Πώς σε επηρεάζει η Πανσέληνος στην Παρθένο;

22.02.2016
Σε κάθε Πανσέληνο ο Ήλιος είναι στο πιο απόμακρο σημείο του από τη Σελήνη (180ο) άρα υπάρχει διχασμός ανάμεσα στο ποιος είμαι και στο πώς βιώνω τους άλλους. Χρειάζεται να λάβουμε σοβαρά τα αισθήματα και τις ανάγκες των άλλων.

Η Σελήνη είναι «γεμάτη» από εμπειρία, ξεχειλίζει από αυτήν, αλλά δεν έχει αρχίσει το ταξίδι της επιστροφής προς τον Ήλιο. Άρα χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε τις σημαντικές σχέσεις μας- να κάνουμε ένα reality check- και νς βρούμε τη χρυσή τομή με όσους μας ενδιαφέρουν ουσιαστικά για να ζήσουμε αρμονικά μαζί τους αφού πρώτα καταφέρουμε να είμαστε συνεπείς με τον εαυτό μας.

Ο Ήλιος στους Ιχθύς κάνει σύνοδο με τον Ποσειδώνα, ο Ήλιος πιο απλά ενεργοποιείται από τον Ποσειδώνα με ποσειδώνιο τρόπο. Ο Ποσειδώνας εκφράζει τη θυσία, την απώλεια, τον πόνο. Μέσα από αυτές τις τρεις εμπειρίες συνήθως αντιλαμβανόμαστε ποιοι πραγματικά είμαστε. Ανακαλύπτουμε αν κάτι είναι σημαντικό ή όχι μόλις το χάσουμε. Τέτοιες όψεις είναι εξαιρετικά δημιουργικές αλλά, πολλές φορές αφόρητες.

Στην Παρθένο έχουμε και τον Δία που κάνει αντίθεση με τον Χείρωνα κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου. Αυτή η όψη μού δίνει την ευκαιρία να διευκρινίσω τη σημασία και την επιρροή τού Δία. Πολλοί αστρολόγοι στην προσπάθειά τους να δείξουν μια θετική εικόνα του Δία, ονομάζοντάς τον τυχερό και ευεργέτη, δεν αναφέρουν μια σκοτεινή πλευρά του. Όταν ο Δίας αγγίζει τον Ήλιο μας, όπως τώρα με όσους έχουν Ήλιο στην Παρθένο, ένας αστρολόγος μπορεί να προβλέψει μια περίοδο αισιοδοξίας και ευκαιριών, να μιλήσει για μια χαρούμενη εμπειρία. Αντ’ αυτού κάποιος με Ήλιο στην Παρθένο πέφτει σε μια μαύρη τρύπα. Γιατί; Γιατί ο Δίας πιθανόν ενεργοποιεί κομμάτια του εαυτού του που ποτέ δεν αξιοποίησε με αποτέλεσμα να αισθάνεται αποτυχημένος. Ή επειδή η χαρά που αισθάνεται έρχεται σε σύγκρουση με αισθήματα ενοχής που συνδέονται με τη σχέση που είχε με τους γονείς του.

Ο Δίας μπορεί να συνδεθεί με μελαγχολία, κατάθλιψη και εσωτερική διαμάχη εξαιτίας του χάσματος που υπάρχει μεταξύ των δυνατοτήτων μας και της κατάστασης που βιώνουμε τη στιγμή που έρχεται. Ο Δίας λειτουργεί δηλαδή σαν επώδυνη αλήθεια: Μπορούσα να κάνω περισσότερα στη ζωή μου από ό,τι έχω κάνει. Μήπως τελικά πήρα τη ζωή μου λάθος; Αυτή την πλευρά του Δία βιώνουμε σε αυτή την Πανσέληνο ακόμα πιο εμφανώς, αφού η όψη του με τον Χείρωνα φέρνει στην επιφάνεια κρίσιμες ερωτήσεις: Ποιο είναι το νόημα της ζωής μου; Τι έχω καταφέρει μέχρι τώρα και πού θα μπορούσα να έχω φτάσει; Ποια είναι η προσωπική μου Αλήθεια; Πόσο με επηρέασαν οι άλλοι στις επιδιώξεις, τα όνειρα και στους στόχους μου;

Επίσης, ο Ποσειδώνας κάνει σύνοδο με τη Δήμητρα (Ceres) στους Ιχθύς: Πίστη είναι να αφήνομαι χωρίς επεξηγήσεις. Είναι η χαλαρότητα που μας επιτρέπει να κάνουμε πράγματα χωρίς να λογαριάσουμε το αποτέλεσμα. Η αγάπη μειώνει το ρίσκο γιατί ξεχειλίζει τα πράγματα.

