Πώς θα σε επηρεάσει η Σύνοδος Άρη-Κρόνου βάσει ζωδίου;

01.08.2016
Είναι ένα σημάδι ενός νέου κύκλου επιρροής του συστήματος και είναι μία δύσκολη όψη που θα δοκιμάσει την αντοχή και την τύχη πολλών ανθρώπων. Κλείνει έναν κύκλο αγώνα και ανοίγει έναν καινούργιο. Ο Κώστας Λεφάκης αναλύει παρακάτω όλα όσα θα θέλαμε να ξέρουμε.

Οι φύσεις τους είναι εντελώς διαφορετικές, ο Άρης είναι ο πλανήτης εκείνος που συμβολίζει την ταχύτητα καθώς επίσης και την επιθετικότητα, ενώ από την άλλη πλευρά ο Κρόνος είναι ο πλανήτης που μεταξύ άλλων συμβολίζει την πειθαρχία και το φρένο γενικότερα. Όσοι καταφέρουν να αξιοποιήσουν την όψη αυτήν θετικά θα καταφέρουν να προσαρμόσουν τον δυναμισμό τους για να εξυπηρετήσουν σκοπούς, την επιβίωση της καριέρας και την άφιξη σε έναν σημαντικό προορισμό. Το παθός που εκφράζει ο Άρης, αν εκφραστεί με τον σωστό τρόπο θα έχει εποικοδομητικό αποτέλεσμα.

Αν όμως η όψη που σχηματίζεται λειτουργήσει δυσαρμονικά, η συνέπεια είναι δράμα, δοκιμασία και αποτυχία, και κυρίως ο Κρόνος, ισχυρότερος από τον Άρη, αποδιοργανώνει και διαλύει τον δεύτερο. Στο πλαίσιο των γεωπολιτικών, η σύνοδος αυτή ορίζει την προσπάθεια των ιθυνόντων να εφαρμόσουν τα σχεδία στα οποία εμπεριέχεται πολύ μυστικότητα και αρκετή δόση συνομωσίας ενάντια στους λαούς και στις μάζες.

Η συνοδος επηρεάζει τομείς παιδείας, αθλητισμού, δικαιοσύνης, πολιτικής και θα πυροδοτήσει νέες δυσκολίες στις συζητήσεις των μεγάλων κέντρων εξουσίας μεταξύ τους. Δεν θα λείψουν ατυχήματα, τροχαία, άναμμα νέων εστιών πολέμου, απώλεια μεγάλων μορφών της πολιτικής, διενέξεις κομμάτων και συγκρούσεις διαφορετικών οικονομικών συμφερόντων. Από τα ζώδια ευνοούνται οι Κριοί και οι Λέοντες γιατί η όψη αυτή κάνει αρμονία με το ζώδιό τους, ενώ οι υπόλοιποι θα χρειαστεί να προσέξουν περισσότερο. Πάντως, στον νέο κύκλο που ανοίγει και ο οποίος αφορά το μέλλον και την επιβίωση του καθενός, ο Κρόνος έρχεται να διδάξει στον Άρη το ότι αν κάποιος θέλει κάτι πολύ, το θέλει για πάντα. Και αυτό το «για πάντα» δεν υπολογίζει τον κόπο και τον χρόνο προκειμένου να το κερδίσει.

Η όψη αυτή δίνει επίσης μήνυμα ότι πρέπει να αποφύγουμε εύκολες και εντυπωσιακές επιλογές και να προτιμήσουμε δύσκολες και σε μακροπρόθεσμη ισχύ. Τέλος, η σύνοδός τους ενδεχομένως να δοκιμάσει την ψυχαγωγία κάποιων ή να αποκλείσει την πραγματοποίηση αυτής σε άλλους τόσους. Ένα είναι σίγουρο: Ανοίγονται καινούργιοι δρόμοι όπου πρέπει κανείς να βαδίζει σημειωτόν όταν χρειάζεται και να σταματήσει για να σκεφτεί και να δοκιμάζει το έδαφος όταν συναντά δυσκολίες.

