Προβλέψεις 2009

01.01.2009

Η επιμονή κάνει θαύματα

Το 2009 ο Δίας περνάει στον Υδροχόο και μαζί με τον Ποσειδώνα δίνουν σπάνιες ευκαιρίες τόσο σε επίπεδο δημιουργικής δραστηριότητας όσο και στην προοπτική μιας ικανοποιητικής ερωτικής ζωής. Ο Κρόνος παραμένει στην Παρθένο μέχρι τις 29 Οκτωβρίου και έπειτα περνάει «δοκιμαστικά» στο ζώδιό σας μέχρι τις αρχές Απριλίου του 2010. Η διέλευση αυτή σας υποχρεώνει να κάνετε υπομονή σε όλους τους τομείς και κυρίως στον επαγγελματικό. Ο Ουρανός βρίσκεται στους Ιχθύς διατηρώντας μια επεισοδιακή αντίθεση με τον Κρόνο. Υγεία και εργασία, σχέσεις και υποχρεώσεις είναι τομείς που πρέπει να προσέξετε. Το σημαντικό βέβαια είναι η εγκατάσταση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, που θα σημάνει την αρχή μιας νέας εποχής. Τα γεγονότα που θα μεσολαβήσουν στην προσωπική και την κοινωνική σας ζωή θα αποτελέσουν μια προειδοποίηση για τις μεγάλες αλλαγές που θα ακολουθήσουν την επόμενη τριετία.

Γενικά: το 2009 είναι μια χρονιά ευκαιριών αλλά και αιφνιδιασμών. Αποτελεί τον προθάλαμο μιας νέας εποχής και σας υποχρεώνει να αλλάξετε συνήθειες και νοοτροπία. Καλείστε να καλλιεργήσετε την υπομονή, την αντικειμενικότητα και την ψυχραιμία σας όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια και να μην αφήνετε τον ευαίσθητο εγωισμό σας και τις βιασύνες να σας οδηγούν σε υπερβολές ή σε επιλογές των οποίων οι συνέπειες στρέφονται εναντίον σας. Η χρονιά αυτή είναι εξαιρετικά σύνθετη και συχνά απρόοπτη. Όσοι από εσάς ρισκάρετε σε τομείς νευραλγικούς, όπως είναι τα αισθηματικά, τα επαγγελματικά και τα οικονομικά, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε πως η αντοχή και η προνοητικότητα είναι πολύ πιο σημαντικά στοιχεία από τους γνωστούς εντυπωσιακούς δυναμισμούς. Μετά τα όσα μεσολάβησαν την προηγούμενη χρονιά η μάχη έχει κριθεί και δεν μένει παρά να πάρετε αποφάσεις για ένα καινούργιο ξεκίνημα ζωής. Σημαντικό, αλλά όχι ήρεμο προβλέπεται το 2009 και για τα αισθηματικά σας. Καθοριστικές οι εξελίξεις από το τέλος Απριλίου μέχρι τον Αύγουστο, όπου θα πρέπει να τακτοποιηθούν εκκρεμότητες. Η αντίθεση του Ουρανού με τον Κρόνο σας υποχρεώνει να φανείτε εξαιρετικά προνοητικοί τόσο για το μέλλον της καριέρας σας όσο και για την εξέλιξη των εισοδημάτων σας. Στα επαγγελματικά σας τα ενδιαφέροντα θα είναι πολλά, αλλά και οι ταλαιπωρίες αρκετές. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω και η αντίθεση του Κρόνου με τον Ουρανό θα σας υποχρεώσουν να λειτουργήσετε συχνά με το ένστικτο και κατά δεύτερο λόγο με την οργανωμένη δράση. Θα έχετε ευκαιρίες να λύσετε προβλήματα εργασίας και, παρά τη γενικότερα δύσκολη εποχή, να επεκταθείτε στο αντικείμενο της ασχολίας σας, όπως και να επηρεαστείτε λιγότερο από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Επιστρατεύστε την επιμονή και την υπομονή. Μη φοβάστε την κούραση και κάποιες μικρές θυσίες. Αποβάλετε το άγχος και αποφύγετε ανθρώπους που δεν σας καταλαβαίνουν ή δεν είναι ειλικρινείς μαζί σας.

Σε ποιους θα πείτε «ναι»! Πολύ καλά θα τα πάτε με τους Ταύρους, κυρίως στις οικονομικές και επαγγελματικές συναλλαγές. Καλές θα είναι σχέσεις σας και με τους Υδροχόους και τους Διδύμους. Εξυπηρετικοί απέναντί σας θα είναι οι Καρκίνοι, ενώ οι Παρθένοι θα σταθούν δίπλα σας και θα σας σώσουν στα δύσκολα. Με τους Ιχθύς θα τα βρείτε στις καλλιτεχνικές αναζητήσεις και στη διασκέδαση, ενώ με τους Κριούς και τους Λέοντες θα έχετε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Οι Αιγόκεροι θα σας καταπιέζουν, από την άλλη όμως θα σας στήριζουν σε πρακτικά ζητήματα. Δύσκολες θα είναι οι σχέσεις με τους Σκορπιούς.

