Σελήνη: Πώς επηρεάζει τη συμβίωση με τον σύντροφό σου; Η Άση Μπήλιου απαντά [Μέρος Β' μέρος

03.04.2016
Η Σελήνη στο γενέθλιο ωροσκόπιο είναι δείκτης της συναισθηματικής μας ζωής, αντιπροσωπεύει την ψυχή και τα ένστικτα. Δείχνει τις ανάγκες, τη στάση απέναντι στο σπίτι, τη μητέρα κ.ά. Ακολουθεί μια περιγραφή των κύριων χαρακτηριστικών της θέσης της Σελήνης σε κάθε ζώδιο και τον βαθμό αρμονίας που έχει με τη Σελήνη του άλλου. Έτσι, θα έχετε μια ιδέα για το πόσο συμβατή είναι η συμβίωσή σας με τον σύντροφό σας. H Άση Μπήλιου αναλύει όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε.

Σελήνη Ζυγό
Ομορφιά, αγάπη, αρμονία, φιλειρηνισμός, γοητεία, διπλωματία, αναποφασιστικότητα, διακυμάνσεις στη διάθεση.

Ξέρουν από ένστικτο τι μπορεί να ευχαριστήσει τους άλλους, γι’αυτό και μόνον είναι τόσο κοινωνικοί και αγαπητοί. Συνήθως βάζουν τους άλλους πάνω από τον εαυτό τους, γιατί προτεραιότητά τους είναι να γίνουν αποδεκτοί και να έχουν τους ανθρώπους δίπλα τους. Είναι από τις πιο ρομαντικές σελήνες και χρειάζεται να νιώθει ότι υπάρχει μια ερωτική ατμόσφαιρα στον αέρα για να είναι ζωντανή και ενεργητική. Γι’αυτό στον γάμο χρειάζεται συνέχεια επιβεβαίωση των συναισθημάτων της. Έχει εξαιρετική αισθητική και μπορεί να αρρωστήσει σε ένα δυσαρμονικό περιβάλλον σπιτιού με καβγάδες ή ανισότητες. Δένεται ιδιαίτερα με τον σύντροφό της ακόμη και σε βαθμό συναισθηματικής εξάρτησης και δύσκολα βάζει τέλος σε μια σχέση, ακόμη κι αν η λογική υποδεικνύει το αντίθετο. Ο λόγος που δεν αποφασίζει να θέσει τέλος σε σχέσεις που δεν την ωφελούν είναι επειδή δεν θέλει με τίποτα να μείνει μόνη. Της αρέσει να μοιράζεται τα πάντα με το αγαπημένο της πρόσωπο και σίγουρα δεν διαννοείται μια ζωή χωρίς αγάπη. Η Σελήνη στον Ζυγό είναι η πιο συντροφική και αρμονική από όλες τις άλλες του ζωδιακού.

Οι συνδυασμοί της Σελήνης στον Ζυγό

Με Σελήνη στον Κριό
Δυναμικές θέσεις και οι δύο, αντιλαμβάνονται μια σωστή ερωτική σχέση ως μια δημιουργική πρόκληση. Όταν η Σελήνη στον Ζυγό βρίσκεται σε σχέση με αυτή στον Κριό, νιώθει έτοιμη να εκφραστεί μέσα από ένα ποίημα που αργότερα αποδεικνύεται ότι έχει σπουδαία λογοτεχνική αξία. Έχουν κοινή μεταξύ τους την αναζήτηση της ισορροπίας και την τολμηρότητα με την οποία ανταπεξέρχονται στις καθημερινές προκλήσεις της ζωής.

Με Σελήνη στον Ταύρο
Αρχικά είναι ανεξήγητη και ενστικτώδης η ανάγκη που τους ενώνει. Η ανάγκη της Σελήνης στον Ταύρο για άνεση, ηδονή και απόλαυση συντονίζεται με την ανάγκη εκείνης στον Ζυγό για αρμονία, ισορροπία και δικαιοσύνη. Είναι όλα χαρακτηριστικά του κυβερνήτη των δύο ζωδίων, της Αφροδίτης. Είναι ο πλανήτης που στην ουσία «μοιράζει» τα στοιχεία του σε δύο ανθρώπους για να φτιάξουν μια μακροχρόνια σχέση αγάπης και εκτίμησης.

Με Σελήνη στους Διδύμους
αυτός ο αέρινος και κινητικός συνδυασμός ενώνει τις δύο συμβατές θέσεις της Σελήνης και παράγει μια σχέση που μπορεί να γίνει και μια πολύ αποδοτική επαγγελματική συνεργασία. Το άθροισμα της ενέργειας των δύο αυτών ανθρώπων είναι μεγαλύτερο από την απλή πρόσθεση των δύο μερών του. Κοινώς, αναπτύσσουν μεταξύ τους μια τόσο μεγάλη δυναμική που μπορεί να γίνει σίφουνας μέσα στο σπίτι τους αλλά και στο περιβάλλον τους.

Με Σελήνη στον Καρκίνο
Η Σελήνη στον Καρκίνο έχει ανάγκη να προσφέρει τα τεράστια αποθέματα τρυφερότητάς της και να δει στα μάτια του συντρόφου της την πλήρη ικανοποίηση και άνεση. Η Σελήνη στο Ζυγό έχει ανάγκη να «αντανακλαστεί» πάνω σε ένα σύντροφο για να νιώσει ότι ζει και χαίρεται. Όταν οι δύο τους σχετιστούν, απελευθερώνονται αμφότερα κύματα ανακούφισης. Πρέπει μόνο να δεχθεί ως δεδομένες τις εναλλαγές διαθέσεων της Σελήνης στον Καρκίνο.

Με Σελήνη στον Λέοντα
Αυτή η σχέση συνήθως κυλάει ομαλά και αριστοκρατικά (στο σπίτι και στην καθημερινότητά τους, έχουν και οι δύο αυτοί άνθρωποι αγκαζέ το στάτους τους) και τα ανταγωνιστικά παιχνίδια που μπορεί να αναπτυχθούν μεταξύ τους έχουν τη ρίζα τους στην ανάγκη της Σελήνης στον Λέοντα να επιβάλλεται με κάθε μέσο αλλά και την εγωιστική ανάγκη της Σελήνης στον Ζυγό να γίνεται αποδεκτή σε κάθε περίπτωση.

Με Σελήνη στην Παρθένο
Η ανάγκη για κριτική της Σελήνης στην Παρθένο και η ανάγκη για αυτοέκφραση της Σελήνης στον Ζυγό δεν δημιουργούν εύφορο έδαφος προκειμένου να αναπτυχθεί μια συναρπαστική σχέση. Όταν όμως συνειδητοποιήσουν ότι η μία διαθέτει αυτό που λείπει από την άλλη, η σχέση αρχίζει να κυλάει αρμονικά. Εκτιμούν, αμφότεροι τις μικρές χαρές της ζωής και μαζί τείνουν να τις ανακαλύπτουν, καθημερινά, εκ νέου.

Με Σελήνη στον Ζυγό
Αρχικά μπορεί να δείχνει εκρηκτικός συνδυασμός. Όσο όμως ζυμώνεται η σχέση τους, ίσως ανακαλύψουν ότι το αίσθημα μεταξύ τους είναι περισσότερο φιλικό παρά ερωτικό. Είναι ένας συνδυασμός που δεν τείνει μεν να «ολοκληρώσει» τους δύο ανθρώπους, αλλά από την άλλη μεριά ανακαλύπτουν ότι είναι αναγκαίος ο ένας για τον άλλον επειδή η κατανόηση και η αίσθηση της αγάπης τους είναι βαθιά και άρρηκτη.

Με Σελήνη στον Σκορπιό
Η Σελήνη στον Σκορπιό είναι βαθιά διεισδυτική και ερωτική. Αντιμετωπίζοντας την αρμονική Σελήνη στον Ζυγό νιώθει να κοινωνικοποιείται και να βγαίνει στον κόσμο. Ο συνδυασμός αυτός είναι πραγματικά ιδιαίτερος γιατί έχει μια χημεία που ενώνει δύο πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους ανθρώπους. Είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν καβγάδες πάνω σε θέμα αισθητικά κυρίως, αδιαπραγμάτευτη ανάγκη της Σελήνης στο Ζυγό.

