Το Feng shui του γραφείου και καλές δουλειές!

19.11.2016
Σας παρουσιάζουμε συμβουλές που εφαρμόζονται στην πλειονότητα των εργασιακών χώρων αλλά και τρόπους που θα ενισχύσουν τις προσπάθειές μας για αναζήτηση εργασίας.

Είτε πρόκειται για γραφείο είτε για πάγκο εργασίας, πίσω από την πλάτη μας ιδανικά πρέπει να βρίσκεται τοίχος. Κάτι τέτοιο μας παρέχει ασφάλεια και υποστήριξη. Έτσι, προσηλωνόμαστε ευκολότερα στους επαγγελματικούς μας στόχους.

• Σημαντικό είναι να έχουμε οπτική επαφή με την πόρτα εισόδου.Το καταλληλότερο σημείο είναι λοξά και απέναντι. Έτσι, έχουμε έλεγχο της εισόδου και εξόδου από τον χώρο μας, χωρίς όμως να γινόμαστε άμεσοι δέκτες του ενεργειακού πεδίου των εισερχομένων.

• Αποφεύγουμε να εργαζόμαστε απέναντι από αιχμηρές γωνίες (κολώνες, έπιπλα κ.λπ.) οι οποίες λειτουργούν ως αρνητικά ενεργειακά βέλη και φέρνουν εκνευρισμό και έλλειψη συγκέντρωσης. Αν δεν μπορούμε να μετακινήσουμε το γραφείο μας τοποθετούμε ένα φυτό εσωτερικού χώρου ανάμεσα.

• Δεν τοποθετούμε το γραφείο μας κάτω από δοκάρια οροφής. Κάτι τέτοιο συμβολικά είναι σαν να παραμονεύει συνεχώς πάνω από το κεφάλι μας μια απειλή ή ένα πρόβλημα.

• Ο λογότυπος της επιχείρησης φροντίζουμε να είναι φωτεινός και ευανάγνωστος. Στέλνουμε συμβολικά το μήνυμα ότι θέλουμε να πετύχουμε.

• Για αύξηση εσόδων τοποθετούμε κρύσταλλο κιτρίνη στο ταμείο ή το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης.

Γραφείο στο σπίτι
‘Οταν εργαζόμαστε από το σπίτι είναι πολύ εύκολο να χαθεί ο διαχωρισμός προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Για να μη συμβεί αυτό, φροντίζουμε να οριοθετήσουμε τον χώρο εργασίας μας.

Εάν δεν έχουμε χωριστό δωμάτιο, μπορούμε να επιλέξουμε μια γωνία στο σαλόνι μας και να διαμορφώσουμε εκεί τον εργασιακό μας χώρο, διατηρώντας τον τακτοποιημένο και καθαρό. Το απαλό κίτρινο και το χρώμα της μέντας είναι ιδανικά για αυτό το σημείο του σπιτιού.

Υπνοδωμάτιο και εργασία δεν συνδυάζονται. Δεν θέλουμε να χασμουριόμαστε όταν δουλεύουμε ούτε να σκεφτόμαστε τη δουλειά όταν ετοιμαζόμαστε για ύπνο. Αν δεν έχουμε άλλη επιλογή, μπορούμε να κάνουμε τον διαχωρισμό με ένα παραβάν ή έναν ψευδότοιχο.

Αν δεχόμαστε πελάτες ή συνεργάτες στον χώρο μας, φροντίζουμε να αερίζουμε συχνά για να ανανεώνεται η ενέργεια του χώρου. Δεν θέλουμε τα ζητήματα της δουλειάς να μας απασχολούν και τις υπόλοιπες ώρες.

Ενεργειακή προστασία /ενίσχυση στον χώρο εργασίας

1. Λευκός χαλαζίας
Πρόκειται για έναν κρύσταλλο με ισχυρή θεραπευτική και προστατευτική δύναμη. Τον τοποθετούμε σε ένα σημείο ώστε να βρίσκεται ανάμεσα σε εμάς και τους ανθρώπους που ερχόμαστε σε επαφή. Μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε σαν πρες παπιέ ή διακοσμητικό στοιχείο.

2. Διαλογιστική προστασία
Αν νιώθετε πως κινδυνεύετε από ενεργειακή επίθεση ή απλώς θέλετε να ενισχύσετε την ενεργειακή σας προστασία οραματιστείτε ότι σας περιβάλλει λευκό φως. Καθώς στη δουλειά μπορεί να είναι δύσκολο να κλείσετε τα μάτια και να απομονωθείτε, προσπαθήστε να καθίστε όσο πιο άνετα μπορείτε με την πλάτη ίσια και εστιάστε το βλέμμα σας σε ένα σταθερό σημείο. Οραματιστείτε ότι σας λούζει φωτεινό λευκό φως και σας περιβάλλει με την εξαγνιστική του δύναμη. Οραματιστείτε ότι το φως αυτό αποτελεί την απόλυτη ασπίδα προστασίας και τίποτα δεν μπορεί να τη διαρρήξει.

3. Μαύρη τουρμαλίνη
Εξαγνίζει την αρνητική ενέργεια και τη μετασχηματίζει σε ελαφρύτερη δόνηση. Επίσης, απορροφά την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κι έτσι είναι ιδανική για τοποθέτηση δίπλα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Μπορούμε να φοράμε σε μορφή φυλακτού πάνω μας ή να έχουμε έναν κρύσταλλο στην τσέπη μας.

Από τη Στέλλα Αλεξανδρή

Πηγή: Astra & Orama