Προβλέψεις 2009

01.01.2009

Νέες επαγγελματικές ευκαιρίες

Σας έκανε... σοφότερους ο Κρόνος, που βρίσκεται στο ζώδιό σας από το Σεπτέμβριo του 2007; Θέλω να πιστεύω πως «ναι». Το «μάθημα», όμως, συνεχίζεται μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2009, ενώ μετά ο πλανήτης της πίεσης, της επιβάρυνσης, της κρίσης αλλά και της μάθησης -ενίοτε και της τιμωρίας- θα περάσει στο Ζυγό. Όμως, και ο βοηθητικός Δίας, που μέχρι τώρα ήταν στο πλάι σας, στις 6 Ιανουαρίου από την ευνοϊκή θέση προς εσάς από τον Αιγόκερω περνάει στον Υδροχόο. Εργασία και υγεία λοιπόν μπορεί να βοηθηθούν μέσα στο 2009, αλλά θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρετε πραγματικά. Ιδιαίτερα αν έχετε γεννηθεί το δεύτερο και το τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Εσείς περισσότερο θα δέχεστε τα συνδυαστικά... πυρά Κρόνου και Ουρανού μέχρι και τον Οκτώβριο. Πιο ευνοημένοι θα είστε εσείς του πρώτου δεκαημέρου. Ο Κρόνος σας αφορά λιγότερο και ο Πλούτωνας σας στηρίζει περισσότερο.

Γενικά: αν και πολλά από τα χαρακτηριστικά της νέας χρονιάς είναι κοινά με αυτά της προηγούμενης, υπάρχουν και κάποιες αξιοσημείωτες αλλαγές που δίνουν ένα νέο στίγμα. Ο Δίας που μέχρι τώρα ενεργούσε σαν αλεξικέραυνο στις όποιες δυσκολίες, τα αρνητικά και τα δυσάρεστα, από τις 6 Ιανουαρίου θα πάψει πια να σας προσφέρει ολόκληρη τη βοήθειά του, αν και δεν θα είναι αρνητικός. Αυτό σημαίνει ότι θα συγκεντρωθείτε περισσότερο σε αυτά που θέλετε να επιτύχετε ή σ’ αυτά που απεύχεστε να συμβούν. Βέβαια, ίσως τα γεγονότα και οι καταστάσεις να παίξουν το δικό τους ρόλο κάπως... νομοτελειακά. Μια εγκυμοσύνη, για παράδειγμα, και η γέννηση ενός παιδιού, παρότι έχει τα θετικά της, έχει και μεγάλη κούραση, ευθύνη και αγωνία. Ευτυχώς, δεν λείπει και η ικανοποίηση, που μπορεί να παίρνετε μέσα στο 2009, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν φαίνεται αυτή να είναι και τόσο... ανάλαφρη. Μάλλον θα απορρέει από την τέλεση του καθήκοντός σας και τη διεκπεραίωση κάποιων υποχρεώσεων ή ευθυνών που έχετε αναλάβει - για τις σπουδές, την εργασία, την οικογένεια και τα άτομα που αγαπάτε. Η όποια ευχαρίστηση και το όποιο κέρδος επίσης μπορεί να προέλθει από τη δυνατότητα που θα έχετε να δρέψετε τους καρπούς προηγούμενων προσπαθειών σας. Το κέρδος μπορεί να είναι πνευματικό, ψυχικό, συναισθηματικό ή και υλικό. Αυτά μέχρι τις 29 Οκτωβρίου 2009. Στις 30 ο Κρόνος μετακινείται στο ζώδιο του Ζυγού, όπου και θα παραμείνει έως τις 7 Απριλίου του 2010. Μετά θα επανέλθει για λίγο στο ζώδιό σας και τότε θα επηρεάσει περισσότερο εσάς του τρίτου δεκαημέρου, που το 2009 πιέζεστε πιο πολύ, ιδιαίτερα τον Αύγουστο, το Σεπτέμβριο και κυρίως τον Οκτώβριο του 2009. Πιο προσεκτικοί μέσα στο νέο χρόνο όσον αφορά επιλογές πάσης φύσεως και αποφάσεις που μπορεί να χρωματίσουν και να επηρεάσουν σημαντικά τη ζωή σας θα πρέπει να είστε εσείς του δεύτερου δεκαημέρου.

