Προβλέψεις 2009

01.01.2009

Το πορτοφόλι και τα... μάτια σας

Αν οραματίζεστε το νέο έτος σαν μια χρονιά που θα μπει στον... αυτόματο πιλότο του 2008, τότε είστε γελασμένοι, ιδιαίτερα εσείς που έχετε γεννηθεί μέσα στον Ιούνιο. Η Αφροδίτη -οικονομικά και σχέσεις- από τις 3 Φεβρουαρίου έως τις 11 Απριλίου και ξανά από τις 24 Απριλίου έως τις 5 Ιουνίου θα βρίσκεται σε ένα... σπάταλο τετράγωνο με το ζώδιό σας. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να θεσπίσετε νέα μέτρα και να αλλάξετε τακτική. Στις 30 Οκτωβρίου ο Κρόνος -πίεση, νέες ευθύνες και υποχρεώσεις- θα αρχίσει και αυτός να σχηματίζει τετράγωνο με το ζώδιό σας από το Ζυγό και το ίδιο ήδη κάνει και ο Πλούτωνας από το Νοέμβριο του 2008 και μετά. Όσοι έχετε γεννηθεί Ιούνιο από το τέλος Οκτωβρίου οφείλετε να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα παντού. Φυσικά, στα θετικά σας περιλαμβάνεται το τρίγωνο του Ουρανού με το ζώδιό σας, που φέτος ευνοεί περισσότερο εσάς του δεύτερου και του τρίτου δεκαημέρου.

Γενικά: το βοηθητικό εξάγωνο του Κρόνου με το ζώδιό σας που υπήρχε σε όλο το 2008 θα εξακολουθήσει μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2009, ενώ από τις 6 Ιανουαρίου και για όλο το νέο χρόνο δεν θα υπάρχει η αντίθεση του Δία με το ζώδιό σας. Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι το 2009 δεν υπάρχουν κάπου... χρυσοφόρες πηγές. Αντίθετα, μάλιστα, χρειάζονται από εσάς σύνεση και προσπάθεια, αρχικά για να διατηρήσετε αυτά που έχετε κερδίσει και στη συνέχεια για να περιοριστεί η πιθανότητα να υπάρξουν «απώλειες» σχεδόν σε όλους τους τομείς - σχέσεις, οικονομικά ή περιουσιακά. Βέβαια, είναι ηθικό να βοηθήσετε οικονομικά ή με όποιον τρόπο κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο, αλλά θα νιώσετε άσχημα για μια «άδικη» φορολογία, π.χ., για μια νομιμοποίηση ενός μπαλκονιού ή ενός αυθαιρέτου. Γεγονός είναι ότι θα έχετε κι εσείς μια διάθεση... ανάλαφρου ξοδέματος, αισθηματικού και υλικού, ιδιαίτερα από το Φεβρουάριο μέχρι και το Μάιο. Πιθανόν για μερικούς κάτι τέτοιο να είναι και επιβεβλημένο για λόγους εργασίας ή προβολής, αλλά, όπως αντιλαμβάνεστε, η προβλεψή μας είναι γενική και όχι εξειδικευμένη. Από πλανητικής άποψης το 2009 έχει αρκετό σασπένς, και αυτό σημαίνει αρκετές διακυμάνσεις - στην ψυχική σας διάθεση, στην επιτυχία αλλά και στις καταστάσεις που θα ζήσετε στους διάφορους τομείς της ζωής σας. Χρειάζεται λοιπόν να γίνετε και πιο ανοιχτόμυαλοι και πιο ανοιχτομάτες και να κυνηγάτε ό,τι θέλετε να επιτύχετε ή να αποφύγετε σχεδόν με το... όπλο παρά πόδας. Τα πιο ωφέλιμα και πιθανόν ξεκάθαρα για το τι γίνεται παντού, αλλά και πιο ευνοϊκά γεγονότα είναι από τις 6 Ιουνίου έως τις 25 Αυγούστου. Αυτό μπορεί να σας φαίνεται λίγο, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και θαυματουργό, για την εργασία, τις σπουδές, τα οικονομικά τις διάφορες σχέσεις αλλά και τα οικονομικά σας. Ακόμα και για μεγαλύτερη κοινωνική καταξίωση, που μέχρι τον Αύγουστο είναι δεδομένη.

Σε ποιους θα πείτε «ναι»! Σας εκνευρίζει ο Υδροχόος με το φιλικό αλλά και κάπως απόμακρο ύφος του; Για προσέξτε φέτος μήπως βοηθήσει στην ψυχική αλλά και την οικονομική σας ενίσχυση και ανανέωση... Το ίδιο και ο Κριός, που μπορεί να αποδειχτεί καλός φίλος και να σας δώσει κοινωνική αναγνώριση. Φυσικά, ξεχωριστή θέση μπορεί να έχουν στη ζωή σας Σκορπιοί, Ταύροι, Αιγόκεροι και Λέοντες. Θέλετε αλλά δεν μπορείτε να καταλάβετε πώς έγιναν... γκρινιάρηδες Παρθένοι και Ιχθύες. Για ψάξτε το καλύτερα. Ναι και όχι με Ζυγούς, Τοξότες, Καρκίνους και Διδύμους.

