Πώς σε επηρεάζει η Πανσέληνος του Απριλίου;

21.04.2016
Η Σελήνη στον Σκορπιό φωτίζει ό,τι κρύβεται στο σκοτάδι. Σε προσωπικό επίπεδο φωτίζει τα κρυμμένα ψέματα ενώ σε κοινωνικό-πολιτικό επίπεδο αποκαλύπτει την κατάχρηση εξουσίας, τη διαφθορά και τις ατασθαλίες.

Κατά την Πανσέληνο στις 22 του μήνα, τα ατυχήματα αυξάνονται, η αιμορραγία είναι πιο έντονη, επηρεάζεται η σπορά και η δραστηριότητα των ζώων, αυξάνονται οι παλμοί της καρδιάς έπειτα από άσκηση, αυξάνονται οι ημικρανίες, η διάθεση γίνεται ευμετάβολη, υπάρχει κατακράτηση υγρών κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση, η σχέση Πανσελήνου και ανθρώπινης συμπεριφοράς και φυσιολογίας παραμένει ανοιχτή, σημαντική, ενδιαφέρουσα.

Κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου, άλλη μια ένδειξη της ανάγκης για αλλαγές σηματοδοτεί και η ανάδρομη κίνηση του Άρη. Τι σημαίνει ανάδρομος (17 Απριλίου -αρχικά στον Τοξότη και μετά στον Σκορπιό- έως 30 Ιουνίου) Άρης; Θα πρέπει εδώ να σας θυμίσω ότι ο Άρης δείχνει το ύφος, τον τρόπο με τον οποίον αναλαμβάνουμε δράση για να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε. Έτσι, κατά την περίοδο της ανάδρομης φάσης του υπάρχει αδυναμία και αβεβαιότητα ως προς την κατάλληλη δράση που πρέπει να αναλάβουμε, ενώ είναι πιθανόν και ό,τι θέλουμε ή το πρόσωπο που μας ενδιαφέρει να μην είναι διαθέσιμο ή προσβάσιμο. Ο δρόμος και ο προορισμός για την εκπλήρωση των επιδιώξεών μας είναι θολός, επισφαλής και αμφίβολος.

Όταν ο Άρης είναι ανάδρομος η ζωτικότητα ελαττώνεται και δεν είναι κατάλληλο διάστημα για οποιουδήποτε είδους ξεκινήματα, που περιλαμβάνουν από ένα σχέδιο, μια επιχείρηση, ή μια ερωτική ιστορία μέχρι μια δικαστική διαμάχη κ.λπ. Να θυμόμαστε ότι κάτι που ξεκινά μέσα στην ανάδρομη φάση του Άρη θα επανεξεταστεί, θα επανεκκινηθεί, θα μεταποιηθεί κατά τη διάρκεια της ορθής πορείας του, ενώ υπάρχει και περίπτωση να μην αντέξει για πολύ. Μια ερωτική ιστορία που ξεκινά μέσα στον ανάδρομο ξεφουσκώνει μετά. Συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις καλύτερα να αποφεύγονται γιατί μας στοιχειώνουν μετά ή δημιουργούν βαθιά ρήγματα που δεν επιδιορθώνονται εύκολα. Επίσης, καλύτερα να κάνει κανείς ένα βήμα πίσω παρά να συγκρουστεί με ανθρώπους που τον νοιάζουν ή να εμπλακεί σε καταστάσεις οι οποίες στο τέλος δεν οδηγούν πουθενά. Υπάρχει επιθετικότητα στην ατμόσφαιρα, έντονος και συσσωρευμένος θυμός που ξεσπάει πολλές φορές με ασήμαντη αφορμή άλλα έχει βαθύτερα αίτια. Θα πρέπει επίσης να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή και σε ό,τι αφορά το μεταφορικό σας μέσο.

Και κάτι τελευταίο για τον ανάδρομο Άρη: Καθυστερήσεις, γεγονότα, περιστάσεις και σχέσεις που μας απασχόλησαν τον περασμένο καλοκαίρι -Ιούνιο και Ιούλιο- κατά τη διάρκεια της ανάδρομης φάσης του Κρόνου από τον Τοξότη στον Σκορπιό μπορεί να επανέλθουν.

Και ο Κρόνος είναι ανάδρομος από τα τέλη Μαρτίου στα μέσα του Τοξότη. Κατά τη διάρκεια του ανάδρομου Κρόνου μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε μια σοβαρή ανασκόπηση των τελευταίων μηνών και να αναδιοργανώσουμε ή να επαναδιαπραγματευθούμε δραστηριότητες και δεσμεύσεις που πιθανόν είναι αιτία της δυσφορίας. Εάν επιμένουμε να μην κάνουμε τίποτα για τα προβλήματα, τα προβλήματα θα συνεχίσουν να επιμένουν. Ξεριζώστε την αιτία της απογοήτευσης. Υπευθυνότητα -που είναι κρόνια λέξη κλειδί- σημαίνει να ξέρει κανείς πόσο πολλά μπορεί να κάνει πριν αρχίσει να αισθάνεσαι απογοητευμένος, παγιδευμένος ή περιορισμένος και να βάζει μια γραμμή λέγοντας όχι προτού να φτάσει σε αυτό το σημείο.

