Ζώδια: Ποιές Καρντάσιαν; Οι... Κάσπιαν έχουν το ζουμί! (ΜΕΡΟΣ Α')

08.06.2016
Ιδού ;άλλη μια περίπτωση που τα ζώδια αποδεικνύουν ότι μπορείς να κάνεις το μειονέκτημά σου πλεονέκτημα.

_Είσαι Κριός; Ποιά ημερομηνία;
_ Ναι, νομίζω. Κάποιοι λένε Κριός, κάποιοι Ιχθύς. Πάντως γεννήθηκα 21 Μαρτίου.
_ Α, είσαι Ιχθύς
_ Είμαι Κριός.
_Ιχθύς παιδάκι μου, το γράφει ξεκάθαρα – έως 21 Μαρτίου.

Ο παραπάνω διάλογος είναι διάλογος τυφλών. Επειδή απλούστατα ουδείς μπορεί να γνωρίζει μετά βεβαιότητας το ζώδιό του, αν δεν υπολογίσει επακριβώς πότε ο Ήλιος μπήκε στο 0.0΄του ζωδίου τη συγκεκριμένη χρονιά που γεννήθηκε. Είναι μάλιστα πολύ συνηθισμένο τα πραγματικά -ημερολογιακά σου γενέθλια να είναι στις 5 Ιουλίου, παραδείγματος χάριν και τα αστρολογικά σου στις 6 ή στις 4! Κάθε χρόνο ο ήλιος διαγράφει στον ουρανό μια πορεία και για διάφορους επιστημονικού ενδιαφέροντος λόγους μπαίνει στο συγκεκριμένο τμήμα του ζωδιακού κύκλου (=ζώδιο) σε διαφορετική στιγμή ανάλογα με τη χρονιά.

Αν λοιπόν έχεις γεννηθεί για παράδειγμα στις 21 Μαίου 1981 στη μία τα ξημερώματα, είσαι Ταύρος στην 29°46'17", δηλαδή την τελευταία μοίρα. Αν όμως έχεις γεννηθεί την ίδια ημερομηνία στις 12 το μεσημέρι είσαι Δίδυμοι στην 0°15' 8" μοίρα.
Ίδια μέρα, άλλο ζώδιο.

Μπορεί να σβήνουν τα ίδια κεράκια στο ίδιο πάρτυ, και η μία να είναι Ταύρος και η άλλη Δίδυμοι. Είναι όμως και οι δύο Cuspian!


Ευκαιρία για γιορτή!

Οι γεννημένοι πάνω στην αλλαγή του ζωδίου είναι προικισμένοι άνθρωποι. Προσωπικότητες στην κυριολεξία... αιχμής! Βρίσκονται πάνω στην αλλαγή, στην κόψη του ξυραφιού, στην καθοριστική στιγμή. Σε μια περιοχή αλλαγής, στην διακεκαυμένη ζώνη ή την... πράσινη γραμμή, όπως το δεις. Μια ενέργεια φεύγει, έχοντας ολοκληρώσει την πορεία της, άρα σε πλήρη ωριμότητα και καθαρή, ανεμπόδιστη έκφραση. Και μια άλλη γεννιέται. Όπως κάθε βλαστός είναι τρυφερή και αδέξια αλλά γεμάτη όρεξη και ζωντάνια, ενθουσιασμό και φούρια. Αυτή η καθοριστική στιγμή της αλλαγής «γράφει» πάνω στους Cuspians, δίνοντας προσωπικότητες πολυδιάστατες, ενδιαφέρουσες, μαγνητικές και σαγηνευτικές.

Ταυτόχρονα βεβαίως αυτό το τραμπάλισμα μεταξύ δύο ενεργειών, το διάμεσο, το πέρασμα, η ανασφάλεια της αλλαγής, κάνει πιο περίπλοκη τη φύση της προσωπικότητας με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολες και πιθανές οι... επιπλοκές.
Οι Cuspians είναι κι έτσι κι αλλιώς. Μπορείς να δεις Λέοντα με εξαιρετική τάση για ενδοστρέφεια (αλλαγή Καρκίνου-Λέοντα) που να έχει κάνει το σπίτι του μοναστήρι – μια παραλλαή του party-animal που όμως στρέφει την ενέργειά του στη «μητρική» παροχή χαράς αλά Καρκίνος.

Υπολόγισε πάντα δυο τρεις μέρες πριν και δυο τρεις μέρες μετά για να «χρίσεις» κάποιον παιδί της Αλλαγής.

Επίσης, έχει εξαιρετική σημασία ότι οι Cuspian κάνουν καλή παρέα μεταξύ τους. Χαρισματικοί συνδυασμοί που μπορούν να δώσουν εξαιρετικά ζευγάρια, σε οτιδήποτε – φιλία, δουλειές, έχθρες!

Τι ακριβώς συμβαίνει σε κάθε ζώδιο και τι έχεις να περιμένεις;

Έπεται Β' μέρος!

Κείμενο: Βίκυ Νταλακώστα