Το αστρολογικό προφίλ του μήνα
Ενας προπαρασκευαστικός μήνας

Εκτός από τη σύνοδο του Άρη με τον Κρόνο που ολοκληρώνεται στις 24/8 παραμένει ενεργός η δυσαρμονία του Κρόνου από τον Τοξότη με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύς, η οποία έχει μεγάλη ακρίβεια τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Σχηματιζόμενες οι όψεις στον μεταβλητό αυτόν σταυρό, δυσχεραίνουν ξανά επικοινωνία, συναλλαγές, προβλήματα στην εξωτερική πολιτική πολλών κρατών και τονίζουν την εξαπάτηση και την ψευδαίσθηση στην ανθρώπινη συμπεριφορά.

Οι παγκοσμιοποιητές θα καλλιεργήσουν με διαφόρους τρόπους το φόβο σε μαζικό επίπεδο. Ο Άρης με τον Κρόνο, δύο εντελώς διαφορετικές δυνάμεις, θα φρενάρουν την παραγωγικότητα και θα τονίσουν είτε τα μοιραία περιστατικά είτε τις αντιδράσεις των οποίων οι συνέπειες θα είναι ασύμφορες και δυσάρεστες. Το τετραγώνου Κρόνου από τον Τοξότη με Ποσειδώνα από τους Ιχθύς θα διογκώσει το μπλέξιμο της Θρησκείας με τα μεγάλα κέντρα εξουσίας, με την έννοια ότι τα τελευταία θα τη χρησιμοποιήσουν ως μοχλό για τις πολιτικές τους σκοπιμότητες.

Ένα άλλο φαινόμενο αυτής της όψης του Κρόνου με τον Ποσειδώνα που έχει αρχίσει από το περασμένο Φθινόπωρο είναι ότι αυτό που παρουσιάζεται σαν εικόνα δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που είναι πίσω από την εικόνα. Δηλαδή ζούμε μια εποχή μεγάλων εξαπατήσεων και όπως έχω πει και στην αρχή της χρονιάς τα ψέματα συνεχίζονται, είτε ως ανακοινώσεις είτε ως υποσχέσεις. Σε αυτή τη συνωμοσιακή συμπεριφορά του παίρνει μέρος σε μεγάλο ποσοστό και τα ΜΜΕ. Ίσως είναι η πρώτη φορά όπου τα οικονομικά των διαφόρων Εκκλησιών ενδέχεται να αποκαλύψουν τον ρόλο αυτών στη Διοίκηση των Παγκόσμιων Οικονομικών και ειδικά όσον αφορά το τραπεζικό σύστημα. Το Βατικάνο, π.χ., είναι ο κύριος οικονομικός τροφοδότης της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας. Ο συνδυασμός αυτών των όψεων του Αυγούστου οι οποίες θα είναι ενεργές και τον Σεπτέμβριο, μήνα με 2 Εκλείψεις στον Μεταβλητό Σταυρό, διογκώνει κινδύνους, παρασκήνιο και τη σκέψη ότι το Διεθνές Μεγάλο Κεφάλαιο, οι αγορές μπορεί να χάσει κάτι σημαντικό. Γι’ αυτό και θα έχουμε φανερά και μη γεγονότα τα οποία και θα συνηγορήσουν προκειμένου να ενισχυθούν τα στηρίγματα για τα μεγάλα συμφέροντα.

Κατόπιν τούτου, οι μάζες θα ταλαιπωρηθούν, θα έχουμε αύξηση κλοπών, διαρροής χρήματος, παραοικονομίας και λαθρεμπορίου τόσο στα παράνομα όσο και στα ενεργειακά προϊόντα. Κάποιος βέβαια πρέπει να πληρώσει και στη φάση αυτήν οι Κυβερνήσεις των ανεπτυγμένων χωρών είναι σε συντηρητική διάθεση απασχολημένες κυρίως με το πώς θα εφαρμόσουν τις αλλαγές που επιβάλλουν οι καιροί σε θέματα διακυβέρνησης, κοινωνικής οργάνωσης και τάξης, ακόμα και σε θέματα θρησκείας.

