Σελήνη Ηλιος Ωροσκόπος το τρίπτυχο της προσωπικότητας!

11.08.2016
Με ποιον τρόπο αντιδρούν ο Ήλιος (δηλαδή το ζώδιό μας), η θέση της Σελήνης στον γενέθλιο χάρτη μας και ο Ωροσκόπος μας; Διαβάστε τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την ερωτική μας συμπεριφορά σύμφωνα με τα τρία αυτά στοιχεία για το κάθε ζώδιο και μάθετε τι αποκαλύπτει το τρίπτυχο της προσωπικότητας για τη στάση μας στα ζητήματα καρδιάς! Η Άση Μπήλιου αναλύει τι σημαίνει για τον χαρακτήρα σου και τον τρόπο που ερωτεύεσαι, το ζώδιο που έχεις τον Ήλιο, την Σελήνη και τον Ωροσκόπο σου:

Κριός
Ο ενθουσιώδης

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ
Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ένα Κριό όταν είναι ερωτευμένος! Άλλωστε, θεωρείται ένα από τα πιο έντονα, περιπετειώδη και ενθουσιώδη ζώδια του ζωδιακού. Ο Κριός στη σχέση χρειάζεται να νιώθει ένταση και να βιώνει προκλήσεις από τον σύντροφό του. Αν η σχέση δείχνει σημάδια κόπωσης και βαρεμάρας, τότε ο Κριός βρίσκει έναν τρόπο να την «τσιγκλάει». Προτιμά ακόμη και να τσακωθεί παρά να βουλιάξει στην πλήξη. Μην ξεχνάτε ότι ο Κριός είναι το ζώδιο της δράσης και της ενέργειας. Όταν ερωτεύεται ο Κριός, θα κάνει τα πάντα για να κατακτήσει το αντικείμενο του πόθου του. Αλλά πρέπει και ο σύντροφός του να είναι ίσος προς αυτόν, να έχει προσωπικότητα και να στηρίζεται στα δικά του πόδια, για να τον θαυμάζει. Γενικώς ο Κριός είναι ειλικρινής ως προς τα αισθήματά του και εντελώς άμεσος! Δεν υπάρχει περίπτωση να του αρέσετε ή το αντίθετο και να μην το δείξει! Με τον ενθουσιώδη και κάποιες φορές φανταχτερό τρόπο του, θα προσπαθήσει να κερδίσει το αντικείμενο του πόθου του και φυσικά δεν θα καταφέρει, όσο και να το θέλει, να περιμένει υπομονετικά.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ
Με τη Σελήνη στον Κριό, το άτομο παραμένει άμεσο και δυνατό κι όσο μεγαλύτερη ασφάλεια νιώθει στη σχέση, τόσο πιο εύκολα θα αποκαλύψει στον σύντροφό του το ερωτικό του ταμπεραμέντο. Από την άλλη, τόσο άμεσοι θα είναι και οι θυμοί του. Το να θυμώνει κάποιος με τη Σελήνη στον Κριό απέναντι στο ταίρι του σημαίνει ότι το εμπιστεύεται! Οι άνθρωποι με τη Σελήνη στον Κριό δείχνουν ευκολία στο να μοιραστούν με το ταίρι τους φόβους και τις πραγματικές τους ανάγκες, ακόμη κι αν αυτά που εκφράζουν μπορεί να παρεξηγηθούν. Σε γενικές γραμμές είναι μια άστατη Σελήνη και έχει συναισθηματικές εξάρσεις. Μπορεί να συμπεριφερθεί με έναν ορμητικό τρόπο, να πει ή να κάνει κάτι χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες που θα έχει. Η Σελήνη στον Κριό ψάχνει για ένταση στον έρωτα, βγάζει κάποιες στιγμές ακραίες αντιδράσεις, αφού τείνει να παίρνει τα πράγματα προσωπικά, προσπαθεί να κυριαρχήσει συναισθηματικά στον άλλον, ενώ και στη συμβίωση μπορεί να δημιουργεί συχνά κρίσεις προκειμένου να μην πλήττει!

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ
Ο Ωροσκόπος στον Κριό ίσως έχει σε μεγαλύτερο βαθμό τονισμένο το «υπερεγώ» αυτού που τον διαθέτει, σε σχέση με τον Ήλιο. Το άτομο είναι ευθύ, ανταγωνιστικό, αφού τα χαρακτηριστικά του ζωδίου του Κριού στον Ωροσκόπο είναι στην «επιφάνεια» κι όχι στο βάθος. Αυτά τα άτομα κάποιες φορές μπορεί να τρομάζουν τους συντρόφους τους με τα νεύρα, τους θυμούς, την κυκλοθυμικότητα και την επιθετικότητα που μπορεί να δείχνουν. Η ανάγκη του να είναι πρώτο, να νικά και να έχει στη ζωή του κάτι για το οποίο θα παλέψει, το κάνει να εφευρίσκει, κι εκεί που δεν υπάρχουν ίσως, προβλήματα. Βλέπετε, χωρίς δράση βαριέται, πλήττει, γίνεται ανήσυχο, ανυπόμονο και απογοητεύεται. Μπορεί να χάσει τα τακτ του και να πληγώσει με τα καυστικά του σχόλια και λόγια ακόμη και το πρόσωπο που αγαπά. Βέβαια, όλο αυτό επηρεάζεται κι από τη θέση του Άρη στο Ωροσκόπιο του ατόμου. Αφού ο Ωροσκόπος στον Κριό κάνει τον Άρη που είναι ο κυβερνήτης του ζωδίου, τον βασικό πρωταγωνιστή του Ωροσκοπίου.

