Έκλειψη Σελήνης στο Ζυγό: Πως θα επηρεάσει την ερωτική σου ζωή

22.03.2016
Πρέπει να πάρεις μια απόφαση; Έχεις ανάγκη μια καινούρια αρχή; Αισθάνεσαι μοναξιά; Παραπαίεις ανάμεσα στο ναι και το όχι; Μόλις χώρισες; Σκέφτεσαι να προχωρήσεις την κατάσταση; Αυτή είναι μια εβδομάδα που αν δεν απαντήσεις τα ερωτήματα, σίγουρα θα τεθούν με πολύ ξεκάθαρο τρόπο. Κι αυτό γιατί μπήκαμε πλέον ζωδιακά στην περιοχή του Εγώ και οι Άλλοι. Στον άξονα Κριού-Ζυγού.

Ο Ήλιος μόλις μπήκε στον Κριό, και ο Ερμής τον ακολούθησε κατά πόδας. Την Τετάρτη 23 Μαρτίου, στις 14:00 ώρα Ελλάδας, έχουμε την Έκλειψη Σελήνης στις 3ο 17΄ του Ζυγού. Η Αφροδίτη, που κυβερνά την έκλειψη βρίσκεται στους Ιχθύες σε ένταση με τον Δία και τον Κρόνο.

Οι σχέσεις έρχονται στο προσκήνιο. Ο έρωτας, αυτός που έχεις, αυτός που έχασες ή αυτός που περιμένεις, πιέζει για επανατοποθέτηση και απαντήσεις. Τι σου χρειάζεται, τι είναι αρκετό και τι υπερβολικό για σένα; Ποιός έχει ποιά ανάγκη και ποιανού το αίτημα θα μπει πρώτο; Ο Άρης στον Τοξότη είναι φουριόζος και έχει εγωϊστικές τάσεις αλλά η Αφροδίτη στους Ιχθύες είναι ιδεαλίστρια έως θυματοποίησης. Που θα μπει η γραμμή;

Αυτή η έκλειψη Σελήνης έρχεται για να σου αλλάξει τη ζωή: Άλλωστε κάθε έκλειψη σηματοδοτεί ένα οριστικό τέλος και άρα μια καινούρια αρχή. Πόσο μάλλον όταν είναι έκλειψη Σελήνης, που αφορά τον συναισθηματικό κόσμο, το ένστικτο, το υποσυνείδητο, τις προσωπικές μας ανάγκες vs την κοινωνική έκφραση. Οι στενές σχέσεις (ερωτικές, επαγγελματικές, φιλικές) θα αποκαλύψουν τα προβλήματα επικοινωνίας και διαπραγματεύσεων, ιδίως αν ο γάμος ή η σχέση σου διαρκεί χρόνια.

Η έκλειψη είναι ένας καθρέφτης, όπου θα δεις να διαφαίνεται μέσα από τον Άλλο μια κρυμμένη πλευρά του εαυτού σου. Άσε κατά μέρος τον αρνητισμό και πάρε την ευκαιρία για αλλαγές. Ξεβόλεμα μεν, αλλά και δημιουργική εξέλιξη.

Κριός

Η Έκλειψη γίνεται απέναντι από τον Ήλιο σου, δίνοντας έμφαση στις προσωπικές σχέσεις και βέβαια τη Σχέση σου. Απαιτεί περισσότερη προσοχή στα «δευτερεύοντα» ζητήματα – ιδίως τώρα που ο Άρης σου δίνει αυτό το έξτρα «σπίρτο» και ορμάς πριν σκεφτείς. Υπάρχουν σίγουρα αρνητικές εμπειρίες -λέγε με Τραύμα- που κάθε φορά ακούς την ηχώ τους. Ήρθε η στιγμή να το αντιμετωπίσεις όπως η Πεντάμορφη το Τέρας. Ή μήπως θες να τρέξεις μακριά για να μην ξαναπληγωθείς;

Ταύρος

Έχεις την τάση να μην ανοίγεσαι και να μην ακούς καν τα πραγματικά σου συναισθήματα – μόνο τις επαναλαμβανόμενη μουρμούρα των χιλιάδων πιεστικών επιθυμιών σου. Δεν θες να εξαρτάται η ευζωία σου από το σύντροφό σου. Αλλά δεν είναι τόσο απλό, γιατί δεν θες και να είσαι μόνη. Σ' αυτή την έκλειψη, μπορείς να ακροζυγίζεις αενάως τα συν και τα πλην. Ούτως ή άλλως μισείς τις απώλειες και δεν μπορείς ούτε να σκεφτείς τη λέξη αλλαγή. Πως θα γίνει να αλλάξουν τα πράγματα χωρίς να αλλάξεις;