Σε ποιους θα πείτε «ναι»! Φυσικά, στους Κριούς, που εξυπηρετούν τα συμφέροντά σας, και μετά στους Υδροχόους -ιδιαίτερα μέχρι το Σεπτέμβριο-, που ίσως σας είναι χρήσιμοι στα επαγγελματικά, αν και η συναισθηματική συμπόρευση με αυτούς θα απαιτήσει γερά νεύρα. Αιγόκεροι, Ταύροι και Σκορπιοί είναι συναισθηματικά πιο κοντά σας, αλλά μετά τις 17 Οκτωβρίου πρέπει να τους πάρετε με το... καλό, γιατί ίσως σας δείξουν τα νύχια τους! Προσοχή μέχρι και τον Οκτώβριο σε Διδύμους, Ιχθύς, Τοξότες και άλλους Παρθένους. Συμπάθειες με Καρκίνους και ουδετερότητα με Ζυγούς και Λέοντες. Προσοχή με τους τελευταίους από τις 17 Οκτωβρίου και μετά.

Σχέσεις: φαντάζομαι ότι οι εκπλήξεις που σας επιφύλαξε το 2008 αναφορικά με διάφορα πρόσωπα και σχέσεις -επαγγελματικές, φιλικές, οικογενειακές, κοινωνικές αλλά και αισθηματικές- ήταν αξιοσημείωτες. Μερικές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ανεπανάληπτες. Ίσως δεν προλαβαίνατε να... γκρεμίζετε ανθρώπους από τα... βάθρα τους. Κάπως έτσι συνεχίζει και το 2009 μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, γι’ αυτό και καλό είναι να φανείτε πιο μεγαλόψυχοι, ανεκτικοί, όπου χρειάζεται φυσικά, αλλά και προσεκτικοί. Μην αφήνεστε εύκολα σε εξιδανικεύσεις που με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε διαψεύσεις. Βέβαια, όπως έχετε διαπιστώσει από το Σεπτέμβριο του 2007 και μέχρι τώρα, μπορεί να βρέθηκαν και άτομα που δεν το περιμένατε τα οποία στάθηκαν επάξια κοντά σας. Οι εκπλήξεις, θετικές και αρνητικές, συνεχίζονται, γι’ αυτό μη θεωρείτε εκ προοιμίου κανέναν καλό ή κακό. Ψάξτε λίγο βαθύτερα και, φυσικά, πιο αντικειμενικά. Στον αισθηματικό τομέα το 2008 σας έδωσε ό,τι καλύτερο μπορούσε να σας φέρει το πέρασμα του Κρόνου, που συνήθως... κλαδεύει και αφαιρεί, σε συνδυασμό με την ευνοϊκή επίδραση του Δία. Σχέσεις που γεννήθηκαν μέσα στο 2008 -και συνεχίζονται- έχουν γερό υπόβαθρο και θα πρέπει να τις προστατεύσετε μέχρι τον Οκτώβριο. Να είστε πιο... σκεπτικιστές σε νέες γνωριμίες μέσα στο 2009 και μόνο όσες γνωριμίες και σχέσεις περάσουν τον Οκτώβριο μπορούν να προχωρήσουν παρακάτω. Μέχρι τότε μην επενδύσετε τα πάντα σε αυτές. Όσοι ήδη βρίσκεστε σε έναν άσχημο γάμο ή μια σχέση μέχρι και τον Οκτώβριο είναι πιθανόν να... βαρέσετε διάλυση. Σε κάθε περίπτωση το 2009 δεν είναι και για να ανοίξετε σαμπάνιες. Τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο.

Εργασία: κάποιες ενθαρρυντικές προοπτικές για τις σπουδές ή τα επαγγελματικά σας -οι σπουδές είναι η εργασία του μαθητή ή του φοιτητή- μπορεί να υπήρξαν μέσα από την ευεργετική επίδραση του Δία μέσα στο 2008 αλλά και αυτές ήταν κάπως... κουτσουρεμένες. Συνθήκες περίεργες, αβεβαιότητα για το παρόν και το μέλλον, αποτελέσματα κατώτερα των προσδοκιών. Όμως, ό,τι ξεκίνησε ή ορθοπόδησε μέσα στο 2008 σημαίνει ότι αν υποστηριχθεί σωστά και υπεύθυνα, μπορεί να αντέξει και τους κραδασμούς του 2009 και να προχωρήσει παραπέρα. Το 2009, με το πέρασμα του Δία στον τομέα της εργασίας, μπορεί να δώσει αισιόδοξα και καλύτερα πράγματα. Μπορεί να είστε περισσότερο πρόθυμοι να προσπαθήσετε, αλλά και πιο παραγωγικοί. Ιδιαίτερα αν προσπαθήσετε να πιάσετε την ουσία και το κυρίως νόημα και δεν αναλωθείτε στο «ψείρισμα της μαϊμούς», στην κριτική προς τους άλλους και τα κακώς κείμενα και στο κυνήγι της λεπτομέρειας. Αν ψάχνετε ένα συμπλήρωμα της κύριας εργασίας σας ή κανονική εργασία, ο Απρίλιος, ο Μάιος και ιδιαίτερα ο Ιούνιος είναι οι καλύτεροι μήνες για το πρώτο εξάμηνο του 2009. Ακολουθούν ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και ακόμα καλύτερα ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος. Ο Νοέμβριος είναι ο καλύτερος όλων και αυτός προσφέρεται ακόμα και για να αλλάξετε την κύρια εργασία σας και να αναζητήσετε άλλη ή να ξεκινήσετε δική σας επιχείρηση. Αν μάλιστα έχετε γεννηθεί στο πρώτο και το δεύτερο δεκαήμερο, τότε οι προοπτικές είναι οι καλύτερες. Είναι αναγκαίο όλοι σας μέχρι και τον Οκτώβριο να μη διακινδυνεύετε ό,τι σας παρέχει σιγουριά και να μην παίρνετε μεγάλο ρίσκο.