Ταύρος
Ο σταθερός

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ
Ο Ταύρος, όπως σε όλα στη ζωή του, έτσι και στη σχέση ψάχνει σταθερότητα, πίστη και εμπιστοσύνη. Ο Ταύρος δεν φοβάται τη δέσμευση και επιθυμεί συνήθως μια μακρόχρονη σχέση ή μια σχέση για μια ζωή, όταν βρει τον κατάλληλο παρτενέρ. Η φήμη του περί πρακτικότητας και κτητικότητας είναι ευρέως γνωστή! Όμως, η καρδιά ενός Ταύρου είναι ρομαντική και θα ήταν πραγματικά άδικο για το ζώδιο να πιστεύουμε ότι η αγάπη του για την ύλη ισούται με την αγάπη του για το ταίρι του. Όταν ερωτεύεται, σπάνια ενδιαφέρεται για σχέσεις της μιας νύχτας ή κάποιων ημερών. Στο μυαλό και την καρδιά του υπάρχει το «για πάντα»! Μολονότι οι Ταύροι αγαπούν το χρήμα, δεν το θέλουν για να το αποθηκεύουν, αλλά για να το σπαταλούν, ικανοποιώντας τις αισθήσεις τους αλλά και το ταίρι τους. Το σεξαπίλ τους είναι ακαταμάχητο και επιδιώκουν στη σχέση τους να έχουν μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Πάντως, δεν βιάζονται για να μπουν σε σχέση... και σίγουρα όταν πάρουν την απόφαση ενός γάμου θέλουν να νιώθουν πρώτα τακτοποιημένοι στον επαγγελματικο-οικονομικό τομέα.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ
Η Σελήνη στον Ταύρο φημίζεται για την τρυφερότητα που δείχνει, τα χαϊδολογήματα και γενικώς την ανάγκη και την επιθυμία της να αγγίζει το ταίρι της και να την αγγίζουν. Είναι μια Σελήνη που επιδιώκει και στον έρωτα απλότητα. Συγκινείται με απλά πράγματα και αυτά της προσφέρουν περισσότερη χαρά. Δεν χρειάζεται να της τάξεις τον ουρανό με τ’ άστρα, αφού είναι ιδιαίτερα προσγειωμένη και ικανοποιείται με απλά πράγματα. Έχει καλή επαφή με τη σεξουαλικότητά της και την προβάλει, όχι όμως με έντονο και επιθετικό τρόπο. Αγαπά την ηρεμία και την αρμονία στη σχέση, γι’ αυτό και σπάνια τσακώνεται και προσπαθεί να αποφύγει τους καβγάδες γενικά. Αυτό όμως την κάνει να καταπίνει θυμούς και να νιώθει απογοητευμένη στο τέλος, αν δεν εκφραστεί. Η οικονομική και γενικώς υλική ασφάλεια που επιδιώκει από μικρή ηλικία τής επιτρέπει να εκφράσει καλύτερα τον συναισθηματισμό της. Τα αισθήματά της συνήθως δύσκολα μεταβάλλονται. Έχει κοινή λογική και στη συμβίωση αναλαμβάνει με χαρά τις υποχρεώσεις της.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ
Όταν βρίσκεται στον Ωροσκόπο, αυτό το ζώδιο είναι πιο εξωστρεφές από την θέση του Ήλιου. Η βαθύτερη επιθυμία του Ωροσκόπου στον Ταύρο, είναι να δημιουργήσει σχέσεις με γερές βάσεις κι όσο το δυνατόν μακροβιότερες. Ως ζώδιο της γης, στον Ωροσκόπο χαρίζει στο άτομο μια ξεχωριστή «αύρα» ιδιαίτερα μαγνητική, που έλκει ιδιαίτερα το άλλο φύλο. Συνήθως οι άλλοι έχουν μια ανεξήγητη αίσθηση οικειότητας με το πρόσωπο αυτό όταν το πλησιάζουν. Οι ανάγκες του είναι βασικές: Θέλει καλό φαγητό, καλό σεξ και ένα ωραίο μέρος για να ζει! Λαχταρά για φυσική επαφή με τους γύρω του. Είναι ιδιαίτερα αισθησιακός Ωροσκόπος, γήινος και πολύ εκφραστικός. Μάλιστα, πολύ νωρίς στη ζωή του επιθυμεί να δημιουργήσει σταθερές σχέσεις. Ο μεγαλύτερος πειρασμός γι’ αυτόν τον Ωροσκόπο είναι η «ευχαρίστηση». Του είναι αδύνατον να αντισταθεί σε ό,τι του υπόσχεται ότι θα ικανοποιήσει τις αισθήσεις του. Φυσικά η θέση της Αφροδίτης παίζει καθοριστικό ρόλο στο πως θα εκφραστεί αυτός ο Ωροσκόπος, αφού ο πλανήτης του έρωτα είναι κυβερνήτης του.

Δίδυμοι
Ο εγκεφαλικός

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ
Ο πιο ανήσυχος Ήλιος του ζωδιακού ακόμη και στις σχέσεις του είναι ρευστός και περίεργος. Ψάχνει σχέσεις που θα τον ιντριγκάρουν κυρίως σε εγκεφαλικό επίπεδο και μπορεί να μείνει πιστός μόνο σε όποιον δεν τον κάνει να πλήττει! Η κάπως κυκλοθυμική και μεταβλητή ιδιοσυγκρασία του τον εμποδίζει να μένει σε ένα σημείο για πολύ καιρό. Έχει την τάση να είναι απρόβλεπτος, να αποφεύγει τις ευθύνες κυρίως σε νεαρότερη ηλικία και να περιπλανιέται στους λαβυρίνθους του μυαλού του. Ακόμη και το σεξ για έναν Δίδυμο ξεκινά από το «μυαλό» του. Γι’ αυτό συνήθως κι η ερωτική του ζωή είναι σύνθετη και περιπλεγμένη. Χρειάζεται πρώτα να βρει ισορροπία και αρμονία μέσα του πριν κατασταλάξει σε μια σχέση. Μπορεί να είναι μονογαμικός άραγε ένας Δίδυμος; Φυσικά και μπορεί, αλλά με δύο όρους. Πρώτον, θα πρέπει να έχει μια έντονη επαγγελματική ζωή που θα του δίνει ευκαιρίες εναλλαγών και έντασης, όπως επίσης και έναν ευρύ κύκλο φίλων με τις ευλογίες του συντρόφου του, βέβαια, και δεύτερον, πρέπει το ταίρι του να καταφέρνει να τον εκπλήσσει όσα χρόνια κι αν είναι μαζί.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ
Η Σελήνη στους Διδύμους, διατηρεί την ανάγκη για επικοινωνία όπως και την ανησυχία, την περιέργεια και την αίσθηση ρευστότητας που έχει κι ο Ήλιος. Μόνο που όλα αυτά είναι πραγματική ψυχολογική ανάγκη του ατόμου που την έχει. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν σοβαρές συζητήσεις με το ταίρι του, του αρέσει όμως το παιχνίδι με τις λέξεις. Το περιεχόμενο της συζήτησης δεν μετρά τόσο, όσο να έχει την αίσθηση της επαφής που πηγάζει από τον διάλογο. Και φυσικά του είναι απαραίτητο σε μια σχέση να διασκεδάζει και το ταίρι του να τον τροφοδοτεί με εκπλήξεις. Όταν η προσωπική του ζωή ρουτινιάζει αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται όλο και πιο ανήσυχος και να περιφέρει το απροσδιόριστο «ανικανοποίητό» του όπου κι αν βρίσκεται. Συνήθως όσοι έχουν Σελήνη στους Διδύμους τείνουν να μιλούν πολύ κι επίσης να προσπαθούν να εκλογικεύσουν ό,τι τους συμβαίνει ακόμη και σε συναισθηματικό επίπεδο. Η συμβίωση μαζί του απαιτεί γερά νεύρα και ψυχραιμία!

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ
Ο Ωροσκόπος στους Διδύμους προσδίδει στο άτομο μια ευχάριστη διάθεση, ενώ ακτινοβολεί από μακριά εξυπνάδα, σβελτάδα και ανησυχία. Είναι ο άνθρωπος που δεν μπορεί να καθίσει σε μια καρέκλα ούτε για πέντε λεπτά. Το ίδιο συνήθως του συμβαίνει και στις σχέσεις. Δύσκολα θα μείνει σε μια σχέση αν δεν ικανοποιείται η ανάγκη του για αλλαγές και εκπλήξεις. Επίσης, είναι δύσκολο να καταλάβει ο σύντροφος του πώς νιώθει. Ενώ είναι από τους πιο επικοινωνιακούς και κοινωνικούς Ωροσκόπους, στην επιφάνεια τουλάχιστον, στο επίπεδο της προσωπικής ζωής φαίνεται να τα χάνει με τον κόσμο του συναισθήματος και δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί. Μονίμως έχει την αίσθηση ότι υπάρχει κάτι καλύτερο στη γωνία που τον περιμένει κι έτσι μπορεί να διώχνει μακριά τους ανθρώπους για τους οποίους μπορεί να νοιάζεται. Στην αναζήτηση του ιδανικού, δεν υπολογίζεται πόσες καρδιές μπορεί να έχει πληγώσει στο διάβα του. Φυσικά και σ’ αυτή την περίπτωση ο Ερμής, που είναι κυβερνήτης του Ωροσκόπου και φυσικά ολόκληρου του Ωροσκοπίου, κρατά τα κλειδιά της ανάλυσης αυτού του ατόμου.