ΦΩΤΙΑ

ΚΡΙΟΣ
Εκρηκτικό κλίμα

Ο Αύγουστος του 2016 τονίζει το στοιχείο της φωτιάς και κατ’ επέκταση τη δημιουργικότητα, την τόλμη και την επιθυμία για ερωτική κατάκτηση, αλλά παράλληλα η σύνοδος του Άρη με τον Κρόνο στον Τοξότη κρύβει κινδύνους σε ταξίδια, σε εμπορικούς διακανονισμούς και στην προσπάθεια να φτάσετε σε έναν δύσκολο στόχο. Γενικότερα αυτός ο μήνας φέρνει έναν απόηχο παλαιότερων δυσκολιών, επικοινωνιακού χαρακτήρα. Βγάζει για δεύτερη και τελευταία φορά υποθέσεις στην επιφάνεια που είχαν μείνει ημιτελείς και που υποχρεώνεστε να τις κλείσετε. Σας φέρνει αντιμέτωπους με αγαπημένα σας πρόσωπα και το πεπρωμένο θα λειτουργήσει εκρηκτικά, είτε για να τις ενισχύσει είτε για να τις τερματίσει.

ΛΕΩΝ
Ώρα για δουλειά!

Έχετε την ευκαιρία να βάλετε νέους στόχους δημιουργικούς, επαγγελματικούς, ακόμα και αισθηματικούς! Αυτό που θα αποφασίσετε θα πρέπει να το δουλέψετε για περισσότερο από 3 χρόνια με υπευθυνότητα και θα δείτε ότι στη διάρκεια αυτής της μεσολαβούσας χρονικής περιόδου θα έχετε πετύχει μία μεγάλη επένδυση στον τομέα που θα στοχεύσετε. Η καθημερινότητά σας θα είναι λίγο δύσκολη, αλλά οι στιγμές της χαράς δεν θα λείψουν! Συγκριτικά με τις άλλες ζωδιακές ομάδες, ευνοείστε πολύ περισσότερο. Τέλος και στον οικονομικό τομέα, η σύνοδος του Ερμή και της Αφροδίτης στην Παρθένο σας δίνει τα απαραίτητα χρήματα για να καλύψετε ανάγκες και κάποια έκτακτα περιστατικά που περιλαμβάνονται στη σφαίρα της ψυχαγωγίας και των διακοπών.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ξεκαθάρισμα παντού

Ο Άρης στις 3 Αυγούστου μπαίνει στο δικό σας ζώδιο, τονίζοντας δημιουργικότητα και νευρικότητα και εκεί μεταξύ 22-23 Αυγούστου συναντιέται οριστικά με τον Κρόνο, κάτι που δεν έκανε τους ανοιξιάτικους μήνες, που ήταν ξανά διερχόμενος από το ζώδιό σας. Αυτό σημαίνει ότι θα ξεκαθαρίσουν πράγματα, θα πιεστείτε ή θα δοκιμαστείτε από γεγονότα και συμπεριφορές, θα νιώσετε κάποιοι ανώτεροι από εσάς να βάζουν φρένο στην προσπάθεια, στην πορεία σας και σε σχέση με τους υπόλοιπους πλανητικούς παράγοντες δεν θα αποφύγετε την πικρία και την απογοήτευση, τόσο στα κοινωνικά όσο και στα αισθηματικά σας ενδιαφέροντα. Οι δυσκολίες όμως δυναμώνουν τους δυνατούς!

ΓΗ

ΤΑΥΡΟΣ
Ελιχθείτε έξυπνα!

Η σύνοδος Άρη Κρόνου στον Τοξότη θίγει χαρακτηριστικά τη συναισθηματική και οικονομική σας ασφάλεια. Τα γεγονότα σας υποχρεώνουν να κάνετε αναθεωρήσεις ή να θέσετε ασφαλιστικές δικλείδες. Η συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων θα σας προβληματίσει. Δεν πρέπει να καταναλώσετε δυναμισμό σε προσπάθειες με καταδικασμένο αποτέλεσμα. Τα στοιχεία που θα προσθέσετε είναι η ευελιξία και η αποδοχή κάποιων καταστάσεων. Αποφύγετε συγκρούσεις που μπορεί να αφήσουν τραύματα. Μικρής κλίμακας εύνοια θα έχετε από τον Ερμή και την Αφροδίτη που διατρέχουν όλο τον μήνα από την Παρθένο και αυτό σημαίνει πως άνθρωποι που δεν εκτιμάτε ιδιαίτερα θα αποδειχθούν χρήσιμοι. Στα ερωτικά σας, ρίξτε νερό στο κρασί σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Οι ισορροπίες ανατρέπονται