Με Σελήνη στον Τοξότη
Η Σελήνη στον Τοξότη ασκεί μεγάλη γοητεία στη Σελήνη στον Ζυγό. Η Σελήνη στον Ζυγό έχει μια πλευρά πολύ εγωιστική, θέλει να θεωρείται δεδομένη στη σχέση η εξυπηρέτηση της δικής της επιθυμίας. Δεν γίνεται όμως να βάλει σε ένα κανάλι τη Σελήνη στον Τοξότη, καθότι η ανάγκη της τελευταίας για ελευθερία και ανεξάρτητη κινητικότητα δύσκολα τιθασεύεται. Η αγάπη που δένει τη σχέση είναι βαθιά και διαχρονική πάντως.

Με Σελήνη στον Αιγόκερω
Η Σελήνη στον Ζυγό αισθάνεται ότι καταπιέζεται κοντά στην πειθαρχημένη Σελήνη στον Αιγόκερω, ο χρόνος όμως αποδεικνύει ότι έχει ανάγκη από αυτήν την προστατευτικότητα. Ένας περίεργος συνδυασμός, που μπορεί να γίνει λειτουργικός όταν η Σελήνη στον Αιγόκερω αποδεχτεί την καλλιτεχνική φύση της Σελήνης στο Ζυγό και εκείνη αντίστοιχα αρχίσει να εκτιμά την Σελήνη στον Αιγόκερω που θέλει μόνιμα να εργάζεται και να προσφέρει.

Με Σελήνη στον Υδροχόο
Μπορεί να αποδώσει φιλική αλλά και ερωτική σχέση. Επικοινωνιακά υπάρχει μια σπουδαία χημεία αναμεσά τους. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν έρχεται η στιγμή να πραγματωθούν τα συναισθήματά τους και να υπάρξει ερωτική συνδιαλλαγή. Εκεί η Σελήνη στον Ζυγό ανιχνεύει, ως πιο παρορμητική την ψυχή της Σελήνης στον Υδροχόο και αντλεί από αυτήν τον ερωτισμό, αν πατήσει τα σωστά κουμπιά. Με διακριτικότητα και σεβασμό.

Με Σελήνη στους Ιχθύς
Και οι δύο έχουν ανάγκη τη συντροφικότητα. Είναι μια αρκετά ηδονική και συμβατή σχέση, αρκεί να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ τους που δεν θα τους κατεβάζει βίαια από τα σύννεφα, αλλά ούτε θα τους έχει και καρφωμένους στη γη. Το ζευγάρι αυτό συχνά βρίσκεται μέσα σε καλλιτεχνικούς χώρους ή στήνει ένα δικό του ατελιέ στο σπίτι του. Ένα σπίτι που -και καλλιτέχνες να μην είναι και οι δύο τους- μοιάζει έτσι κι αλλιώς με γκαλερί.

Βαρόμετρο

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ: Με κάποιον που έχει Σελήνη ή τον Ήλιο του (το ζώδιό του δηλαδή) στο ίδιο ζώδιο του Ζυγού, με τη Σελήνη στους Διδύμους και στον Υδροχόο. Αρμονική συμβίωση με Σελήνη στον Κριό, τον Λέοντα και τον Τοξότη.

ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ: Με κάποιον που έχει τη Σελήνη του στον Καρκίνο και στον Αιγόκερω.

Σελήνη στον Σκορπιό
Δύναμη, εξουσιαστικές τάσεις, ένταση, μεταμόρφωση, αναγέννηση, θεραπευτικές ικανότητες, αποτελεσματικότητα, ανάλυση, έρευνα.

Ίσως η πιο έντονη και μυστήρια Σελήνη, με τις περισσότερες εμμονές αλλά και ενδιαφέροντα. Έχει ισχυρό μαγνητισμό και μπορεί να αφιερωθεί σε έναν σκοπό για πολλά χρόνια. Το σεξ για όσους έχουν τη Σελήνη στον Σκορπιό είναι σημαντικό όχι τόσο για το πάθος αλλά γιατί μέσω αυτού μπορούν να έχουν τον έλεγχο του συντρόφου τους. Επίσης, είναι η μόνη διέξοδος για τα πραγματικά έντονα συναισθήματα τους που αν δεν βγουν με κάποιο τρόπο στην επιφάνεια μπορεί να δηλητηριάσουν το σώμα τους με ψυχοσωματικές ασθένειες. Δύσκολα εκφράζουν τα συναισθήματα τους από φόβο μήπως απορριφθούν και περιμένουν πάντα από τον άλλο την πρώτη κίνηση. Συνήθως εμπιστεύονται δύσκολα και ασφάλεια γι’αυτούς σημαίνει να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Η Σελήνη στον Σκορπιό μοιάζει με έναν οδοστρωτήρα όταν νιώσει ερεθισμένη συναισθηματικά. Είναι ατρόμητη και ανθεκτική στους αγώνες και μπορεί να αντλήσει από μέσα της ένα απίστευτα μεγάλο απόθεμα δύναμης το οποίο και διοχετεύει για να κατακτήσει το αντικείμενο του πόθου της. Οι ηδονές είναι σημαντικές για την ύπαρξή της.

Οι Συνδυασμοί της Σελήνης στον Σκορπιό

Με Σελήνη στον Κριό
Σαγηνεύει με τα θέλγητρα του αισθαντισμού την περιπετειώδη φύση της Σελήνης στον Κριό. Οι δύο τους θα αφεθούν στο πάθος και θα βουτήξουν στις απολαύσεις του. Ωστόσο, θα βρεθούν αντιμέτωποι, όταν η Σελήνη στον Κριό διεκδικήσει την ανεξαρτησία της και η Σελήνη στον Σκορπιό διεκδικήσει την κεκτημένη συναισθηματική «περιουσία» της. Παρά την ανταγωνιστική σχέση τους, παραμένει ένα παθιασμένο και ερωτικό ζευγάρι.

Με Σελήνη στον Ταύρο
Ενα ζευγάρι που ερωτικά εκφράζεται φλογερά με ατέλειωτες ώρες απόλαυσης. Ωστόσο, η αργή αλλά εργατική φύση της Σελήνης στον Ταύρο και η αντίστοιχη διεισδυτική και μυστηριώδης Σελήνη στον Σκορπιό είναι αρκετά πιθανό να μην καταφέρουν τελικά να βρουν κοινό πεδίο συναισθηματικής κάλυψης, πέρα από το γεγονός ότι αμφότεροι έχουν ανάγκη να κατέχει ο ένας τον άλλο και να ζουν άνετα και πλουσιοπάροχα.

Με Σελήνη στους Διδύμους
Η Σελήνη στους Διδύμους δεν αγαπά τις εντάσεις και τις φορτισμένες στιγμές, ακριβώς δηλαδή αυτά στα οποία διαπρέπει η Σελήνη στον Σκορπιό! Ωστόσο είναι πολύ πιθανό η Σελήνη στο Σκορπιό να ερωτευτεί παράφορα την κινητική, παιχνιδιάρικη προσωπικότητα της Σελήνης στους Διδύμους. Και αυτό, επειδή η τελευταία δεν μπορεί να εγγυηθεί ποτέ την αφοσίωση και την πίστη. Έτσι, γίνεται πραγματικά πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι μεταξύ τους.

Με Σελήνη στον Καρκίνο
Είναι εντυπωσιακο πόσες ώρες μπορεί αυτό το ζευγάρι να βρίσκεται μαζί σιωπηλά. Ακόμα και όταν είναι σιωπηλοί, «μιλούν» μεταξύ τους υπόγεια (με νεύματα, βλέμματα και κινήσεις...) και κρατιούνται μαζί επειδή είναι ασίγαστη η δίψα τους για ερωτισμό και τρυφερότητα. Είναι ένας αρκετά συμβατός συνδυασμός, αρκεί να μην προκριθεί η τάση για γκρίνια της Σελήνης στον Καρκίνο ή επίσης να μην τυφλώσει με ζήλια το βλέμμα της η Σελήνη στον Σκορπιό.

