Θερινό ηλιοστάσιο: Πώς θα επηρεαστούν τα ζώδια από τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου

21.06.2021
Θερινό ηλιοστάσιο: Πώς θα επηρεαστούν τα ζώδια από τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου
To θερινό ηλιοστάσιο σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού, αλλά γνωρίζεις πραγματικά τι είναι και τι αντιπροσωπεύει; Όσον αφορά στην αστρονομική πρoσέγγιση, το θερινό ηλιοστάσιο συμβαίνει όταν ο Βόρειος Πόλος της Γης (ή ο Νότιος Πόλος, για τους ανθρώπους του Νότιου Ημισφαιρίου), στρέφεται κατευθείαν προς τον Ήλιο. Λόγω της γειτνίασης του Ήλιου με τη Γη, εμείς οι Γήινοι βιώνουμε το περισσότερο ηλιακό φως της χρονιάς σε αυτήν την ιερή ημέρα.

H μεγαλύτερη μέρα του χρόνου! Το θερινό ηλιοστάσιο συνήθως συμβαίνει στις 21 Ιουνίου και γιορτάζεται σε διάφορα μέρη με γιορτές, χορό και ζωντανή μουσική. Το θερινό ηλιοστάσιο σηματοδοτεί επίσης την αρχή της σεζόν του Καρκίνου, την εποχή του χρόνου που κυβερνάται από το ζώδιο του καβουριού.

Αυτή η εποχή του χρόνου εστιάζει στην οικογενειακή ζωή (πιθανότατα θα δεις με μεγαλύτερη προσοχή τον χώρο διαβίωσης σου), στη συναισθηματική ρευστότητα (να αναμένεις ρομαντισμό και έλξη) και τα ισχυρά, υγιή όρια (κράτησε τα αγχωτικά άτομα σε απόσταση).

Jennifer Lopez: Δες τη μωράκι στην αγκαλιά του πατέρα της,
ο οποίος είναι "φτυστός" ο πρώην της

Υπάρχουν μερικά ζώδια που θα επηρεαστούν πολύ από το θερινό ηλιοστάσιο και το πρώτο είναι ο ίδιος ο Καρκίνος! Ο Καρκίνος θα είναι στο επίκεντρο αυτής της εποχής του χρόνου. Τι είναι πιο καταπραϋντικό για έναν νοικοκύρη Καρκίνο από μια ολόκληρη μέρα αφιερωμένη στον εορτασμό της ζεστής, φωτεινής ενέργειας;

Το δεύτερο ζώδιο που θα επηρεαστεί περισσότερο είναι ο Αιγόκερως - το ζώδιο απέναντι από τον Καρκίνο. Δεδομένου ότι η πρώτη ημέρα της περίοδου του Αιγόκερω (περίπου 21/12) είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο, το θερινό ηλιοστάσιο είναι μια ημέρα ισορροπίας για τους Αιγόκερους.

Τα δύο τελευταία ζώδια που θα επηρεαστούν δραματικά από το θερινό ηλιοστάσιο είναι ο Ιχθύς και ο Σκορπιός. Αυτά τα δύο ζώδια είναι στην ίδια οικογένεια με τον Καρκίνο, οπότε όταν το ηλιοστάσιο έλθει και οι δονήσεις γίνουν απαλές, γλυκές και υδάτινες, αυτά τα ζώδια θα αισθανθούν στο στοιχείο τους. Είναι μια υπέροχη μέρα για να είσαι ένα ζώδιο του νερού!

Victoria's Secret: Οριστικό τέλος στα "αγγελάκια"
H επόμενη μέρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το brand

Όσο για τα υπόλοιπα ζώδια, ο καλύτερος τρόπος για να διοχετεύσουν την ενέργεια του θερινού ηλιοστασίου, είναι να περάσουν χρόνο στον ήλιο. Ο ήλιος μας βοηθά να φτιάχνουμε βιταμίνη D, επιτρέπει στα φυτά να μεγαλώνουν και κάνει υπέροχες τις μέρες μας! Βγες σε εξωτερικούς χώρους, ακόμα κι αν είναι μόνο μια βόλτα στο τετράγωνο για το μεσημεριανό σου διάλειμμα. Προσπάθησε να εκφράσεις την ευγνωμοσύνη σου για τη μεγαλύτερη ημέρα του έτους (απλώς θυμήσου να φορέσεις αντηλιακό).

Το θερινό ηλιοστάσιο έχει να κάνει με το να σεβαστείς τα προσωπικά σου όρια , να εκφράσεις την ευγνωμοσύνη σου για τον ήλιο και να γιορτάσεις τη μέρα με αυτούς που αγαπάς περισσότερο.