Ακόμα, η Αφροδίτη σε σύνοδο με Ουρανό στον Κριό δεν αποκλείεται να δημιουργήσει ευχάριστες ή δυσάρεστες εκπλήξεις. Η έντονη επιθυμία για ενθουσιασμό και ρίσκο σε συνδυασμό με πλήξη και ανησυχία είναι ένας επικίνδυνος συνδυασμός που μπορεί να προκαλέσει σπασμωδικές αντιδράσεις, ρήξεις, συγκρούσεις. Η ανάγκη να είμαστε ο ανεξάρτητος εαυτός μας που δεν αντέχει υποχωρήσεις, συμβιβασμούς και εξαρτήσεις χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, σκέψη και διαλλακτικότητα. Μην μπερδεύετε το πυροτέχνημα με τον ήλιο, κάποιος που μπαίνει τώρα στη ζωή σας μπορεί να είναι πυροτέχνημα και καθόλου ήλιος.

Στην τελευταία σελίδα της αυτοβιογραφίας του ο Καρλ Γιουνγκ γράφει κάτι που θεωρώ ότι ταιριάζει σε αυτή την Πανσέληνο: «Ο κόσμος όπου γεννιόμαστε είναι ανελέητος, κτηνώδης και συνάμα θεϊκής ομορφιάς. Ποιο στοιχείο νομίζουμε ότι υπερισχύει του άλλου, το νόημα ή η έλλειψη νοήματος είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας, πιο πιθανό είναι όπως συμβαίνει σε όλα τα μεταφυσικά ερωτήματα, να ισχύουν και τα δύο. Η ζωή είναι -ή έχει- νόημα και δεν έχει. Μου είναι προσφιλής η ανήσυχη ελπίδα ότι το νόημα θα επικρατήσει και θα κερδίσει τη μάχη».

Παρακάτω θα μάθεις πώς σε επηρεάζει ανάλογα με το ζώδιό σου:

Κριός:

Στην θεωρία όλα είναι καλά αλλά στην πράξη τα πράγματα διαφέρουν. Η Πανσέληνος στο ζώδιο του Σκορπιού επηρεάζει τα συναισθήματά σου και πιο συγκεκριμένα φέρνει στην επιφάνεια θέματα που είχαν μείνει καιρό μέσα σου. Το βασικό που θα συνειδητοποιήσειςτ ώρα είναι πως πρέπει να ξεκινήσειις λέγοντας την αλήθεια πρώτα στον εαυτό σου.

Ταύρος:

Νιώθεις σαν κάποιος να σε τεστάρει με την Πανσέληνο αυτή στον Σκορπιό να επηρεάζει τον έβδομο οίκο σου που σχετίζεται με τις συνεργασίες. Το βασικό που πρέπει να κάνεις αυτές τις ημέρες είναι να "χαλαωσεις" λιγάκι τις απόψεις σου και να γίνεις πιο διαλακτική αλλά και να είσαι -όσο δύσκολο και αν είναι αυτό-πρόθυμη να βγεις έξω από τη ζώνη ασφαλείας σου. Μόλις αρχίσεις να βλέπεις με καλό μάτι τις αλλαγές θα λάβεις και την υποστήριξη που θέλεις.

Δίδυμοι:

Νέες ευθύνες επιφυλλάσει για εσένα η Πανσέληνος αυτή και νιώθεις σαν να σου έχουν πέσει πολλά πράγματα μαζεμένα. ίσως απλά έχεις τόσες αρμοδιότητες στην καθημερινότητά σου που δεν θέλεις να ανεχτείς αυτό το χάος άλλο. Η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει τα εργασιακά σου και φέρνει μια μεγάλη αλλαγή που θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Το να μάθουν και οι γύρω σου τι είναι αυτό που θέλεις είναι μια αρχή αρκεί βέβαια να μην είναι υπερβολικές οι απαιτήσεις σου.

Καρκίνος:

Μπορεί η ζωή σου αυτό το διάστημα να μοιάζει και να είναι κάπως περίπλοκη αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να αλλάξεις τα πάντα για να γίνουν τα πράγματα όπως τα θέλεις. Η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει κυρίως τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεσαι. Μην ανησυχείς αν λειτουργείς κάπως περίεργα για τους γύρω σου αρκεί εσύ να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και θα δεις πως αυτό θα σε απελευθερώσει.

Λέων:

Μπορεί να πιστεύεις πως έχεις πιεστεί συναισθηματικά και έχεις φτάσει στα όρια σου. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι οι συναισθηματικές και οι επαγγελματικές σου υποχρεώσεις σε τραβούν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Τελικά το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις με την Πανσέληνο αυτή είναι να εξισσοροπήσεις τα πράγματα και να πάρεις την σωστή απόφαση έτσι ώστε και στη δουλειά σου να είσαι εντάξει αλλά και στα οικογενειακές σου υποχρεώσεις.

