Δημιουργίες του Κουμεντάκη στο Μέγαρο

03.02.2011
O Γιώργος Κουμεντάκης φιλοξενείται στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου (Για το πρόγραμμα αυτής της συναυλίας, ο γνωστός συνθέτης επέλεξε δημιουργίες του Άρβο Περτ, του Γκίγια Καντσέλι και του Χεράρντο ντι Τζούστο.

O Γιώργος Κουμεντάκης φιλοξενείται στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου. Για το πρόγραμμα αυτής της συναυλίας, ο γνωστός συνθέτης επέλεξε δημιουργίες του Άρβο Περτ, του Γκίγια Καντσέλι και του Χεράρντο ντι Τζούστο.

Θα ακουστούν επίσης τα έργα του Γιώργου Κουμεντάκη “Typewriter Tune” και «Ισοκράτημα ενός μεσήλικα» σε πρώτη εκτέλεση (παραγγελία του Ο.Μ.Μ.Α.). Αν και φαινομενικά ετερόκλητα, τα έργα που θα παρουσιαστούν αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο σύγχρονοι δημιουργοί αφομοιώνουν και μεταλλάσσουν το παραδοσιακό μουσικό υλικό της χώρας καταγωγής τους. Συμμετέχουν ο πιανίστας Γιώργος-Εμμανουήλ Λαζαρίδης και το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Θεόδωρου Κερκέζου. Την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής θα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Κουντούρης.

Μιάμιση ώρα πριν την έναρξή της συναυλίας, στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα διδασκαλίας της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης θα παρουσιάσει και θα σχολιάσει τα έργα συζητώντας με τους συντελεστές της συναυλίας, τον αρχιμουσικό Γιώργο Κουντούρη και τον πιανίστα Γιώργο-Εμμανουήλ Λαζαρίδη, καθώς και με τον μουσικολόγο Ηλία Γιαννόπουλο. Στον ίδιο χώρο θα εκτίθενται εκδόσεις και ηχογραφήσεις των παρουσιαζόμενων έργων από τη συλλογή της Βιβλιοθήκης.
Η είσοδος στην ομιλία είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.

Ιnfo:
Που: Μέγαρο Μουσικής- Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
Ωρα έναρξης: 20.30.
Εισιτήρια: των € 7,00 (φοιτητικά), € 19,00 και € 30,00.