Οικονομικά: αν και η κούραση, το άγχος και η αγωνία για να τα καταφέρετε με τις ευθύνες, τις απαιτήσεις της ζωής και ενδεχομένως τις υποχρεώσεις που όλο και αυξάνονται σας καταβάλλουν, το 2009 παρέχει δυνατότητες όχι μόνο να μην πατώσετε, αλλά και να τα καταφέρετε ικανοποιητικά στα οικονομικά. Από το Φεβρουάριο μάλιστα σε γενικές γραμμές μέχρι και τις αρχές Ιουνίου θα μπορέσετε να επωφεληθείτε από ένα πιο βαθύτερο ψάξιμο -ίσως βοηθήσει και κάποιος νόμος ή κανονισμός- σε επιτόκια, φόρους, τόκους, ασφάλειες, αποζημιώσεις, εφάπαξ, διατροφές, χρηματοδοτήσεις, δάνεια, υποτροφίες, δωρεές, ακίνητα, περιουσιακά και κληρονομικά. Η «βοήθεια» και η προτροπή για κέρδος μπορεί να υπάρξει και από πηγή που δεν μπορείτε να προβλέψετε. Φυσικά, αν είναι να ξεκινήσετε μια φιλόδοξη επιχείρηση, θα πρέπει να κάνετε έρευνα αγοράς και να βαδίσετε όσο πιο σίγουρα γίνεται. Καλύτερα, πάντως, για κάτι τέτοιο θα ήταν να προχωρήσετε από το Νοέμβριο του 2009 μέχρι το Μάρτιο του 2010. Οι πιο πολυέξοδοι μήνες είναι το δεύτερο μισό του Μαρτίου, ο Απρίλιος, ο Ιούλιος, ο Αύγουστος και ο Δεκέμβριος. Σ’ αυτούς τους μήνες είτε αυξάνονται τα έξοδα είτε μειώνονται τα έσοδα ή μπορεί ακόμα και να προκύψουν έξτρα υποχρεώσεις κυριολεκτικά από το... πουθενά. Επειδή εσείς στην πλειονότητά σας -και εφόσον δεν έχετε κατά τη γέννησή σας την... πολυτελή ή σπάταλη Αφροδίτη στο Λέοντα- διακρίνεστε από πνεύμα οικονομίας και εγκράτειας, πιστεύω ότι θα τα καταφέρετε και σ’ αυτόν τον τομέα το 2009. Σε αυτό συνηγορεί και ο Δίας στον τομέα της εργασίας, που λέει πως θα έχετε και δουλειά.

Υγεία & Ομορφιά: το ότι έχετε καταπονηθεί ποικιλοτρόπως -ψυχικά, πνευματικά, ίσως και σωματικά- είναι πασιφανές. Είναι εύλογο λοιπόν, αφού η δύσκολη μεταβατική φάση στην οποία βρίσκεστε κρατάει μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009, να πρέπει να προσέχετε τη διατροφή -συνήθως με τον Κρόνο αλλάζει και η σιλουέτα μας- και την ψυχική και φυσική σας κατάσταση περισσότερο. Ως γνήσια παιδιά του Ερμή, από... ψυχοσωματικά μπορείτε να πάθετε δερματοπάθειες ή να την πληρώσουν ακόμα και τα μαλλιά σας. Ο Δίας φέτος στον τομέα της υγείας σάς ωθεί να ψάξετε περισσότερο αιτίες που μπορεί να παράγουν προβλήματα και να τις εξαλείψετε, όπως και να τονώσετε και την ομορφιά σας. Βέβαια, για δραστικές αλλαγές καλύτερα να προτιμήσετε το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο ή τους πρώτους τρεις μήνες του 2010. Πάντως, δεν θα πρέπει να εκθέτετε τον εαυτό σας σε κινδύνους, ενώ θα πρέπει να ξεκουράζεστε περισσότερο.

Τυχερές περίοδοι στον έρωτα και στην κοινωνική ζωή: ο Ιανουάριος, ο Μάιος, ακόμα καλύτερα ο Ιούνιος, το δεύτερο μισό του Αυγούστου, ο Σεπτέμβριος και ο Νοέμβριος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