Πλούτωνας: Πως θα σε επηρεάσει ο πλανήτης των αλλαγών;

17.06.2016
Ο κυβερνήτης του ζωδίου του Σκορπιού φανερώνει την ανάγκη να έρθουμε αντιμέτωποι με τα πιο σκοτεινά ένστικτα μέσα μας, με απώτερο σκοπό να γίνουμε καλύτεροι έπειτα από επίπονη και επίμονη προσπάθεια. Να αναδυθούμε από τον βυθό του εαυτού μας όπως ο φοίνικας από τις στάχτες του. Η Βίκυ Παγιατάκη εξηγεί αναλυτικά:

Ο Πλούτωνας όχι μόνο λόγω της μικρής του επιφάνειας αλλά και επειδή βρίσκεται και δεν βρίσκεται μέσα στη ζωδιακή ζώνη, είναι ο πιο αμφιλεγόμενος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος. Ωστόσο, χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους αστρολόγους, γεγονός που μάλλον συνδέεται κυρίως με τη σημειολογία του και την ερεβώδη, σκοτεινή και ανεξερεύνητη φύση του. Μία μέρα στον πλανήτη αυτόν ισοβαθμεί με έξι γήινες περίπου.

Η ανακάλυψή του το 1930 ήρθε αμέσως μετά το μεγάλο οικονομικό κραχ του 1929, τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που γνώρισε μέχρι τώρα ο κόσμος. Η ποτοαπαγόρευση, ο γκανγκστερισμός, η εξάπλωση των παραισθησιογόνων ουσιών και η πορνεία έδιναν και έπαιρναν από το 1929 και μετά. Στον ζωδιακό κύκλο η θέση του τη χρονιά της ανακάλυψής του ήταν στον Καρκίνο -θέση που κατείχε από τον Αύγουστο του 1913- και εκεί παρέμεινε έως τον Αύγουστο του 1938. Η προεργασία για την άνοδο του φασισμού σε Γερμανία, Ιταλία αλλά και αλλού έγινε, και ο Χίτλερ γνώρισε τη μεγάλη άνοδό του το 1939. Την εποχή της ανακάλυψης του Πλούτωνα δεν συνέβησαν μόνο αρνητικά πράγματα. Τότε άρχισε να ανθίζει και η παραψυχολογία, μέσω της οποίας ο άνθρωπος προσπαθεί να συλλάβει αυτό που οι πέντε αισθήσεις δεν μπορούν. Πρόοδος όμως σημειώθηκε και στον χώρο της ψυχολογίας και της ψυχανάλυσης. Η κυριότερη λειτουργία αυτού του πλανήτη έχει να κάνει με την καταστροφή και την εγκατάλειψη οτιδήποτε παλιού, άχρηστου πια, προκειμένου να γίνει μια αναγέννηση και τα πράγματα να τεθούν σε νέα βάση. Μπορεί να πει κανείς ότι μοιάζει λίγο με την ανοικοδόμηση μετά από έναν καταστροφικό σεισμό. Ο Πλούτωνας με καλές όψεις στο ωροσκόπιό μας θα βοηθήσει να βγουν στην επιφάνεια και να «τακτοποιηθούν» με αρκετή ηρεμία στοιχεία του εαυτού μας που θάφτηκαν βαθιά στο ασυνείδητο. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει διάφορες αναστολές, νευρώσεις και αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Η σεξουαλική διάθεση, ή λίμπιντο, φαίνεται από τη θέση που κατέχει ο Πλούτωνας -μαζί με αυτήν του Άρη- σε ζώδιο και οίκο του ωροσκοπίου μας, όπως και από τις όψεις που σχηματίζει με τους άλλους πλανήτες.

