Προβλέψεις 2009

01.01.2009

Μεγάλες αλλαγές στο προσκήνιο

Η μετακίνηση του Δία στον Υδροχόο και η συνάντησή του με τον Ποσειδώνα βελτιώνει τις συνθήκες ζωής και σας δίνει την ευκαιρία να ασχοληθείτε με πρόσωπα και πράγματα που σας αρέσουν. Η στενή προσέγγιση του Δία με τον Ποσειδώνα εξυπηρετεί οικογενειακά σχέδια, αυξάνει την εύνοια της τύχης στη διευθέτηση περιουσιακών στοιχείων και γίνεται αφορμή να κάνετε όνειρα σε μια δύσκολη εποχή. Η παραμονή του Κρόνου στην Παρθένο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε πρακτικές υποθέσεις, κατασκευές ή αγοραπωλησίες. Ο Ουρανός, που παραμένει για ακόμα μια χρονιά στους Ιχθύς, θα διατηρήσει το πάθος σας για πρόσωπα και ασχολίες που αγαπάτε, ενώ θα γίνει αφορμή για τους νεότερους να ανακαλύψετε ένα σκοπό ή να ζήσετε μια δυνατή σχέση, παρά την αντίθεση Κρόνου - Ουρανού που ταράζει κάπως τα νερά στις σχέσεις σας.

Γενικά: το 2009 σας αλλάζει μέσα από τις εμπειρίες που σας προσφέρει. Καλείστε να δείτε πιο αισιόδοξα τα πράγματα. Σε γενικές γραμμές οι υποθέσεις σας εξυπηρετούνται, οι γενικότερες δυσκολίες αντιμετωπίζονται και τα αδιέξοδα λιγοστεύουν. Μην πεισμώνετε με τη ζωή και με ανθρώπους που δεν είναι στα μέτρα σας. Η νέα χρονιά θα σας βοηθήσει να βάλετε στόχους που θα σας επιβεβαιώσουν σαν άτομα. Στα αισθηματικά σας η συνάντηση του Δία με τον Ποσειδώνα από τη μια και η επιρροή του Ουρανού από την άλλη δείχνουν πως οι εμπειρίες δεν θα λείψουν και πως η αποδοχή της πραγματικότητας, που θα πρέπει να σημάνει και το τέλος των κατά καιρούς διαμαρτυριών σας, δεν ωφελούν κανένα. Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω σημαίνει την αλλαγή της νοοτροπίας και των συνηθειών σας, την προοπτική να αλλάξετε ακόμα και αντικείμενο εργασίας, κοινωνικά ενδιαφέροντα ή τόπο διαμονής. Για αρκετούς αυτή η αλλαγή θα γίνει ξαφνικά, υποχρεώνοντάς σας να προσαρμοστείτε γρήγορα, ενώ για άλλους τόσους θα ακολουθήσει μια πιο αργή διαδικασία. Ξεπεράστε τα βιώματά σας και αναλάβετε τις ευθύνες που συνεπάγονται οι αποφάσεις που θα πάρετε στα ερωτικά σας. Μην καλλιεργείτε ψευδαισθήσεις και φυλαχτείτε από τις ερωτικές σας φαντασιώσεις. Στον επαγγελματικό τομεά εξακολουθήστε να παραμένετε προνοητικοί και να διαθέτετε εναλλακτικές την ώρα που ανατροπές ή περιστατικά θα εμποδίσουν την πορεία σας. Αποφύγετε αντιθέσεις με συνεργάτες και μην αφήνετε την ευαισθησία και το συναισθηματισμό σας να επηρεάζουν την εργασία σας. Ευμετάβλητη παραμένει η κατάσταση για τα οικονομικά σας και θα πρέπει να αποφύγετε δάνεια. Αξιοποιήστε τις ευκαιρίες για βελτίωση στο εισόδημά σας, διαχειριστείτε σοφά τα χρήματά σας και μην παρασύρεστε από υποσχέσεις που μπορεί να σας ρίξουν σε παγίδες. Προφυλάξτε την υγειά σας από την κόπωση και τις νευρικές κρίσεις. Μια αλλαγή στον τρόπο της ζωής σας είναι πιθανή και μια νέα πρόταση μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας.

Σε ποιους θα πείτε «ναι»! Πολύ καλή συνεργασία στα επαγγελματικά θα έχετε με τους Κριούς, αλλά και με τους Αιγόκερους. Εξυπηρετικοί απέναντί σας οι Ιχθύες και οι Παρθένοι, που μπορεί να σας σταθούν σε δύσκολες καταστάσεις, και ιδανικοί ακόμη και στον ερωτικό τομέα θα είναι οι Καρκίνοι. Προσοχή απαιτούν οι σχέσεις σας με τους Ταύρους στα ερωτικά, γιατί μπορεί να φανούν εκδικητικοί, αλλά και με τους Λέοντες και τους Υδροχόους. Ασύμφοροι από οικονομικής άποψης θα είναι για εσάς φέτος οι Τοξότες και ουδέτεροι από κάθε άποψη οι Δίδυμοι.