Ο Ερμής, κυβερνήτης της Παρθένου, βρίσκεται στον Υδροχόο σε σύνοδο με την Αφροδίτη. Μιλάμε για ομορφιά, για αγάπη, για αρμονία. Η γραφή, η τέχνη, η μουσική είναι οι τομείς που ευνοούνται. Θέλεις να ρίξεις γέφυρες, να εξομαλύνεις σχέσεις, να διαπραγματευθείς, να ανοιχτείς στον κόσμο, να πείσεις, να συνδιαλαγείς; Η ευγενική επικοινωνία, η ανάλαφρη κοινωνικότητα, η καλή διάθεση διευκολύνει τη σύμπνοια και την εγγύτητα.

Η Παρθένος είναι ένα λογικό ζώδιο της γης που ενδιαφέρεται για την πρακτικότητα και τη λειτουργικότητα. Οι Ιχθύες είναι ένα ευαίσθητο υδάτινο ζώδιο που αναζητά την υπερβατική ενόραση. Η Παρθένος επιμένει στην ανάλυση, την αναλυτικότητα και τη διάκριση. Οι Ιχθύες διαθέτουν διαίσθηση και ενσυναίσθηση. Αυτές οι αντιθέσεις διευρύνουν την αντίληψή μας, επεκτείνουν την αίσθηση της πραγματικότητας με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται οι δυνατότητές μας. Με τις πέντε αισθήσεις μας μπορούμε να αντιληφθούμε λιγότερο από το 5% του σύμπαντος. Τα λίγα που μπορεί να συλλάβει ο νους μας γίνονται ακόμα λιγότερα αν προσθέσουμε και τον νευρογλωσσικό προγραμματισμό μας από γονείς, σχολείο και κοινωνία. Για να αμβλύνουμε αυτούς τους περιορισμούς χρειάζεται να είμαστε δεκτικοί σε πληροφορίες που έρχονται από όλες τις πλευρές της ύπαρξής μας όπως το σώμα και η καρδιά, ο νους και το πνεύμα.

Αυτή η Πανσέληνος μας θυμίζει ότι «όταν πάει να πάρει κανείς μια μεγάλη απόφαση, ποτέ δε μπορεί να τα δει όλα. Βλέπει έναν κύκλο σαν το μισοφέγγαρο, μισό φωτεινό και μισό σκοτεινό. Πάνω στο φωτεινό μέρος βάζει όλη του τη λογική. Πάνω στο σκοτεινό όλη του την παλικαριά και την πίστη»? (Γιώργος Σεφέρης)

Ποιούς επηρεάζει η Πανσέληνος
Αυτή η Πανσέληνος επηρεάζει γεννημένους το πρώτο πενθήμερο της Παρθένου, των Ιχθύων, των Διδύμων και των Τοξοτών και όσους έχουμε ωροσκόπους σε αυτά τα ζώδια ή πλανήτες από 2οέως 5ο.

Κριός:

Η διαίσθηση σου μπορεί να μην είναι τόσο σωστά συντονισμένη αλλά δεν μπορεί να πέφτει και τελείως έξω. Το να “πετάς στα σύννεφα” δεν είναι ό,τι καλύτερο για εσένα και αυτό στο οποίο πρέπει να επικεντρωθείς τώρα είναι να πατάς όσο πιο γερά γίνεται τα πόδια σου στη γη. Αυτή η Πανσέληνο στο ζώδιο της Παρθένου σε ενθαρρύνει να κάνεις μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα σου που τελικά θα επηρεάσουν θετικά όλη σου τη ζωή. Ο εαυτός σου είναι στο επίκεντρο αυτές τις ημέρες και εσύ κάνεις focus στην διατροφή σου και το σώμα σου και αλλάζει η ψυχολογία σου!

Ταύρος:

Σου είναι πολύ δύσκολο να πεις “όχι” σε ένα σημαντικό πρότζεκτ και εσύ βρίσκεις τον εαυτό σου αυτές τις ημέρες να έχεις πάρει ....”πολύ προσωπικά” το θέμα της δουλειάς. Αν και γενικά δεν είσαι από τους ανθρώπους εκείνους που αναλαμβάνουν πολύ περισσότερα από όσα μπορούν να φέρουν σε πέρας , η κρίση σου αυτό το διάστημα δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη. Αν και μπορεί να θέλεις να κάνεις κάτι με οποίο θα καταφέρεις να ξεχωρίσεις, με την Πανσέληνο αυτή να επηρεάζει ότι έχει να κάνει με τον εαυτό σου και εσένα την ίδια- μπορείς απλά να δώσεις σημασία στη λεπτομέρεια και να καταφέρεις έτσι να συγκεντρώσεις την προσοχή.

Δίδυμοι:

Η ένταση στον χώρο του σπιτιού είναι σχεδόν δεδομένη αυτές τις ημέρες και έτσι εσύ αποσπάσει κάπως από τις υποχρεώσεις της δουλειάς. Αν δεν πάθεις .... υπερπληροφόρηση αυτές τις ημέρες από όλες τις τόσες πληροφορίες που δέχεσαι καθημερινά , τότε θα καταφέρεις να μείνεις πιστή στις υποχρεώσεις σου. Η Πανσέληνος αυτή στο ζώδιο της Παρθένου στον τομέα που σχετίζεται με την ασφάλεια σου σε βάζει να αναζητάς την συναισθηματική ασφάλεια στους δικούς σου ανθρώπους. Το βασικό που δεν πρέπει να βγάζεις ποτέ από το μυαλό σου είναι πώς θα κινηθείς από εδώ και πέρα και ποιο θα είναι το επόμενο βήμα σου.