Σχέσεις: το 2009 είναι κάπως απρόβλεπτο, με πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά από το Φεβρουάριο μέχρι και τις αρχές Ιουνίου η δημοτικότητά σας χτυπάει κόκκινο! Για να το πετύχετε όμως αυτό, θα φτάσουν στα ύψη και τα χρηματικά ποσά που θα δαπανήσετε. Βέβαια, χρήματα μπορεί να ξοδέψετε και για μια αναβάθμιση του χώρου που μένετε ή, αν πάρετε αύξηση, να παρασυρθείτε και να ξοδεύετε περισσότερα από όσα μπορείτε. Ως προς τις σχέσεις σας, αυτό το... πονηρό τετράγωνο της Αφροδίτης -από τις 3 Φεβρουαρίου έως τις 5 Ιουνίου- μπορεί να οδηγήσει σε παραστρατήματα, αν είστε παντρεμένοι ή δεσμευμένοι, και θα πρέπει να προσέχετε, αλλά και να ξέρετε μέχρι πού σας παίρνει. Άλλοι, πάλι, μπορεί να διακατέχεστε από το αίσθημα του ανικανοποίητου και να πειραματίζεστε προκειμένου να βρείτε το πρόσωπο που θα σας συγκινήσει. Μερικοί όμως μπορεί να γίνετε πιο γκρινιάρηδες και λιγότερο συντροφικοί και αυτό θα πρέπει να το κοντρολάρετε. Αν ο γάμος ή η σχέση σας βρίσκεται σε δύσκολη καμπή, προσέξτε να μην απομακρυνθείτε περισσότερο, γιατί το χάσμα μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερο από τις 30 Οκτωβρίου και μετά. Ο Δίας απέναντι από το ζώδιό σας μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2009 σας δείχνει ποιο ή ποια πρόσωπα αξίζουν να είναι κοντά σας. Το πιο ισορροπημένο διάστημα και για τα αισθηματικά σας είναι αυτό από τις 6 Ιουνίου έως τις 25 Αυγούστου και μέσα σ’ αυτό θα μπορέσετε να σφυγμομετρήσετε τόσο τα δικά σας αισθήματα όσο και του ατόμου που σας ενδιαφέρει.

Εργασία: ο συνδυασμός Άρη - Αφροδίτης -ο Άρης πιέζει και η Αφροδίτη βοηθάει και ανοίγει δρόμους- από τον πρώτο κιόλας μήνα του νέου χρόνου θα σας αφυπνίσει και στα επαγγελματικά σας. Όπως ήδη έχετε διαπιστώσει, ο χρόνος είναι πολύτιμος για να τον αφήνετε να φεύγει αναξιοποίητος. Βέβαια, ο Κρόνος στον τομέα των επαγγελματικών τον προηγούμενο χρόνο μπορεί να μη σας επέτρεψε να κινηθείτε με την άνεση που θα θέλατε ή με τους συνεργάτες που θα επιθυμούσατε, αλλά τι να γίνει; Δυστυχώς, η παρουσία του και φέτος θα είναι φανερή και περιοριστική, γι’ αυτό και θα πρέπει να είστε έτοιμοι για υποχωρήσεις και μικρές θυσίες. Γενικότερα, τόσο στις σπουδές όσο και στα επαγγελματικά η εύνοια άλλοτε μεγαλύτερη, άλλοτε μικρότερη θα σας ακολουθεί περισσότερο μέχρι τις 25 Αυγούστου, γι’ αυτό και για σημαντικές αποφάσεις, αλλαγές, βελτιώσεις ή ξεκινήματα μην περιμένετε από το φθινόπωρο και μετά. Με το τετράγωνο -γωνία πίεσης, βάρους, αύξησης ευθυνών και υποχρεώσεων, όπως και ξαφνικών γεγονότων που υποχρεώνουν σε άλλους κανόνες- του Κρόνου με το ζώδιό σας από τις 30 Οκτωβρίου και μετά θα χρειαστεί να είστε περισσότερο προνοητικοί, υπομονετικοί, υποχωρητικοί και διαλλακτικοί. Από το τέλος Οκτωβρίου μέχρι και το τέλος Μαρτίου του 2010 περίπου, ιδιαίτερα εσείς του Ιουνίου -και λιγότερο του Ιουλίου-, θα υποχρεωθείτε να ανασυνταχτείτε, γιατί πιθανόν να λειτουργήσετε ίσως κάτω από άλλο καθεστώς. Νόμοι, κανονισμοί, κοινωνικοπολιτικο-οικονομικές καταστάσεις μπορεί για κάποιους από εσάς να είναι η αιτία της πίεσης. Όχι εύκολες αλλαγές και ανοίγματα λοιπόν από το Νοέμβριο και μετά.

