Προβλέψεις 2009

01.01.2009

Σχέσεις και συνεργασίες σε νέο πλαίσιο

Το 2009 είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά, με μεγάλη κινητικότητα τόσο στο ξεκίνημα όσο και στο τέλος της. Στην πραγματικότητα τρεις είναι οι κύριες πλανητικές θέσεις που θα παίξουν ιδιαίτερο ρόλο σε όλους τους τομείς της ζωής σας τη νέα χρονιά. Η πρώτη είναι η μετακίνηση του Δία στις 6 Ιανουαρίου στο απέναντι από εσάς ζώδιο, τον Υδροχόο -τομέας σχέσεων, συνεργασιών, γάμου, φανερών αντιπάλων και εχθρών-, θέση στην οποία θα παραμείνει μέχρι τις 17 Ιανουαρίου του 2010. Η δεύτερη είναι το τρίγωνο της Αφροδίτης με το ζώδιό σας από τον Κριό -γωνία άκρως ευνοϊκή- από τις 3 Φεβρουαρίου έως τις 11 Απριλίου και από τις 24 Απριλίου έως τις 5 Ιουνίου. Η τρίτη, που θα δημιουργήσει και νέα δεδομένα -χώροι, κατοικία, ακίνητα, αισθηματικά, υγεία-, είναι το πέρασμα του Άρη στις 17 Οκτωβρίου στο ζώδιό σας. Εκεί θα παραμείνει έως τις 6 Ιουνίου 2010 και, όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό το διάστημα πολλά θα αλλάξουν στη ζωή σας.

Γενικά: αν έπρεπε να χωρίσουμε το νέο χρόνο σε δύο μέρη, σίγουρα δεν θα είχαμε και ιδιαίτερες δυσκολίες, αφού οι όποιες ευκαιρίες στους διάφορους τομείς της ζωής σας συνδυάζονται περισσότερο με το πρώτο μέρος του. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα είναι πλήρως απαλλαγμένο από δυσκολίες, για παράδειγμα, ο Κρόνος που λεηλατεί τα οικονομικά σας στην Παρθένο θα συνεχίσει και το 2009, αλλά το πρώτο εξάμηνο προσφέρει περισσότερες δυνατότητες σε όλους τους τομείς και λύσεις στα διάφορα προβλήματα, παλιά ή καινούργια. Εξυπακούεται, λοιπόν, ότι θα σηκώσετε γρήγορα τα μανίκια και θα προσπαθήσετε να κλείσετε πάσης φύσεως εκκρεμότητες, αλλά και να δρομολογήσετε αυτά που θέλετε να ξεκινήσετε ή να κατακτήσετε. Ο Δίας σε αντίθεση με το ζώδιό σας από τις 6 Ιανουαρίου και μετά μπορεί να σας ωθήσει πολλές φορές στο να χάσετε το μέτρο, αλλά από την άλλη μπορεί να σας προσφέρει πολλά περισσότερα από μια... σανίδα σωτηρίας εκεί που νιώθετε ότι δεν θα τα βγάζετε πέρα, ιδιαίτερα στις συνεργασίες και τις σχέσεις σας. Ένας στενός συνεργάτης, ένας συνέταιρος, ο σύντροφός σας, ένας σύμβουλος ή ακόμα και λάθη ή παραλείψεις ανταγωνιστών σας μπορεί να δώσουν κάτι θετικό, χρήσιμο, ωφέλιμο ή ευχάριστο σ’ εσάς. Το 2009 είτε από δική σας απόφαση είτε από τη φορά των πραγμάτων θα οδηγήσει σε ξεκαθάρισμα συνεταιρισμών, συνεργασιών και σχέσεων -ιδιαίτερα αισθηματικών και συγγενικών-, προκειμένου να ξέρετε πιο καθαρά πού βαδίζετε. Μακάρι όλα αυτά να γίνουν από το Φεβρουάριο μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου ή ακόμα και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Αν όμως ξεκινήσουν από τις 17 Οκτωβρίου και στο ξεκίνημα του 2010, τότε ίσως τα πράγματα να είναι πιο δύσκολα. Βέβαια, ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να μη γίνεται πιο πριν, αλλά από αυτή την ημερομηνία και μετά θα πρέπει να είστε πιο ψύχραιμοι και προσεκτικοί.

Σε ποιους θα πείτε «ναι»! Στη λίστα προτίμησής σας πρέπει πρώτα να έρθει ο Κριός και μετά ο Τοξότης, ο Λέων, ο Υδροχόος και ο Ζυγός. Αρμονικό... σεκόντο μπορείτε να κάνετε επίσης με τους Διδύμους, αλλά αυτοί έχουν ακόμα κάποια... κάστανα να βγάλουν από τη φωτιά. Ιχθύες και Παρθένοι είναι μάλλον ουδέτεροι και οι σχέσεις σας μπορεί να συνεχιστούν ως έχουν. Διακριτικότητα, υπομονή, ανεκτικότητα και πολλή κατανόηση θα πρέπει να επιδείξετε απέναντι στον Ταύρο, το Σκορπιό, το Λέοντα και τον Υδροχόο από τον Οκτώβριο του 2009 έως τις αρχές Ιουλίου του 2010!