  • Κυριαρχία: Σκορπιός - Αδυναμία: Ταύρος - Έξαρση: Δίδυμοι
  • Πτώση: Τοξότης. Ετήσια κίνηση: Από 50 λεπτά της μοίρας έως 2 μοίρες περίπου. Κάνει τον κύκλο του ζωδιακού κύκλου σε 250 χρόνια περίπου.

| Πλούτωνας | Στον Κριό: 1821-1851
Μια που η ανακάλυψή του Πλούτωνα έγινε το 1930, μόνο με αναδρομικές στατιστικές θα μπορούσε να γίνει δυνατή η προσέγγιση της επιρροής του στον Κριό. Ο πλανήτης ορίστηκε κυβερνήτης του Σκορπιού - νυχτερινός, ημερήσιος είναι ο Άρης. Στον Κριό ο Πλούτωνας θα μπορούσε να εκφράσει τα θετικά χαρακτηριστικά του (ελευθερία της έκφρασης, ισοτιμία, εφευρετικότητα, άνοιγμα προοπτικών) δυναμικά και πρωτότυπα.

Σε αρνητικές όψεις σημαίνει: Εγωισμό, αυταρχικότητα, ευχάριστες ή δυσάρεστες εκπλήξεις από τον κλάδο της γενετικής.

| Πλούτωνας | Στον Ταύρο: 1851-1882
Εδώ ο Πλούτωνας βρίσκεται σε αδυναμία. Η δίψα για ελευθερία, ανεξαρτησία και δημοκρατία, με τον Πλούτωνα στον Ταύρο μπορεί να μεταβληθεί σε μανία για απόκτηση όλο και περισσότερων υλικών αγαθών. Η πρακτική και ωφελιμιστική πλευρά των πραγμάτων προηγείται. Ίσως η ανταλλαγή υλικών να αντικαταστήσει το κοινό νόμισμα σε πολλά μέρη της Γης. Βεβαίως, κανείς μας δεν πρόκειται να το μάθει, αφού το επόμενο πέρασμά του πλανήτη από τον Ταύρο θα γίνει μετά το 3020.

Σε αρνητικές όψεις σημαίνει: Τσιγκουνιά, αισχροκέρδεια, χρεοκοπία, ανατροπή οικονομικών συστημάτων.

| Πλούτωνας | Στους Διδύμους: 1882-1913
Ο Πλούτωνας, κυβερνήτης του Σκορπιού, του όγδοου κατά σειρά ζωδίου στο ζωδιακό κύκλο, βρίσκεται σε έξαρση στους Διδύμους, το όγδοο σε σειρά ζώδιο μετά τον Σκορπιό. Το 8 συμβολίζει την αναγέννηση και ο Πλούτωνας την αντιπροσωπεύει. Με τον Πλούτωνα στους Διδύμους, οι άνθρωποι ήρθαν πιο κοντά με την πρόοδο στα μέσα μεταφοράς, ενώ η τεχνολογική εξέλιξη δημιούργησε μέσα επικοινωνίας.

Σε αρνητικές όψεις σημαίνει:

Κατάχρηση των μέσων επικοινωνίας, πληροφορίες-σκουπίδια, νευρώσεις, ψυχοσωματικά ή αναπηρία.

| Πλούτωνας | Στον Καρκίνο: 1913-1938
Στη θέση αυτήν ο Πλούτωνας ώθησε τους ανθρώπους να εκφράσουν πιο ελεύθερα τον ψυχικό τους κόσμο και να προσθέσουν ρομαντισμό στη ζωή τους. Παράλληλα, η αγάπη - ανάγκη για την οικογένεια, τους συγγενείς, τη φυλή, την κάστα και την πατρίδα έδωσε την ευκαιρία στους εμπόρους όπλων και τους πατριδοκάπηλους να οργιάσουν: «Εξοπλιστείτε για να προφυλαχθείτε». Καρκίνος ίσον εστία. Σε καλές όψεις ο Πλούτωνας εδώ σημαίνει αγάπη για την οικογένεια, τη θρησκεία και την πατρίδα.