Με Σελήνη στον Λέοντα
Η Σελήνη στον Λέοντα διαθέτει εκείνη την απόλυτα αριστοκρατική γενναιοδωρία που κάνει τον σύντροφό της να νιώθει ζεστά και άνετα. Η Σελήνη στον Σκορπιό της το επιστρέφει με έντονα ερωτικά πάθη. Βέβαια, είναι πολύ πιθανόν να διεκδικήσουν και οι δύο για τον εαυτό τους το στέμμα της εξουσίας στη σχέση. Τελικά συμβιβάζονται, με το να ηγείται ο Λέων τη μέρα και ο Σκορπιός τη νύχτα. Έτσι παραμένουν ευχαριστημένοι και η σχέση τους αντέχει.

Με Σελήνη στην Παρθένο
Η Σελήνη στην Παρθένο εντυπωσιάζεται από την ερωτική ενέργεια της Σελήνης στον Σκορπιό και τη θαυμάζει απεριόριστα. Εκείνη όμως, δεν νιώθει άνετα με την πολύ λεπτομερή και αναλυτική διάθεση της Σελήνης στον Παρθένο. Όσο το πάθος είναι στην επιφάνεια, περνούν και οι δύο καλά. Μετά το πέρασμα του έρωτα, όμως, είναι αναγκαίο να διαπραγματευτούν τον χώρο που αναλογεί στον καθένα για να σώσουν τη σχέση τους.

Με Σελήνη στον Ζυγό
Η Σελήνη στον Ζυγό είναι ευγενική και κομψή και αυτό λειτουργεί ερεθιστικά στη Σελήνη στον Σκορπιό, που επιδίδεται σε έναν νικηφόρο αγώνα κατάκτησης του πρώτου. Όταν πια είναι σε θέση να απολαύσει το τρόπαιό του, αφήνεται να «διδαχθεί» από αυτό. Έτσι εκτιμά την αρμονία, την ισορροπία και την τέχνη, αρκεί κανένα από αυτά τα τρία στοιχεία της Σελήνης στον Ζυγό να μη διαταρράξουν την προσωπική ασφάλειά του.

Με Σελήνη στον Σκορπιό
Μια Σελήνη στον Σκορπιό απέναντι στον «καθρέφτη» της είναι ετοιμοπόλεμη και προκλητική. Δύο άνθρωποι με τη Σελήνη στον Σκορπιό έχουν μια ενστικτώδη ανάγκη να αγωνιστούν για την επικράτησή τους και να αποκτήσουν με κάθε τρόπο το ταίρι τους. Η πνευματική τους συνύπαρξη περνάει διαδρόμους του μυαλού μυστικούς για τον πολύ κόσμο. Η πολύ καλή και φυσική επαφή τους με το μεταφυσικό προεκτείνεται και στη σχέση τους.

Με Σελήνη στον Τοξότη
Η Σελήνη στον Τοξότη προκειμένου να μπορέσει να προσφέρει την ενεργητικότητά της στον σύντροφό της, έχει ανάγκη να νιώσει ότι γίνεται πάντα αποδεκτή η τάση απόδρασης που τη χαρακτηρίζει καθώς και η εμμονή της με την ανεξαρτησία. Σε περίπτωση που η Σελήνη στον Σκορπιό είναι διατεθειμένη να της προσφέρει αυτή την αίσθηση (ή την «ψευδαίσθηση») η σχέση κυλάει έντονα, παθιασμένα και ζωντανά.

Με Σελήνη στον Αιγόκερω
Η Σελήνη στον Αιγόκερω συγκινείται από την ικανότητα του άλλου να ανταποκρίνεται στις πρακτικές προκλήσεις της ζωής. Η Σελήνη στον Σκορπιό πρόθυμα μεταμορφώνεται σε αυτό που έχει ανάγκη η Σελήνη στον Αιγόκερω για να λειτουργήσει ερωτικά. Το σπίτι τους είναι πάντα σε κατάσταση αναδιαμόρφωσης, καθώς η Σελήνη στον Αιγόκερω θέλει να ανταποκρίνεται ο χώρος της στις ανάγκες που προκύπτουν την κάθε στιγμή.

Με Σελήνη στον Υδροχόο
Αντισυμβατικός και προοδευτικός, ο άνθρωπος με τη Σελήνη στον Υδροχόο δεν ξέρει πώς να εκδηλώνει τα συναισθήματά του. Αυτό δημιουργεί ανησυχία στον άνθρωπο με τη Σελήνη στον Σκορπιό, που «καίγεται» από την ανάγκη να νιώσει μοναδικός απέναντί του. Ο μόνιμος καημός του είναι ότι ποτέ δεν νιώθει ότι τον έχει εντελώς δικό του. πάντα αισθάνεται ότι του γλιστράει μέσα από τα χέρια. Ωστόσο, μεταξύ τους αναπτύσσονται βαθιοί δεσμοί.

Με Σελήνη στους Ιχθύς
Η ένταση μεταξύ τους ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Η Σελήνη στους Ιχθύς ζει στο οργασμιακό όνειρο που της δημιουργεί η Σελήνη στον Σκορπιό. Αντίστοιχα, εκείνη παθιάζεται και συγκινείται με την αβίαστη παράδοση της πρώτης. Συχνά, βέβαια, η μεταβλητότητα της Σελήνης στους Ιχθύς μπορεί να βάλει σε μπελάδες τον άνθρωπο με Σελήνη στο Σκορπιό. Είναι όμως τόσο βαθύ το συναίσθημα που η σχέση τους ανασαίνει και προχωράει.

Βαρόμετρο

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ: Κάποιον που έχει Σελήνη ή τον Ήλιο του (το ζώδιό του δηλαδή) στο ίδιο ζώδιο του Σκορπιού, με τη Σελήνη στον Καρκίνο και τους Ιχθύς. Αρμονική συμβίωση με σελήνη στον Ταύρο, στην Παρθένο και τον Αιγόκερω.

ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ: Με κάποιον που έχει τη Σελήνη του στον Λέοντα και τον Υδροχόο.

Σελήνη στον Τοξότη
Αισιοδοξία, ενθουσιασμός, ανησυχία πνεύματος, επέκταση, περιπέτεια, φιλοσοφική διάθεση, υπερβολή.

Μια από τις πιο αισιόδοξες και εύχαρες θέσεις της Σελήνης σε ολόκληρο τον ζωδιακό κύκλο. Η Σελήνη στον Τοξότη θεωρεί απαραίτητη στη ζωή τη γνώση. Χρειάζεται να «ξέρει», να έχει απαντήσεις σε όλα, γι’αυτό και δεν σταματά να ψάχνει. Με αίσθηση του χιούμορ και με γρήγορους και έντονους ρυθμούς στην καθημερινότητά της, αυτή η Σελήνη νιώθει στο φυσικό της περιβάλλον. Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν ή όταν βλέπει ότι δεν υπάρχει εφικτή διέξοδος, προτιμά να δραπετεύσει διοργανώνοντας ένα ταξίδι ώστε να ξαναβρεί τον ενθουσιασμό για τη ζωή... Στον γάμο, δεν αντέχει να δένεται στον βαθμό που να θεωρείται κτήμα του άλλου. Γι’αυτό χρειάζεται χώρο για να αναπνεύσει. Η ζωτικότητα και το πνεύμα της δεν την εγκαταλείπουν ποτέ, χαρίζοντάς της έναν αυτορρυθμιστικό μηχανισμό που δεν απολαμβάνουν άλλοι, εύκολα. Οι σχέσεις της είναι αεράτες και «απλωμένες». Θέλει δηλαδή να έχει έναν προσωπικό χώρο μέσα σε αυτές και να ξέρει ότι να υπάρχει μια ασφαλής απόσταση από τον σύντροφό της. Σε γενικές γραμμές, δεν αντέχει τις πολύ προσκολλημένες και ασφυκτικές επαφές.

Οι Συνδυασμοί της Σελήνης στον Τοξότη

Με Σελήνη στον Κριό
Λειτουργεί ερεθιστικά για τη Σελήνη στον Τοξότη. Υπάρχει αμοιβαία γοητεία που σύντομα μετεξελίσσεται σε ευγενή ανταγωνισμό. Ο Κριός προσπαθεί να πείσει τον Τοξότη ότι ο δικός του τρόπος είναι ο ενδεδειγμένος και το αντίστροφο. Η σχέση τους είναι δημιουργική, έχει όμως κάποιες εντάσεις. Συνήθως οι παρορμήσεις της Σελήνης στον Κριό αναστατώνουν την πιο ήπια και σοφή Σελήνη στον Τοξότη.

