Προβλέψεις 2009

01.01.2009

Μυρίζει... χρήμα!

Το 2009 είναι χρονιά σταθεροποίησης των κεκτημένων σας και μεγαλύτερης προόδου και εξέλιξης. Μετά τις αλλαγές που έφερε το ταξίδι του Δία στο ζώδιό σας ο πλανήτης της επέκτασης προχωράει στο ζώδιο του Υδροχόου στον άξονα των υλικών αγαθών και των αξιών. Ο κυβερνήτης σας Κρόνος θα παραμείνει πιστός σύντροφος και αρωγός από το ζώδιο της Παρθένου μέχρι τις 28 Οκτωβρίου και αμέσως μετά θα πάρει μια πιο απαιτητική και πολιορκητική θέση προς το ζώδιό σας, στην πρώτη του δοκιμαστική... πτήση στο Ζυγό. Στο ζώδιο αυτό θα παραμείνει τους τελευταίους δύο μήνες της χρονιάς και θα επηρεάσει κυρίως τους γεννημένους τις πρώτες ημέρες του, μολονότι ο κραδασμός θα είναι έντονος σε όλους σας. Ο Πλούτωνας ήδη έχει πάρει θέση στο ζώδιό σας από το Νοέμβριο του 2008 και θα επηρεάσει τους γεννημένους τις πρώτες πέντε ημέρες του ζωδίου, δημιουργώντας το υπόβαθρο για ριζικές αλλαγές!

Γενικά: ο Δίας στο ζώδιό σας βοήθησε την προηγούμενη χρονιά να επεκτείνετε τα όριά σας, να αναζητήσετε νέες εμπειρίες, να βρείτε νέες κατευθύνσεις, να αλλάξετε δεδομένα και να κάνετε βήματα προόδου, ακόμη και αν κάποιες στιγμές ζοριστήκατε. Το 2009 ο Δίας προχωράει στον Υδροχόο, στο δεύτερο οίκο, και σας δίνει την ευκαιρία να αυξήσετε τα εισοδήματα και την αυτοπεποίθησή σας και να σταθεροποιήσετε τα κεκτημένα σας ή να νιώσετε μεγαλύτερη ασφάλεια. Βέβαια, μολονότι θα είναι πιο εύκολο να βελτιώσετε τα έσοδά σας, τώρα πρέπει να προσέξετε, γιατί θα έχετε την τάση να είστε πιο χαλαροί στην οικονομική σας διαχείριση. Ο Δίας θα συναντήσει στον Υδροχόο τον Χείρωνα και τον Ποσειδώνα και αυτή η όψη έχει μια πιο πνευματική διάσταση. Ιδιαίτερα τους μήνες Μάιο, Ιούλιο και Δεκέμβριο μπορείτε να κάνετε μια αναθεώρηση σε κάποιες σχέσεις, να συγχωρήσετε αυτούς που σας έβλαψαν, να χτίσετε πιο υγιείς σχέσεις κυρίως με τον εαυτό σας! Αν είστε άνεργοι, αν νιώθετε ότι αμείβεστε λιγότερο από όσο αξίζετε, σίγουρα η χρονιά θα βοηθήσει να αλλάξει αυτό το μοτίβο στη ζωή σας και θα σας κάνει πιο διεκδικητικούς. Βέβαια, ο Ποσειδώνας μπορεί να κάνει μια οικονομική συμφωνία να μοιάζει με απίστευτη ευκαιρία και, τελικά, τα αποτελέσματα να είναι πενιχρά. Θέματα σπουδών, ζητήματα που αφορούν ΜΜΕ, νομικά, εκδόσεις, ταξίδια και επαφές με ξένους μπορεί να σας προβληματίσουν περισσότερο μέχρι τον Οκτώβριο. Ο Κρόνος από την Παρθένο θα έρθει σε αντίθεση με τον πλανήτη του απρόβλεπτου και τυχαίου, γι’ αυτό κάποιους μήνες καλό είναι να μην προγραμματίσετε αλλαγές ή ταξίδια, για να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και προβλήματα κυρίως το Φεβρουάριο και το Σεπτέμβριο. Ο Κρόνος στο πέρασμά του στο Ζυγό, -στο τέλος Οκτωβρίου- στον τομέα της καριέρας θα αυξήσει τις φιλοδοξίες σας και θα βοηθήσει να βάλετε την υπογραφή σας στον τομέα της εργασίας, ανοίγοντας ένα καινούργιο κεφάλαιο για τα επόμενα 14 χρόνια.