Καρκίνος
Ο ευαίσθητος

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
Ο Ήλιος στον Καρκίνο εκπέμπει ένα πιο ντροπαλό «σεξαπίλ», που όμως είναι ακαταμάχητο. Η ευαίσθητη, κυκλοθυμική και παρορμητική του συμπεριφορά τον κάνει κάπως απροσπέλαστο στα μάτια του συντρόφου του, ίσως και ακατανόητο κάποιες φορές, είναι όμως μέρος του αμυντικού του σχεδίου. Όντας τόσο ευαίσθητος, χρειάζεται να προστατευθεί και να δείξει στους άλλους ότι δεν είναι εύκολο θύμα! Στον έρωτα, μπορεί να δείχνει κάπως κρατημένος, αλλά μόλις νιώσει ασφάλεια και εμπιστευθεί τότε τα τείχη πέφτουν και γίνεται ιδιαίτερα ευάλωτος στον σύντροφό του. Πρέπει το ταίρι του να τον πείσει πρώτα για την ευγένεια της ψυχής του, την ειλικρίνεια και τη διάθεσή του για δέσμευση προκειμένου να μείνει μαζί του για πάντα. Μέχρι να συμβεί αυτό, όμως, ο σύντροφός του είναι καταδικασμένος να βλέπει μόνο το σκληρό του περίβλημα, όπως στο σύμβολο του ζωδίου το καβούρι. Κάποιες φορές θα βλέπει ένα ηφαίστειο, άλλοτε πάγο, άλλοτε έναν σοφό και μελετημένο άνθρωπο, αλλά δεν θα φτάσει ποτέ στην ψυχή του αν δεν έχει τη διάθεση πρώτα ο ίδιος να παραδοθεί και να δείξει τις «καλές και ευαίσθητες προθέσεις του».

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
Αν με τον Ήλιο στον Καρκίνο τα πράγματα είναι σύνθετα, με τη Σελήνη στον Καρκίνο τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα. Πολλά, βέβαια, εξαρτώνται από το πόσο προστατευμένη νιώθει η ευαίσθητη αυτή Σελήνη πίσω από έναν δυνατό Ήλιο. Θα πάρει καιρό, πάντως, στο ταίρι αυτής της Σελήνης, να διεισδύσει στον βαθύ συναισθηματικό της κόσμο. Συνήθως πρώτα διαφαίνονται άλλες πτυχές του Ωροσκοπίου στην προσωπικότητα του ατόμου, που έχει αυτή την ευαίσθητη Σελήνη. Η Σελήνη αυτή φημίζεται για την ευαισθησία της στις δονήσεις του περιβάλλοντος. Μάλιστα, μπορεί να λειτουργεί σαν σφουγγάρι στις ενέργειες θετικές και αρνητικές. Το μεγάλο της μειονέκτημα είναι ότι παίρνει πολύ προσωπικά τις αντιδράσεις και τις απόψεις των άλλων και οδηγείται σε φανταστικά σενάρια απόρριψης. Έχει ιδιαίτερο δέσιμο με τη μητέρα, την οικογένεια και τις ρίζες της. Συνήθως λειτουργεί ως μαγνήτης σε άτομα με ανισορροπίες που δεν μπορούν να της επιστρέψουν την αγάπη που μεγαλόκαρδα τους έδωσε. Στη συμβίωση, η Σελήνη αυτή είναι ιδιαίτερα ζεστή και συντροφική.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
Όπως και στον Ήλιο ή τη Σελήνη, και ο Ωροσκόπος στον Καρκίνο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος απέναντι στους άλλους και κάποιες φορές δεν έχει όρια στη φροντίδα που μπορεί να τους παρέχει. Γι’ αυτό πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, γιατί έχει την τάση να έλκει ανθρώπους με ιδιαίτερα προβλήματα που τρέφονται από την ενέργειά του και τον απομυζούν. Στον έρωτα, το δύσκολο είναι να τον πλησιάσεις και να τον αγγίξεις. Στην αρχή χρειάζεται να μελετήσει με προσοχή το άτομο που τον πλησιάζει, λες κι έχει να κάνει με κάποιον εισβολέα. Αν περάσει όμως το άτομο την εξονυχιστική έρευνα στην οποία θα τον υποβάλει, τότε πραγματικά η αγάπη, η τρυφερότητα και η φροντίδα που περιβάλλει το αντικείμενο του πόθου του είναι απεριόριστα! Συνήθως επηρεάζεται πολύ από αυτά που του λένε οι άλλοι χωρίς να εξετάσει το γιατί τα είπαν. Η Σελήνη ως κυβερνήτης του Καρκίνου και η θέση της στον ζωδιακό μπορεί να δώσει περισσότερες απαντήσεις σχετικά με το πώς συμπεριφέρεται αυτός ο Ωροσκόπος.

Λέων
Ο απαιτητικός

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ
Ο έρωτας και το φλερτ είναι κάτι που έρχεται πολύ φυσικά στον Λέοντα. Δεν έχει άδικα τη φήμη του εραστή του ζωδιακού. Θέλει να απολαμβάνει όλες τις χαρές που προσφέρει ο έρωτας και το ρομάντζο. Στη σχέση χρειάζεται σεβασμό και όλη την προσοχή του συντρόφου του και φυσικά είναι ιδιαίτερα απαιτητικός. Τα λουλούδια, η ποίηση, οι συναισθηματικές εκφράσεις, τα κεριά και ο αμοιβαίος θαυμασμός στήνει όλο το σκηνικό του ερωτευμένου Λιονταριού. Το να ερωτευθεί δεν του είναι δύσκολο. Το πόσο θα μείνει στη σχέση είναι ίσως το δύσκολο. Κι αυτό γιατί χρειάζεται συνεχώς να λαμβάνει από το ταίρι του επιβεβαίωση και θαυμασμό. Όταν η σχέση γίνεται ρουτίνα, όταν θεωρεί ο ένας τον άλλον δεδομένη υπόθεση, τότε αυτό είναι πραγματικά ένα θανάσιμο πλήγμα για τον έρωτα του Λέοντα. Χρειάζεται αν μη τι άλλο να νιώθει το κέντρο της προσοχής στη σχέση του και θα κάνει τα πάντα για να το καταφέρει, ακόμη κι αν χρειάζεται να καταφύγει σε θεατρινισμούς. Άλλωστε, λίγο θέατρο, ακόμη κι από το ταίρι του, κάνει τη σχέση πιο ενδιαφέρουσα, πιο ζωντανή και της δίνει στυλ!