Με Σελήνη στον Ταύρο
Συνδυασμός πολύ ενδιαφέρων αν οι δύο τους να ξεπεράσουν τον ύφαλο των τελείως διαφορετικών απόψεων. Η Σελήνη στον Ταύρο συνήθως ενδίδει στις μεγάλες ιδεολογικές ρητορείες της Σελήνης στον Τοξότη, της δείχνει ότι τις αποδέχεται και τις συμμερίζεται μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει την πολυπόθητη επιθυμία της. Μόνο τότε η Σελήνη στον Τοξότη αφήνεται αφού δικαιολογήσει μέσα της τη μανία που έχει με τις ηδονές η Σελήνη στον Ταύρο.

Με Σελήνη στους Διδύμους
Η Σελήνη στον Τοξότη ανταποκρίνεται άμεσα στα ενθουσιώδη παιχνίδια της Σελήνης στους Διδύμους. Σύντομα, όμως, έρχονται στην επιφάνεια αυτά που τους χωρίζουν. Η Σελήνη στους Δίδυμους επεξεργάζεται τα πράγματα επιφανειακά. Η Σελήνη στον Τοξότη αναζητά τις ρίζες και την ουσία. Είναι ένα συμπληρωματικό ζευγάρι, αρκεί να έχουν απόλυτα συνειδητοποιήσει και να αποδέχονται και οι δύο ότι τα κίνητρά τους είναι διαφορετικά.

Με Σελήνη στον Καρκίνο
Η Σελήνη στον Καρκίνο προσπαθεί να αποδείξει στη Σελήνη στον Τοξότη ότι η πραγματική ευτυχία του βρίσκεται... μέσα στο σπίτι. Η δε Σελήνη στον Τοξότη θέλει να «αλλαξοπιστήσει» τη σπιτόγατα Σελήνη στον Καρκίνο και να τη βγάλει από το άνετο, απολαυστικό κουκούλι της, που είναι βέβαια ο χώρος του σπιτιού. Στα μέσα της διαδρομής συναντιούνται και το αποτέλεσμα είναι βαθιά συναισθήματα που δεν αλλοιώνονται εύκολα.

Με Σελήνη στον Λέοντα
Γοητευμένη από την ευφυή ζωτικότητα της Σελήνης στον Τοξότη, ορμάει κατά πάνω της διεκδικητικά και τη δελεάζει με την περηφάνεια, τη γενναιοδωρία και την ευγένεια. Στην προσπάθεια να την πείσει ότι είναι ιδανική γι’ αυτήν, η Σελήνη στον Τοξότη αντιδρά, όχι γιατί δεν το πιστεύει αλλά επειδή αυτή η στενή πολιορκία τη βρίσκει... «ιδεολογικά» αντίθετη! Αν ξεπεραστούν οι θεωρητικοί, κυρίως καβγάδες μεταξύ τους, αγαπιούνται βαθιά.

Με Σελήνη στην Παρθένο
Η Σελήνη στην Παρθένο αν νιώσει ότι αγαπιέται, είναι πρόθυμη να συγχωρήσει στη Σελήνη στον Τοξότη την ακατανόητη γι’ αυτήν εμμονή με τις ιδέες και τη θεωρία των πραγμάτων. Ωστόσο, αν νιώσει ότι η Σελήνη στον Τοξότη δεν τη συμπεριλαμβάνει στη μεγάλη αγκαλιά της, ξεκινά την έντονη κριτική και τον τονισμό των καθημερινών λεπτομερειών που μπορεί να την ενοχλούν. Πρόκειται για έναν δύσκολο συνδυασμό.

Με Σελήνη στον Ζυγό
Η Σελήνη στον Τοξότη δυσκολεύεται να αντισταθεί στα θέλγητρα της καλλιτεχνικής Σελήνης στον Ζυγό και προσπαθεί να τα εντάξει και αυτά στο γενικότερο πλέγμα της σκέψης του. Μόνον έτσι γίνεται τελικά να λειτουργήσει αυτό το ζευγάρι. Η Σελήνη στον Ζυγό, από την άλλη, γνωρίζει μια άλλη πλευρά της ζωής με τη Σελήνη στον Τοξότη δίπλα της, αυτήν που δεν θα είχε ευκαιρία να γνωρίσει διαφορετικά.

Με Σελήνη στον Σκορπιό
Η παθιασμένη σχέση που υπόσχεται αυτός ο συνδυασμός, έχει ένα εμπόδιο που μόνο αν ξεπεραστεί θα μπορέσει το ζευγάρι να απολαύσει την επαφή του. Η κτητικότητα της Σελήνης στον Σκορπιό είναι τεράστια. Και το αίσθημα της ανεξαρτησίας και της δικαιοσύνης της Σελήνης στον Τοξότη είναι επίσης αδιαπραγμάτευτο. Τελικά, η χημεία μεταξύ τους (μεγάλη και μοιραία) προκρίνεται συνήθως πάνω από τις όποιες διαφορές τους.

Με Σελήνη στον Τοξότη
Όταν δύο άνθρωποι που έχουν αμφότεροι, την Σελήνη στον Τοξότη βρεθούν και ταιριάξουν, περνούν ώρες ολόκληρες σε έναν άνετο ζεστό χώρο, πίνοντας κρασί και συζητώντας σε μια γλώσα που μόνο οι ίδιοι καταλαβαίνουν. Ο εσωτερικός κώδικάς τους, πλήρως συντονισμένος και η μοναδική αντίληψή τους για τον κόσμο εγγυάται μια πολύ ενδιαφέρουσα σχέση (αν και περισσότερο θεωρητική και σίγουρα πιο... τεμπέλικη).

Με Σελήνη στον Αιγόκερω
Η Σελήνη στον Τοξότη συλλέγει εμπειρίες και καταλήγει σε συμπεράσματα, πριν προχωρήσει στο κυνήγι της επόμενης εμπειρίας. Η Σελήνη στον Αιγόκερω παρέχει στη Σελήνη στον Τοξότη όλα εκείνα που η δεύτερη έπρεπε να ταξιδέψει για πολύ καιρό προκειμένου να τα αποκτήσει. Πειθαρχία και εργατικότητα. Μεθοδικότητα και ασφάλεια. Αν αυτοί οι δύο άνθρωποι είναι συνειδητοποιημένοι, η σχέση μεταξύ τους λειτουργεί ρολόι.

Με Σελήνη στον Υδροχόο
Η τάση για πρωτοτυπία και πρόοδο της Σελήνη στον Υδροχόο βρίσκει σύμμαχο στο πνεύμα της Σελήνης στον Τοξότη. Ωστόσο η συμβίωση και η καθημερινότητα έχει πολλές δυσκολίες, καθώς η τάση της Σελήνης στον Υδροχόο να ιεραρχεί τα πράγματα με συντηρητικό σύστημα και αντίστοιχα η τάση της Σελήνης στον Τοξότη να αποδομεί κάθε έννοια συντηρητισμού, μπορεί να φέρουν τα δύο άτομα σε έντονες συγκρούσεις.

Με Σελήνη στους Ιχθύς
Είναι σχεδόν σίγουρο οτι έχουν πολλά κοινά πέρα από τον μεταβλητό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα πράγματα. Η αγάπη και η τρυφερότητα είναι αδιαπραγμάτευτες. Όταν, όμως η Σελήνη στον Τοξότη συνειδητοποιήσει ότι η Σελήνη στους Ιχθύς δεν συμμερίζεται απόλυτα τον κόσμο της, νιώθει μοναξιά και αποστασιοποιείται. Είναι σημαντικό σε αυτή τη σχέση να συνειδητοποιούν οι δύο τη διαφορετικότητά τους.

Βαρόμετρο

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ: Με κάποιον που έχει Σελήνη ή τον Ήλιο του (το ζώδιό του δηλαδή) στο ίδιο ζώδιο του Τοξότη, με τη Σελήνη στον Κριό και τον Λέοντα. Αρμονική συμβίωση με σελήνη στους Διδύμους, στον Ζυγό και στον Υδροχόο.

ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ:Με κάποιον που έχει τη Σελήνη του στην Παρθένο και τους Ιχθύς.

Σελήνη στον Αιγόκερω
Ικανότητα, οργανωτικότητα, φιλοδοξία, σοβαρότητα, πειθαρχία, εργατικότητα, μελαγχολία, επιτυχία.

Μια Σελήνη με εξαιρετική φιλοδοξία, ιδιαίτερα στον επαγγελματικό τομέα, με τεράστια αποθέματα υπομονής, δύναμης και οργανωτικότητας, που συνήθως δίνει στον άνθρωπο όσο μεγαλώνει τη δυνατότητα να επιτύχει τους στόχους του. Μολονότι αυτή η Σελήνη φημίζεται για τις δυσκολίες στην παιδική και εφηβική ηλικία του ατόμου και τα πολλά «πρέπει» που το κατακλύζουν, καταφέρνει να κρατά την αξιοπρέπεια, το ήθος και την καλοσύνη. Είναι πάντως μία από τις θέσεις της Σελήνης που φημίζονται για την τεράστια αίσθηση ανασφάλειας που δίνουν στο άτομο. Γι’αυτό οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να αποκτήσουν υλικά αγαθά ώστε να εξασφαλίσουν τη ζωή τους σε μεγαλύτερη ηλικία. Μάλιστα, σε αυτήν τους την προσπάθεια μπορεί να χάνουν τις απλές μικρές χαρές της ζωής, επενδύοντας μόνο στο μέλλον και αγνοώντας το παρόν. Σοβαροί και πιστοί στις σχέσεις και στον γάμο, οι άνθρωποι με τη Σελήνη στον Αιγόκερω δύσκολα εξαρτώνται από τους άλλους, αλλά εύκολα κάνουν τους άλλους να εξαρτηθούν από εκείνους. Αυτό που έχει μεγάλη ευκολία να προσφέρει η Σελήνη στον Αιγόκερω είναι η αίσθηση της φροντίδας και της στοργής.

Οι Συνδυασμοί της Σελήνης στον Αιγόκερω

Με Σελήνη στον Κριό
Η Σελήνη στον Αιγόκερω έχει μια φυσική συστολή απέναντι στα ερεθίσματα που δέχεται. Προτιμά να κάνει κινήσεις που «απαντούν» σε μια πρωτοβουλία, παρά να εκφράζεται με λόγια. Η ορμητική Σελήνη στον Κριό μπαίνει σαν σίφουνας και αναστατώνει τις ισορροπίες της, διεκδικόντας κομμάτια από το «άβατο» της ψυχής της. Όταν η Σελήνη στον Αιγόκερω πειστεί για την ειλικρίνεια των προθέσεων της, θα δεχτεί να της προσφέρει την απαραίτητη αγάπη.

Με Σελήνη στον Ταύρο
Αρχικά, η Σελήνη στον Ταύρο απορεί με την πειθαρχημένη, αγέλαστη σοβαρότητα της Σελήνης στον Αιγόκερω και εντυπωσιάζεται με το γεγονός ότι δεν δελεάζεται εύκολα με ηδονές και απολαύσεις. Η Σελήνη στον Αιγόκερω έχει ανάγκη να πειστεί ότι μια απόλαυση είναι αποτέλεσμα προσπαθειών. Γι’ αυτό και τελικά ενδίδει στη Σελήνη στον Ταύρο, η οποία επιδίδεται σε έναν αγώνα πολιορκίας, προκειμένου να συνάψει σχέση μαζί της.

Με Σελήνη στους Διδύμους
Υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα ανάμεσα σε αυτές τις δύο θέσεις της Σελήνης. Η Σελήνη στους Διδύμους ανακαλύπτει έκπληκτη ότι οι τρόποι γοητείας της δεν μετράνε στη Σελήνη στον Αιγόκερω. Το σοκ αυτό δημιουργεί τραύμα στην παιχνιδιάρικη Σελήνη στους Διδύμους. Η πτυχή μέσα στην οποία τρυπώνει ο άνθρωπος με τη Σελήνη στους Διδύμους είναι το αίσθημα της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας που πάντα έχει η Σελήνη στον Αιγόκερω.

Με Σελήνη στον Καρκίνο
Δύο εκ διαμετρου αντίθετες θέσεις, δίνουν μια πολύ ενδιαφέρουσα συμπληρωματική σχέση. Η Σελήνη στον Καρκίνο, μέσα στη δίψα της να προσφέρει τρυφερότητα, ξεχνά ότι πρέπει να ανταποκρίνεται με τον ίδιο ζήλο και στην πρακτική πλευρά της ζωής. Η Σελήνη στον Αιγόκερω, από την άλλη, είναι το μόνο που δεν ξεχνάει! Αν τα διαφορετικά αιτήματα συνατηθούν στα μισά, το ζευγάρι βιώνει μια πραγματική ερωτική και συντροφική ολοκλήρωση.

Με Σελήνη στον Λέοντα

Ο συνδυασμός αυτός έχει μια δυσκολία στο να λειτουργήσει αρχικά. Η γενναιοδωρία και η ασίγαστη ανάγκη για αυτοέκφραση της Σελήνης στον Λέοντα είναι εντελώς διαφορετική από την αυτοσυγκράτηση και την ελαφρώς ενοχική αίσθηση που δημιουργεί η Σελήνη στον Αιγόκερω. Τα αισθήματα αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ δύο ανθρώπων με αυτές τις θέσεις μπορούν να δημιουργήσουν μια σχέση ζεστή και προστατευτική.

Με Σελήνη στην Παρθένο

Η υπομονή και η αργή, διστακτική εξέλιξη της σχέσης αυτής είναι τελικά προς καλό και των δύο. Η Σελήνη στην Παρθένο με την αναλυτική μανία της και τη σημασία στη λεπτομέρεια εξετάζει από κάθε πλευρά τις παρορμήσεις της Σελήνης στον Αιγόκερω. Εκείνη δε, εξομαλύνει κάθε πρόβλημα στη σχέση της με το να... δουλεύει παραπάνω. Προκομένος και αποδοτικός συνδυασμός που χαίρεται τα επιτεύγματά του και στα ερωτικά.

Με Σελήνη στον Ζυγό
Ο ρομαντισμός της Σελήνης στο Ζυγό έχει να κάνει κυρίως με την καλλιτεχνική τάξη στο περιβάλλον του και την αρμονία μέσα του. Η Σελήνη στον Αιγόκερω έχει ανάγκη αυτήν τη μακαριότητα με την οποία η Σελήνη στον Ζυγό, αντιμετωπίζει τον κόσμο και προσπαθεί λίγο αδέξια αρχικά, να την προσεγγίσει. Ο συνδυασμός αυτός δίνει σχέσεις που «ψήνονται» με προστριβές αλλά μοιραία καταλήγουν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου.

Με Σελήνη στον Σκορπιό
Αυτό που ερεθίζει την ερωτική Σελήνη στον Σκορπιό είναι το ότι διεισδύοντας στον ψυχισμό της Σελήνης στον Αιγόκερω διακρίνει την ανάγκη της για αγάπη και εξασφάλιση, δύο στοιχεία που διαθέτει και αυτή. Ο αγώνας να της προσφέρει όσα έχει ανάγκη η Σελήνη στον Σκορπιό είναι όχι ιδιαίτερα εύκολος. Η επιμονή, η ερωτική προθυμία και η αίσθηση της προσφοράς είναι τα όπλα της Σελήνης στον Σκορπιό. Και ποτέ δεν χάνουν.

Με Σελήνη στον Τοξότη
Η Σελήνη στον Αιγόκερω αντλεί μεγάλη ευχαρίστηση όταν κατακτά μια Σελήνη στον Τοξότη, όχι τόσο επειδή είναι δύσκολο να κατακτηθεί, όσο επειδή νιώθει ότι πραγματοποιεί μια... νίκη! Συγκεκριμένα, νικάει την ανάγκη της Σελήνης στον Τοξότη για ανεξαρτησία, αποδεικνύοντας ότι «καλή είναι η θεωρία, αλλά κανένας και ποτέ δεν είπε όχι σε μερικά σταθερά υλικά αγαθά που προσφέρουν την ευημερία και την καλοπέραση».

Με Σελήνη στον Αιγόκερω
Αυτός ο προκομένος συνδυασμός μπορεί να αναλωθεί σε ένα παιχνίδι δημιουργικού ανταγωνισμού. Είναι τόσο βαθιά η κατανόηση και η πίστη του ενός στον άλλον, που θεωρείται δεδομένη. Έτσι, νιώθουν ελεύθεροι να αποδείξουν ο ένας στον άλλον πόσο πολλά πράγματα κάνουν, πόσες θυσίες και πόσο σκληρά κατακτούν την καθημερινότητα, που... μπορεί να ξεχάσουν να πουν ακόμα και τα βασικά μεταξύ τους, όπως ας πούμε, ότι αγαπιούνται.

Με Σελήνη στον Υδροχόο
Η Σελήνη στον Υδροχόο δεν μπορεί εύκολα να χωρέσει στους συναισθηματικούς περιορισμούς της Σελήνης στον Αιγόκερω. Ο δρόμος μεταξύ τους είναι δύσβατος. Η Σελήνη στον Υδροχόο ακούγεται λίγο ακατανόητη και παραπάνω φιλάρεσκη και εγωιστική από όσο θα ήθελε η σεμνή, ολιγόλογη Σελήνη στον Αιγόκερω. Ωστόσο, οι παρορμήσεις της δεύτερης, όταν συμβαίνουν, δίνουν δύναμη και κουράγιο στη Σελήνη στον Υδροχόο.

Με Σελήνη στους Ιχθύς
Η Σελήνη στον Αιγόκερω γίνεται γρήγορα η «μαμά» της σχέσης, καθώς νιώθει την ανάγκη να προστατέψει την ρομαντική και άστατη Σελήνη στους Ιχθύς. Αν μαλακώσει την αυστηρή εικόνα της, θα νιώσει έναν πλούσιο κόσμο γύρω της, αυτόν που προτείνει όλο αισθησιασμό η Σελήνη στους Ιχθύς. Δύσκολα μια τέτοια σχέση μπορεί να έχει ένα ξαφνικό τέλος. Συνήθως «κουβαλούν» ο ένας τον άλλο για πολλά χρόνια, ακόμα κι αν δεν έχουν πια σχέση μεταξύ τους.

Βαρόμετρο

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ: Με κάποιον που έχει Σελήνη ή τον Ήλιο του (το ζώδιό του δηλαδή) στο ίδιο ζώδιο του Αιγόκερω, με τη Σελήνη στον Ταύρο και την Παρθένο. Αρμονική συμβίωση με Σελήνη στον Καρκίνο, στον Σκορπιό και τους Ιχθύς.

ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ: Με κάποιον που έχει τη Σελήνη του στον Ζυγό και στον Κριό.

Σελήνη στον Υδροχόο
Επανάσταση, εκκεντρικότητα, τεχνολογία, χαρισματικότητα, ανεξαρτησία, απομόνωση, απρόβλεπτος χαρακτήρας.

Ακόμη και οι πιο συνηθισμένοι άνθρωποι, με αυτήν τη Σελήνη στο ωροσκόπιο τους, έχουν μέσα τους έναν βαθμό εκκεντρικότητας, διαφορετικότητας από τους άλλους που το δείχνουν με τον τρόπο ζωής τους, τα ενδιαφέροντα, το επάγγελμά τους ή τον τρόπο που συμπεριφέρονται. Οι περισσότεροι είναι επαναστάτες χωρίς αιτία και μάλιστα αυτή η Σελήνη φημίζεται και για τις σεξουαλικές της παρεκλίσεις... Είναι λογικοί και έχουν τεράστια αίσθηση της δικαιοσύνης και της ισότητας των ανθρώπων. Τα συναισθήματα δεν τους λένε τίποτε, αν δεν συνοδεύονται κι από αλήθεια και «τετράγωνες» εξηγήσεις. Είναι ιδιαίτερα απόβλεπτοι και αν καταπιέζονται δεν θα μείνουν σε μια δουλειά, μια σχέση ή ένα γάμο όσο κι αν δείχνουν επιφανειακά ότι υπομένουν. Όσο η Σελήνη στον Υδροχόο προτάσσει την τετράγωνη λογική και την ιεραρχία ως κριτήριο προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα πάντα, άλλο τόσο μέσα της γιγαντώνει το αίσθημα της μοναξιάς της. Συνήθως οι άνθρωποι με τη Σελήνη στον Υδροχόο φαίνονται μέσα στο πλήθος από μια ζωντάνια που έχουν και ένα αέρινο τόνο στην ομιλία και στις αισθητικές επιλογές τους.

Οι Συνδυασμοί της Σελήνης στον Υδροχόο

Με Σελήνη στον Κριό
Η Σελήνη στον Κριό μπαίνει ορμητικά στη ζωή της Σελήνης στον Υδροχόο και διεκδικεί κυριολεκτικά τα πάντα. Από την άλλη, η Σελήνη στον Υδροχόο δέχεται πρόθυμα να δώσει τα πάντα, αρκεί να μην ξεχνάει η Σελήνη στον Κριό... «ποιος φοράει τα παντελόνια» σε αυτήν τη σχέση. Η Σελήνη στον Υδροχόο έχει ανάγκη να νιώθει ότι όλα συμβαίνουν στη «δική της αυλή», όπου πιστεύει ότι προσφέρει όλα όσα έχει ανάγκη ο σύντροφός της.

Με Σελήνη στον Ταύρο
Συνδυασμός που μπορεί να δώσει μια βαθιά, αμοιβαία σχέση που βασίζεται πολύ στην αλληλοεκτίμηση και τον σεβασμό. Ερωτικά περιπετειώδης και πολύ βαθιά συναισθηματική, αυτή η σχέση είναι με κάποιο τρόπο μοιραία και βασίζεται στα «γαλόνια» που της έχουν φορέσει οι δυσκολίες της στην πορεία της. Η Σελήνη στον Ταύρο αποτελεί πηγή ασφάλειας και μόνιμης άντλησης αυτοπεποίθησης για τη Σελήνη στον Υδροχόο.

Με Σελήνη στους Διδύμους
Αέρινος ο συνδυασμός, διαπνέεται από την ανάγκη για συναρπαστικές εκπλήξεις στην καθημερινότητα. Είναι ένα ρομαντικό ζευγάρι, με έναν δικό του τρόπο. Αντιλαμβάνονται τον έρωτα πάντα σε συνάρτηση με το περιβάλλον και μπορεί να επιδοθούν σε ένα τόσο παρατεταμένο φλερτ που όταν τελικά φτάσει η ώρα να πραγματωθεί... έχουν ξεχάσει γιατί ξεκίνησαν. Μπορούν να γίνουν πολύ καλοί φίλοι με αμοιβαία κατανόηση και κοινά ενδιαφέροντα.

Με Σελήνη στον Καρκίνο
Η Σελήνη στον Καρκίνο θέλει να περνά πολλές ώρες στο σπίτι. Κινητοποιείται πολύ έντονα από το σοφό πνεύμα της Σελήνης στον Υδροχόο και επιδίδεται σε ένα αγωνιώδες κυνήγι τρυφερότητάς, το οποίο τελικά αποφέρει αυτά που επιθυμεί, όταν την πείσει ότι αξίζει την αγκαλιά της. Είναι ένας συνδυασμός παρατηρημένος σε πολλά ζευγάρια και μάλιστα δίνει ασυνήθιστες σχέσεις, όπως ας πούμε ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών ή πολιτισμών.

Με Σελήνη στον Λέοντα
Εξαιρετικός συνδυασμός, πολύ αποδοτικός και ιδιαίτερος. Η Σελήνη στον Υδροχόο συναρπάζεται από την αστραφτερή Σελήνη στον Λέοντα και νιώθει ιδιαίτερα πετυχημένη όταν καταφέρνει να τη γοητεύσει. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι θεωρούν περιττό να ομολογήσουν με λόγια τα αισθήματά τους. Συχνά υπάρχουν ανταγωνισμοί, αλλά ευτυχώς είναι πάντα βασισμένοι σε έναν γερό άξονα αγάπης και κατανόησης.

Με Σελήνη στην Παρθένο
Ο έρωτας ανάμεσα στους δύο αυτούς ανθρώπους είναι εντυπωσιακός και εκφράζεται πολύ περίεργα. Επειδή η σχέση τους δεν είναι βασισμένη σε συμβατικές δομές έχει και μια πολύ διαφορετική εικόνα προς το κοινωνικό περιβάλλον. Όταν λειτουργεί η χημεία τους απρόσκοπτα, το άτομο με τη Σελήνη στην Παρθένο νιώθει ευτυχισμένο που «υπηρετεί» με δόξα και τιμή το άτομο με τη Σελήνη στον Υδροχόο.

Με Σελήνη στον Ζυγό
Οι συγκρούσεις και η δυσαρέσκεια ανάμεσα στους δύο αυτούς ανθρώπους είναι έντονες αλλά δεν έχουν βάθος. Συνήθως ξεκινούν από την τάση της Σελήνης στον Ζυγό να μην εκτίθεται σε καμία δυσαρμονία. Η Σελήνη στην Παρθένο, όμως, δεν διστάζει να τα φέρει όλα άνω-κάτω (για να τα συμμαζέψει όλα αμέσως μετά, όμως) προκειμένου να επιτύχει τους ποικίλους και ταυτόχρονους πρακτικούς σκοπούς της.

Με Σελήνη στον Σκορπιό
Η διεισδυτικότητα της Σελήνης στον Σκορπιό λειτουργεί σαν... αφροδισιακό για τη Σελήνη στον Υδροχόο, ο οποίος συναρπάζεται από την ιδέα και μόνο ότι κάποιος άλλος θέλει να διερευνήσει τόσο βαθιά στα συναισθηματικά εσώψυχά του. Τα αισθήματα που αναβλύζουν και από τις δύο μεριές είναι τόσο έντονα που οι όποιες δυσκολίες εμφανιστούν σε αυτήν τη σχέση συνήθως ξεπερνιούνται μάλλον εύκολα.

Με Σελήνη στον Τοξότη
Η ανεξαρτησία και η ιδεαλιστική θεώρηση της ζωής και του κόσμου αποτελούν κοινά γνωρίσματα ανάμεσα στη Σελήνη στον Τοξότη και τη Σελήνη στον Υδροχόο. Εγκεφαλικοί και οι δύο, έχουν αίτημα τη συμφωνία στο επίπεδο των ιδεών και της νόησης. Ο συνδυασμός αυτός δίνει τις δυνατές φιλίες και τις σχέσεις που διαρκούν μέσα στο χρόνο. Η εκτίμηση και ο σεβασμός μεταξύ τους δεν φθείρονται με τίποτα.

Με Σελήνη στον Αιγόκερω
Η υλική ασφάλεια αποτελεί σημαντικό αίτημά της Σελήνης στον Αιγόκερω και το βασικό λόγο διαφωνίας της με τη Σελήνη στον Υδροχόο. Όταν όμως υπάρχει ερωτικό πάθος ανάμεσά τους, νιώθει ικανή να κάνει πράγματα που δεν έχει ξανακάνει στη ζωή της. Και αυτό είναι που εκτιμά βαθιά η Σελήνη στον Υδροχόο. Ένας συνδυασμός που δύσκολα σπάει και δίνει πολλές φορές σχέσεις που είναι διακεκριμένες κοινωνικά και απολαμβάνουν στάτους.

Με Σελήνη στον Υδροχόο
Η ανεξαρτησία είναι ένα κοινό αίτημα και ίσως είναι αυτή που τους... δένει! Συχνά μάλιστα σε σημείο εξάρτησης, επειδή νιώθουν ο ένας για τον άλλο την κατανόηση που δύσκολα μπορούν να απολαύσουν με άλλους συνδυασμούς. Είναι τόσο μεγάλη η αγάπη που νιώθει ο ένας για τον άλλον, που θα έφτανε σε σημείο αυτοθυσίας. Οι πιθανοί ανταγωνισμοί μεταξύ τους, συμβαίνουν μόνο για να επιβεβαιωθούν και να εκτονωθούν.

Με Σελήνη στους Ιχθύς
Η τόσο άπιαστη και ταυτόχρονα γοητευτική αίσθηση της Σελήνης στον Υδροχόο αφήνει πάντα μια γεύση μελαγχολίας ή αγωνίας στη Σελήνη στους Ιχθύς η οποία πριν και πάνω απ’ όλα, θέλει να νιώθει εξασφαλισμένη συναισθηματικά. Αυτή βέβαια, η μόνιμη απορία της Σελήνης στους Ιχθύς λειτουργεί πάνω της και ως αφροδισιακό. Είναι η πρόκληση της κατάκτησης που την κάνει να μην αποσύρει τις «επενδύσεις» της σε αγάπη από τη Σελήνη στον Υδροχόο.

Βαρόμετρο

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ: Κάποιον που έχει Σελήνη ή τον Ήλιο του (το ζώδιό του δηλαδή) στο ίδιο ζώδιο του Υδροχόου, με τη Σελήνη στον Ζυγό και τους Διδύμους. Αρμονική συμβίωση με Σελήνη στον Κριό, στον Λέοντα και τον Τοξότη.

ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ: Με κάποιον που έχει τη Σελήνη του στον Ταύρο και τον Σκορπιό.

Σελήνη στους Ιχθύς
Δημιουργικότητα, πνευματικότητα, έντονος ψυχισμός, ευαισθησία, συμπάθεια, όνειρο, φαντασία, ποίηση, τάσεις φυγής.

Μια από τις πιο ευαίσθητες αλλά και διαισθητικές θέσεις της Σελήνης στον ζωδιακό, που δίνει στον άνθρωπο δημιουργικά ταλέντα, πλούσια φαντασία και ψυχικό κόσμο, αλλά και λίγη σχέση με τον ρεαλισμό. Οι άνθρωποι με αυτήν τη Σελήνη ενδιαφέρονται για το μυστικό, το μυστήριο, τη μεταφυσική και την τέχνη, κυρίως τη μουσική. Για να αποφύγουν ,ότι τους δυσκολεύει και τους πονά συνήθως έχουν έξεις (αλκόολ, κάπνισμα, ναρκωτικά, φαγητό κ.λπ.). Γενικώς δεν τους ενδιαφέρει να έχουν τις βάσεις και το μοντέλο σπιτιού που ονειρεύεται μια άλλη σελήνη και προτιμούν να επενδύουν στις σχέσεις παρά στην ύλη. Η Σελήνη στους Ιχθύς είναι η πιο συμπονετική από όλες τις άλλες θέσεις της Σελήνης. Κάνει τον άνθρωπο να έχει διάπλατα ανοιχτές τις αισθήσεις του για να δεχθεί όποιο ερέθισμα έχει να του στείλει ο άλλος και να το αξιολογήσει, πάντα σύμφωνα με το πώς αρμόζει στη στιγμή. Πολλοί καλλιτέχνες με τη Σελήνη στους Ιχθύς είναι αυτοί που διαπρέπουν και μάλιστα γρήγορα στον χώρο τους. Οι ηθοποιοί π.χ. με Σελήνη στους Ιχθύς μαθαίνουν τόσο γρήγορα τον χαρακτήρα του ρόλου τους που νομίζεις ότι τον είχαν πάντα μέσα τους!

Οι Συνδυασμοί της Σελήνης στους Ιχθύς

Με Σελήνη στον Κριό
Η Σελήνη στους Ιχθύς συνειδητοποιεί πόση ανάγκη έχει την παρορμητική φύση της Σελήνης στον Κριό, μόνον όταν εισχωρήσει αδιαπραγμάτευτα στη ζωή της! Ανακαλύπτει πόσο σημαντικό είναι να ξοδεύεις ενέργεια μόνο και μόνο για να απολαύσεις τα συναισθηματικά αγαθά που κατέκτησες. Δύσκολα μπορούν να συννενοηθούν με λόγια, αντίθετα, όταν το πάθος έχει τον πρώτο λόγο, ανακαλύπτουν και μια επικοινωνιακή γλώσα που δεν μεταφέρεται σε λέξεις.

