Προβλέψεις 2009

01.01.2009

Μια νέα πραγματικότητα

Ο Δίας περνώντας στον Υδροχόο ανοίγει τις προοπτικές της επικοινωνίας και σας προσφέρει σημαντικές εμπειρίες. Η στενή του προσέγγιση με τον Ποσειδώνα θα σας εμπνεύσει νέα σχέδια και όνειρα και θα σας φέρει κοντά σε γοητευτικούς και ενδιαφέροντες ανθρώπους. Η παραμονή του Κρόνου στην Παρθένο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου σας υποχρεώνει σε μια παράταση... υπομονής και αντοχής στον επαγγελματικό τομέα και κυρίως στη διασαφήνιση των στόχων σας. Από την άλλη, παγιώνει και ολοκληρώνει μια εποχή αγώνων. Η παραμονή του Ουρανού στους Ιχθύς και η αντίθεσή του με τον Κρόνο μιλάει για νέα επεισόδια στο στενό περιβάλλον, για νέες ευθύνες που αυτό θα σας προμηθεύσει, αλλά από την άλλη θα σας αποκαλύψει για μία ακόμη φορά αλήθειες. Η εγκατάσταση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω και η απελευθέρωσή σας από την επιρροή του ανοίγει νέα προοπτική για το μέλλον των οικονομικών σας.

Γενικά: το 2009 φέρνει νέες αλλαγές στη ζωή των περισσότερων από εσάς και προβλέπεται να είναι χρονιά αποφασιστική. Καθώς πλέον είστε πιο ώριμοι, αν και αρκετά φορτωμένοι με υποχρεώσεις, μπορείτε να ξαναβρείτε το κουράγιο και την αισιοδοξία σας προκειμένου να αντιμετωπίσετε μια νέα πραγματικότητα. Σε εσάς μένει να μη χάσετε τον έλεγχο της κατάστασης, επωφελούμενοι όσο γίνεται περισσότερο από τις ευκαιρίες και διατηρώντας την ασφάλεια των επαγγελματικών και των οικονομικών σας κεκτημένων. Τη χρονιά αυτή θα πρέπει να είστε περισσότερο ειλικρινείς στην αντιμετώπιση των αισθηματικών σας. Ενδιαφέρουσα εποχή για αυτόν τον τομέα προβλέπεται η άνοιξη και οι αρχές του καλοκαιριού. Το ποσοστό της τύχης σας αυξάνει και τα γεγονότα θα ενισχύουν νέες προοπτικές τόσο στην ανάπτυξη σχέσεων όσο και την προοπτική γάμου. Παρά τις αντιξοότητες, το 2009 θα σας οδηγήσει σε εμπειρίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους και δεν είναι απίθανο μία από αυτές να είναι αποφασιστική για το μέλλον. Όσον αφορά τα επαγγελματικά, εδώ οι ευθύνες και οι εντάσεις θα συνεχιστούν. Ιδιαίτερα προσεκτικοί φανείτε το πρώτο τρίμηνο και στο τέλος του καλοκαιριού. Αλλαγές που μπορούν να σας οδηγήσουν σε επιτυχίες είναι εφικτές Μάιο με Ιούλιο και Οκτώβριο με Δεκέμβριο. Καθυστερήσεις θα υπάρξουν αρκετές φορές και αυτό που πρέπει να αποφύγετε είναι οι λάθος εκτιμήσεις στις συνεργασίες σας και τα ριψοκίνδυνα εγχειρήματα. Μην αλλάζετε αντικείμενο εργασίας φέτος, αν δεν είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να πετύχετε σε μια νέα επιλογή. Στα οικονομικά σας οι δυσκολίες θα συνεχιστούν. Μπορείτε όμως μετά το χειμώνα να αντιμετωπίσετε καλύτερα την κατάσταση, αρκεί να μη δημιουργήσετε νέες εκκρεμότητες και χρέη. Άλλωστε, η εγκατάσταση του Πλούτωνα στον Αιγόκερω θα σας βοηθήσει αισθητά όχι τόσο από ορθολογισμό όσο από ένστικτο στο πώς πρέπει να κινηθείτε για να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας συμφέροντα από εδώ και πέρα.

Σε ποιους θα πείτε «ναι»! Ιδανικές θα είναι οι σχέσεις σας στα ερωτικά με τους Κριούς και στα επαγγελματικά με τους Ταύρους και σε όλους τους τομείς με τον Καρκίνο. Πολύ προσεκτικοί θα πρέπει να είστε με τους Αιγόκερους και τους Παρθένους, που είναι πιθανό να σας εκμεταλλευτούν οικονομικά, ενώ δύσκολες θα είναι οι σχέσεις σας με τους Σκορπιούς, τους Διδύμους, τους Ιχθύς και με άλλους Τοξότες. Κοινωνικές επιτυχίες, αν κάνετε παρέα με Ζυγούς, ενώ ιδιαίτερα κουραστικές και στρεσογόνες θα είναι οι σχέσεις σας με τους Καρκίνους.