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ
Η Σελήνη στον Λέοντα μπορεί να χρειάζεται επίσης το χειροκρότημα, τον θαυμασμό, την απόλυτη προσοχή του συντρόφου, αλλά είναι πολύ πιθανόν όλο αυτό να μη φαίνεται έντονα με την πρώτη επαφή και να μένει ανέκφραστο. Μην ξεχνάμε ότι από τη φύση της η Σελήνη, ανεξαρτήτως ζωδίου, είναι ντροπαλή και συνεσταλμένη Όταν όμως δεν ικανοποιείται, τότε δεν μένει άλλος δρόμος παρά να το αναζητήσει αλλού. Η Σελήνη στον Λέοντα αγαπά τα φώτα της δημοσιότητας, θέλει να είναι στο επίκεντρο και χρειάζεται ενθάρρυνση από το ταίρι της για να εκφράσει το δυναμικό της. Έτσι και στον έρωτα αυτή η Σελήνη θέλει το ταίρι της να την έχει βασίλισσα, να τη θαυμάζει και να τη χειροκροτεί. Αλλιώς νιώθει αποξενωμένη και μπορεί να γίνει και πιο ανήσυχη και γκρινιάρα κι από τη Σελήνη στον Καρκίνο. Στη συμβίωση, η Σελήνη αυτή θέλει να νιώθει ότι έχει το πάνω χέρι στον χώρο του σπιτιού, αφού το σπίτι είναι το παλάτι της.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ
Ο κυβερνήτης του Λέοντα είναι ο Ήλιος. Και μια και ο Ήλιος είναι η πηγή της ενέργειας, της θερμότητας και του φωτός, έτσι κι αυτός ο Ωροσκόπος εκπέμπει λάμψη και ζεστασιά. Η ανάγκη για θαυμασμό, χειροκρότημα, υποστήριξη και προσοχή. που είναι απαραίτητα στοιχεία στον Ήλιο και τη Σελήνη, στον Λέοντα ίσως δεν φαίνεται ιδιαίτερα στον Ωροσκόπο με την πρώτη ματιά. Αυτό όμως δεν πρέπει να ξεγελά το ταίρι του. Πίσω από το ψύχραιμο και περήφανο παράστημά του κρύβονται πολλές ανασφάλειες και πολλή ανάγκη για θαυμασμό από το έτερον ήμισυ. Αν ο σύντροφος του τονώσει την αυτοπεποίθησή του και του εκφράσει ανοιχτά τον θαυμασμό του τότε θα προσπεράσει τις άμυνές του και θα φτάσει στην καρδιά του. Αν όμως δεν ενδιαφερθεί τότε πραγματικά μπορεί να δει ένα σχεδόν «πέτρινο» προσωπείο που δεν ανταποκρίνεται, δεν αποκαλύπτεται και δεν δείχνει ίχνος συναισθηματικότητας. Η θέση του Ήλιου, που είναι και ο κυβερνήτης αυτού του Ωροσκόπου, συμπληρώνει ιδανικά το προφίλ του συγκεκριμένου ατόμου.

Παρθένος
Ο εξερευνητής

ΗΛΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ
Είναι γνωστή για το ζώδιο της Παρθένου, η αναλυτική και κριτική στάση του απέναντι στα πράγματα αλλά και ο ρεαλισμός με τον οποίον αντιμετωπίζει τις σχέσεις. Παρ’ όλα αυτά η Παρθένος, δεν ενδιαφέρεται λιγότερο από τα άλλα ζώδια για τον έρωτα. Μάλιστα, έχει μια έντονη όρεξη να εξερευνήσει όλες τις λεωφόρους της σεξουαλικότητας! Το βασικό της αίτημα στη σχέση είναι η εξέλιξη και η ανάπτυξη και των δύο που απαρτίζουν το ζευγάρι. Για να μείνει σε μια μακρόχρονη σχέση ένας Παρθένος θα πρέπει η σχέση να αλλάζει και να εξελίσσεται συνέχεια. Ανταποκρίνεται σε έναν σύντροφο που του προσφέρει ποικιλία ερεθισμάτων, κοινές δραστηριότητες και νέες ιδέες για να εξερευνήσουν μαζί. Ακόμη κι αν εντυπωσιαστεί από έναν «γκλάμουρους» παρτενέρ, δεν θα είναι για πολύ. Μέχρι το αντικείμενο του πόθου του να αποδειχθεί άξιο εμπιστοσύνης δύσκολα θα παραδοθεί! Η ανάγκη για τελειότητα μπορεί να οδηγήσει σε σκληρή κριτική του συντρόφου του, που μοιραία θα αρχίσει να γίνεται λιγότερο ενθουσιώδης και η φλόγα του έρωτα θα αρχίσει να σβήνει.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ
Η Σελήνη είναι από τη φύση της επιρρεπής στην κυκλοθυμία κι όταν βρίσκεται στην Παρθένο τότε τα πράγματα μπορεί να γίνουν πιο έντονα και η Σελήνη αυτή να βιώνει το ανικανοποίητο. Μονίμως ανησυχεί, γκρινιάζει και μπορεί να απομακρύνει από δίπλα της ακόμη και το αντικείμενο του πόθου της. Από την άλλη, έχει μια ταπεινότητα αυτή η Σελήνη, είναι πάντα σε ετοιμότητα για να ικανοποιήσει το έτερον ήμισυ και να προχωρήσει μπροστά, να εξελιχθεί. Συνήθως προσφέρει καλές συμβουλές και στήριξη στον σύντροφο της. Χτίζει μαζί του το μέλλον με μεθοδικότητα, αποτελεσματικότητα και οργανωτικότητα. Άλλωστε, είναι από τη φύση της ακριβής, δουλευταρού και πρακτική. Φυσικά, ως Σελήνη που την κυβερνά ο Ερμής, δίνει μεγάλη έμφαση στην επικοινωνία. Όταν η σχέση προχωρά και ανοίγεται, είναι πρόθυμη να συζητήσει τις φοβίες και τα άγχη της. Στη συμβίωση είναι μια Σελήνη που απαιτεί τάξη στον χώρο γι’ αυτό έχει ανάγκη από έναν σύντροφο που να τη βοηθά να χαλαρώνει.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ
Ο Ωροσκόπος στην Παρθένο κάνει το άτομο να ακτινοβολεί αυτάρκεια και αποτελεσματικότητα. Εύκολα κερδίζει την εμπιστοσύνη των άλλων και συνήθως είναι αυτός που δίνει τις συμβουλές και τη βοήθεια στη σχέση. Έχει οξύνοια, παρατηρητικότητα και δύσκολα κάτι ξεφεύγει της προσοχής του. Ακόμη, κάτι χαρακτηριστικό γι’ αυτόν τον Ωροσκόπο είναι ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει, αν δεν είναι όλα σε τάξη στο περιβάλλον του. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να φτιάχνει ατέλειωτες λίστες, να αγοράζει οτιδήποτε καινούργιο μπορεί να τον βοηθήσει να οργανώσει καλύτερα τον χώρο του και φυσικά λατρεύει τις νέες τεχνολογίες. Επίσης, είναι εξαιρετικός στις συζητήσεις μολονότι μπορεί να κρύβει τα συναισθήματά του πίσω από το ιδιαίτερα ζωντανό πνεύμα του. Βέβαια, κάποιες στιγμές στις σχέσεις του μπορεί να εντοπίζει το δέντρο αλλά να χάνει το δάσος κι είναι συνήθως αυτό για τον οποίο οι σύντροφοί του τον κατηγορούν. Η θέση του Ερμή στο Ωροσκόπιο ως κυβερνήτη της Παρθένου μπορεί να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το άτομο αυτό.