Καρκίνος:

Tα συναισθήματα σου ξεχειλίζουν και φαίνεται πως δεν έχουν όρια. Η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει τον τομέα της επικοινωνίας σου με τους γύρω σου. Φυσικά και δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς να εκλογικεύσεις τα συναισθήματα σου και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το αφήσεις να βγουν προς τα έξω.

Λέων:

Σε αυτή τη φάση της ζωής σου είσαι έτοιμη να συνεισφέρεις σε κάποιο πρότζεκτ που σου φαίνεται ενδιαφέρον, ολοκληρώνοντας το δικό σου κομμάτι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με την Πανσέληνο αυτή στο ζώδιο της Παρθένου οι αξίες σου είναι σε πρώτο πλάνο και φαίνεται πως όσο πιο κοντά φτάνεις στην αλήθεια τόση εκείνη καταφέρνει και σου ξεφεύγει μέσα από τα χέρια σου. Δυστυχώς μπορείς να κάνεις ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα αν πιστέψεις πως έχεις ήδη βρει τη λύση στο πρόβλημα!Είτε το πιστεύεις, είτε όχι ο χρόνος θα δείξει ποια είναι η σωστή κίνηση που μπορείς να κάνεις για να την κατακτήσεις!

Παρθένος:

Τα συναισθήματα σου συνεχίζουν να στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο και εσύ οφείλεις σε αυτή τη φάση να ηρεμήσεις και να τα “ξεχωρίσεις”. Αν και ξέρεις τι είναι σημαντικό μέσα σε μια σχέση φαίνεται πως αυτές τις ημέρες -με την Πανσέληνο να επηρεάζει θέματα που σχετίζονται με τον εαυτό σου- λειτουργείς περισσότερο με το συναίσθημα παρά με την λογική. Αν διαλέξεις να ξεπεράσεις τον φόβο , τότε θα είσαι όλο και πιο κοντά στην ευτυχία.

Ζυγός:

Η Πανσέληνος που πραγματοποιείται στο ζώδιο της Παρθένου σε επηρεάζει θετικά. Η πανσέληνος στον 12ο οίκο ενισχύει την φαντασία σου, φτιάχνει τη διάθεσή σου, θέλεις να νιώσεις γεμάτη, να βγεις έξω με φίλους να διασκεδάσεις, να περάσεις καλά ακόμη και να ερωτευτείς.

Σκορπιός:

Η Πανσέληνος που γίνεται στο ζώδιο της Παρθένου και συγκεκριμένα στον 11ο οίκο σου, ενισχύει το κοινωνικό σου status. Συνειδητοποιείς ποια είναι η πραγματικότητα, χωρίς να τραγικοποιείς τις καταστάσεις. Νέες προοπτικές ανοίγονται μπροστά σου, άρπαξε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Τοξότης:

Η Πανσέληνος που γίνεται στο ζώδιο της Παρθένου, επηρεάζει τα επαγγελματικά σου, δηλαδή τον 10 οίκο σου. Μια αναστάτωση θα υπάρξει στα επαγγελματικά, όχι απαραίτητα με αρνητικά αποτελέσματα και ένα οικογενειακό θέμα ίσως σε απασχολήσει αυτές τις μέρες.

Αιγόκερως

Μπορεί λόγω της Πανσελήνου στην Παρθένο στον 9ο οίκο σου, να νιώθεις ότι προσπαθείς αλλά δεν πετυχαίνεις τους στόχους σου, όμως οι πόρτες είναι ανοιχτές μπροστά σου. Άφησε στην άκρη τους φόβους και τις ανασφάλειες σου και συνεχίστε τις προσπάθειες, γιατί θα ανταμειφθείς.

Υδροχόος

Μπορεί να νιώθεις πιεσμένη με την Πανσέληνο στην Παρθένο στον 8ο οίκο που σε επηρεάζει, όμως με την Αφροδίτη στο πλευρό σου τα πράγματα δεν είναι τόσο αρνητικά όσο νομίζεις. Θα βγεις έξω, θα δεις φίλους, θα διασκεδάσεις και θα συναναστραφείς με κόσμο.

Ιχθείς:

Η επιρροή της Πανσελήνου στην Παρθένο στον 7ο οίκο σου, είναι σημαντική για σένα. Νιώθεις πως οι άλλοι σου κάνουν σκληρή κριτική και ότι τραβάς την προσοχή τους πάνω σου. Ωστόσο, αυτό θα σε βοηθήσει να δείς την πραγματικότητα, να είσαι πιο ρεαλίστρια και να μην ονειρεύεσαι ουτοπικές καταστάσεις.


Από τον Γιώργο Πανόπουλο (fb/www.cosmictelegram.gr)

Πηγή: Astra& Orama