Σχέσεις: η κλασική αστρολογία υποστηρίζει ότι ο Δίας στον έβδομο οίκο του ωροσκοπίου μας, όπως ακριβώς συμβαίνει με εσάς το 2009, προδιαθέτει για επιτυχημένες σχέσεις, γάμο, συνεργασίες και συνεταιρισμούς. Στην πραγματικότητα θα έλεγα ότι ενισχύει περισσότερο το χάρισμα που έχετε να προσεγγίζετε ευκολότερα τους άλλους - μια μεγαλύτερη αρμονία που συμβάλλει στη σωστή επικοινωνία και τη συνεννόηση. Καταλαβαίνετε ότι θα χρειαστεί να επιστρατεύσετε την ευελιξία, την κατανόηση προς τους άλλους και, τέλος, την υπομονή, προκειμένου να υπάρξει σύγκλιση μεταξύ αυτών που θέλετε εσείς και αυτά που υποστηρίζουν, περιμένουν από σας ή διεκδικούν οι διάφοροι «άλλοι». Βέβαια, θετικό ρόλο στις επιδιώξεις σας για καλύτερη συνεννόηση, συνύπαρξη και συμπόρευση με αυτούς μπορεί να παίξουν και αστάθμητοι παράγοντες, συμπτώσεις και συγκυρίες, δηλαδή όλα αυτά που ορίζουν αυτό που απλώς ονομάζουμε «τύχη». Μια βελτίωση της θέσης σας στην εργασία, την οικογένεια ή την κοινωνία μπορεί να προέλθει από ιδέες, συμβουλές, ηθική ή πρακτική στήριξη του συντρόφου σας ή άλλου ατόμου. Το 2009 μπορεί να αποδειχτεί και ως έτος γάμου ή συμβίωσης, ιδιαίτερα στο πρώτο του μέρος. Αυτό είναι και το διάστημα που θα αποτελέσει το... βαρόμετρο για τη... θερμοκρασία του γάμου ή της σχέσης σας. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, ακόμα και αν υπάρχουν πολλά που σας χωρίζουν, μπορεί με αμοιβαίες υποχωρήσεις να διευθετηθούν σε μεγάλο βαθμό. Αν είστε αδέσμευτοι και ψάχνετε, οι εκπλήξεις θα είναι μάλλον ευχάριστες και δεν θα σας απογοητεύσουν. Προσοχή όμως από τις 17 Οκτωβρίου και μετά, όχι μόνο στην αγάπη, αλλά και στο σεξ και στο ρόλο του στο γάμο ή στη σχέση σας.

Εργασία: ο Δίας στον τομέα της εργασίας μέσα στο 2008 σας βοήθησε σημαντικά και ίσως κατάφερε σε ένα βαθμό να εξισορροπήσει τα αρνητικά που μπορεί να συνέβησαν στο δύσκολο διάστημα 2005-2007. Σας προσέφερε καινούργιες δυνατότητες και σας προστάτεψε από εξαιρετικά δυσάρεστες εξελίξεις. Επίσης, μπορεί να χρησίμευσε σημαντικά και η εμπειρία που αποκομίσατε αυτά τα χρόνια. Το πέρασμα του Δία στο απέναντι από εσάς ζώδιο σίγουρα θα δώσει νέα ερεθίσματα για το πώς -και σίγουρα δεν θα σας στερήσει την πελατεία και το κοινό, αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες- θα κινηθείτε στον επαγγελματικό τομέα. Να θυμάστε πάντα ότι το πνεύμα συνεργασίας, συντροφικότητας και αλληλοκατανόησης με τους συνεργάτες σας θα είναι η βάση για να καταφέρετε να επιβιώσετε και να κρατηθείτε σε ένα καλό επαγγελματικό επίπεδο. Η αντίθεση του Δία, όμως, με το ζώδιό σας εύκολα μπορεί να σας κάνει να χάνετε το μέτρο. Η υπερτροφία του «εγώ» ή η υπεραισιοδοξία, η μεγαλομανία, η έπαρση, η ασυνέπεια και η απερισκεψία υπερτονίζονται μέσα στο 2009 και αυτά μπορεί να σας φέρουν σε διάσταση με τους άλλους γύρω σας. Ο κίνδυνος μάλιστα γίνεται ακόμα μεγαλύτερος μετά τις 17 Οκτωβρίου. Το πέρασμα του Άρη στο ζώδιό σας αυτή την ημερομηνία θα φέρει αλλαγές -στο χώρο εργασίας ή διαμονής ή στο αντικείμενο εργασίας-, γι’ αυτό κάντε μια πιο σωστή οργάνωση με κάθε τρόπο και την προεργασία που χρειάζεται. Επίσης, καλύτερα να κάνετε πολύ πιο πριν ένα ξεκίνημα ή την πώληση μιας επιχείρησης, γιατί τόσο στο τέλος του 2009 όσο και στους πρώτους μήνες του 2010 θα είναι πιο δύσκολο.