Ζυγός
Ο ξεχωριστός

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ
Στην παραδοσιακή αστρολογία, ο Ζυγός είναι το ζώδιο των σχέσεων και του γάμου! Κατά μια συμβολική έννοια αυτό είναι σίγουρα σωστό. Στον Ζυγό, βρίσκουμε την ανάγκη της εξισορρόπησης. Είναι ιδιαίτερα κοινωνικός, γοητευτικός και επιδιώκει να βρει μια σχέση που να είναι συμπληρωματική για την εικόνα του. Αγαπά τις σχέσεις αποκλειστικότητας, λατρεύει την ομορφιά, το στυλ, θέλει να περιβάλλεται από όμορφα αντικείμενα και μπορεί να κακομάθει τον εαυτό του και το ταίρι του με ακριβά δώρα και περιποιήσεις. Στον έρωτα, λατρεύει την ατμόσφαιρα και είναι αλήθεια ότι δίνει μεγαλύτερη προσοχή στη βιτρίνα παρά στο περιεχόμενο. Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι Ζυγοί που είναι πιο σοφιστικέ ή ήσυχοι και κάποιες φορές λίγο θλιμμένοι. Φοβούνται τα συναισθηματικά ρίσκα γι’ αυτό παρουσιάζονται κι ως αναποφάσιστοι. Από την άλλη, θέλουν να είναι σίγουροι πριν πάρουν την απόφασή τους. Κάποιες στιγμές μπορεί να γίνουν ελεγκτικοί χωρίς να το καταλαβαίνουν οι σύντροφοί τους. Μολονότι ψάχνουν την απόλυτη σχέση, φοβούνται να δεσμευτούν βαθιά για να μην πληγωθούν.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ
Η Σελήνη στον Ζυγό δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στις αντιδράσεις και τη στάση του συντρόφου της, ενώ το να έχει μια ισορροπημένη προσωπική ζωή είναι σημαντικό και για τις άλλες δραστηριότητές της. Ακόμη και στην υγεία της μπορεί να έχει επίδραση μια κακή προσωπική ζωή χωρίς αρμονία και αγάπη. Συνήθως διαθέτει μια γοητευτική και κομψή προσωπικότητα και τρόπους, και γίνεται ιδιαίτερα ελκυστική στο άλλο φύλο. Φυσικά, περιμένει κι από το ταίρι της να δείξει την ίδια συναισθηματική αβρότητα και ευγένεια. Τα άκομψα αστεία, το σκληρό και κυνικό χιούμορ την αφήνουν παγερά αδιάφορη. Ακόμη, είναι η Σελήνη που αντιλαμβάνεται την καλή αισθητική και την απαιτεί στον χώρο όπου κινείται και στους ανθρώπους που συναναστρέφεται. Κάποιες φορές αυτή η Σελήνη γίνεται τόσο ανεκτική και συμβιβάζεται τόσο προκειμένου να έχει μια αρμονική επιφάνεια στη σχέση, που κινδυνεύει να χάσει τον ίδιο της τον εαυτό και να ξεχάσει τις δικές της ανάγκες και επιθυμίες. Στη συμβίωση απαιτεί έναν χώρο με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα γι’ αυτήν και το ταίρι της.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ
Ακόμη κι από την εξωτερική του εμφάνιση φαίνεται ένας Ωροσκόπος στον Ζυγό. Ανεξάρτητα από την ομορφιά, συνήθως δίνει μια γοητευτική προσωπικότητα στο άτομο, που φυσικά νοιάζεται ιδιαίτερα για το πώς φαίνεται στους άλλους και πολύ περισσότερο στο αντικείμενο του πόθου του. Κάποιες φορές ο Ωροσκόπος στον Ζυγό δίνει εύκολα την εντύπωση μιας οικειότητας γι’ αυτό και σπάνια αυτοί οι άνθρωποι μένουν μόνοι τους. Άλλωστε, το βαθύτερο αίτημα τους είναι να κάνουν μια ουσιαστική σχέση. Χωρίς σχέση νιώθουν ότι δεν έχουν ρίζες, είναι ανήσυχοι και δεν μπορούν να είναι όσο αποτελεσματικοί θέλουν. Μερικές φορές θα θυσιάσουν τις βαθύτερές τους επιθυμίες προκειμένου να έχουν παρέα και να μην είναι μόνοι τους. Ή μπορεί να θυσιάσουν αυτό που ξέρουν ότι είναι καλό για τον εαυτό τουε, προκειμένου να έχουν κάποιον δίπλα τους. Η Αφροδίτη κυβερνά τον Ζυγό και η θέση της στο Ωροσκόπιο κάποιου μπορεί να δείξει πολλά στοιχεία που εξηγούν τον τρόπο που δεσμεύεται ένας Ωροσκόπος Ζυγός.

Σκορπιός
Ο έντονος

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ
Είναι το ζώδιο που βιώνει με τον πιο ακραίο τρόπο το συναίσθημά του, όποιο κι αν είναι αυτό, συμπεριλαμβανομένου και του έρωτα! Ο Σκορπιός είναι από τη φύση του έντονος, εκπέμπει μια ιδιαίτερα μαγνητική προσωπικότητα και βιώνει έντονα τόσο τις αγάπες του όσο και το μίσος του. Τον ιντριγκάρει η τέχνη της αποπλάνησης και σίγουρα σ’ αυτή την τέχνη χωρίς ιδιαίτερο κόπο παίρνει την υψηλότερη βαθμολογία! Όσο για το σεξ, φυσικά το απολαμβάνει με όλες του τις αισθήσεις. Μόνο που το σεξ στην περίπτωση του Σκορπιού (τουλάχιστον του υγιούς Σκορπιού) δεν γίνεται ποτέ για πλάκα ή δεν είναι απλώς για διασκέδαση! Γι’ αυτό μπορεί να οδηγηθεί ακόμη και σε σεξουαλική αποχή αν δεν νιώθει με όλο του το είναι τη σχέση. Συνήθως επιλέγει έναν σύντροφο που να τον θαυμάζει, που να έχει αυτοπεποίθηση και φυσικά που είναι ικανός να κατανοήσει την ανάγκη του Σκορπιού για μυστικότητα. Οι ζήλιες και οι εμμονές είναι στοιχεία που τον συνοδεύουν για πάντα, ακόμη κι αν βιώνει την απόλυτη σχέση ασφάλειας με τον σύντροφό του.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ
Τα χαρακτηριστικά του Σκορπιού, που είναι το έντονο συναίσθημα, η ανάγκη για εξουσία και η έντονη ερωτική επιθυμία, παραμένουν και στην περίπτωση της Σελήνης, μόνο που μπορεί να είναι κάπως θαμμένα ή να μην είναι ορατά με το πρώτο. Αυτή η Σελήνη έχει την τάση να παίρνει πολύ σοβαρά τα προσωπικά της κι αυτό την οδηγεί σε έντονη κτητικότητα και σε συναισθήματα ζήλιας. Μάλιστα, μπορεί να είναι και πιο εκδικητική κι από τον Ήλιο, καθώς δύσκολα ξεχνά ό,τι την πλήγωσε. Στις σχέσεις όπου δεν νιώθει ικανοποιημένη μπορεί να έχει ξεσπάσματα οργής που ακολουθούνται από στιγμές ηλεκτρισμένης σιωπής. Όπως καταλαβαίνετε, για τον σύντροφό της αυτή η Σελήνη είναι πολύ δύσκολη, καθώς από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να απομακρύνεται ψυχικά. Για να μπορεί κάποιος να συμβιώνει μαζί της, πρέπει να μάθει τους ρυθμούς της. Όταν κλείνεται στον εαυτό της δεν υπάρχει περίπτωση να την πλησιάσεις, όταν ανοίγεται όμως απαιτεί από το ταίρι της να είναι εκεί και να της αφιερώνει την προσοχή του.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ
Είναι ίσως ο Ωροσκόπος με το μεγαλύτερο καρμικό φορτίο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις ερωτικές σχέσεις. Όταν το πολύ ισχυρό ζώδιο του Σκορπιού βρίσκεται στον Ωροσκόπο, η προσωπικότητα του ατόμου είναι ιδιαίτερα έντονη και μαγνητική. Στη ζωή του δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, αφού τα βιώνει όλα ως άσπρο ή μαύρο. Φυσικά και τις σχέσεις του. Του αρέσει κάποιος ή απλώς δεν θέλει να τον ξέρει. Όταν ερωτεύεται, το βαθύ, έντονο βλέμμα του μπορεί να γίνει το πιο θερμό και γλυκό βλέμμα που έχετε δει. Προϋπόθεση για να ερωτευθεί κάποιον είναι να τον θαυμάζει απεριόριστα. Για το μυαλό, τη δύναμη, την ομορφιά, το σεξαπίλ, την οικονομική του κατάσταση. Κάποιος ή και όλοι αυτοί οι λόγοι είναι σημαντικοί για να δώσει την καρδιά του. Το μότο αυτού του Ωροσκόπου είναι: Θέλω αυτό που θέλω την ώρα που το θέλω και θα το πάρω με κάθε κόστος! Η θέση του Πλούτωνα, που είναι κυβερνήτης του Ωροσκόπου, μπορεί να μας δώσει περαιτέρω στοιχεία εμβάθυνσης.

