Ιστορίες καρδιάς από τον Παραμυθά μας

20.12.2011
Στο άκουσμα της λέξης Παραμυθάς, μία γλυκιά νοσταλγία πλημμυρίζει όλους, όσοι είχαν την τύχη να απολαύσουν τις εκπομπές του στη δεκαετία του ‘80.

Στο άκουσμα της λέξης Παραμυθάς, μία γλυκιά νοσταλγία πλημμυρίζει όλους, όσοι είχαν την τύχη να απολαύσουν τις εκπομπές του στη δεκαετία του ‘80.

Ο «Παραμυθάς», ο κατά κόσμον Νίκος Πιλάβιος, μέχρι σήμερα συνεχίζει να αιωρείται πάνω από τα κεφάλια μας είτε μέσα από το blog του (www.paramythas.gr), είτε μέσα από τα βιβλία του είτε μέσα από ο,τιδήποτε άλλο κάνει, για να μας υπενθυμίζει πως πρέπει να βλέπουμε και να ζούμε τη ζωή μας σαν ένα ξεχωριστό, δικό μας παραμύθι.

Οι "Ιστορίες της καρδιάς", το νέο του βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Πρόκειται για κείμενα που γράφτηκαν από την επιθυμία του να πει ιστορίες στα παιδιά της δεκαετίας του ‘ 80 που έβλεπαν την εκπομπή του, παιδιά που όπως ο ίδιος αναφέρει «μου έδειξαν όλη την αγάπη που είχαν για μένα κρυμμένη στην καρδιά τους από τότε».

Σ΄αυτές τις σύντομες, συγκινητικές και εξαιρετικά εύστοχες ιστορίες συναντούμε: Μια περίεργη κούκλα από αλάτι, ένα κορίτσι με ξύλινα παπούτσια, τον οδηγό μιας Πόρσε σε μια απρόοπτη συνάντηση, έναν άντρα που ήταν κάποτε γυναίκα, μια διαφορετική «ντάμα» στο στρατό, ένα παιδί που δεν φοβήθηκε το φόβο, έναν πατέρας που μιλούσε σ’ ένα έλατο, μια ζητιάνα που πουλούσε χαρτομάντιλα, ένα κορίτσι που φώναζε βοήθεια, ένα αγόρι που κρατούσε ένα κερί, μια οικογένεια με παράξενο όνομα.....

Οι ήρωες του Νίκου Πιλάβιου αναμετριούνται με το φόβο, την αγωνία και τη μοναξιά, αλλά βρίσκουν τα αντίδοτα ανακαλύπτοντας την ευτυχία και την αγάπη σε απλά μαθήματα της καθημερινής ζωής.

Γ.Οικονόμου