THE ROOTS - undun

13.12.2011
Η αμερικάνικη μπάντα The Roots απέσπασε με τον προηγούμενο δίσκο της (How I Got Over) μια προνομιακή θέση στη λίστα με τα καλύτερα albums του 2010.

Η αμερικάνικη μπάντα The Roots απέσπασε με τον προηγούμενο δίσκο της (How I Got Over) μια προνομιακή θέση στη λίστα με τα καλύτερα albums του 2010. Ένα χρόνο μετά επιστρέφει με νέο δίσκο, που ακούει στο όνομα Undun και εμπνέεται από ένα ασυνήθιστο θέμα, τη μυθιστορηματική ζωή του Redford Stephens, ενός νεοϋορκέζου γκάγκστερ που βρήκε τραγικό τέλος σε μια ιστορία με λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Με το 13ο studio album της, η παρέα της Φιλαδέλφειας φαίνεται αποφασισμένη να ξεπεράσει τον ίδιο της τον εαυτό, και το καταφέρνει με απανωτές ριπές κομψού neo-soul, και με μια τζούρα από funky old skool και σκληρού hip-hop, ώριμου και σοφιστικέ. Όλα αυτά στη σωστή δοσολογία με μία εξαιρετική παραγωγή και με εκπληκτικά φωνητικά. Το αποτέλεσμα είναι μια δουλειά με κεφαλαίο Δ, που εμπνέει τον ακροατή και διεγείρει τους νευρώνες στους λάτρεις της μαύρης μουσικής μέσα από ένα ευρηματικό συνδυασμό ετερόκλητων επιρροών, στοιχείων και ρυθμών. The Roots συνεχίζουν το δρόμο τους όπως μόνο αυτοί ξέρουν και με το Undun αποχαιρετούν το 2011 με τον καλύτερο τρόπο….

Tracklist:
01. The Un
02. Sleep
03. Make My (feat. Big K.R.I.T.)
04. One Time (feat. Phonte & Dice Raw)
05. Kool On (feat. P.O.R.N.)
06. The Other Side
07. Stomp feat. (P.O.R.N.)
08. Lighthouse
09. I Remember
10. Tip The Scale
11. Redford (For Yia Yia & Pappou)
12. Possibility
13. Will To Power
14. Finality