Σχέσεις: το 2009 έχει σκοπό να αλλάξει πολλά πράγματα στο ύφος των αισθηματικών σας. Αλλαγές και αναθεωρήσεις θα υποστούν και άλλες σχέσεις, όπως οι εργασιακές και οι οικονομικές. Πάντως, στην ερωτική σας ζωή έρχεται να κυριαρχήσει μια νέα πραγματικότητα κι εσείς αργά ή γρήγορα θα κληθείτε να την αποδεχτείτε. Η περίοδος της διαμαρτυρίας μάλλον έχει τελειώσει, ενώ η συνύπαρξη του Δία και του Ποσειδώνα στον Υδροχόο οδηγεί πολλούς σε κάτι πιο γόνιμο και αναμφίβολα πιο κατάλληλο. Όπως όλοι, έτσι κι εσείς θα επηρεαστείτε από τη στενή προσέγγιση του Άρη και της Αφροδίτης από τις αρχές Μαΐου έως το τέλος Ιουλίου, ξεκινώντας από τον Κριό μέχρι το τέλος των Διδύμων. Εκείνη την εποχή πολλά θα συμβούν και πολλά θα διαφοροποιηθούν. Σημαντικό όμως θεωρείται και το διάστημα από τα μέσα Μαρτίου μέχρι το τέλος Απριλίου. Ίσως αυτό το διάστημα στην αρχή της άνοιξης να αποτελεί τον προθάλαμο των μετέπειτα αλλαγών που θα σημαδέψουν τις προσωπικές σας σχέσεις. Πολλοί θα απολογηθείτε για τα λάθη που κάνατε και άλλοι τόσοι θα αναλάβετε τις ευθύνες σας απέναντι σε μια καινούργια σχέση, αλλάζοντας έτσι ακόμα και το ρυθμό της ζωής σας για να νιώσετε περισσότερο καλυμμένοι και μεγαλύτερη σιγουριά σε αυτές τις δύσκολες εποχές που όλοι μαζί διανύουμε. Μια επίσης ενδιαφέρουσα περίοδος προβλέπεται να είναι το φθινόπωρο, ενώ εντελώς σημαδιακά γεγονότα θα μεσολαβήσουν το Νοέμβριο, την περίοδο των γενεθλίων σας. Μέσα από τις συγκυρίες εκείνης της περιόδου θα δημιουργηθούν οι αφορμές των μετέπειτα αλλαγών που θα συμβούν στον τομέα των σχέσεών σας, με καταλυτικό το 2010.

Εργασία: ο Κρόνος στην Παρθένο εξυπηρετεί αρκετά από τα επαγγελματικά σας σχέδια. Παρά την εποχή της κρίσης, οι περισσότεροι από εσάς θα διευκολυνθείτε να διασώσετε ή να υποστηρίξετε το αντικείμενο της δουλειάς σας και να «επιβιώσετε» επαγγελματικά, ενισχυμένοι περισσότερο από τον παράγοντα της τύχης την προσεχή άνοιξη. Γενικότερα, μην αμελήσετε την οργάνωση της δουλειάς σας, ενώ όσοι θέλετε να αλλάξετε εργασία ή αντικείμενο απασχόλησης οργανώστε καλά την προετοιμασία και περάστε στην πράξη λίγο πριν από το καλοκαίρι ή μετά τον Αύγουστο. Αν προβείτε σε ένα τέτοιο εγχείρημα, εξασφαλίστε τα εχέγγυα της επιτυχίας του. Αρκετοί εργαζόμενοι θα έρθετε σε προβληματισμό τους πρώτους μήνες του 2009 και ίσως σε κάποιες αντιθέσεις με την εργοδοσία σας. Φανείτε ψύχραιμοι και ελιχθείτε διπλωματικά, αποφεύγοντας επιδείξεις ισχύος ή διαμαρτυρίες για τα δικαιώματά σας. Όσο και να έχετε δίκιο, δεν μπορείτε να πάτε ενάντια σε κάτι που είναι δύσκολο να αλλάξει. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες υπολογίστε το γενικότερο κλίμα και προσπαθήστε να μην αφήνετε την ευαισθησία και το συναισθηματισμό σας να επηρεάζουν την πρόοδο, υπό τον όρο βέβαια ότι δεν θα αφήσετε συνεργάτες ή πελάτες να σας καταπιέσουν. Από την άλλη, ο Δίας με τον Ποσειδώνα στη βάση του ωροσκοπίου σας ενισχύει με διάφορους τρόπους τα επαγγελματικά σας. Την περίοδο των εκλείψεων -Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Ιούλιο- διαχειριστείτε πιο προνοητικά τα συμφέροντά σας. Επίσης, επιμελείς, εργατικοί και μεθοδικοί πρέπει να είστε τους δύο τελευταίους μήνες της χρονιάς, την περίοδο λοιπόν που ο Άρης θα σχηματίζει παλίνδρομη πορεία στο ζώδιο του Λέοντα.