Σχέσεις: οι σχέσεις σας με το περιβάλλον προβλέπονται από αρκετά έως πολύ επιτυχείς τη νέα χρονιά. Ο Δίας στον Υδροχόο θα επιμεληθεί τη βελτίωση κυρίως των αισθηματικώνκαι η παρουσία του Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα αλλάξει τις προοπτικές στις επαγγελματικές σχέσεις. Ο Ποσειδώνας βοηθούμενος από την παρουσία του Δία θα φέρει σε πολλούς από εσάς και μάλιστα αδέσμευτους ένα σημαντικό έρωτα. Η πιθανότερη περίοδος να συμβεί κάτι τέτοιο είναι από τα μέσα Απριλίου έως τα τέλη Ιουλίου, αλλά και από τα μέσα Οκτωβρίου έως το τέλος της χρονιάς. Οι πρώτοι μήνες ίσως είναι μεταβατική περίοδος και εσείς βρίσκεστε σε αμφιταλάντευση. Όσοι έχετε εκκρεμότητες από μια σχέση που έχει τελειώσει φροντίστε να τις κλείσετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Είναι σίγουρο πως οι λύσεις υπάρχουν. Και εξαρτάται από τη δική σας προθυμία και τις δικές σας πρωτοβουλίες η ταχύτητα με την οποία θα εξελιχθούν τα πράγματα. Άλλωστε, η πορεία του Άρη, του πλανήτη που ρυθμίζει τα αισθηματικά σας, είναι πιο ενδιαφέρουσα το 2009 και περισσότερο αναγεννησιακή. Την περίοδο μάλιστα που διατηρεί μια στενή προσέγγιση με την Αφροδίτη, διανύοντας μαζί την απόσταση από τις αρχές του Κριού μέχρι το τέλος του Διδύμου και λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτό συμβαίνει από τις αρχές Μαΐου μέχρι το τέλος Ιουλίου, είναι στο χέρι σας να πετύχετε σημαντικά αποτελέσματα. Το περίεργο είναι ότι αυτή η χρονιά είναι τελικά τόσο κατάλληλη για να χωρίσετε όσο και να σκεφτείτε ένα γάμο, πιθανότατα δεύτερο, για τον οποίο διστάζατε πριν. Συζητήστε ανοιχτά με τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει προκειμένου κάθε απόφαση να είναι απαλλαγμένη από ασάφεια και παρεξήγηση. Κατάλληλη χρονιά να αποκτήσετε έναν απόγονο.

Εργασία: το 2009 σας δίνει την ευκαιρία της αύξησης της παραγωγικότητας και παρά τη δύσκολη εποχή βοηθάει πολλούς από εσάς να επεκταθείτε επαγγελματικά. Στην αρχή οι δυσκολίες θα είναι αισθητές, στην πορεία όμως τα πράγματα θα βελτιωθούν. Αυτή η βελτίωση θα έρθει κυρίως από τον Απρίλιο και μετά, θα υποχωρήσει κάπως τους καλοκαιρινούς μήνες και θα ενισχυθεί ξανά το φθινόπωρο. Θα υπάρξουν όμως και επιπτώσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε σοβαρά, όπως μια περιστασιακή κρίση του αντικειμένου της εργασία σας. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς που έρχεται πρέπει να ενεργείτε περισσότερο ενστικτωδώς παρά βιαστικά. Επίσης, θα πρέπει να διατηρείτε εναλλακτικές λύσεις στην περίπτωση που μπλοκάρουν κάποιες καταστάσεις. Η διαίσθηση, η τύχη και οι συμπτώσεις δεν είναι αρκετές για μια ουσιαστική πρόοδο. Οι δυσκολίες της εποχής θα έχουν αιφνίδιες επιρροές στη δουλειάς σας και σε αυτή τη σύντομη επιδρομή θα πρέπει να είστε καλά αμυνόμενοι και να έχετε τα εφόδια να την αντιμετωπίσετε. Από τις αρχές Μαΐου έως το τέλος Απριλίου του 2010 έχετε ευκαιρίες να προβληθείτε, να επεκταθείτε, να κάνετε κάτι καλύτερο, να ενισχύσετε τις γνώσεις και να υπερασπιστείτε -ειδικά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο- το αντικείμενο της δουλειάς σας. Με τον Κρόνο στην Παρθένο μέχρι τον Οκτώβριο και τον Ουρανό στους Ιχθύς θα χρειαστείτε επιμονή, υπομονή και σωματική δύναμη. Ρυθμίστε τον τρόπο της ζωής σας για να τις εξασφαλίσετε. Στην αρχή της χρονιάς και τον Ιούλιο τα εξωτερικά περιστατικά θα σας εκπλήξουν ή ενδεχομένως και να σας τρομάξουν. Δυσαρέσκειες από συνεργάτες δεν θα λείψουν, γι' αυτό θα αναγκαστείτε να κάνετε αναθεωρήσεις και αντικαταστάσεις.