Τοξότης
Ο φιλελεύθερος

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ
Αισιόδοξος, αεικίνητος και περιπετειώδης, ο Τοξότης στα θέματα της «καρδιάς», έχει μάλλον περίεργη φήμη. Πολλά λόγια, πολλή θεωρία και λίγες πράξεις! Αγαπά την ελευθερία, του αρέσει να εξερευνά νέους ορίζοντες και δεν μπορεί να μείνει με κανένα σύντροφο, που θα τον περιορίσει σε όλα αυτά. Γι’ αυτό τον λόγο αναλώνεται σε επιφανειακές συναισθηματικές σχέσεις ή μπορεί να είναι εντελώς άπιστος τουλάχιστον στη νεαρή του ηλικία και μέχρι να κατανοήσει ότι η συνειδητοποιημένη και πιστή αγάπη πραγματικά σε κάνει πλουσιότερο. Στη σχέση θέλει ο σύντροφός του να είναι ανεξάρτητος, μολονότι εκτιμά ιδιαίτερα την αγαπησιάρικη και τρυφερή έκφραση συναισθήματος από το ταίρι του. Για να είναι ευτυχής, πρέπει να διαλέξει έναν σύντροφο που να εκτιμά την «ελευθερία» όσο και εκείνος, που θα έχει τα δικά του χωριστά ενδιαφέροντα και χόμπι, πιθανώς και φιλικό κύκλο και φυσικά κάποιον που δεν θα του κάνει σκηνές ζήλιας. Ο ίδιος δύσκολα θα μπει σε διαδικασίες ζήλιας, καθώς δεν νιώθει ανασφάλεια στις σχέσεις του. Αν τα βρει όλα αυτά σε ένα άτομο, τότε μπορεί να γίνει πιο πιστός κι από τον σταθερό Ταύρο.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ
Μια υπερήφανη κι αγέρωχη Σελήνη, με πλούσιο συναισθηματικό κόσμο, που έχει υψηλές αξίες και μεγάλα οράματα, της λείπει όμως μια ρεαλιστική ίσως αίσθηση των πραγμάτων. Η Σελήνη καταδεικνύει τις ανάγκες μας, αλλά σ’ αυτό το ζώδιο νιώθει κάπως άβολα να νιώθει ότι έχει ανάγκες... Μην ξεχνάμε ότι ο Τοξότης είναι το ζώδιο της απόλυτης ελευθερίας. Τις περισσότερες φορές λοιπόν στις σχέσεις της συμβαίνει το εξής: Ταυτόχρονα από τη μια εξιδανικεύει το ταίρι της κι από την άλλη κάνει τα πάντα για να το απομακρύνει. Αυτό μπερδεύει και την ίδια τη Σελήνη, που είναι τεράστια η επιθυμία της να κάνει δεσμούς, να εξαρτάται και να νιώθει τις ανάγκες της να ικανοποιούνται κι από την άλλη και τον σύντροφό της, καταδικάζοντάς τον σε μια κατάσταση που θυμίζει «σκοτσέζικο ντους». Όμως, η παιδικότητα και η αισιόδοξη στάση με την οποίαν αντιμετωπίζει τα πάντα στη ζωή σε κάνει να τη συγχωρείς και να αποδέχεσαι την αδυναμία της. Τουλάχιστον δεν μπορεί κάποιος να την κατηγορήσει ότι δεν μένει σε μια σχέση με την καρδιά της αλλά εξαιτίας άλλων αναγκών.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ
Το χιούμορ, η αποφασιστικότητα, το θάρρος της γνώμης και η επεκτατική διάθεση του Τοξότη κάνουν πολύ έντονη την παρουσία τους και στον Ωροσκόπο. Είναι από τους Ωροσκόπους «μαγνήτες» για το άλλο φύλο και συνήθως έχει και μεγάλη δημοτικότητα στο περιβάλλον όπου κινείται αυτός ο Ωροσκόπος. Πάνω απ’όλα θέλει να βιώσει πολλές εμπειρίες και περιπέτειες. Να κάνει ταξίδια, να ανοίξει τους ορίζοντες του, να συνδεθεί με κόσμο που έχει διαφορετική κουλτούρα και στάση ζωής. Συνήθως δεν ευνοεί τις μακρόχρονες σχέσεις αυτός ο Ωροσκόπος καθώς το άτομο δεν θέλει να νιώθει περιορισμένο. Όταν όμως συναντήσει αυτόν που θα του αποδείξει ότι η «αγάπη» δεν είναι φυλακή, μπορεί να υπηρετήσει πιστά τη σχέση και να είναι το ίδιο ενθουσιώδης με την πρώτη στιγμή. Δεν αποφεύγει τις σχέσεις, αποφεύγει τον εγκλεισμό σε μια ρουτίνα όπου ο έρωτας δεν είναι συναίσθημα, αλλά ανασφάλεια με ροζ μάσκα! Ο Δίας ως κυβερνήτης του Ωροσκόπου και η θέση του σε ζώδιο θα μας διαφωτίσουν περαιτέρω για το άτομο αυτό.