Οικονομικά: με τον Δία στον Υδροχόο θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα έξοδα παράστασης και επικοινωνίας. Έξοδα στα οποία επηρεάζεστε από τρίτους και που μπορεί να απαιτήσουν νομικές διευθετήσεις, ταξίδια, σπουδές, αγορές ακινήτων ή σκοπιμότητα επαγγελματικών επενδύσεων. Από την άλλη, ο τομέας των οικονομικών σας δέχεται για πολλούς μήνες την ήδη από πέρσι δυσαρμονική επιρροή που ασκεί σε αυτόν ο Κρόνος από την Παρθένο και ο Ουρανός από τους Ιχθύς. Αυτό σημαίνει για τα οικονομικά σας ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα συνεχίσουν να υπάρχουν παλιές οικονομικές εκκρεμότητες που δεν θα τερματίζονται εύκολα. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα μεσολαβούν αιφνίδια έξοδα ή ανάγκες, των οποίων αιτία θα είναι πρόσωπα του περιβάλλοντός σας ή το κόστος κάποιας καινούργιας δημιουργικής σας δραστηριότητας. Με δυο λόγια, όλη τη χρονιά η διαχείριση των εσόδων σας πρέπει να είναι συνετή. Δεν θα λείψουν οι ευκαιρίες σε διαφορετικά χρονικά διάστημα, συνήθως μικρής διάρκειας, να βελτιώσετε την κατάσταση. Και τότε θα πρέπει να λειτουργήσετε άμεσα και συνετά, ξεχνώντας τις σπάταλες. Πάντως, αν το 2009 στη διαχείριση των χρημάτων σας δεν αφήσετε τα πράγματα εντελώς στην τύχη τους και συμμορφωθείτε με το γενικότερο κλίμα που θα κυριαρχήσει και θα είναι σκληρό για όλους, τότε θα σωθείτε από δυσάρεστες συνέπειες και θα εξασφαλίσετε μεγαλύτερη άνεση το 2010. Καθυστερήσεις και δυσκολίες θα έχετε την περίοδο των εκλείψεων, όπως και στη συνέχεια το δεύτερο μισό του Μαρτίου και το πρώτο μισό του Απριλίου, ενώ ενίσχυση και καλύτερη προοπτική διαφαίνονται το Μάιο, τον Ιούνιο, το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Υγεία & Ομορφιά: όπως σε όλους, έτσι κι εσάς το 2008 άφησε ορατά τα σημάδια της κούρασης και κάποιας ταλαιπωρίας. Με τα σημάδια αυτά υποδέχεστε το 2009 και αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να φροντίσετε να ξεκουραστείτε, αλλά και να μην αφήνετε τίποτα στην τύχη. Γι' αυτό επιμεληθείτε χρόνια προβλήματα υγείας, αποφύγετε ατυχήματα και φροντίστε να έχετε σωστά αντανακλαστικά όταν οδηγείτε ή όταν επιδίδεστε σε κάποιο ριψοκίνδυνο σπορ. Επίσης, προφυλαχτείτε από την κόπωση και την υπερένταση και προνοήστε για προβλήματα ενός δικού σας ανθρώπου, συνεργάτη ή συγγενή. Μην αμελείτε ενοχλήσεις που έχουν σχέση με το κυκλοφορικό σύστημα. Μην είστε απαισιόδοξοι και γκρινιάρηδες. Βάλτε και λίγη αισιοδοξία στη ζωή σας. Μια αλλαγή τόπου διαμονής ή συνθηκών διαβίωσης είναι πολύ πιθανή και ίσως αυτό προκύψει σε μια περίοδο που θα έχετε πολλές έννοιες. Αν γίνει κάτι τέτοιο, μεταθέστε τοστο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του 2010.

Τυχερές περίοδοι στον έρωτα και την κοινωνική ζωή: Μάρτιος-Μάιος, Ιούνιος-Αύγουστος, Σεπτέμβριος-Νοέμβριος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