Δίδυμοι

Οι προσωπικές σχέσεις αποκτούν ιδιαίτερη δυναμική. Ο σύντροφός σου ή ο «στόχος» μοιάζει να «συνέρχεται» πάνω που έχεις αρχίσει να απελπίζεσαι. Μπορεί να σου πέσει απότομο και να αρχίσεις εσύ να πατάς φρένο. Είναι πάντα ενδιαφέρουσα η εναλλαγή ρόλων – και ιδίως για ένα Δίδυμο. Θα βρεθείς στο δωμάτιο με τους καθρέφτες. Με ταπεινοφροσύνη και ψυχραιμία προσπάθησε να ξεχωρίσεις ποια είναι η αντανάκλαση του πραγματικού σου εαυτού.

Καρκίνος

Η ένταση Αφροδίτης-Δία-Κρόνου δίνει μια γενικότερη κοινωνική απόχρωση στα ερωτικά σου ζητήματα. Μήπως παρεξηγείται η καλή διάθεση και ο αλτρουισμός σου; Μήπως έδωσες ελπίδες που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις; Ή μήπως σε παρασύρουν τα συναισθήματά σου; Μάλλον πρέπει να υπενθυμίσεις σε κάποιον να συμπεριφέρεται κόσμια και λογικά. Να έρθει στα συγκαλά του. Ίσως κληθείς να τραβήξεις τη διαχωριστική γραμμή.

Λέων

Κανονικά η σχέση σου δεν πρέπει να υποφέρει εξαιτίας της δουλειάς σου – ακόμη και μέσα στην άγρια πραγματικότητα που ζούμε. Μήπως να κρατήσεις λίγη ενέργεια για τον άνθρωπό σου; Πως να φλερτάρεις κάποιον αν... ξεχάσει την τελευταία φορά που σε είδε; Δεν είναι πάντα ζήτημα χρόνου. Δείξε τον ενθουσιασμό σου. Άσε το σύντροφό σου να σε σαγηνεύσει ξανά. Χρειάζεσαι λίγη περιπέτεια. Ξαφνικές ειδήσεις και ανακοινώσεις σε αναστατώνουν, πιθανώς κάποια άτομα από τον κοινωνικό κύκλο σας είναι εναντίον σου. Ψυχραιμία, με στιλ. Ξεκαθάρισε τα πράγματα και πάρε την παρτίδα όπως σου ταιριάζει. Μεγαλοπρεπώς.

Παρθένος

Έχεις πολύ έντονα συναισθήματα, ως συνήθως αντικρουόμενα αν και σου αρέσει να εκλογικεύεις τα πάντα. Όμως πως ακριβώς διαπλέκονται τα αυθεντικά σου συναισθήματα με τις ιδέες σου; Μάλλον δεν είσαι τόσο ανοιχτή και ειλικρινής απέναντι στο σύντροφό σου όσο ισχυρίζεσαι – ή νομίζεις. Πρέπει εκείνος να μπει στο κάδρο σου; Πρέπει μονίμως να προσαρμόζεται σε σένα, ενώ εσύ διατυμπανίζεις την προσαρμοστική σου δεινότητα και την μυθική ευελιξία σου; Τι θα κάνεις αν ο Άλλος ξεστρατίσει και κάνει ότι του κατέβει; Μάλλον σε αυτή την έκλειψη θα αναγκαστείς να έρθεις ενώπιος ενωπίω με τις απαντήσεις. Βγάλε τα γάντια του μποξ και άκου – χωρίς να πιστεύεις πως έχεις όλες τις απαντήσεις.

Ζυγός

Αυτή η έκλειψη είναι το πάρτυ σου. Έτσι κι αλλιώς η ζωή σου περιστρέφεται γύρω από τις σχέσεις αλλά εδώ τα χρώματα γίνονται πιο έντονα και ο πίνακας ξεκάθαρος. Χρειάζεσαι την παρουσία του Άλλου, την υποστήριξή του, τη γνώμη του, το θαυμασμό και το «γουστάρω» του για σένα. Μήπως απαιτείς ή περιμένεις πάρα πολλά; Έχεις μέσα στη δίνη της κατάστασης το χρόνο να σταματήσεις κια να σκεφτείς; Τέρμα τα δίφραγκα. Εδώ δεν πρόκειται να τον ρίξεις (ή να σε καταφέρει) με κολπάκια. Μάλλον θα παιχτεί μάχη συναισθηματικής επιβίωσης. Ψυχραιμία.