Αιγόκερως
Ο παραδοσιακός

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ
Η στάση του απέναντι στον έρωτα και τις σχέσεις είναι μάλλον παραδοσιακή, αφού το να φλερτάρει, να δημιουργήσει ρομαντική ατμόσφαιρα, να εκφράσει (όσο μπορεί) τα συναισθήματά του, θα οδηγήσει σε μια συνήθως μακρόχρονη σχέση. Ο Αιγόκερως έχει ανάγκη να «ανήκει» κάπου, γι’ αυτό θα ψάξει μια σταθερή, αξιόπιστη σύντροφο και θα αναζητά όχι μόνο την αγάπη αλλά και την εκτίμηση και την έγκρισή της σε όσα κάνει. Για να είναι όμως ο έρωτας και η σχέση μια ικανοποιητική διαδικασία, πρέπει να μάθει να εκφράζει τις πραγματικές του επιθυμίες και να ζητάει από τον σύντροφό του, αλλιώς αναλαμβάνει ευθύνη στη σχέση, επωμίζεται τα βάρη της σχέσης και δεν παίρνει τίποτε ουσιαστικά ικανοποιητικό. Οι απαιτήσεις του σε ό,τι αφορά το ταίρι του δεν είναι περίεργες. Ψάχνει ένα σταθερό ταίρι, που θα δουλεύει σκληρά όπως εκείνος, θα είναι φιλόδοξο και θα έχει κοινό νου. Πιθανώς ψάχνει και κάποιον λίγο πιο εκφραστικό ως προς το συναίσθημά του σε σχέση με τον εαυτό του. Συχνά ο Αιγόκερως όταν δεν είναι συνειδητοποιημένος μπορεί να δώσει στη σχέση τη χροιά γονικής σχέσης. Και τότε δυστυχώς δύσκολα απεγκλωβίζεται.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ
Παραδοσιακά στην αστρολογία, θέση αδυναμίας το ζώδιο του αυστηρού και παγωμένου Κρόνου, ο Αιγόκερως, για την ευαίσθητη και συναισθηματική Σελήνη. Το άτομο με αυτήν τη Σελήνη παίρνει τη ζωή σοβαρά, είναι φιλόδοξο, δεν φοβάται τη σκληρή δουλειά και ψάχνει ασφάλεια στο στάτους και την οικονομική επιφάνεια. Συνήθως το άτομο είναι από τη φύση του ντροπαλό, δεν ανοίγεται εύκολα και δεν πιστεύει ιδιαίτερα στην αξία του. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στη γνώμη των άλλων και μετρά συνήθως το πόσο αξίζει σύμφωνα με το πόσο τον εκτιμούν οι άλλοι. Ακόμη, η Σελήνη στον Αιγόκερω είναι ιδιαίτερα μοναχική. Όμως, η σχέση και ο έρωτας χρειάζονται πραγματική επαφή για να επιβιώσουν. Έτσι, αν αυτή η Σελήνη κρατά τα συναισθήματά της για τον εαυτό της και δεν τα αποκαλύπτει, σύντομα το ταίρι της αισθάνεται αποξενωμένο. Αν όμως το άτομο έρθει σε επαφή με τις ανασφάλειές του και ό,τι τον τρομάζει τότε μπορεί να γίνει ένας πολύ πιστός και αφοσιωμένος σύντροφος.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ
Πίσω από την κάπως επιφυλακτική, ψύχραιμη και μάλλον μοναχική μάσκα αυτού του Ωροσκόπου κρύβεται ίσως το πιο υπεύθυνο, ευαίσθητο και ντροπαλό άτομο που έχετε γνωρίσει. Ένας άνθρωπος που παίρνει τα πάντα πολύ σοβαρά, που ίσως φαίνεται πιο μεγάλος από την ηλικία του κυρίως για τη σοφία και την ωριμότητα που τον διακρίνει. Θα κρύψει επιμελώς ό,τι τον πονάει για να μη φανεί ότι είναι αδύναμος ή ότι έχει ανάγκη οποιονδήποτε. Στις ερωτικές σχέσεις μέσα του επιθυμεί βαθιά να διώξει τους τοίχους που τον κρατούν από πίσω και να δεχθεί τη ζεστασιά και την ασφάλεια που έχει ανάγκη από τον σύντροφό του, αλλά ίσως δεν ξέρει πώς να το κάνει. Εύκολα γίνεται επικριτικός, ψυχρός και απόμακρος τη στιγμή που πάνω απ’ όλα επιθυμεί από το ταίρι του αγάπη, στοργή και συναίσθημα. Μπορεί να γίνει ιδιαίτερα απαιτητικός, περιμένοντας το ταίρι του να αγγίζει σε κάθε του πράξη την τελειότητα. Φυσικά, ο Κρόνος, ως κυβερνήτης του Ωροσκόπου αυτού και η θέση του στο Ωροσκόπιο θα μας αποκαλύψουν περισσότερα για το άτομο.

Υδροχόος
Ο προοδευτικός

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ
Ανεξάρτητος, συναρπαστικός και μοναδικός με τον δικό του τρόπο, ο Ήλιος στον Υδροχόο αγαπά τους ανθρώπους και μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος για τον καθένα. Έχει προοδευτικό πνεύμα, του αρέσει να ανοίγει δρόμους, θέλει να εξερευνά τις σχέσεις και είναι ανοιχτόμυαλος και στα θέματα της σεξουαλικότητας. Μολονότι αγαπά την ελευθερία του και δύσκολα σκλαβώνεται, στην καρδιά του πάντα επιθυμεί να έχει δίπλα του έναν σύντροφο για μια ζωή, που να μοιράζεται τις δικές του ανησυχίες. Θέλει κάποιον που να είναι έξυπνος, ενδιαφέρων και ελκυστικός. Παρ’ όλα αυτά ο Υδροχόος, φοβάται τη δέσμευση και τη στενή επαφή, γιατί δεν αντέχει ίσως το βάρος της ευθύνης απέναντι σε έναν μόνο άνθρωπο. Έχει πολύ δυνατό μυαλό, συνήθως εκπέμπει αυτοπεποίθηση και ένα αεικίνητο πνεύμα που δεν τον αφήνει να ησυχάσει. Κάποιες φορές σοκάρει με τον τρόπο που δεσμεύεται, να επιθυμεί περισσότερο τη συμβίωση παρά τον γάμο ή να μην τον ενοχλεί να κάνει σχέση με κάποιο άτομο που έχει άλλη εθνικότητα, μεγάλη διαφορά ηλικίας ή τελείως διαφορετικά πιστεύω και θρησκευτικές αντιλήψεις.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ
Η ελευθερία και η απόσταση στη σχέση είναι το οξυγόνο αυτής της Σελήνης για να μπορέσει να τη διατηρήσει μέσα στον χρόνο και να μην επαναστατήσει. Αυτό που για ένα ζώδιο του νερού όπως ο Καρκίνος ή ο Σκορπιός μπορεί να είναι έρωτας για τη Σελήνη στον Υδροχόο μπορεί να είναι κλειστοφοβική εμπειρία. Για τη Σελήνη αυτήν, το να έχει χρόνο για τον εαυτό της, να είναι λίγο μόνη της ακόμη κι αν αυτό είναι μερικές ώρες, είναι πραγματικά θεραπευτικό. Στα πρώτα στάδια της σχέσης και πριν ο σύντροφός της αντιληφθεί τις ιδιαιτερότητές της, αυτό μπορεί να φαντάζει ως ψυχρότητα, αδιαφορία και μπορεί να αποτελεί αιτία χωρισμού. Η στάση της Σελήνης μπορεί να φαίνεται απογοητευτική στον σύντροφό της, που συνέχεια αναρωτιέται αν έκανε κάτι που την πείραξε. Όταν πλησιάσει κάποιος πιο κοντά και κατανοήσει τις ανάγκες της για λίγη απόσταση, τότε δεν θα το παίρνει προσωπικά και η σχέση μπορεί να γίνει πραγματικά πολύ ζεστή. Παρ’ όλα αυτά η Σελήνη στον Υδροχόο κρατάει εκπλήξεις...

