Ζώδια και χρώμα: Τυφλοσούρτης για να τον μαντέψεις! [ΜΕΡΟΣ Β']

19.04.2016
Το χρώμα είναι ταυτισμένο με την προσωπική έκφραση και παραμένει ένας από τους πιο ισχυρούς δείκτες της διάθεσης, της ψυχικής κατάστασης αλλά και της αισθητικής ενός ανθρώπου. Αν ξέρεις το αστρολογικό προφίλ ενός ανθρώπου μπορείς να καταλάβεις και τις χρωματικές προτιμήσεις του.

Μέσα στους αιώνες τα ζώδια επενδύθηκαν με προστιθέμενη αισθητική αξία, αφού δίνουν έκφραση σε ισχυρά ψυχολογικά αρχέτυπα. Κάθε ένα συσχετίζεται με ένα ή και περισσότερα χρώματα που ανταποκρίνονται στη φύση και τις ιστορικές εκφράσεις του.

Κύριο ρόλο εδώ παίζει ο Ήλιος (κοινώς, το ζώδιό του), αλλά και η Σελήνη (βασική συναισθηματική ανάγκη, οικείες εικόνες) και η Αφροδίτη του. Και φυσικά μην ξεχνάμε τον ωροσκόπο. Αν λοιπόν ξέρεις πως είναι Ζυγός με Σελήνη στον Κριό, κάνε το αντίστοιχο παιχνίδι...

Ιδού μια βασική στοίχιση ζωδίων και χρωμάτων, ώστε να τον πετυχαίνεις πάντα στις επιλογές. Ιδίως στα δώρα, λάβε το υπόψη και δεν θα χάσεις.

Disclaimer: Προσοχή! Πρώτα παρατηρούμε τον ίδιο τον άνθρωπο και μετά «ακούμε» το ζώδιό του! Διότι όταν λέμε πως το κόκκινο είναι το χρώμα του Κριού εννοούμε δύο πράγματα. Ή έχει ροπή προς το κόκκινο ή που το αποφεύγει σαν τρελός. Του τη δίνει! Ποτέ δεν ξέρεις σε ποιό από τα δύο άκρα θα κάτσει η μπίλια. Γι' αυτό, πρώτα παρατηρείς και μετά ψάχνεσαι ζωδιακά...

Ζυγός

Ανοιχτό κίτρινο-πράσινο (αποχρώσεις του λεμονιού), ροζ, παστέλ: Εκφράζουν τα ευαίσθητα συναισθήματα, την έμφυτη κατανόηση και καλοσύνη του Ζυγού, τη διάθεσή του να προσεγγίσει και να βοηθήσει. Το charme αλλά και η αναποφασιστικότητα του ζωδίου ανταποκρίνονται σε αυτές τις ανάλαφρες και μη επιθετικές αποχρώσεις.

Μπεζ – μπλε του ζαφειριού: Φίνος και ισορροπημένος, κλασσικός συνδυασμός, που ακροβατεί ανάμεσα στο απόμακρο και το κοντινό, το γήινο και το πνευματικό, την εγκεφαλική φύση και τη σωματικά χαλαρότητα του Ζυγού.

Κίτρινο-πράσινα, τυρκουάζ-πράσινα: Δίνουν την εντύπωση της ευγένειας της ήρεμης αισιοδοξίας, του χιούμορ, όμως επειδή αλλάζουν ανάλογα με το φως «αποδίδουν» και τις αλλαγές διαθέσεως που χαρακτηρίζουν το Ζυγό.

Σκορπιός

Κόκκινο με βαριά, μεταλλικά γκρι: Καταβυθίζει τα συναισθήματα και δημιουργεί την εντύπωση μιας σκοτεινής δύναμης, κρυμένο κίνδυνο και απειλή, ανάλυση και εκδικητικότητα. - το θρίλερ που συγκινεί το Σκορπιό.

Σκούρο κόκκινο, «πεθαμένα» στρατιωτικά πράσινα: Κρυμμένο πάθος, το ταραγμένο εσωτερικό ψυχικό τοπίο σε συνδυασμό με την εξωτερική «κάλμα» του Σκορπιού.

Βαθύ ροζ, σκούρο σμαραγδί: Ευαισθησία με εσωτερικό ζόρι, πειρασμό. Αποδίδει χρωματικά το πόσο απαιτητικός συναισθηματικά είναι και το διαβολεμένο του ένστικτο.