Παρθένος:

Το να δεις πως οι αλλαγές έρχονται είναι κάτι εύκολο. Βέβαια δεν μπορείς να προβλέψεις πως θα επηρεαστούν τα τωρινά σου σχέδια και αυτό σε κάνει να νιώθεις κάπως περίεργα. Το να μείνεις πίσω σε θέματα καθημερινότητας δεν είναι κάτι που θα σε βοηθήσει αντίθετα μάλιστα θα κάνει τα πράγματα χειρότερα αφού θα έχει ως αποτέλεσμα το να αγχωθείς περισσότερο. Το να προσπαθήσεις να προβλέψεις ή να προετοιμαστείς για κάτι θα δεις πως θα κάνει την πρόοδο πιο εφικτή.

Ζυγός:

Αν και η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς εύκολα να αποφασίσεις σχετικά με το τι θέλεις , τώρα φαίνεται πως δεν δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει το περιθώριο για αμφισβητήσεις. Η αποφασιστική αυτή Πανσέληνος στον Σκορπιό φέρνει στην επιφάνεια τις προσωπικές σου αξίες και εσύ πρέπει να πάρεις αποφάσεις με βάση το τι είναι σημαντικό για εσένα.

Σκορπιός:

Το να αποδεχθείς τα συναισθήματα σου για συγκεκριμένους ανθρώπους μπορεί να σου φαίνεται βουνό τώρα αλλά δεν είναι. Προσπάθησε να δώσεις την απαραίτητη προσοχή στις αντιδράσεις σου και να μάθεις από τα λάθη σου αντί να πηγαίνεις όπου σε πάει ο άνεμος. Η Πανσέληνος αυτή ρίχνει φως στον εαυτό σου και εσύ είσαι πιο ευαίσθητη από ότι συνήθως αυτό το διάστημα.

Τοξότης:

Mπορεί να μην καταλαβαίνεις όλα όσα γίνονται τώρα αλλά κάτι πολύ ιδιαίτερο θα γίνει στη ζωή σου. Τώρα το επίκεντρο είναι στραμμένο στον δωδέκατο οίκου σου που σχετίζεται με το πεπρωμένο σου και κίνητρα που μπορεί να λειτουργούν υποσυνείδητα και σε ωθούν να κάνεις κάποια πράγματα. Από την άλλη αν όλα φαίνεται πως είναι εκτός ελέγχου σκέψου για αρχή τι είναι αυτό που θέλεις πραγματικά.

Αιγόκερως:

Κάποιες προσωπικές επιλογές σου αιωρούνται στην ατμόσφαιρα και ακόμη αναρωτιέσαι αν έκανες σωστά που πήρες τη μια ή την άλλη απόφαση, αλλά η αλήθεια είναι πω ςμόνο ο χρόνος μπορεί να δείξει κάποια πράγματα. Οι μακροχρόνιοι στόχοι σου είναι αυτοί που γυρίζουν στο μυαλό σου και τώρα φαίνεται πως ξέρεις ακριβώες τι πρέπει να κάνεις για να τους πετύχεις.

Υδροχόος:

Οι γύρω σου φαίνεται πως εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από εσένα ακόμη και όταν εσύ η ίδια φαίνεται πως δεν μπορείς να στηριχτείς στις δυνάμεις σου. Δεν είναι πως δεν έχεις την απαραίτητη αυτοπεποίθηση, είναι απλά πως νιώθεις πάρα πολύ πιεσμένη και το να κλείσεις όλες τις εκκρεμότητες σου φαίνεται σχεδόν ακατόρθωτο. Εξάλλου η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει τον οίκο σου που σχετίζεται με τις αρμοδιότητες και εσύ καλείσαι να ξεκαθαρίσεις όχι μόνο ποια είναι τα όρια αλλά και πόσο χρόνο και διάθεση διαθέτεις. Μόλις τα βάλεις κάτω και δεις ποια από όλα αυτά είναι δυνατόν να πραγματοποιήσεις και έχουν προτεραιότητα θα δεις πως θα καταφέρεις να οργανωθείς καλύτερα.

Ιχθείς:

Παραδόξως, η φαντασία σου σε βοηθάει να δεις πράγματα που οι γύρω σου φαίνεται πως χάνουν. Βέβαια η όλη διαδικασία δεν είναι κάτι εύκολο. Η Πανσέληνος αυτή εξάλλου ρίνχει το βάρος στις αλήθειες που ψάχνεις να βρεις και η διαίσθηση σου είναι πολύ σημαντική στην όλη διαδικασία.

Πηγή: Astra &Orama

Από τον Γιώργο Πανόπουλο
(fb/www.cosmictelegram.gr)

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη