Προβλέψεις 2009

01.01.2009

Δυσκολίες αλλά και μεγάλες επιτυχίες

Σημαντικές είναι οι πλανητικές επιρροές που θα δεχτείτε μέσα στο 2009 και στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι ευνοϊκές για εσάς. Ο Κρόνος -ο... δυνάστης σας από το Σεπτέμβριο του 2007 και μετά- θα εξακολουθήσει να σας πιέζει μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2009, αλλά πιο απαλλαγμένοι από την επιβαρυντική του επίδραση από τις αρχές του χρόνου θα είστε εσείς του πρώτου δεκαημέρου. Εσείς του δεύτερου δεκαημέρου από το ξεκίνημα του 2009 θα έχετε τη διπλή πίεση Κρόνου και Ουρανού μέχρι και τον Αύγουστο κι εσείς του τρίτου από το Σεπτέμβριο μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου. Ο Δίας στις 6 Ιανουαρίου θα αρχίσει να σχηματίζει ένα βοηθητικό τρίγωνο με το ζώδιό σας, που σταδιακά θα επηρεάσει όλους σας μέχρι τις 17 Ιανουαρίου του 2010. Βοηθητική και η Αφροδίτη από τις 3 Φεβρουαρίου έως τις 11 Απριλίου και ιδιαίτερα από τις 24 Απριλίου έως τις 5 Ιουνίου. Ο νέος χρόνος σας... χαϊδεύει λίγο μετά από τόσο καιρό ταλαιπωρίας.

Γενικά: εξαιρετικά σημαντικές είναι οι πλανητικές συνθέσεις του 2009 και αυτές μπορεί από τη μία να δημιουργήσουν πίεση, που θα φέρει κούραση και ανησυχία, αλλά από την άλλη θα σας δώσουν ελπίδα για το καλύτερο σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Μάλιστα, αν έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, θα είστε και πιο ευνοημένοι από περισσότερες πλευρές. Ναι μεν ο Κρόνος -εμπόδια και επιβαρύνσεις πάσης φύσεως, αργοπορίες και αναβολές ή μειωμένη αποτελεσματικότητα στις προσπάθειες- θα συνεχίσει μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2009 να χτυπάει κατά κάποιον τρόπο το ζώδιό σας, αλλά λιγότερο εσάς. Επίσης, θα είστε οι πρώτοι που από τις 6 Ιανουαρίου και μέχρι το Μάρτιο θα απολαύσετε την εύνοια του Δία, που από αυτή την ημερομηνία και μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2010 θα βρίσκεται στο πλευρό σας. Όσοι έχετε γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήμερο σχεδόν μέχρι και τον Αύγουστο θα δέχεστε την έντονη επιρροή του Κρόνου και μέχρι και το Μάρτιο και την ανατρεπτική επίδραση του Ουρανού. Τα... γυρίσματα της τύχης -αρνητικό-θετικό και αντίστροφα- θα είναι εντυπωσιακά. Ευτυχώς, ο Ποσειδώνας σε όλο το 2009 θα σας δίνει έμπνευση, ποιοτική και πλούσια φαντασία και δημιουργικότητα για να κάνετε εδώ κι εκεί πράγματα θετικά και εντυπωσιακά. Εσείς του τρίτου δεκαημέρου θα νιώσετε την κάπως... ζόρικη επίδραση του Κρόνου από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά θα σας κάνει και μια... μικροεπίσκεψη από τις 8 Απριλίου 2010 έως τις 21 Ιουλίου του 2010. Το θετικό για όλους σας μέσα στη νέα χρονιά είναι ότι τώρα πια είστε περισσότερο σκληραγωγημένοι και πιο ώριμοι και, εκτός αυτού, απέναντι στο όποιο πρόβλημα και την όποια δυσκολία θα έχετε και την εξισορροπιστική βοήθεια του Δία. Αυτή θα συμβάλει εκτός των πρακτικών θεμάτων και στο να βελτιωθεί η διάθεσή σας και να αυξηθεί η αυτοεκτίμησή σας.

Σε ποιους να πείτε «ναι»! Πρώτος και καλύτερος, φυσικά, για σας μέσα στη νέα χρονιά είναι ο Υδροχόος και ακολουθούν ο Κριός και ο Ζυγός. Βέβαια, δεν λέτε «όχι» ούτε στο Λέοντα, που τόσο πολλά μπορούν να σας ενώσουν. Ουδετερότητα με Σκορπιό, Ταύρο, Καρκίνο και Αιγόκερω. Με Ιχθύς, Παρθένους, Τοξότες και άλλους Διδύμους οι σχέσεις μπορεί να είναι κυμαινόμενες και χρειάζονται υπομονή και προσοχή. Έχουν τα προβλήματα και τις ανασφάλειές τους και αυτοί.