Οικονομικά: ο Κρόνος -πίεση, επιβάρυνση, στενότητα, δυσχέρεια- βρίσκεται από το Σεπτέμβριο του 2007 στον τομέα των οικονομικών και των πάσης φύσεως συμφερόντων σας και, όπως είναι φυσικό, έχετε δεχτεί ποικιλοτρόπως το... λάκτισμά του. Την ίδια θέση θα κρατήσει και το νέο έτος -μέχρι τις 29 Οκτωβρίου-, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα συνετοί στη διαχείριση των οικονομικών και των περιουσιακών σας στοιχείων. Αν στα σχέδιά σας είναι μια λογική ανάπτυξη της επιχείρησής σας -εφόσον έχετε φυσικά-, θα είναι πιο εύκολο αυτή να συμβεί μέχρι τον Ιούνιο και μάλιστα στις αρχές του παρά αργότερα. Φυσικά, προσφέρεται και ο Ιούλιος, όπως και ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος, αλλά οι τελευταίοι τρεις μήνες του 2009 είναι πιο... τοξικοί. Έτσι, για να είμαστε και στο πνεύμα της παγκόσμιας οικονομίας. Όσοι θέλετε να αλλάξετε εργασία -ή αν αποφασίσουν άλλοι ή οι συγκυρίες γι’ αυτό-, επειδή πιστεύετε ότι αξίζετε κάτι καλύτερο, επιδιώξτε το μεταξύ Φεβρουαρίου και τέλος Μαΐου, γιατί σ’ αυτό το διάστημα θα κάνετε καλύτερες και πιο συμφέρουσες επιλογές. Αυτή η χρονική περίοδος προσφέρει το καλύτερο και στο κλείσιμο πάσης φύσεως εκκρεμοτήτων, αλλά και σε τυχόν συμφωνίες ή αγοραπωλησίες που θέλετε να κάνετε. Βέβαια, το διάστημα 23 Ιουλίου-20 Σεπτεμβρίου έχει αρκετά θετικά στοιχεία, που μπορεί να φέρουν κέρδος. Από τις 17 Οκτωβρίου και μετά μειώνονται λίγο τα έσοδα ή αυξάνονται τα έξοδα, αλλά σ’ αυτό το τελευταίο μπορεί να επιδράσουν και άλλοι παράγοντες. Αύξηση της οικογένειας, χτίσιμο ή αλλαγή σπιτιού κ.λπ. Μόνο μην πάρετε υπέρμετρο ρίσκο.

Υγεία & Ομορφιά: ο Δίας στον τομέα της υγείας, όπως και της εργασίας, τη χρονιά που αφήνετε πίσω σας έπαιξε βοηθητικό ρόλο ακόμα και σε σημαντικές δυσκολίες που μπορεί να συναντήσατε. Το 2009 απαιτεί μια νέα αντίληψη και προσέγγιση των πραγμάτων γύρω από τη διατροφή, τη φυσική σας κατάσταση και την υγεία, καθώς σ’ αυτόν τον τομέα περνάει ο Πλούτωνας, όπου και θα παραμείνει για πολλά χρόνια. Μην αμελείτε, λοιπόν, για τις ανάγκες του οργανισμού σας και καταπολεμήστε οποιοδήποτε πρόβλημα με το που θα εμφανιστεί το πρώτο σύμπτωμα. Μεγάλες ανακαλύψεις επίσης μπορεί να βοηθήσουν στην υγεία και την ομορφιά σας, αλλά αποφύγετε δραστικές παρεμβάσεις και στα δύο από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι την αρχή του καλοκαιριού του 2010. Φυσικά, σ’ αυτό το διάστημα, αν μια γυναίκα γίνει μητέρα, είναι φυσικό το σώμα της να επιβαρυνθεί. Ωστόσο, καλό είναι να προσέχετε κρυολογήματα, χτυπήματα και μολύνσεις.


Τυχερές περίοδοι στον έρωτα και στην κοινωνική ζωή: 15 Μαρτίου-11 Απριλίου, 24 Απριλίου-5 Ιουνίου, 12-31 Ιουλίου, 27 Αυγούστου-20 Σεπτεμβρίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