Γεννημένη πάνω στην αλλαγή: Ταύρος/Δίδυμοι

15.06.2016
Cuspians, οι... ακρίτες του ζωδιακού. Γεννημένοι στην κόψη του ξυραφιού, πάνω στην αλλαγή του ζωδίου, μοιράζονται ιδιότητες και από τα δύο ζώδια. Όσες γεννήθηκαν στο χρονικό διάστημα 19-23 Μαΐου βρίσκονται στο μεταίχμιο (cusp) Ταύρου-Διδύμων, γνωστό και ως Μεταίχμιο της Ενέργειας.

Γη και Αέρας, στοιχεία όχι συμβατά, συναντιώνται σε προσωπικότητες που μπορούν να χαρακτηριστούν ο... Άσπρος Σίφουνας του ζωδιακού κύκλου. Αφροδίτη και Ερμής, οι κυβερνήτες των δύο γειτονικών ζωδίων έχουν επιρροή πάνω τους: οι χάρες, οι καλοί τρόποι, τα θέλγητρα της Αφροδίτης τους χαρίζουν charme, «κερδίζουν» με φυσικότητα τους άλλους. Ο Ερμής έρχεται να προσθέσει κίνηση, φυσική περιέργεια, ευγλωττία, τσαχπινιά και self-marketing κάνοντας το σύνολο... ακαταμάχητο.

Αυτό το μεταίχμιο «δίνει» στοχαστές, καλλιτέχνες, εφευρέτες, ρήτορες. Με λίγα λόγια ανθρώπους που «γειώνουν» τις πρωτότυπες ιδέες του αεικίνητου μυαλού τους, στους οποίους τα χέρια συνεργάζονται άψογα με το πνεύμα. Έχουν μεγάλη φαντασία και την τάση να είναι πολύ εκφραστικοί, τόσο σωματικά όσο και με τα λόγια.

Το μεταίχμιο Ταύρου/Διδύμων συμβολικά αντιστοιχεί στην ηλικία των 14 ετών. Η σταθερή φύση του Ταύρου ισορροπεί την υπερ-δραστηριότητα των Διδύμων: είναι όμως φανερή η τάση παρόλο που ψάχνουν διαρκώς το καινούριο να μην μπορούν να αφήσουν εύκολα πίσω τους το παλιό... Αυτό τους δίνει την σταθερότητα που χρειάζονται, αλλά συχνά καταλήγουν να κάνουν δύο πράγματα ταυτόχρονα... με καταστροφικά αποτελέσματα δυοίν. Μπορούν επίσης να είναι πολύ πεισματάρηδες (Ταύρος γαρ) για λεπτομέρειες (περιοχή του Ερμή), αλλά τους λείπει και η συγκέντρωση – σήμα κατατεθέν του Διδύμου. Αν τα καταφέρουν να επιμείνουν όσο χρειάζεται, λένε πως οι Ταυρο/Δίδυμοι είναι ταλαντούχοι και θα... καταπλήξουν τα πλήθη σε οτιδήποτε ασχοληθούν.

Πράγμα δύσκολο γιατί η Αφροδίτη (εκ του Ταύρου) κάνει τους μικρούς αυτούς Πίτερ Παν αρκετά τεμπελάκους – όσον αφορά την υποχρέωση βεβαίως βεβαίως. Θα σταματήσουν να μυρίσουν κάθε λουλούδι του κήπους, ενώ βγάζουν καντήλες με καταπιεστικά πράγματα όπως χρονοδιαγράμματα, deadlines, παρουσιάσεις με αυστηρό πλαίσιο, κλπ κλπ. Μιλάμε για αεικίνητους ευζωιστές. Θα κάνουν τα πάντα από ενθουσιασμό και περιέργεια, από πάθος για ανακάλυψη και έκφραση, αλλά όταν το πράγμα φτάνει στην υποχρέωση θέλουν να πάνε στο πράσινο λιβάδι τους και να απολαύσουν τον ήλιο, και το (σεξ στο) χορτάρι.

Οι Ταυρο/Δίδυμοι είναι περήφανες ψυχές που προτιμάνε μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια status και φυλακή.

Δεν τα πάνε καθόλου καλά με την έλλειψη της πολυτέλειας (ας όψεται η Αφροδίτη που κυνηγάει τις ηδονές), αλλά δεν αντέχουν οτιδήποτε τους φυλακίζει σε σχήματα. «Pleasure first!» είναι βασικός κανόνας του savoir vivre τους.