Σχέσεις: πολύ μελάνι θα πρέπει να χυθεί αν χρειαστεί να περιγράψετε τις εμπειρίες, τις εντυπώσεις, τις διαπιστώσεις και τις συνειδητοποιήσεις που έχετε ζήσει και αποκομίσει από το Σεπτέμβριο του 2007, που ο Κρόνος ξεκίνησε να σας πιέζει, μέχρι τώρα. Φυσικά,

το ίδιο κατά κάποιον τρόπο... σίριαλ μπορεί να συνεχίσει να παίζεται και μέσα στο 2009, αλλά με πιο ανάλαφρα επεισόδια. Από το ξεκίνημα κιόλας του νέου χρόνου θα επιθυμείτε να ξεκαθαρίσετε πλήρως τις διάφορες σχέσεις σας -επαγγελματικές, οικονομικές, συγγενικές, φιλικές, κοινωνικές ή ερωτικές- για να ξέρετε πού βαδίζετε. Βέβαια, αν ο γάμος ή η αισθηματική σας σχέση διανύει μια παρατεταμένη περίοδο... ξηρασίας, δηλαδή γκρίνιας ή ασυνεννοησίας, και έχει περιθώρια να σωθεί, αυτό θα φανεί περισσότερο από το Φεβρουάριο μέχρι τις αρχές Ιουνίου ή πια από το Νοέμβριο και μετά. Αν στο χρονικό διάστημα 15 Μαρτίου έως 22 Απριλίου η κατάσταση χειροτερέψει, μάλλον η βλάβη είναι πιο βαθιά και εκεί θα φανεί. Αν βρίσκεστε σε μια φάση προσπάθειας για να ξεφύγετε από μια σχέση που περισσότερο σας ταλαιπωρεί παρά σας δίνει χαρά, τότε σ’ αυτό το διάστημα θα καταφέρετε να απομακρυνθείτε. Όμως, το 2009 μπορεί να φέρει και μια νέα σοβαρή γνωριμία ή να πάρετε την απόφαση να συμβιώσετε, ακόμη και να παντρευτείτε. Αν γνωρίζετε το σύντροφό σας αρκετό καιρό πριν, αυτή μπορεί να είναι μια ευτυχή κατάληξη. Βέβαια, οι δύο τελευταίοι μήνες του 2009, όπως και οι τρεις πρώτοι του 2010 και ακόμα καλύτερα έως τις 17 Ιανουαρίου 2010, προσφέρονται περισσότερο για τις σχέσεις, τις γνωριμίες και το γάμο σας.

Εργασία: αν και ώρες ώρες τα επαγγελματικά σας μπορεί να θυμίζουν κινούμενη άμμο, μάλλον θα τα καταφέρετε και αρκετοί μάλιστα μετά από μια περίοδο ύφεσης και σκαμπανεβασμάτων θα σημειώσετε πρόοδο ή θα κάνετε ένα νέο ξεκίνημα. Βέβαια, αυτό χάρη στη δημιουργικότητα που θα σας προσφέρει ο ευνοϊκός για σας Δίας. Θα μπορούσε να ισχύει επίσης μια άλλη εξήγηση: να αρχίσουν να αποδίδουν οι σκληρές προσπάθειες που έχετε καταβάλει ιδιαίτερα από το Σεπτέμβριο του 2007 και μετά. Όμως, θα μπορούσατε να επωφεληθείτε από τις καινούργιες συγκυρίες και τις καταστάσεις που διαμορφώνονται στο χώρο εργασίας σας από τον Ιανουάριο και μετά σταδιακά. Αν έχετε εξαντλήσει τα περιθώρια και την υπομονή σας τον προηγούμενο χρόνο στην εργασία σας και θέλετε να αλλάξετε μέσα στο Φεβρουάριο ή το πρώτο μισό του Μαρτίου και από τις 23 Απριλίου έως τις αρχές Ιουλίου, μπορείτε να το πετύχετε. Αν δεν το επιχειρήσετε, τότε μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε από τον Οκτώβριο μέχρι τις πρώτες ημέρες του 2010. Αυτά τα διαστήματα συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη εύνοια για τις σπουδές, την εργασία και τα οικονομικά σας, ενώ σας βοηθάνε να κλείσετε με πιο ευνοϊκό για σας τρόπο πάσης φύσεως εκκρεμότητες. Ακόμα, μπορείτε να ενισχύσετε την καλή σας εξωτερική εικόνα τόσο στο επαγγελματικό όσο και στο κοινωνικό σας περιβάλλον. Αν θέλετε να ξεφορτωθείτε μια επιχείρηση ή να βρείτε πρόσωπα και τρόπους να την τονώσετε, χρησιμοποιήστε με μεγαλύτερη σιγουριά αυτές τις χρονικές περιόδους. Το εξωτερικό για σπουδές ή εργασία ή ακόμα και άτομα ξένης υπηκοότητας μπορεί να αποδειχτούν ευνοϊκά για σας.