Μεταβατικός, επεισοδιακός και προειδοποιητικός προβλέπεται ο Αύγουστος για τους περισσότερους από εσάς. Ο Ερμής και η Αφροδίτη διερχόμενοι από το ζώδιό σας σάς εφοδιάζουν για να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες που θα προκύψουν, καθώς και των Εκλείψεων που έρχονται. Αυτό τον εφοδιασμό μην τον καταναλώσετε επιπόλαια. Το φαινόμενο του μήνα είναι μία βόμβα που θα εκραγεί στο οικογενειακό περιβάλλον ή στην προσωπική σας ζωή! Τα γεγονότα που θα μεσολαβήσουν θα σας ανατρέψουν τις ισορροπίες ή θα δοκιμάσουν την αντοχή σας. Είναι η δεύτερη και τελευταία φορά των δυσκολιών της χρονιάς. Δεν πρόκειται για καταστροφή, απλώς για αναθεώρηση σε σχέσεις και ανασυγκρότηση σε καταστάσεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Προφυλαχθείτε έξυπνα!

Για εσάς ο Αύγουστος ποτέ δεν ήταν εύκολος και ευχάριστος. Με επίκεντρο το φαινόμενο του μήνα, θα ευαισθητοποιηθεί πολύ η ψυχική σας κατάσταση από την επιρροή δυσάρεστων εξωτερικών γεγονότων. Για να αποφύγετε ταλαιπωρίες, ψυχολογικούς τραυματισμούς και άλλα πολλά, υιοθετήστε την τακτική της απομόνωσης, σε μέρη που σας αρέσουν. Αποφύγετε ανθρώπους οι οποίοι μπορεί να σας ταράξουν και το γνωρίζετε εκ των προτέρων. Διοχετεύστε τον δυναμισμό σας σε μια δραστηριότητα που ψάχνει σε βάθος. Συμφιλιωθείτε με τον εαυτό σας και μη ρισκάρετε για κανέναν λόγο σε κάτι ερωτικό ή επαγγελματικό που είναι πολύ πιθανό να σας απογοητεύσει ή και να σας κάνει κακό.

ΑΕΡΑΣ

ΔΙΔΥΜΟΙ
Με προσεκτικά βήματα

Ο Αύγουστος σας βοηθά να αξιοποιήσετε τα εκφραστικά σας μέσα. Η Αφροδίτη με τον Ερμή στην Παρθένο δημιουργεί ευχάριστες συνθήκες στο στενό περιβάλλον και ενδεχομένως και στην προσωπική σας ζωή. Η σύνοδος Άρη ? Κρόνου στον Τοξότη, ως βασικό φαινόμενο του μήνα, δοκιμάζει για μία ακόμα φορά τις σχέσεις σας, τόσο τις προσωπικές όσο και τις κοινωνικές. Το φαινόμενο αυτό γεννά για μία ακόμα φορά δυσκολίες στην αισθηματική και επαγγελματική συνεργασία με τους άλλους. Όλος ο μήνας απαιτεί προσοχή σε κάθε κίνηση τολμηρή ή ριψοκίνδυνη. Θα κουραστείτε πολύ για να διατηρήσετε την ισορροπία σε σχέσεις που σας αφορούν, ενώ θα πρέπει να φιλοσοφήσετε κάποια σχέση που θα τελειώσει οριστικά αυτό τον μήνα.

ΖΥΓΟΣ
Αρπάξτε την ευκαιρία!

Ο Αύγουστος και το φαινόμενό του θα δοκιμάσει τις επικοινωνίες, τις συναλλαγές και την εξέλιξη των νέων κοινωνικών σας γνωριμιών. Αφορά τον λόγο, την επικοινωνία, και ενδεχομένως και τη συντροφικότητα, όχι τόσο την ερωτική όσο την κοινωνική. Γεγονότα, άνθρωποι και συμπτώσεις θα διατηρήσουν σε υπερένταση καθημερινά το νευρικό σας σύστημα. Θα έλεγα όμως ότι οι πιο έξυπνοι και έμπειροι από εσάς θα καταφέρετε να κάνετε έξυπνες επιλογές, θα αρπάξετε την ευκαιρία που θα σας δοθεί φευγαλέα. Σας δίνεται και μια δεύτερη ευκαιρία να απαλλαγείτε από οτιδήποτε άχρηστο ή ασύμφορο, σε επίπεδο σχέσης και συνεργασίας. Προσέξτε μην εκτεθείτε σε συντροφιές που δεν σας αρμόζουν και αποφύγετε να εμπλακείτε σε σχόλια που θα σας εκθέσουν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Κρατήστε αποστάσεις

