντροφός σου θέλει από σένα να ξεκαθαρίσεις τα γούστα σου; Έχεις δικές σου ανάγκες, γιατί δεν τις εκφράζεις; Να ξέρει κι ο άλλος που κοιτάει να δώσει και δεν είναι σίγουρος τι θες...

Από τη Βίκυ Νταλακώστα