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ
Τα γενικά χαρακτηριστικά του Ήλιου στον Υδροχόο διατηρούνται και στην περίπτωση του Ωροσκόπου, δηλαδή η αγάπη και το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο, η ευκολία στις κοινωνικές και φιλικές συναναστροφές, η ανάγκη για μια σχέση ζωής. Συνήθως το άτομο είναι πολύ μπροστά από την εποχή του, ψάχνει, εξερευνά και κινείται πολύ και γρήγορα. Όμως, η μεγάλη του ανάγκη για ελευθερία, ανεξαρτησία, ποικιλία στα βιώματα μπορεί να φέρει δυσκολίες στην προσωπική του ζωή. Δεν αντέχει τη στατικότητα, τη ρουτίνα και τις συμβατικές σχέσεις. Παρ’ όλα αυτά, για να μη νιώθει «εκτός» του κοινωνικού συνόλου μπορεί να φορέσει με τη μεγαλύτερη άνεση τη μάσκα του καλά προσαρμοσμένου ατόμου και να κάνει σχέσεις, γάμο και οικογένεια σαν Αιγόκερως. Όμως, αν αρνηθεί την πλευρά του εαυτού του που τον καλεί σε περιπέτειες, ελευθερία και σε έναν ανώτερο σκοπό που αφορά το σύνολο της ανθρωπότητας τότε αρχίζει να συμπεριφέρεται ψυχρά στους ανθρώπους που έχει στο πλευρό του. Ο Ουρανός, ο πλανήτης του απρόβλεπτου, θα αποκαλύψει πιο πολλά για το άτομο.

Ιχθύες
Ο ευαίσθητος

ΗΛΙΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ
Το στοίχημα για τους Ιχθύς είναι υψηλό: Είτε χάνεις πολύ είτε κερδίζεις πολύ. Δεν υπάρχει ενδιάμεσο στάδιο. Είναι σίγουρα το ζώδιο της μεγάλης «φυγής»! Φεύγει όχι μόνον από τους άλλους για να γλιτώσει από εκείνους, αλλά ίσως από τον ίδιο του τον εαυτό για να γλιτώσει την τυραννία του συναισθήματός του. Μια αύρα μυστηρίου συνήθως καλύπτει την προσωπικότητάτους, η οποία είναι ιδιαίτερα ελκυστική στο άλλο φύλο. Από την άλλη, δημιουργούν ανασφάλεια τους συντρόφους τους. Στη σχέση, εκτιμούν τη βαθιά ψυχική επαφή που τους επιτρέπει να είναι πιο ειλικρινείς και ανοιχτοί. Όταν νιώθουν ότι το ταίρι τους τούς αγαπά μπορεί να γίνουν εραστές πρώτης τάξεως, προσφέροντας τα πάντα. Συνήθως εκπλήσσουν ευχάριστα το ταίρι τους αλλά η πολύ μεταβλητή τους φύση κάνει πολύ δύσκολο στο ταίρι τους να καταλάβει πόσο αφοσιωμένοι είναι. Είναι ιδιαίτερα ρομαντικοί αλλά συχνά ο έρωτάς τους εκφράζεται πνευματικά και πλατωνικά. Πληγώνονται εύκολα και απογοητεύονται όταν οι προσδοκίες και οι επιθυμίες τους δεν πραγματοποιούνται. Τότε ακριβώς είναι που τους πιάνουν τάσεις φυγής.

ΣΕΛΗΝΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ
Η Σελήνη στους Ιχθύς δείχνει ένα άτομο με ιδιαίτερη ευαισθησία, που συχνά λειτουργεί σαν «σφουγγάρι» στις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ιδέες των άλλων. Έτσι το άτομο γίνεται ιδιαίτερα ευάλωτο στις σχέσεις του με τους άλλους στο περιβάλλον που κινείται και για να μπορεί να προστατευθεί πρέπει να απομακρύνεται για λίγο από την επιρροή τους. Συνήθως η Σελήνη στους Ιχθύς έχει ιδιαίτερα ζωντανή και δημιουργική φαντασία που μπορεί να έχει μια ποιητική, μουσική ή άλλη καλλιτεχνική διέξοδο. Γίνεται ιδιαίτερα συμπαθής με την πρώτη επαφή εξαιτίας της ευαισθησίας που δείχνει στο συναίσθημα του άλλου, αλλά εξαιτίας του ότι πληγώνεται εύκολα μπορεί να αναπτύξει το σύνδρομο του κατατρεγμένου. Στον σύντροφό του εκτός από συναίσθημα ζητά να έχει και μια κάποια «αισθητική». Αν είναι τελείως «εκτός» από τα πρότυπα που έχει στο μυαλό του, τότε προτιμά να χαθεί στη σφαίρα του φανταστικού του κόσμου, που δεν τον προσβάλλει, και να φύγει από τη σχέση.

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ
Είναι ο Ωροσκόπος «ηθοποιός», αφού μπορεί να παίξει πολλούς ρόλους από τον πιο επιθετικό και χαοτικό μέχρι τον πιο ήπιο και ειρηνικό. Στον έρωτα όμως πρέπει να προσέξει να μην ενδύεται αυτό που θέλει ο σύντροφός του γιατί έτσι χάνει τη δική του ταυτότητα. Το άτομο με αυτό τον Ωροσκόπο προσπαθεί από μικρό σε ηλικία να βλέπει μόνο το καλό σε κάθε κατάσταση. Αναπτύσσει προσδοκίες, ωραιοποιεί καταστάσεις και ανθρώπους, αλλά στα δύσκολα μπορεί να προχωρά έχοντας μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα μπροστά του, του δρόμου που πρέπει να ακολουθήσει. Όταν ερωτεύεται έχει την τάση να κινείται στα άκρα από τον παράδεισο στην κόλαση, από την απόλυτη ευτυχία στα βάθη της απελπισίας. Το πιο σημαντικό γι’ αυτό τον Ωροσκόπο είναι να βρει ένα δημιουργικό και υγιές μέσο να εκφραστεί για να μην ταλαιπωρεί το άτομο. Αυτό μπορεί να είναι μια καλλιτεχνική διέξοδος ή μια μορφή υπηρεσίας προς τους άλλους (πολλοί θεραπευτές ή άνθρωποι της θρησκείας έχουν αυτόν τον Ωροσκόπο). Όπως πάντα, ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου, δηλαδή ο Ποσειδώνας, μπορεί να πει περισσότερα για το προφίλ του ατόμου.

Πηγή: Άστρα και Όραμα