Οικονομικά: αγοράζετε ακίνητο; Ανακαινίζετε; Ανανανεώνετε την επίπλωση: Ανοίγετε νοικοκυριό; Νομιμοποιείτε αυθαίρετο; Νοικιάζετε κάποιο χώρο; Πληθύνονται τα μέλη της οικογένειας και αυξάνονται τα έξοδα; Αγοράζετε μεταφορικό μέσο ή τεχνικό εξοπλισμό για τη δουλειά σας; Τι άλλο μπορώ να υποθέσω, αφού από το ξεκίνημα σχεδόν του χρόνου σας βλέπω με το χέρι στην τσέπη και όχι τόσο για να βάζετε όσο για να βγάζετε; Ελπίζω τουλάχιστον να μη χάσετε το μέτρο και να κάνετε σωστό κουμάντο. Αυτά τα έξοδα βέβαια σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να κρίνονται απαραίτητα ή και αναγκαία και συνοδεύονται από κάποια ευχαρίστηση ή ικανοποίηση ότι επιτέλους ξεμπερδέψατε με «κάτι». Πάντως, από τις 3 Φεβρουαρίου έως τις 11 Απριλίου και από τις 23 Απριλίου έως τις 5 Ιουνίου καλό θα είναι να είστε περισσότερο προσεκτικοί τόσο στα έξοδά σας όσο και σε αποφάσεις ή ενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν σε σπατάλη ή «ζημιά». Από την άλλη, ο Δίας στον Υδροχόο υποκινεί θετικά στο να ψάξετε τρόπους που μπορεί να ωφελήσουν τα περιουσιακά, τα κληρονομικά, τις υποτροφίες, τις χρηματοδοτήσεις, τα δάνεια, τις διατροφές, τις συντάξεις, το εφάπαξ, τις ασφάλειες και τις αποζημιώσεις. Ενέργειες που μπορούν να γίνουν από τις 6 Ιουλίου έως τις 25 Αυγούστου ή έστω μέχρι τις 29 Οκτωβρίου μπορεί να έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Πάρτε το κομπιουτεράκι λοιπόν και αρχίστε τους υπολογισμούς. Ορισμένοι μπορεί να ωφεληθείτε και από την ανάμειξή σας στα οικονομικά του συντρόφου σας ή τρίτων ατόμων. Γενικά, αυτή είναι μια χρονιά που κυριολεκτικά στα οικονομικά θα χρειαστείτε... τροχονόμο από την ταχύτητα που θα μπαινοβγαίνουν τα χρήματα.

Υγεία & Ομορφιά: τόσο το τετράγωνο της Αφροδίτης με το ζώδιό σας από το Φεβρουάριο έως το Μάιο όσο και ο Δίας στον όγδοο οίκο σας βοηθάνε να μεταμορφώσετε τους φόβους σας σε επιθυμία για ζωή και καλοπέραση και μπορεί εύκολα να σας παρασύρουν στα κλασικά «μια ζωή την έχουμε», «ό,τι φάμε και ό,τι πιούμε». Όλα αυτά μπορεί να επιβαρύνουν ιδιαίτερα τον οργανισμό - προσοχή στα τριγλυκερίδια και στο ζάχαρο, αλλά και σε ορμονικές αλλαγές που μπορεί να προκύψουν. Παράλληλα, βέβαια, είναι πολύ πιθανό να πάρετε και κάποια κιλά παραπάνω. Εύχομαι αυτό να συμβεί μόνο στις κυρίες του ζωδίου που επιθυμούν εγκυμοσύνη! Αποφύγετε από τις 3 Φεβρουαρίου έως τις 5 Ιουνίου θεραπείες αισθητικής με περίεργα προϊόντα και δραστικές παρεμβάσεις ομορφιάς, γιατί μπορεί να μην ικανοποιηθείτε. Περισσότερο όμως να προσέχετε την ομορφιά και την υγεία σας από τις 30 Οκτωβρίου και μετά. Ιδιαίτερα εσείς που είστε γεννημένοι τον Ιούνιο.

Τυχερές περίοδοι στον έρωτα και στην κοινωνική ζωή: 12-22 Απριλίου, 6 Ιουνίου-5 Ιουλίου, 9 Ιουλίου-17 Ιουλίου, 1-25 Αυγούστου, 8 Νοεμβρίου-1 Δεκεμβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