Οικονομικά: παρότι το 2009 εμφανίζεται εξαιρετικά πολυέξοδο ή με έντονη ρευστότητα και στον οικονομικό τομέα, το πρώτο μέρος του 2009 όσο και οι τελευταίοι δύο μήνες εμφανίζουν καλύτερη εικόνα και... εισροές. Η Αφροδίτη -οικονομικά, αναγνώριση, βοήθεια από τους άλλους- από τις 3 Φεβρουαρίου έως τις 11 Απριλίου και από τις 24 Απριλίου έως τις 5 Ιουνίου -εκτός των άλλων πιο μικρών διαστημάτων- θα βρίσκεται σε μια ευνοϊκή για σας θέση. Αυτό το σχετικά μεγάλο χρονικά διάστημα -μια που συνήθως η πορεία της από ζώδιο σε ζώδιο είναι πιο γρήγορη- θα βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού, μια θέση που μπορεί να σας φανεί χρήσιμη με πολλούς τρόπους. Προσπαθήστε λοιπόν -βέβαια, καθ' όλη τη διάρκεια του 2009, αλλά περισσότερο αυτά τα διαστήματα- να αξιοποιήσετε κάθε δυνατότητα για δημοτικότητα και κέρδος ηθικό αλλά και υλικό. Σ’ αυτό το διάστημα βοηθητικά σ' εσάς θα είναι σύλλογοι, σωματεία, ομάδες, λέσχες, παρέες, πολιτικά κόμματα, ιδεολογικά ρεύματα, αλλά και γενικότερα συλλογικές δραστηριότητες. Καλή θα αποδείχθεί αυτή η περίοδος, όπως και οι μήνες που είναι ευνοϊκοί για την εργασία, για να κλείσετε οικονομικές αντιπαραθέσεις, διεκδικήσεις και εκκρεμότητες οικονομικές και περιουσιακές. Αγοραπωλησίες πάσης φύσεως μπορεί να ενισχύσουν το ταμείο σας. Αν πρόκειται να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή να προχωρήσετε σε οικονομικές επενδύσεις, οι πιο σίγουροι από πολλές απόψεις είναι οι δύο τελευταίοι μήνες του 2009 αλλά και τα διαστήματα που προανέφερα. Πάντως, ο Δίας και σ’ αυτόν τον τομέα θα παρεμβαίνει έτσι ώστε να μη μείνετε... ταπί και παραπονεμένοι.

Υγεία & Ομορφιά: τόσο η ψυχική όσο και η φυσική σας κατάσταση μπορεί να έχουν κάπως επιβαρυνθεί από το Σεπτέμβριο του 2007 και μέχρι τώρα, γι’ αυτό και μέσα στο 2009 η προτεραιότητά σας θα πρέπει να είναι η υγεία σας. Ιδιαίτερα αν υπάρχει ήδη κάποια αδυναμία ή ευπάθεια. Το νευρικό σας σύστημα -ως γνήσια παιδιά του Ερμή που είστε- ρυθμίζει πολλά μέσα στο σώμα σας και, όπως καλά ξέρετε, δύσκολα παλεύονται τα... ψυχοσωματικά. Όμως, το 2009 είναι σαν να φέρνει βάλσαμο για τις «πληγές» -ψυχικές και σωματικές- και η παρουσία του Δία θα σας επιδείξει προβλήματα που μπορεί και να μην γνωρίζετε προκειμένου να διορθωθούν. Το διάστημα 3 Φεβρουαρίου-11 Απριλίου και 23 Απριλίου-5 Ιουνίου δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα για χάσιμο βάρους, καθώς και αισθητική ενίσχυση και ανανέωση. Για πιο δραστικές παρεμβάσεις προς το τέλος του χρόνου εξαιρετικός είναι ο Νοέμβριος. Βρόγχοι, πνεύμονες και χέρια είναι τα ευαίσθητα σημεία σας.

Τυχερές περίοδοι στον έρωτα και στην κοινωνική ζωή: 3 Φεβρουαρίου-8 Μαρτίου, 24 Απριλίου-5 Ιουνίου, 1-20 Σεπτεμβρίου, 15 Οκτωβρίου-7 Νοεμβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