Τοξότης

Μπλε και πορφυρό κόκκινο: Δυναμικός συσχετισμός αντιθέσεων, δύναμη και υποβλητική ικανότητα.

Βιολετί, τιρκουάζ-μπλε: Σαν το κοσμικό φως που ακτινοβολεί από τα βάθη, οι αποχρώσεις αυτές εκφράζουν το ζώδιο της φιλοσοφίας. Αντανακλά τη σύνδεση του μυστικού με το έκδηλο, είναι ένας συνδυασμός για ιδεαλιστές και ρομαντικούς.

Λουλακί και μοβ: Συμβολίζει την αυθεντία, το ουσιώδες και βαθύτατα φιλοσοφημένο πνεύμα του Τοξότη, τις μαγικές του δυνάμεις και την αφοσίωση του στα ιδεώδη, αλλά και την προσποίηση και τον δογματισμό που κεκρυμμένα ή φανερά τον διακατέχουν.

Αιγόκερως

Μαύρο, γκρι-μπλε: Ξέρετε, η business γκάμα. Δυναμική σύνθεση αντιθέσεων, κύρος, ισχύς, αυθεντία.

Σκούρο καφέ, λευκό: Εκφράζει την αντοχή και την επιμονή τους να ξεπερνάνε τα εμπόδια. Ο γήινος χαρακτήρας του ζωδίου θέλει γήινα χρώματα, που εκμπέμπουν το μήνυμα της επιμονής, της αντοχής, της ισχυρής θέλησης. Και φυσικά το «πολλά βαρύ» του χαρακτήρα τους.
Μαύρο, κρεμ, μπεζ: Ο ρεαλισμός αλλά και η ακαμψία του «άσπρο-μαύρο», οι διαχρονικές αυτές αποχρώσεις του Boss, περνάνε το μήνυμα «ξέρω τι θέλω και θέλω το σωστό (=συμφέρον)». Ασκούν οπτική... πίεση στο περιβάλλον, καθώς επιβάλλονται απόλυτα.

Υδροχόος

Αστραφτερό μπλε, ηλετρισμένα κίτρινα: Σου βγάζουν αυτό το ανοιχτό, sci-fi, διαβολεμένα έξυπνο στοιχείο που χαρακτηρίζει τον Υδροχόο. Τα χρώματα του «τρελού επιστήμονα» ένα πράμα...
Κοβάλτιο με λευκό: Ένας συνδυασμός που ανοίγει προοπτικές, ανακλά «απόσταση» εκφράζοντας την αποστασιοποίηση του Υδροχόου (οι άλλοι το λένε και... ψύχρα), αλλά και τη διαύγεια του πνεύματος, την απόσταση από τα καθημερινά προβλήματα. Φευγάτο και ως συνδυασμός!
Λιλά, σιέλ, μεταλλικό τιρκουάζ: Είναι το ζώδιο της τεχνολογίας και του πάνε! Βγάζουν επίσης αυτό το απόμακρο, «επιστροφή στο μέλλον» αίσθημα που αντανακλά την ανάγκη του για να εξερευνήσει το άγνωστο.

Ιχθύες

Βιολέ, λευκό: Ο κύριος «χάνομαι γιατί ρεμβάζω»θα δείχνει θαυμάσιος σε αυτές τις αποχρώσεις – ξέχωρα ή και συνδυασμένες. Η αίσθηση του βάθους και του αιώνιου που αποπνέουν αυτά τα χρώματα εκφράζει την ποιητική και εχθρική προς το... συγκεκριμένο φύση του.

Σκούρο πράσινο, λιλά: Η διστακτικότητα, η ευαισθησία, η καταβύθιση στο συναίσθημα, η αδράνεια που τον τυραννάει βρίσκουν έκφραση σε αυτούς τους τόνους.

Πράσινο της θάλασσας, λεβάντα: Βάθος, υποβολή, μέθη, εκπέμπουν οι αποχρώσεις αυτές. Της λεβάντας είναι ένα χρώμα δυνατό που υπνωτίζει, σαγηνεύει, εμπνέει. Τα δυνατά χαρτιά του δηλαδή.

Για να διαβάσεις το Α μέρος κάνε κλικ εδώ,