Με Σελήνη στον Ταύρο
Ερωτικός και ενδιαφέρων συνδυασμός, με αμοιβαία έλξη και αστείρευτο πάθος. Η Σελήνη στον Ταύρο νιώθει υπέροχα, απολαμβάνοντας το σεξ, ενώ η Σελήνη στους Ιχθύς επίσης νιώθει ονειρικά, απολαμβάνοντας τον έρωτα. Ωστόσο, στην καθημερινότητά τους, η Σελήνη στον Ταύρο δεν βρίσκεται πάντα σύμφωνη με τις ψυχολογικές μεταπτώσεις της Σελήνης στους Ιχθύς. Αυτό όμως παρακάμπεται όσο το πάθος είναι ζωντανό.

Με Σελήνη στους Διδύμους
Ενας πολύ ενδιαφέρων συνδυασμός, όχι τόσο επειδή είναι πολύ συμβατοί οι δύο άνθρωποι που τον αποτελούν, όσο επειδή είναι και οι δύο πάρα πολύ ευμετάβλητοι στις διαθέσεις τους. Είναι πολύ πιθανόν, οι δύο τους να γίνουν ένα εκκεντρικό ζευγάρι με πολύ στενή σχέση με την τέχνη και τον κόσμο της showbiz. Η Σελήνη στους Ιχθύς είναι αυτή που παράγει καλλιτεχνικό έργο και η Σελήνη στους Διδύμους αυτή που το επικοινωνεί στο ευρύ κοινό.

Με Σελήνη στον Καρκίνο
Η μητρική φύση της Σελήνης στον Καρκίνο πρέπει πάση θυσία να προστατέψει από τους κινδύνους του πραγματικού κόσμου την εύθραυστη φύση της Σελήνη στους Ιχθύς. Στο σπίτι τους, όλα αποπνέουν την αισθαντική φύση αυτού του συνδυασμού. Οι χαμηλοί φωτισμοί, τα διακριτικά αρώματα στο χώρο, οι απαλές υφές και τα σχέδια των υφασμάτων. Η Σελήνη στους Ιχθύς, από την άλλη, θεωρεί φυσιολογικές τις σιωπές της Σελήνης στον Καρκίνο.

Με Σελήνη στον Λέοντα
Οταν η Σελήνη στον Λέοντα νιώθει δύναμη και αυτοπεποίθηση, η Σελήνη στους Ιχθύς δεν βρίσκει πολλά συναισθηματικά κίνητρα να απλώσει την τρυφερότητά της. Όταν όμως η Σελήνη στον Λέοντα νιώθει μελαγχολική, η Σελήνη στους Ιχθύς οπλίζεται με τεράστια αποθέματα συναισθηματικής προσφοράς και βρίσκει κίνητρο να τη «θεραπεύσει». Αυτή η σχέση βασίζεται στην τρυφερότητα και γεφυρώνει τις μεγάλες διαφορές με την αγάπη και την πίστη.

Με Σελήνη στην Παρθένο
Ένας αντιθετικός συνδυασμός που μπορεί όμως να οδηγήσει στην ολοκλήρωση. Υπάρχει βαθιά αφοσίωση και αντλούν και οι δύο χαρά από το γεγονός ότι γνωρίζουν πως δένονται με έναν πολύ γερό κρίκο, που λέγεται αγάπη. Είναι το ζευγάρι που βρίσκεται πάντα εκεί ο ένας για τον άλλον. Αυτοθυσιάζονται χωρίς να το σκεφτούν και έπειτα από ένα σημείο δεν νιώθει την ατομικότητά του ο καθένας. Αντιλαμβάνονται τα υλικά αγαθά ως κοινά.

Με Σελήνη στον Ζυγό
Το ερωτικό παιχνίδι είναι γεμάτο εκπλήξεις και παιχνίδια, ειδικά από την πλευρά της Σελήνης στον Ζυγό, που νιώθει την ανάγκη να συντονιστεί με την καλλιτεχνική φύση της Σελήνης στους Ιχθύς. Οι δισταγμοί που μπορεί να παρουσιάσει είναι επιφανειακοί. Δύσκολα σπάει ο δεσμός ανάμεσα τους. Η Σελήνη στους Ιχθύς από τη στιγμή που θα νιώσει τις ανάγκες της Σελήνης στον Ζυγό, θα προσφέρει τα πάντα στον βωμό της ευημερίας τους.

Με Σελήνη στον Σκορπιό
Η Σελήνη στον Σκορπιό πολιορκεί τη Σελήνη στους Ιχθύς μέχρι να βεβαιωθεί πανηγυρικά ότι είναι δική της. Όταν συμβεί αυτό, η Σελήνη στους Ιχθύς σπάνια θα παραδοθεί ξανά σε άλλον άνθρωπο, καθώς βιώνει ότι δεν έχει ανάγκη τίποτα άλλο. Ο συνδυασμός αυτός αφήνει ελάχιστα περιθώρια στο περιβάλλον του να καταλάβει την ένταση και το μέγεθος των αισθημάτων. Το ξέρουν και το ζουν μόνον οι δυο τους.

Με Σελήνη στον Τοξότη
Η γοητεία της Σελήνης στον Τοξότη έχει να κάνει με την εγγενή σοφία της, με την απλόχερη προσφορά της σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Η Σελήνη στους Ιχθύς μπαίνει στη ζωή της και την πλημμυρίζει με πρωτόγνωρα συναισθήματα. Απολαμβάνει την περιποίηση της και συγκινείται με το πόσο πολύ μπορεί να κινητοποιήσει μια ψυχή, η αγάπη. Παρόλα αυτά ο συνδυασμός σε μια μακρόχρονη σχέση δεν είναι εύκολος.

Με Σελήνη στον Αιγόκερω
Τα πολύ μεγάλα αποθέματα ζωτικότητας και ενός καθήκοντος που βρίσκεται μονίμως ως υποχρέωση μέσα στον άνθρωπο με τη Σελήνη στον Αιγόκερω κινητοποιούν συναισθηματικά τη Σελήνη στους Ιχθύς και τη φέρνουν αντιμέτωπη με την πραγματική ζωή. Βέβαια, αυτή η επαφή με το πρόσωπο της πραγματικότητας φιλτράρεται μέσα από την προστατευτικότητα της Σελήνης στον Αιγόκερω και την υλική εξασφάλιση που προσφέρει.

Με Σελήνη στον Υδροχόο
Συμπαγής συνδυασμός ανάμεσα στη λογική και την ευαισθησία. Η Σελήνη στον Υδροχόο πέρνει κουράγιο απο τη δυνατή συναισθηματική αγκαλιά της Σελήνης στους Ιχθύς, η οποία νιώθει δέος και θαυμασμό για την πληθωρική νοητικότητα της Σελήνης στον Υδροχόο. Τα προβλήματα που ανακύπτουν έχουν να κάνουν με τις ψυχολογικές μεταπτώσεις της Σελήνης στους Ιχθύς. Η σταθερότητα του άλλου ανθρώπου, όμως, τελικά ισορροπεί την κατάσταση.

Με Σελήνη στους Ιχθύς
Ένας συνδυασμός που αποτελείται από δύο πολύ διαισθητικές και ευαίσθητες θέσεις της Σελήνης, δεν μπορεί παρά να «πλέει» στα νερά που δημιουργεί ο κόσμος του φανταστικού. Παρά τον χαοτικό και χωρίς μέθοδο τρόπο που σκέφτονται, έχουν μια καταπληκτική συνάφεια στην αντίληψή τους, που τους δένει για πάντα, ακόμα και όταν βρίσκονται κάπου χωριστά. Τίποτα δεν φαντάζει αρκετά παράδοξο για τον κόσμο τους.

Βαρόμετρο

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ: Με κάποιον που έχει Σελήνη ή τον Ήλιο του (το ζώδιό του δηλαδή) στο ίδιο ζώδιο των Ιχθύων, με τη Σελήνη στον Καρκίνο και τον Σκορπιό. Αρμονική συμβίωση με Σελήνη στον Ταύρο, στην Παρθένο και στον Αιγόκερω.

ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ: Με κάποιον που έχει τη Σελήνη του στον Τοξότη και τους Διδύμους.

Πηγή: Astra &Orama