Οικονομικά: στο ξεκίνημα της χρονιάς η κατάσταση στα οικονομικά σας είναι αρκετά προβληματική. Θα χρειαστεί να περάσει όλος ο χειμώνας για να σταθεροποιηθεί η οικονομική σας πορεία. Περισσότερο ενθαρρυντικοί παρουσιάζονται οι μήνες από τα μέσα Απριλίου έως το τέλος Ιουνίου. Οι εκλείψεις του Ιουλίου θα σημάνουν έκτακτα έξοδα. Πάνω απ' όλα, διαχειριστείτε με οδηγό την πρόνοια τα συμφέροντά σας, το εισόδημά σας και ειδικά τον καθημερινό τζίρο της δουλειάς σας όσοι είστε έμποροι ή ελεύθεροι επαγγελματίες. Η γενική κατάσταση της οικονομίας για το 2009 προβλέπεται δύσκολη. Από εσάς εξαρτάται το πώς θα εκτιμήσετε τις δυνάμεις σας και πώς θα υπολογίσετε τις εξελίξεις, αποφεύγοντας να μείνετε ακάλυπτοι απέναντι στο δημόσιο και στις τράπεζες, αλλά και να καταφύγετε σε κάθε μορφή δανεισμού. Μετά τον Απρίλιο η κατάσταση γενικά θα επιτρέψει σε εσάς ατομικά να εκτιμήσετε καλύτερα τις συνθήκες και να αποφασίσετε την τακτική που θα ακολουθήσετε. Όσοι έχετε εκκρεμότητες φροντίστε να είστε συνεπείς στην εξόφλησή τους. Όσοι σκέφτεστε να επενδύσετε μέσα από μια αγορά ακινήτου συμπεριφερθείτε υπολογιστικά και όχι παρορμητικά και όσοι πρέπει να επεκταθείτε επαγγελματικά, κοινωνικά ή σε καινούργια αντικείμενα κινηθείτε μεθοδικά, για να αποφύγετε δυσάρεστες συνέπειες. Επίσης, τους καλοκαιρινούς μήνες φροντίστε να έχετε... εφεδρείες και μην αφήσετε την κατάσταση στην τύχη. Το ίδιο προσεκτικοί θα πρέπει να είστε και το Σεπτέμβριο, τόσο στη διαχείριση όσο και στις εισπράξεις από τρίτους. Περισσότερο θετικοί διαγράφονται οι δύο τελευταίοι μήνες του 2009, οπότε θα έχετε μια ενίσχυση στα οικονομικά σας για να φέρετε εις πέρας τις υποχρεώσεις που έχετε δημιουργήσει.

Υγεία & Ομορφιά: το 2009 θα είναι αρκετά κουραστικό και συχνά θα αναγκαστείτε να αλλάξετε το πρόγραμμά σας. Την περίοδο που ο Άρης θα περνάει από ευαίσθητα σημεία του ωροσκοπίου σας η άμυνά σας θα μειώνεται, όπως στις αρχές του χρόνου, τον Ιούλιο και το Σεπτέμβριο. Από την άλλη, η παραμονή του Κρόνου στην Παρθένο γίνεται αφορμή ψυχολογικών μεταπτώσεων και η αντίθεσή του με τον Ουρανό από τους Ιχθύς φέρνει γεγονότα που σας ωθούν να εκτεθείτε σε κινδύνους, συνεπώς οι πιο επιπόλαιοι του ζωδίου σας θα έχετε μερικές συνέπειες από την έλλειψη της προσοχής ή από κάποιο άλλο οργανικό πρόβλημα της υγείας σας. Ελέγχετε τη διατροφή σας, εξασφαλίστε ήρεμο ύπνο και αποφύγετε καταστάσεις, συναναστροφές και χώρους που σας καταπιέζουν. Οι πιο ευαίσθητες περίοδοι είναι γύρω στις εκλείψεις, δηλαδή το τέλος Ιανουαρίου και το πρώτο εικοσαήμερο του Φεβρουαρίου, όλος ο Απρίλιος και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Τυχερές περίοδοι στον έρωτα και στην κοινωνική ζωή: ο Μάιος, μέσα Αυγούστου έως και τέλος Σεπτεμβρίου, Νοέμβριος, Δεκέμβριος.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