Ο Αύγουστος δίνει πάντα έμφαση στις σχέσεις και τα ερωτικά σας. Η σύνοδος Άρη- Κρόνου έχει υποστηρικτική επίδραση σε εσάς. Επηρεάζει τις προσδοκίες σας, απλώς δείχνει μία δύσκολη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε για να πραγματοποιηθούν. Είστε λιγότερο βαλλόμενοι σε σύγκριση με άλλες ζωδιακές ομάδες και τα μόνο που μπορεί να σας στοιχήσουν σε ενδεχόμενη αρνητική επιρροή αυτού του φαινομένου είναι τα χόμπι και τα πιστεύω σας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιμείνετε στην έκφραση αυτών των δύο αν δεν αξίζει τον κόπο. Αξίζει να μείνετε λίγο σε απόσταση, να ελέγχετε τι λέτε και τι κάνετε και πάνω από όλα να μην προκαλέσετε!

ΝΕΡΟ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Με μικρές θυσίες

Ο Αύγουστος δίνει έμφαση στην αισθαντικότητα και στη διάθεση να ανεφοδιαστείτε συναισθηματικά ή ψυχαγωγικά, το φαινόμενο του μήνα όμως φέρνει ένα κύμα αντιξοοτήτων σε δουλειά και υγεία. Αν και ο Ήλιος σχηματίζει καλή όψη με αυτήν τη σύνοδο, δεν είναι αρκετός για να εξαλείψει κάποια δυσάρεστα περιστατικά. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα ταλαιπωρηθείτε, αλλά εδώ θα πρέπει να μην τρομάξετε αλλά να συγκροτήσετε πρακτικές και ψυχικές δυνάμεις. Όσοι παρουσιάσετε έντονο πρόβλημα υγείας, μην το αμελήσετε. Ανεχθείτε την εργοδοσία σας, το πελατειακό σας κοινό και αν χρειαστεί κάντε μια θυσία χαράς ή διακοπών προκειμένου να διεκπεραιώσετε αιφνίδιες επαγγελματικές υποχρεώσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Προσοχή στην τσέπη σας!

Το φαινόμενο του μήνα δοκιμάζει μέσα από γεγονότα που θα προκύψουν την υλική και τη συναισθηματική σας ασφάλεια. Ο Άρης στον Τοξότη θα σας παρασύρει να εκφράσετε τη δύναμή σας με ακατάλληλο τρόπο, παράλληλα θίγεται ο οικονομικός σας τομέας και αρκετοί από εσάς καταλήγετε να ξοδέψετε χρήματα χωρίς να υπάρχει λόγος ή να γίνετε αιφνίδια θύματα συναισθηματικής και οικονομικής εκμετάλλευσης από κάποιους επιτήδειους. Εκείνο που πρέπει να προσέξετε περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα είναι τον ίδιο σας τον εαυτό και μόνο.

ΙΧΘΥΕΣ
Μακριά από ψευδαισθήσεις

Επειδή γλιστράτε και ξεφεύγετε εύκολα από τα αδιέξοδα προσπαθήστε να διατηρήσετε μια ελαστικότητα στην καθημερινότητά σας έτσι ώστε να έχετε μικρές, σύντομες, ευχάριστες περιόδους όταν οι δυσκολίες θα υποχωρούν για λίγο! Άρης με Κρόνος στον Τοξότη σημαίνει για εσάς θυσία για την καριέρα, εκδήλωση του ηρωικού σας εαυτού και να βαδίζετε σημειωτόν όταν ο δρόμος είναι φραγμένος με εμπόδια χωρίς να ρισκάρετε σε επίμονες αντιδράσεις και αβέβαια άλματα. Τέλος, σε συνάρτηση με τον Ποσειδώνα στο ζώδιό σας, αποφύγετε να εξαπατηθείτε από τους άλλους ή οι ίδιοι να καλλιεργήσετε ασύμφορες ψευδαισθήσεις κυρίως στα ερωτικά σας.

Πηγή: Astra& Orama