Είναι πάντως και περήφανοι: σπάνια θα ζητήσουν βοήθεια ενώ οι ίδιοι σπεύδουν σε κάθε επιφώνημα στο περιβάλλον τους (η κοινωνική ευαισθησία του Ταύρου/Αφροδίτης) κινητοποιεί το Δίδυμο που είναι πάντα «στο φτερό».

Θαυμάσιοι δότες, μίζεροι λήπτες: κακός συνδυασμός τόσο συναισθηματικά όσο και για το πορτοφόλι τους. Δεν έχουν ησυχία και τείνουν να παραξοδεύουν (ως γνωστόν ο Δίδυμος «μυρίζει» την ευκαιρία και ο Ταύρος δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια «ποιοτική αγορά»).

Πρέπει λοιπόν να αναπτύξουν πάση θυσία την πιο συντεταγμένη πλευρά του χαρακτήρα τους: να βάζουν ένα πλάνο (οικονομικό, επαγγελματικό, διασκέδασης) και να μείνουν σ' αυτό.

Πάντως, πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Έχουν τρόπους, είναι δραστήριοι και πάντα ξέρουν να υποδεχτούν και να κάνουν τους άλλους να διασκεδάσουν. Η ψυχή του πάρτυ, αλλάζουν τους συντρόφους σαν τα πουκάμισα.

Και όχι μόνο: Φίλοι, ενδιαφέροντα, στέκια, συνήθειες, έχουν ανάλογη μοίρα.

Η αναζήτηση (Δίδυμοι) των Ηδονών (Ταύρος)

Αυτό είναι το απόσταγμα της ηδονοθηρίας τους.

Οι ταυρο/Δίδυμοι έχουν πολλά να μάθουν από το μύθο του Λαγού και της Χελώνας. Ενώ δοκιμάζουν και απολαμβάνουν πολλά στη ζωή, τερματίζουν συνήθως δεύτεροι καθότι... δεν ασχολήθηκαν αρκετά με μία και μόνη διαδρομή.

Εκλεκτικιστές, δεν ασχολούνται σε ικανοποιητικό βάθος με ότι τους συναρπάζει και παρά τα ταλέντα του Κερδώου Ερμή που τους δίνει επιχειρηματικό κριτήριο δεν καταφέρνουν συνήθως να επενδύσουν όσο χρόνο και προσπάθεια χρειάζεται ώστε να ευοδωθεί το όποιο εγχείρημα.

Αυτές οι οριακές ψυχές θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο, όμως η τάση τους στην αισθαντικότητα και την ποίηση της ζωής, τούς στερεί από ένα δυνατό Εγώ στο ξεκίνημά της: η ανάγκη τους να ευχαριστήσουν τους άλλους, να τους «κερδίσουν», καταλήγει σε αδυναμία. Φοβούνται την απόρριψη, είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην αρνητική κριτική – έτσι το να χτίσουν ισχυρές άμυνες, ένα χαρακτήρα με δυνατή θέληση και εμπιστοσύνη στον εαυτό γίνεται στόχος ζωής.

Όταν λείπουν τα ερεθίσματα, οι Ταυρο/Δίδυμοι έχουν μια τάση στην κατάθλιψη και την βαρεμάρα – άλλωστε είναι παροιμιώδης η τεμπελιά του Ταύρου. Έχουν την τάση να κινούνται ανάμεσα στα δύο άκρα: ή «καίγονται» από την υπερδραστηριότητα ή ρέπουν κολασμένα στην τρυφή και τη ραστώνη.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλαγιάζουν τα πάθη και την περιβόητη φούρια τους που πολύ συχνά τρομάζει τους άλλους και να μην εξαντλούν τον εαυτό τους: Υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να καταφέρει κανείς μέσα στο εικοσιτετράωρο. Η βουλιμία είναι κακός σύμβουλος, αντίθετα έχει τεράστια σημασία να αντιμετωπίσει κανείς τις ανασφάλειές του.

Υπάρχει μια αστρολογική παραδοχή σύμφωνα με την οποία «οι Cuspian έλκονται από άλλους Cuspian». Οι Ταυρο/Δίδυμοι έχουν αδυναμία στους Κριο-Ταύρους και τους Τοξοτο/Αιγόκερους – είναι εξαιρετικά γόνιμοι συνδυασμοί για κάθε είδους σχέση.