Χρήστος Χωμενίδης: Εδώ στον άλλο κόσμο την περνάμε ζάχαρη

19.12.2011
Ο Χρήστος Χωμενίδης απαντά με το δικό του μοναδικό τρόπο στο κακόγουστο αστείο που τον ήθελε να έχει αυτοκτονήσει πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του σήμερα το πρωί!

Ο Χρήστος Χωμενίδης απαντά με το δικό του μοναδικό τρόπο στο κακόγουστο αστείο που τον ήθελε να έχει αυτοκτονήσει πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού του σήμερα το πρωί! Σε φωτογραφία του (πρόκειται για τη δεύτερη φωτο του άρθρου), που αναρτήθηκε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook από φιλικό του πρόσωπο, υπήρχε το σχόλιο: "Εδώ, στον Άλλο Κόσμο, την περνάμε ζάχαρη!"

Αρκετές ώρες αργότερα, γύρω στις 5 το απόγευμα, και ενώ πολλοί από τους διαδικτυακούς του φίλους του ανησυχούσαν και του ζητούσαν να διαψεύσει την ...αυτοκτονία του, σχολίασε σε πιο σοβαρό τόνο: "Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους φίλους που έσπευσαν να μου συμπαρασταθούν κατά τη διάρκεια και μετά από τον "θάνατό" μου. Η ζωή συνεχίζεται το ίδιο αισιόδοξα και αγαπησιάρικα για όλους εμάς, οι οποίοι πιστεύουμε στην αξία του ανθρώπου -του κάθε ανθρώπου- στην ελευθερία της γνώμης και της έκφρασης, στη διαφορετικότητα και στην πολυχρωμία. Οι άλλοι, εκείνοι που δεν το'χουν σε τίποτα να συκοφαντούν,... να χαλκεύουν, να υβρίζουν, να φτάνουν -όπως σήμερα αποδείχτηκε- μέχρι και στην παραγωγή και αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων αυτοκτονίας, καιρός είναι να υποστούν τις συνέπειες των πράξεων τους. Όχι για τίποτα άλλο μα γιατί την επόμενη φορά, θα "πληροφορήσουν" κάποιον άλλον ότι πέθανε το ταίρι του. Ή ακόμα και το παιδί του..."

Κράτησε μισή ώρα, που απεδείχθη όμως αρκετή για να καταδείξει πόσο επικίνδυνα εύθραυστα είναι τα όρια μεταξύ φήμης και είδησης στο διαδίκτυο. Ενα κακόγουστο «αστείο» που άγνωστοι διακίνησαν μέσω μπλογκς ήθελε τον γνωστό συγγραφέα Χρ. Χωμενίδη να έχει θέσει τέλος στη ζωή του.

Οι αναρτήσεις στα διάφορα μπλογκς επικαλούντο μάλιστα και σχετική... «δημοσίευση» του Αθηναϊκού Πρακτορείου, τις οποίες το ΑΠΕ-ΜΠΕ έσπευσε βεβαίως να διαψεύσει:

«Το Αθηναϊκό Πρακτορείο ουδέποτε μετέδωσε σχετικό ρεπορτάζ και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του», σημειώνει σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι επικοινώνησε με τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη, ο οποίος αφενός χαίρει άκρας υγείας και αφετέρου επιφυλάσσεται για τις επόμενες κινήσεις του, σχετικά με την «άθλια είδηση» της αυτοκτονίας του.