Σε ποιους θα πείτε «ναι»! Με τα ζώδια της ομάδας σας, του παρορμητικού σταυρού δηλαδή, Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, θα έχετε ίσως τα περισσότερα σκαμπανεβάσματα. Καρκίνοι και Αιγόκεροι συμπλέουν με εσάς, όπως και οι Ταύροι και οι Σκορπιοί. Με τους Διδύμους και τους Τοξότες θα τα βρείτε πιο σκούρα μέχρι τον Οκτώβριο, γιατί δεν ξέρουν τι θέλουν. Το ίδιο και με Παρθένους και Ιχθύς.

Σχέσεις: σύνθετο το 2009 στις «υποθέσεις» καρδιάς. Οι εκλείψεις τον Ιούλιο και το Δεκέμβριο και η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης στον Κριό, για περισσότερο από τέσσερις μήνες, δημιουργούν ένα περίεργο σκηνικό, που κάνει το 2009 όχι και την πιο τυπική χρονιά. Αυτό το διάστημα είναι και το πιο επικίνδυνο για να βάλετε σε κίνδυνο μια σταθερή σχέση για κάτι εφήμερο, κυρίως από τις 6 Μαρτίου μέχρι τις 17 Απριλίου. Καλό είναι το συγκεκριμένο διάστημα να μην παρασυρθείτε και να αποφύγετε πειράματα εις βάρος μιας καλής σχέσης ή του γάμου σας. Αν είστε μόνοι/-ες, ο Ιούνιος και ο Αύγουστος είναι πιο ευνοϊκοί για να βρείτε το ταίρι σας. Στα ίδια διαστήματα, αν έχετε σχέση ή είστε παντρεμένοι/-ες, μπορείτε να κάνετε κινήσεις αναθέρμανσης. Αν θεωρείτε δεδομένη τη σχέση ή το γάμο σας, στην περίοδο των εκλείψεων τον Ιούλιο και το Δεκέμβριο μπορεί να υπάρξουν αλλαγές, καθώς η ένταση θα διογκώσει τα προβλήματα. Αν η σχέση σας όμως έχει γερές βάσεις, τότε μην ανησυχείτε. Για τους γεννημένους το πρώτο πενθήμερο θα υπάρξουν και άλλες επιρροές, αυτές του Κρόνου από το Ζυγό το τελευταίο δίμηνο και του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω όλο το χρόνο. Εσείς μπορεί να κάνετε είτε μια νέα σημαντική γνωριμία ή ένα χωρισμό. Ο Πλούτωνας θα παραμείνει στο ζώδιό σας τα επόμενα 15 χρόνια και απαιτεί να διώξετε το φθαρμένο, το παλιό και ό,τι δεν βοηθάει να εξελιχτείτε. Τα καλύτερα διαστήματα για μια νέα σχέση, γάμο ή συμβίωση εντοπίζονται στους καλοκαιρινούς μήνες, από τις 6 Ιουνίου μέχρι τις 5 Ιουλίου και από την 1η Αυγούστου.

Εργασία: το 2009 είναι μια χρονιά-σταθμός για την εξέλιξη της καριέρας σας, καθώς ο Κρόνος από την Παρθένο σας κάνει πιο ρεαλιστές. Την προηγούμενη χρονιά ο Δίας από το ζώδιό σας μπορεί να αύξησε τις φιλοδοξίες σας και κάποιοι από σας να οδηγηθήκατε κάπου αλλού. Φέτος μπορείτε να δείτε τι λάθη έγιναν και να καταστρώσετε νέα σχέδια έχοντας προσγειωμένες αντιλήψεις. Μπορείτε ακόμη να ενισχύσετε το βιογραφικό σας, κάνοντας περαιτέρω σπουδές ή απλώς κάποια σεμινάρια. Σε όποια ηλικία και αν βρίσκεστε η καριέρα φαίνεται να έχει ανοδική πορεία. Αν θέλετε να κάνετε αλλαγές στο χώρο εργασίας ή να αλλάξετε επάγγελμα, προτιμήστε τους πρώτους δέκα μήνες, που θα υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στο ρίσκο. Μετά τις 29 Οκτωβρίου ο Κρόνος θα πάρει θέση στον τομέα της καριέρας και εκεί τα ρίσκα απαγορεύονται. Αρχίζουν όμως να αναγνωρίζονται οι κόποι ίσως και μιας ζωής, κερδίζετε πρεστίζ, την εκτίμηση των συναδέλφων και των ανωτέρων σας, διασημότητα και μια θέση μεγαλύτερης ισχύος και ευθυνών. Αν τα προηγούμενα χρόνια τεμπελιάζατε, καταλαβαίνετε ότι ο Κρόνος μετά τις 29 Οκτωβρίου θα σας ζορίσει και αντί για μεγαλεία, θα σας δώσει μαθήματα πειθαρχίας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, φαίνεται ότι οι επαγγελματικές σας προοπτικές θα είναι η προτεραιότητά σας το τελευταίο δίμηνο της χρονιάς αλλά και τα επόμενα χρόνια. Οι περίοδοι των εκλείψεων τον Ιούλιο και τον Δεκέμβριο μπορεί να δοκιμάσουν μια συνεργασία ή να φέρουν μια καινούργια. Τα διαστήματα με γρήγορους ρυθμούς είναι ο Ιανουάριος και μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου, ο Απρίλιος μετά τις 22 και μέχρι το τέλος Μαΐου, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος.