Σχέσεις: το 2009 συνεχίζει να σας απασχολεί στον τομέα των αισθηματικών, ιδιαίτερα μέχρι τα μέσα Μαρτίου. Το 2008 σας ανάγκασε να ωριμάσετε και να αποδεχτείτε την πραγματικότητα. Η αντίθεση του Ουρανού με τον Κρόνο θα συνεχιστεί για πολλούς μήνες μέσα στο 2009 και πολλές φορές θα ανατρέψει ισορροπίες ή θα φέρει εμπόδια. Αυτά θα σχετίζονται με ματαιώσεις, συναντήσεις, στέρηση μιας ικανοποίησης, αποστάσεις που θα δημιουργούνται από αγαπημένα πρόσωπα και αναβολές. Όμως, από τις αρχές Μαΐου μέχρι το τέλος Ιουλίου η στενή προσέγγιση του Άρη και της Αφροδίτης από την αρχή του Κριού μέχρι το τέλος των Διδύμων θα δώσει ευκαιρίες ανόρθωσης και αποκατάστασης. Την περίοδο των εκλείψεων να φανείτε περισσότερο προσεκτικοί, ενώ την άνοιξη και το φθινόπωρο μπορείτε να κάνετε μεγαλύτερα σχέδια. Πάντως, αργά η γρήγορα το 2009 με την επιρροή του Δία από τον Υδροχόο και την επικουρία του Ποσειδώνα θα σας οδηγήσει σε εμπειρίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους και μέχρι τα επόμενα γενέθλιά σας δεν είναι απίθανο μία από αυτές να είναι αποφασιστική για την υπόλοιπη ζωής σας. Περίοδοι που πρέπει να προσέξετε είναι το καλοκαίρι, κυρίως τον Ιούλιο με τις εκλείψεις και μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Το Σεπτέμβριο θα πρέπει να δείξετε συμμετοχή και κατανόηση στα προβλήματα του συντρόφου σας, ενώ ένα πιο ξεκάθαρο εύκολο ή και ικανοποιητικό διάστημα στους νεότερους από εσάς ίσως να είναι οι δύο τελευταίοι μήνες της χρονιάς. Όσοι έχετε δεχτεί την επιρροή του Κρόνου νιώθετε την ανάγκη να ξεκουραστείτε δίπλα σε έναν άνθρωπο που σας καταλαβαίνει, χωρίς να σας περιορίζει. Αυτό δεν είναι ανέφικτο, είναι όμως αρκετά δύσκολο.

Εργασία: η δεύτερη χρονιά που ο Κρόνος βρίσκεται στο ζενίθ του ωροσκοπίου σας παραμένει σημαντική για τα επαγγελματικά σας ενδιαφέροντα, κουραστική κατά περιόδους και αγωνιστική για τη διατήρηση των συμφερόντων σας στο μεγαλύτερο διάστημα του 2009. Μη βιάζεστε να ξεφορτωθείτε τα άγχη, απλώς μάθετε να ζείτε μαζί τους. Μετά τον Απρίλιο μπορείτε να πετύχετε μια επέκταση της δουλειάς σας και από τον Αύγουστο και μετά να επιχειρήσετε αλλαγές τις οποίες επιθυμείτε από καιρό. Προνοήστε για εμπόδια και καθυστερήσεις που δεν θα λείψουν το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Μην αναλαμβάνετε ευθύνες εάν δεν εξετάσετε προσεκτικά τα εχέγγυα της επιτυχίας τους και φανείτε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη διαχείριση των συμφερόντων σας στα επαγγελματικά, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, το Φεβρουάριο, το Μάρτιο, τον Ιούλιο και το Σεπτέμβριο. Οι νεότεροι από εσάς ή όσοι πρόσφατα έχετε ξεκινήσει ένα επάγγελμα διευρύνετε τις κοινωνικές σας δραστηριότητες μετά το Μάρτιο, ζητήστε την υποστήριξη ισχυρών παραγόντων και, αν χρειαστεί, δεχτείτε την προοπτική ενός συνεταιρισμού ή, ακόμα, και τη συμμετοχή σας σε ομαδική εργασία, αν αυτό είναι αναγκαίο για να φτάσετε αργότερα σε ένα μεγαλύτερο σκοπό. Τώρα, από εμπορικής πλευράς, κινητικότητα θα πρέπει να περιμένετε μετά το τέλος Μαρτίου. Πολύ ενδιαφέροντες μήνες είναι ο Ιούνιος και ο Αύγουστος, αλλά ενδιαφέρον θα παρουσιάσει και η περίοδος από το φθινόπωρο μέχρι και τις επόμενες εορτές, ενώ το τετράμηνο Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος σας δίνει νέες ευκαιρίες. Όσοι ασχολείστε με τον τουρισμό διαχειριστείτε προνοητικά τα συμφέροντά σας τον Ιούνιο και προνοήστε για τυχόν περιστασιακές δυσκολίες τον Ιούλιο.