Σε αρνητικές όψεις σημαίνει: Εναντίωση στην πατρίδα, διχόνοια στο σπίτι, κληρονομικές αντιδικίες.

| Πλούτωνας | Στον Λέοντα: 1938-1956
Με τον Πλούτωνα στον αστερισμό του Λέοντα, οι τύραννοι είχαν το πρώτο λόγο. Ο Μουσολίνι (Λέων) στην Ιταλία, ο Χίτλερ (Ταύρος) στη Γερμανία, ο Χιροχίτο (Σκορπιός) στην Ιαπωνία. Το καλοκαίρι του 1939 ο στρατηγός Φράνκο (Τοξότης) γίνεται ο απόλυτος δικτάτορας στην Ισπανία. Ήταν με τον Πλούτωνα στον Λέοντα που η ατομική ενέργεια χρησιμοποιήθηκε ως όπλο στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι...

Σε αρνητικές όψεις σημαίνει: Σύνδρομο μεγαλομανίας και κατάκτησης, απώλεια ελέγχου, παράνοια, προβλήματα σε καρδιά και κύτταρα.

| Πλούτωνας | Στην Παρθένο: 1956-1972
Με τον Πλούτωνα στο ζώδιο του Ερμή, το ενδιαφέρον των ανθρώπων για την υγεία και τη σωστή διατροφή μεγάλωσε. Τα μηχανήματα έκαναν όλο και πιο έντονη την παρουσία τους στον τομέα της διάγνωσης και της θεραπείας, ενώ οι βιταμίνες μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας. Σ’ αυτό το διάστημα αναγνωρίστηκε η στενή σχέση των οργάνων του σώματος με τον εγκέφαλο. Σε αρμονικές όψεις, συνδέεται με το ταλέντο στην ιατρική, τους υπολογιστές και την εργατικότητα.Οι χίπις σημάδεψαν αυτή την εποχή.

Σε αρνητικές όψεις σημαίνει: Μικροβιοφοβία, ψυχοσωματικές και εντερικές ενοχλήσεις.

| Πλούτωνας | Στον Ζυγό: 1972-1984
Επιρροή των σεξουαλικών σχέσεων αλλά και των σχέσεων, γενικά, σε βάθος, φέρνοντας ουσιαστικές αλλαγές στον θεσμό του γάμου. Κατά την παραμονή του Πλούτωνα στον Ζυγό έγιναν πολλές εποικοδομητικές αλλαγές στην παγκόσμια νομοθεσία και η δικαιοσύνη αντικειμενικότερη. Οι εμπειρίες του παρελθόντος αξιοποιήθηκαν καλύτερα, ενώ το άτομο επιχείρησε να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του. Έτσι, πλησίασε με μεγαλύτερη κατανόηση και αγάπη το συνάνθρωπό του.

Σε αρνητικές όψεις σημαίνει: Απιστία, δυσκολία στις σχέσεις, αμφισβήτηση γάμου και οικογένειας.

| Πλούτωνας | Στον Σκορπιό: 1984-1995
Ο Πλούτωνας στο ζώδιο το οποίο κυβερνά. Ο Σκορπιός σχετίζεται με το σεξ, που οδηγεί στη δημιουργία ζωής, αλλά και την αναγέννηση έπειτα από καθημερινούς «θανάτους» που η ζωή μας υποχρεώνει να βιώσουμε (φιλίας, έρωτα, γάμου, εργασίας, φιλοδοξιών, ελπίδων). Σε θετικές όψεις ο πλανήτης εξυπηρετεί το μετασχηματισμό και την αναδημιουργία, τονίζει τα ταλέντα και κάνει το άτομο ικανό και χρήσιμο, ενώ του χαρίζει... διαβολικό σεξαπίλ.

Σε αρνητικές όψεις σημαίνει: Εγωισμό, καταστροφικές και αυτοκαταστροφικές τάσεις, ψέμα, εκμετάλλευση, φοβίες, σεξουαλικά προβλήματα.

| Πλούτωνας | Στον Τοξότη: 1995-2008
Ο Πλούτωνας στον Τοξότη βρίσκεται σε πτώση. Ο Τοξότης σχετίζεται με το άνοιγμα των συνόρων, τα ανθρωπιστικά κινήματα και έχει να κάνει με τις μάζες των ανθρώπων. Ο ψυχρός πόλεμος ΗΠΑ - Σοβιετικής Ένωσης, που «χαλάρωσε» με τον θάνατο του Στάλιν το 1953, έληξε ουσιαστικά την περίοδο του Πλούτωνα στον Τοξότη. Η γνώση και η επικοινωνία μέσω υπολογιστών διευρύνθηκε, ενώ ευνοήθηκε το ανεξάρτητο πνεύμα και η δημιουργικότητα.

Σε αρνητικές όψεις σημαίνει: Εγκληματικότητα, εξάρτηση από το διαδίκτυο, διάσπαση προσοχής.

| Πλούτωνας | Στον Αιγόκερω: 2008-2024
Το βρόμικο χρήμα -η αρνητική πλευρά της κερδοσκοπίας του Πλούτωνα- βρίσκεται στον... ναό του καπιταλισμού, στον Αιγόκερω. Οι ΗΠΑ (Καρκίνος) και η Κίνα (Ζυγός) έως το 2024 θα γνωρίσουν μεγάλες οικονομικές κρίσεις. Το άτομο με τονισμένο τον Πλούτωνα στο ζώδιο αυτό -σε σύνοδο με ωροσκόπο, Ήλιο ή Σελήνη, τρίγωνο, τετράγωνο ή αντίθεση με αυτά- θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ξεχωρίσει. Δυστυχώς, η αντίθεση και το τετράγωνο δεν ευνοούν καθόλου την προσπάθεια.

Σε αρνητικές όψεις σημαίνει: Άκρατο υλισμό, αισχροκέρδεια, ψυχώσεις, φοβίες, μυοσκελετικά.

| Πλούτωνας | Στον Υδροχόο: 2024-2044
Οι περισσότεροι λαοί ζουν τη μεγάλη περιπέτειά τους με τη μετανάστευση. Υποφέρουν όσοι θα μεταναστεύουν εξαιτίας του πολέμου, των καιρικών φαινομένων και της φτώχειας, και επιβαρύνονται σε μεγάλο βαθμό όσοι τους υποδέχονται. Τα ατομικά δικαιώματα στο προσκήνιο. Δημιουργείται ένα νέο «διευθυντήριο» παγκόσμιας τάξης. Η Ασία αναδυόμενη δύναμη και οικονομία. Η πυρηνική τεχνολογία γίνεται κυρίαρχη. ΗΠΑ, Κίνα και Καναδάς στο προσκήνιο.

Σε αρνητικές όψεις σημαίνει: Εκμετάλλευση, ασυδοσία, χαλαρά ήθη, αρρωστημένη φιλοδοξία, φασισμός.

| Πλούτωνας | Στους Ιχθύς: 2045-2068
Αναμφίβολα πιο βελτιωμένο πνευματικά, ψυχικά και σωματικά το ανθρώπινο ον, εξαιτίας των αλμάτων της επιστήμης. Δεν είναι απίθανη η μετάβαση και η παραμονή των «πρώτων» σε κάποιο άλλο ουράνιο σώμα. Οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της Γης θα είναι λιγότερες και οι τροφή πιο... τεχνητή. Κατακλυσμοί, μεγάλες περίοδοι λειψυδρίας και πόλεμοι για το νερό και το πετρέλαιο. Σε ευνοϊκές όψεις, ο Πλούτωνας στους Ιχθύς ευνοεί το καλλιτεχνικό ταλέντο.

Σε αρνητικές όψεις σημαίνει: Κίνδυνο σχετικό με αέρια, νερό και πυρηνική ενέργεια, αλκοολισμό, ναρκωτικά, νευρώσεις.

ΠΗΓΗ: Άστρα και Όραμα