Σκορπιός

Που θα κατευθυνθούν τα θυελλώδη σου συναισθήματα; Ψάχνεις σύντροφο με τον οποίο να μοιραστείς την ευτυχία της έκρηξης; Αν ναι, σε περιμένει ενδιαφέρουσα εβδομάδα. Αν δεν έχεις σύντροφο καλά θα κάνεις να επενδύσεις σε ένα πρότζεκτ της προκοπής αλλιώς κινδυνεύεις να διοχετεύσεις το πάθος σου σε... κοινούς πεζούς (και ανυποψίαστους) θνητούς. Αντί να κρύβεις την παραφορά και την αγάπη σου, χρησιμοποίησε τη λογική για να ξεπεράσεις το φόβο της οικειότητας – αυτός κρύβεται πίσω από την απεγνωσμένη σου ανάγκη να έχεις το πάνω χέρι στη σχέση. Να κάνεις το δικό σου δεν είναι πάντα θρεπτικό. Μπορείς και δικαιούσαι να εκφράσεις τα αρνητικά συναισθήματά σου με έναν ήρεμο τρόπο.

Τοξότης

Όταν μιλάμε για τον έρωτα και την αγάπη, σε πιάνει μια διάθεση να ξεπεράσεις τα εσκαμμένα και τους περιορισμούς. Η αγάπη και ο έρωτας... του έρωτα, ο νόστος του μεγαλειώδους είναι στο προσκήνιο σε αυτή τη φάση. Έχεις τεράστια θέληση και θα ρισκάρεις τα πάντα για να πετύχεις το σκοπό σου. Έχεις αυτοπεποίθηση, ξεκάθαρες απόψεις, έντονα θέλω. Πιθανώς ο άλλος αισθάνεται ελαφρώς ισοπεδωμένος, άναυδος μπροστά σε τόση σιγουριά. Με το μαλακό... Οι σχέσεις θέλουν χρόνο για να ανθίσουν και να αναπτυχθούν. Ή να ξανανιώσουν.

Αιγόκερως

Είσαι πολύ δραστήρια αλλά κεκλεισμένων των θυρών. Και στον έρωτα, τα πας καλά με το κρυφό – όπως κι αν το νοείς αυτό. Αν είσαι με τον κατάλληλο άνθρωπο τα πράματα μπορούν να είναι χαλαρά και άνετα αντί να παίζεις σε θρίλερ συναισθηματικής κατασκοπίας. Σταμάτα να εξετάζεις διαρκώς τις προθέσεις και τα κουκιά του άλλου. Φτιάξε μια φωλίτσα και τότε θα μπορείς να απλωθείς αντί να ψάχνεσαι. Έχεις μια υπερδιέγερση. Επένδυσε την ενέργεια με το σωστό τρόπο. Σωματικά.

Υδροχόος

Η ισορροπία μεταξύ του δίνω και του παίρνω μοιάζει να μπαίνει σε σοβαρό κίνδυνο. Ίσα που ανακάλυψες τις ανάγκες σου και τώρα σε έχουν κατακλύσει. Η επαφή Αφροδίτης-Δία-Κρόνου δείχνει μεγάλες προσδοκίες – μήπως υπερβολικά υψηλές; Πας από το ένα άκρο στο άλλο; Παρατήρησε τον εαυτό σου. Πως το εξηγείς;

Ιχθύες

Επιτέλους, βγαίνεις από τη συνήθη σου συναισθηματική ραστώνη και πατάς το on! Καιρός για φλερτ! Δείξε τις μπορείς να κάνεις. Αν κάποιος πίστευε ότι δεν ενδιαφερόσουν, ότι είσαι ήσυχη (η ευγενική λέξη για το βαρετή) καιρός να του δείξεις πόσο μπρίο υπάρχει μέσα σου. Θα σε προσέξει, είναι σίγουρο, ιδίως αν στείλεις τα σωστά σήματα. Βγες απ΄ την αδράνεια. Κάνε πράξη τα συναισθήματα και τις προτιμήσεις σου. Το να ζεις και να αγαπάς γίνεται στην πράξη. Όχι... στο ροζ συννεφάκι σου.