Οικονομικά: χωρίς να έχετε ιδιαίτερη άνεση τις περισσότερες φορές, θα διευκολυνθείτε να καλύψετε τις υποχρεώσεις σας. Βέβαια, θα υπάρξουν διακυμάνσεις στα οικονομικά σας, πρώτον, γιατί η γενικότερη δυσκολία θα συνεχιστεί όλο το 2009, δεύτερον, γιατί ο χαρακτήρας σας είναι ευμετάβλητος και η διαχείριση των χρημάτων σας συχνά εξαρτάται από τον ψυχισμό σας. Ο Δίας στον Υδροχόο με τη συμβολή του Ποσειδώνα θα εμπνεύσει πολλούς από εσάς σε αγορές, πωλήσεις και άλλες οικονομικές πράξεις. Όσοι έχετε εκκρεμότητες περιουσιακών επιχειρήστε να τις κλείσετε την άνοιξη ή το φθινόπωρο και αποφύγετε το ξεκίνημα της χρονιάς και τους καλοκαιρινούς μήνες. Η αντίθεση του Κρόνου με τον Ουρανό θα συνεχίσει και πέρα από την Παρθένο και τους Ιχθύς. Αυτή η αντίθεση, που είναι αιτία όλης της παγκόσμιας δυσκολίας, θα αλλάζει συνέχεια τις ισορροπίες μεταξύ εσόδων και εξόδων. Επομένως, κάνετε ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, που να παρέχει ασφαλιστικές δικλείδες στα οικονομικά σας για μια τετραετία. Όσοι κουβαλάτε χρέη από τις δύο προηγούμενες χρονιές, που δεν είναι εύκολο να κλείσετε, θα πρέπει και να προσπαθήσετε αρκετά να βρείτε λύσεις, αλλά και τη φόρμουλα εκείνη που θα αποτρέψει το ενδεχόμενο ποινικών ή άλλων συνεπειών. Γενικότερα, για έναν ακόμα χρόνο προσέξτε τις σχέσεις σας με το δημόσιο, τις τράπεζες τη χρήση των πιστωτικών καρτών. Μην είστε υπεραισιόδοξοι όταν υπογράφετε επιταγές ή αλλά έγγραφα, τα οποία μπορεί να σας εκθέσουν αν δεν είστε συνεπείς. Ίσως χρειαστεί το πρώτο εξάμηνο να αναθεωρήσετε τον τρόπο ζωής σας προκειμένου να περιορίσετε έξοδα παράστασης και αγορές καταναλωτικών αγαθών που δεν κρίνονται απαραίτητα.

Υγεία & Ομορφιά: η φυσική σας κατάσταση είναι πάντα καλή και ό,τι και αν σας συμβεί εύκολα το ξεπερνάτε. Ιδιαίτερα δυσάρεστες αλλαγές και εξελίξεις δεν προβλέπονται. Ο Κρόνος, όμως, πάντα καραδοκεί να σας αιφνιδιάσει αν βγείτε από το μέτρο και αν αγνοήσετε την προσοχή και την επιμέλεια που πρέπει να έχετε για την υγεία και την ασφάλειά σας τις περιόδους των εκλείψεων, δηλαδή από 20 Ιανουαρίου μέχρι 20 Φεβρουαρίου, όλο τον Ιούλιο και ενδεχομένως και το Σεπτέμβριο. Μην είστε αφηρημένοι όταν οδηγείτε και μην αμελήσετε κάποιο πρόβλημα υγείας. Ο Κρόνος στην Παρθένο σας εφιστά την προσοχή στη φροντίδα του νευρικού και του κυκλοφορικού συστήματος και για κάποιους και του πεπτικού. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι η συνέχεια της αντίθεσης Κρόνου - Ουρανού αποκαλύπτει πράγματα τα οποία επιβαρύνουν τον ψυχισμό σας. Κάτι που πρέπει να προσέξετε είναι η διατροφή σας, αποφεύγοντας θερμίδες και τοξίνες, γιατί, αν δεν προσέξετε, θα πάρετε βάρος.

Τυχερές περίοδοι στον έρωτα και την κοινωνική ζωή: Απρίλιος-Μάιος, Ιούνιος-Αύγουστος, Οκτώβριος-Νοέμβριος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