Οικονομικά: τα τελευταία χρόνια παρουσίασαν αστάθεια, κυρίως λόγω των εκλείψεων, αλλά φέτος οι οικονομικές σας προοπτικές βρίσκονται σε πολύ καλύτερο δρόμο. Ο Δίας φεύγοντας από το ζώδιό σας προχωράει στον Υδροχόο, στο δεύτερο οίκο, που συμβολίζει τα οικονομικά. Καιρός λοιπόν να αρχίσετε να διεκδικείτε το καλύτερο και να είστε σίγουροι ότι θα το πάρετε. Μια αύξηση, ένα μεγάλο μπόνους, ίσως ακόμη και κάποιο κέρδος από μια άλλη πηγή είναι κάποιες από τις δυνατότητες που σας δίνει το 2009. Ακόμη, είναι πιθανό να ωφεληθείτε από την εκμετάλλευση ακινήτων ή να προχωρήσετε σε μια αγορά ή πώληση. Οι εκλείψεις εξακολουθούν να επηρεάζουν ακόμη τα εισοδήματά σας, έτσι με την έκλειψη στις 26 Ιανουαρίου και στις 6 Αυγούστου ίσως παρουσιαστούν νέες πηγές εσόδων, καθώς ο Δίας θα βρίσκεται σε σύνοδο με αυτές τις εκλείψεις. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όμως η έκλειψη στις 9 Φεβρουαρίου σε ό,τι αφορά δάνεια, πιστωτικές κάρτες, ασφάλειες, διατροφές, επενδύσεις, χρηματιστήριο. Θέματα που προκύπτουν μέσα στο Φεβρουάριο και αφορούν τα οικονομικά σας μπορεί να ξαναβγούν στην επιφάνεια στο τέλος της χρονιάς, με την ανάδρομη πορεία του Άρη στο Λέοντα. Ο Δίας στο πέρασμά του από τον Υδροχόο μπορεί να αυξήσει την αξία των υπαρχόντων σας. Μπορεί οι γενικές οικονομικές συνθήκες να μην είναι τόσο ευχάριστες μέχρι το τέλος σχεδόν του 2010, παρ’ όλα αυτά, εσείς σε σχέση με άλλους στο ζωδιακό είστε σε καλύτερη μοίρα. Το 2009 μεγάλο μέρος των εξόδων σας μπορεί να αφορά το σπίτι και την οικογένεια, ιδιαίτερα στη διάρκεια του πρώτου πενταμήνου. Προσπαθήστε να κάνετε σωστές εκτιμήσεις, για να μη βγείτε εκτός προϋπολογισμού.

Υγεία & Ομορφιά: μπορεί ο Κρόνος που βρίσκεται στον τομέα της υγείας από το Σεπτέμβριο του 2007 να σας έχει επιβαρύνει κάπως ψυχικά και σωματικά, αλλά αν αξιοποιήσετε το 2009, πραγματικά μπορείτε να ανανεωθείτε. Πρώτα απ' όλα θα έχετε καλύτερη και πιο ανάλαφρη διάθεση και έπειτα θα μπορέσετε να κάνετε κάθε είδους βελτιώσεις. Η επιστήμη της υγείας αλλά και της ομορφιάς και από το ξεκίνημα του 2009 μέχρι και τις 25 Αυγούστου -αν και το καλύτερο διάστημα για την ομορφιά είναι από τις 4 Φεβρουαρίου έως τις 11 Απριλίου- θα είναι στη διάθεσή σας να κάνουν μικρά ή μεγάλα θαύματα για εσάς. Από το Νοέμβριο του 2009 και μετά θα αυξήσετε ακόμα περισσότερο την ποσότητα του νερού που λαμβάνετε - κύστη, νεφρά, προστάτης για τους μεγάλους κυρίους. Σε πρώτο πλάνο όμως έντερα και αναπνευστικό. Είναι αλήθεια ότι το 2009 σας δίνει την ευκαιρία να ανανεωθείτε ποικιλοτρόπως και ενόψει του Κρόνου στο Ζυγό θα πρέπει να την αξιοποιήσετε.

Τυχερές περίοδοι στον έρωτα και στην κοινωνική ζωή: 6 Ιουνίου-6 Ιουλίου, ο Αύγουστος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