Πώς σε επηρεάζει η Νέα Σελήνη στον Κριό που συμβαίνει σήμερα;

06.04.2016
Aπό όλες τις Σελήνες, η Σελήνη στον Κριό στις 7 Απριλίου 2016, είναι η πιο απλή, η πιο ειλικρινής και η πιο συναισθηματικά άμεση. Είναι αποφασισμένη και ανυποχώρητη όταν ενθουσιάζεται, αλλά αδιάφορη όταν χάσει τον ενθουσιασμό της.

Προσανατολισμένη στη δράση, ανυπόμονη και εκρηκτική πολλές φορές, έχει έναν φόβο: τον φόβο της πλήξης. Χρειάζεται πάντα μια πρόκληση. Ποια είναι λοιπόν η δική σας πρόκληση; Τι ανυπομονείτε να καταφέρετε; Ποιο είναι το στοίχημα του Τώρα σας; Αυτή η Νέα Σελήνη εισβάλλει ορμητική, ανήσυχη, έτοιμη.

Η Σύνοδός της με τον Ουρανό προσθέτει ότι κάθε επιδίωξη, επιθυμία, στόχος έχουν τη μορφή του κατεπείγοντος. Θέλω ό,τι θέλω και το θέλω τώρα. Και σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα, μεταμορφώνει την ανάγκη να τα καταφέρουμε σε εμμονή και μανία. Μπορεί να ακούγονται σε μια πρώτη ματιά εύκολες και ευκταίες αυτές οι όψεις -είναι υπέροχο να υπάρχει δύναμη, πάθος και αποφασιστικότητα στο κυνήγι του στόχου-, αλλά επειδή δεν ζούμε σε ένα κοινωνικό κενό, αφού δεν είμαστε μόνοι χρειάζεται να έχουμε κατά νου τις λακκούβες. Και ποιες είναι οι λακκούβες;

Το ότι η επιθυμία μου ενδέχεται να εξαρτάται από άλλους, το γεγονός ότι τα θέλω μου συχνά κοντράρονται με τα θέλω των άλλων, το ότι η φόρα που έχω αναχαιτίζεται, ή ακόμα περισσότερο το ενδεχόμενο η εξέλιξή μου να έρχεται σε αντίθεση με την ασφάλειά μου ή την άρνηση των άλλων.

Δηλαδή είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά είτε συντροφικά-συναισθηματικά υπάρχουν διαφωνίες, εκρήξεις, συγκρούσεις. Υπάρχει παρορμητισμός, συναισθήματα που βγαίνουν προς τα έξω ξαφνικά, διαθέσεις που αλλάζουν απότομα, αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, αισθήματα που σοκάρουν με τη σφοδρότητά τους (Ουρανός) όπως και συναισθηματικοί εκβιασμοί, κάποιου είδους κρίση, συναισθηματική ένταση και τυφλό πάθος, κρυμμένα αισθήματα και πόνος που έρχονται στην επιφάνεια με δύναμη ηφαιστείου, μυστικά που εκτίθενται (Πλούτωνας). Προσοχή στις ημέρες γύρω από αυτήν τη Νέα Σελήνη: Πιθανόν η καθημερινότητα να διαταραχθεί, αλλά η ζωή χρειάζεται κάθε τόσο να αλλάζει.

Κατά τη Νέα Σελήνη έχουμε τη σύνοδο Άρη/Κρόνου στον Τοξότη: Στην καλύτερη περίπτωση, ο συνδυασμός Άρη/Κρόνου περιγράφει μια προσεκτική δράση και την ικανότητα να διοχετεύσεις οργανωμένα τη δύναμή σου προς έναν στόχο. Υπάρχει πειθαρχία, έλεγχος, επιμονή, σκληρή δουλειά. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο στον δρόμο προς την κατάκτηση του σκοπού. Ο ανέκφραστος θυμός και τα αισθήματα ανικανότητας μπορούν να είναι μια από τις παρενέργειες αυτής της όψης.

Ο σύντροφος, ο προϊστάμενος, ο φίλος, ο συνάδελφος, ο συνέταιρος δεν είναι η Μητέρα και ο Πατέρας με τους οποίους πιθανόν να έχουμε εκκρεμότητες από τα παιδικά μας χρόνια οπότε καλύτερα να αποφύγουμε να τους ταυτίζουμε με τους γονείς μας και να τους επιτιθέμεθα.

Επίσης, Η αντίθεση Ποσειδώνα στους Ιχθύς με τον Δία στην Παρθένο μπορεί να είναι μια στιγμή αποθάρρυνσης και σύγχυσης -μπορεί να αντιμετωπίζουμε εμπόδια που δοκιμάζουν την πίστη και την αισιοδοξία μας. Ναι, υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ αλήθειας και αυταπάτης και πιθανόν η πραγματικότητα έρχεται να αποδείξει ότι μια σχέση, μια δουλειά ή ένα όνειρο ήταν χτισμένα στην άμμο, σε καλές προθέσεις, ψευδαισθήσεις ή φαντασιώσεις. Προσοχή στις οικονομικές συμφωνίες, τους συνεταιρισμούς, τα χρήματα που υπόσχεστε και σας υπόσχονται. Μην κρίνετε ωστόσο αυτήν τη στιγμή. Περιμένετε. Μην αποφασίζετε- ό,τι βλέπετε μπορεί να είναι ομίχλη.

Και ενώ ο Δίας κάνει αντίθεση με τον Ποσειδώνα, ο Κρόνος στον Τοξότη τετραγωνίζει και τους δύο. Η όψη τετραγώνου σχετίζεται με ψυχολογικά προβλήματα -η κοινωνική κατάθλιψη μεγαλώνει μέσα από σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αβεβαιότητα και έντονη ρευστότητα. Ο Κρόνος στον Τοξότη δεν είναι σε ένα φιλικό του ζώδιο έτσι η κρόνια επιρροή στον Τοξότη παράγει αυταρέσκεια, φαρισαϊσμό, σκληρότητα και υποκριτικό συντηρητισμό, με αποτέλεσμα φανατισμό, ακραίες ιδεολογίες, αδιαλλαξία. Αυτό έχει επιπτώσεις και στις κοινωνικές αλλά και στις επαγγελματικές σχέσεις. Παράλογοι φόβοι, φοβίες και άγχη χαρακτηρίζουν αυτήν τη διέλευση που η επιρροή της είναι πολύμηνη.

Αυτή η Σελήνη στον Κριό μας λέει ότι ο κόσμος (μας) ξαναγίνεται καινούργιος κάθε φορά που επιθυμούμε κάτι έντονα και κινητοποιούμε μυαλό και καρδιά για να το πετύχουμε. «Ο κόσμος είναι ένα κάλεσμα, μια υπόσχεση, υπάρχουν παντού αξιοθαύμαστοι άνθρωποι και αριστουργήματα προς ανακάλυψη. Υπάρχουν πολλά που μπορεί να ποθήσει κανέις, πολλά που μπορεί να μάθει και πολλές σελίδες που μπορεί να γράψει. Όσο δημιουργούμε, όσο αγαπάμε, παραμένουμε ζωντανοί. Ελπίζω να μείνω αθάνατος ως τη στερνή μου ανάσα».Πασκάλ Μπρυκνέρ, Ένας καλός γιος.

Ποιους επηρεάζει η Νέα Σελήνη

Eπηρεάζει τα παρορμητικά ζώδια: (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους) και κυρίως τους γεννημένους προς το τέλος του δευτέρου δεκαημέρου, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 16ο και 20ο.

Παρακάτω θα διαβάσεις πώς θα σεπεηρεάσει ανάλογα με το ζώδιό σου.

Κριός:

Η Σελήνη που πραγματοποιείται στο δικό σου ζώδιο θα σε επηρεάσει περισσότερο θετικά, αφού θα έχεις κοντά σου άτομα που εμπιστεύεσαι. Μην βιάζεσαι να βγάλεις βιαστικά συμπεράσματα γενικώς.

Ταύρος:

Με την Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Κριού, δίνεις περισσότερη σημασία απ' ότι πρέπει σε ασήμαντα πράγματα και κλείνεστε στον εαυτό σας. Αν έχεις κάποιο μυστικό ή κάτι που θέλεις να διαφυλάξεις να είσαι πιο προσεκτική αυτές τις μέρες.

Δίδυμοι:

Η νέα Σελήνη θα σου δώσει ώθηση για νέα σχέδια και νέες ευκαιρίες. Διασκέδασε με τους φίλους σου και προσπάθησε να περάσεις καλά, χαλαρώνοντας λίγο από την δουλειά.

Καρκίνος:

Είσαι λίγο πιεσμένη αυτό το διάστημα με τις οικογενειακές και τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις. Η νέα Σελήνη θα σε πιέσει λίγο αυτές τις μέρες, όμως το επόμενο διάστημα θα σε αποζημιώσει.

Λέων:

Θετική θα είναι για τους Λέοντες η Νέα Σελήνη στον Κριό, σε ένα ζώδιο της φωτιάς φιλικό με το δικό σου, θα δώσει νέο αέρα στα αισθηματικά αλλά και στα επαγγελματικά σου!

Παρθένος:

Εκμεταλλεύσου προς όφελός σου την νέα Σελήνη και επικοινώνησε με άτομα του περιβάλλοντός σου. Είναι μια καλή ευκαιρία να αναθερμάνεις τις προσωπικές σου σχέσεις και να λύσεις τυχόν παρεξηγήσεις.

Ζυγός:

Η νέα σελήνη στο ζώδιο του Κριού θα επηρεάσει τις σχέσεις σου, τόσο στο φιλικό όσο και στο οικογενειακό περιβάλλον. Προσέχε τι λες και σε ποιον γιατί οι παρεξηγήσεις δεν θα αργήσουν να γίνουν. Τις οικονομικές συμφωνίες άφησέ τες για το επόμενο διάστημα.

Σκορπιός:

Με την Νέα Σελήνη ίσως νιώθεις πως οι στόχοι σου απομακρύνονται. Μείνε συγκεντρωμένη σε αυτό που θέλεις να πετύχεις και προσέχεΙς τις ημέρες αυτές μικροατυχήματα που ίσως σου χαλάσουν την διάθεση.

Τοξότης:

Θετική θα είναι για σένα η νέα Σελήνη, αφού θα σΕ βοηθήσει να πετύχεΙς τους στόχους σΟΥ. Μάλιστα, δεν θα λίγες οι ευκαιρίες που θα σου δοθούν τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Αιγόκερως:

Η εργασιοθεραπεία θα σε βοηθήσει να αποσυμπιεστείς από την νέα Σελήνη που θα σε επηρεάσει. Θα νιώσεις πως οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις στο σπίτι σε πνίγουν, όμως είναι κάτι εντελώς προσωρινό.

Υδροχόος:

Πολλές οι υποχρεώσεις αυτό το διάστημα και με την νέα Σελήνη στο Κριό θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Κάνε το καλύτερο που μπορείς και τις επόμενες μέρες θα είσαι πιο χαλαρή και ξέγνοιαστη.

Ιχθύς:

Προσπάθησε να είσαι αισιόδοξη, όσο και αν η νέα Σελήνη στον Κριό προσπαθεί να σε πείσει για το αντίθετο. Με την ειλικρίνεια θα κερδίσεις πολλά, μην προσπαθήσεις να κουκουλώσει εκκρεμότητες και καταστάσεις.

Από τον Γιώργο Πανόπουλο
(fb/www.cosmictelegram.gr)